Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svidja mi se Strahinja! Ali mora i tebi bas bas da se svidi, nemoj da pristajes dok nisi sigurna. Meni svi kazu da pripremim 2-3 imena pa da odlucim kad vidim bepca, sta mu najbolje pristaje. A mi ni jedno jedino jos nismo smislili! Drzimo rekord.
Ako u NF imas docu i to ti uliva sigurnost idi tamo. Ipak su to samo tri dana. Mozda ti da snage to sto je malisa pored tebe a mozda bude i tako dobar da pusti mamu da dremne tu i tamo ;)
Koliko mama+beba je zajedno u sobi? Mene je to najvise plasilo kad sam cula da bebe spavaju sa mamama u mojoj bolnici: odmah sam zamislila 10 beba i taman je moja zaspala i ja polu mrtva s njom kad ono 3 druge pocnu da urlicu i probude svih 10! Medjutim izgleda da ce nas biti malo, cini mi se 3 po sobi a to je super!

Rosarium, ono za maslinovo ulje nema smisla. Ne moze da se omasti porodjajni kanal tako sto se svakog jutra pojede po jedna kasika ulja ;) ! Svakako maslinovo ulje je vrlo zdravo, nece ti skoditi ako ga uzimas. Mozda bolje u salati sto kaze Happy-ca, da ti se ne smuci.

Tamara, kreme za celulit izbegavaj ali zato slobodno koristi one protiv strija, ako je moguce neke prirodne. Isto tako ne bi trebalo da stavljas i anti-age kreme.

Veceras imam novu lekciju kursa za trudnice. Bice reci o prvim danima sa bebom kod kuce (nadam se da ce mi dati neko "uputstvo za upotrebu beba" ;) ) i dojenju. Jedva cekam!

Razbijeno jaje ili celo? Šta sve neću čuti. Porođaj će biti onakav kakav nam je suđen bez obzira razbijale jaja ili ne, ili pile maslinovo ulje. Mislim da se samo treba truditi da budeš fizički aktivan do poslednjeg dana, naravno ako ti je to dozvoljeno. A i onda mogu da te zeznu.
Još jedno pitanjce: da li trudnice imaju blago povišenu temperaturu, 37.1C?

E da, moja drugarica ima neku tabelu za računanje pola bebe. Možda ste već čule za to. Ja u to nisam verovala ali smo proverile na nekoliko primera i sve se poklopilo. Meni je ispalo da ću roditi devojčicu, a mojoj drugarici dečaka, a tako su joj i rekli na UZ. Pošto mi je jedan od doktora rekao da ću se poroditi 14.02. za Dan zaljubljenih mi smo već bebu počeli da zovemo Valentina - Sveti Valentin, iako o tom imenu nikada ranije nisam ni razmišljala. Ako hoćete da vam proverim pošaljite mi vaše podatke: koliko ste godina imale i u kom mesecu ste ostale u drugom stanju.

Imaju blago povisenu temperaturu, ja sam tokom cele trudnoce imala tu blagu temperaturu. U bolnici u kojoj sam se ja porodila bilo je nas tri u sobi i sa nama bebe, bez obzira da li se porodis na carski ili ne, baby friendly ti ne gine ako ga ima na tom odeljenju. Nama "caricama" su jedino cinili uslugu nocu jer su odnosili bebe u box da bismo se odmorile, a i preko dana ponekad kad stvarno nemas snage od bolova da sama brines o bebi. Inace sestre su ujutru i uvece kupale i merile bebe tu u sobi i presvlacile ih, pampers za bebu odneses njima u box i kremu i vlazne maramice, ali zadrzite i neki komad kod sebe u sobi jer se desavalo da beba bude ukakena a da oni to ne presvuku odmah, valjda presvlace na 3-4 sata nisam sigurna, tako da sam ja sama presvlacila mog bebana po potrebi da se ne bi ojeo. A to za jaje :) no comment.

Da vas utesim, bebe kada se rode samo spavaju... skoro uopste ne placu,... tako da su vase brige suvisne. Plakace kada dodju kuci, kada pocne da ih boli stomacic, ili ako ih ne slusate.

Moja beba skoro uopste ne place. U proseku nedeljno place oko 3-5 minuta kumulativno. Svi koji kazu da bebe normalno placu vise... nemaju pojma. Te bebe su frustrirane, roditelji ih ne razumeju i ne zadovoljavaju njihove potrebe.

Tako moj sin na pocetku nije hteo da spava u svom krevetu, nego iskljucivo pored mene. Sada... sa skoro cetiri meseca to smo prevazisli i on spava u svom krevetu bez problema. Necu pisati kako smo presli u krevetac, jer moje iskustvo je vezano za moju bebu... ja sam tacno znala kako cu to uraditi jer sam veoma bliska sa svojim sinom, stalno smo zajedno i odlicno ga poznajem. On ima poverenja u mene i kada ga stavim u krevetac to mu je OK... danas... ali nije bilo tako. Beba kada dodje na svet, potpuno je izgubljena, niko je ne razume, ona komunicira sa rukama, nogama, plakanjem, razlicitim glasovima... ona jednostavno ne ume da se sluzi jezikom svoje okoline, pa se snalazi kako zna i ume. Ako je ne razumete ili ignorisete ona postaje jako frustrirana i usamljena.

nemojte nikad pustiti bebu da place

mozda je teze da se malo iscimate oko nje, ali niste je valjda doneli na svet da bude u cosku ili da se uklopi u vas samacki zivot...

tamara1:
rosarium_7
Samo da ti javim da po ovom kineskom računanju dobićeš devojčicu isto kao ja. Ne znam šta bi ti više volela, ali tako ispada.

Hvala Tamara.

Pa ja bih vise voljela djevojcicu - mozda sam grozna, ali nekako uopste ne mogu da zamislim da bih mogla dobiti djecaka.
Inace, mom muzu se tu i tamo omakne da kaze: kako ste, djevojcice? iako pojma nemamo sta cemo dobiti.

Inace, poznajem curu koja nije planirala da ima dijete i kada je zatrudnjela, bila je vrlo nezadovoljna. Dobila je sina koga uopste nije mazila niti milovala, i stalno ga je zvala nesto kao smokljo, ili vidi kako je ruzan i tako, i ta jadna beba je satima i satima, ne plakala nego vristala. I sad se najezim kad se toga sjetim..... :sad:

Kako ste danas?
Ja onako, nesto sam bas usporena zadnje 2-3 nedelje, brzo se zamaram, ne mogu dugo da setam ni stojim,osetim napor u donjem stomaku...na pregledu bila otvorena pola prsta...pila ginipral...Da li je sve ovo normalno za 7.mesec?

sigurno da jeste...samo polako.
Joj vidi koliko je toplo ,pa svi se mnogo brze zamaraju a ne trudnice...
E ja sam debil koji jos nije izvadio novu zdravstvenu knjizicu u decembru sam prestala da radim????A ulazim jos malo u 9 mesec,pa sad cekam da malo zahladni pa da to zavrsim,samo mi je maltretiranje prvo na zavod pa kod supruga u firmu ( preko njega cu biti osigurana).
Vise odmaraj Baki75 i dosta tecnosti ( voda).
A ja ponekad kad ustanem i malo duze setam 15 miniuta pocnem da osecam u donjem stomaku napor i blagu bol , ustvari vise neprijatnost....

Ej Baki ako si otvorena pola prsta miruj, nemoj da se salis! Cuvaj se. Nemoj da ti se beba ispili ranije!
Snezac iskoristi stomak da ti to zavrse sve na brzinu i ne terajute da se 3 puta vracas ili ne daj boze cekas u nekim redovima.
Savetujem ti da ako ne vozis sednes lepo u taksi i obavis to. Nemoj da se igras sa vrucinom! Mi smo u DRUGOM stanju. ;)
Mozda mozes da napises punomopcje da ti to neko drugi zavrsi i overis ga ako je neophodno, a mozda je i dovoljna tvoja licna karta. Tako bi lepo mogla da uposlis nekog iz familije a ti odmaraj. :)

Baki sve je to normalno za 7. mesec ali kao sto rece Hipotenuza odmaraj ako si vec otvorena nemoj se igrati, 7. mesec je onako najkriticniji za prevremene porodjaje.
I da dodam, ako si otvorena sexualne aktivnosti svedi na minimum :) sorry!

@Hipotenuza, nece Slepci punomoc mora licno!!! nepada mi napet da cekam po redovima,nadam se da cu proci bez svadje joj da znas kako mi je tesko, kad ustanem sve me boli donji stomak.

Imam jedno pitanje po UZ sam u 36 nedelji a po ciklusu u 34....????

Samo na onim prvim ultrazvukovima do otprilike 12 nedelje se menja broj nedelja i termin u odnosu na mere embriona jer je to period kad se sve bebe rastu i razvijaju podjednakim ritmom. Tacno se zna koji organ koje nedelje se formira pa je datiranje prilicno precizno.
Kasnije, a pogotovo pri kraju, bebe se razvijaju svaka svojom brzinom pa ih ima velikih, malih, svakakvih. Dakle ako ti je sin samo na nekom od poslednjih UZ dve nedelje ispred svojih vrsnjaka to je ok (mamina zasluga :) ) ali je tvoj termin i dalje onaj stari.

Nemoj da se salis sa bolovima. Telo ti salje signale, poslusaj ga! Sedi, odmaraj, lezi... Sve moze da saceka.
Pratim jos jedan forum za "stomaklije" (na italijanskom) i mogu vam reci da ima dosta mama koje su od septembarskih ili avgustovskih postale mame u julu!!! Treba da doguramo bar do 36 nedelje (kad ce biti zavrseno formiranje pluca) ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back