Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh devojke pa sta vam je sa tim kontakcijama vise... :think: :sad2: evo ja sam napravila pauzu i sad cu opet malo da sredjujem sobu! :klap: bas se ponosim na sebe kad sam makar malooo vredna... :D Maki me isutirala u poslednjih sat vremena... :heart: srce mamino...

drage trudnice,znam da mi nije mesto ovde,posto sam se porodila pre dva meseca,al htela bi da vam dam par saveta uvezi porodjaja....kao prvo ja sam se porodila epiduralom sto bi svakoj zeni predlozila,ja kontrakcije nisam osetila i neznam koliko to boli i mnogi govore da neces osetiti kad treba da izguras bebu ja sam osetila kao da mi se kaki i kad nisam mogla jace da guram,tu je doktor koji da rukom ili neznam tacno dal laktom pritisne stomak i eto bebe napolje.Cak ni secenje nisam osetila,e jedino sto sam osetila to je sivenje ali cula sam da u Narodnom Frontu koriste neki jaci konac koji boli,sad zaista neznam,al ja bi vam dala savet da obavezno trazite lokalu ili totalnu anesteziju kao sto je to jedna moja prijateljica uradila.Drugo kazu da nemas osecaj u nogama to nije istina ja sam stala na noge,jesi malaksao sto je normalno kod bilo kog porodjaja s obzirom da teba tolko dete da izadje i poslednja stvar koju treba da znate kazu da nemate osecaj za mokrenje to je istina,ali nije ga imala nijedna porodilja koja je bila samnom u sobi.I samo bi jos nesto rekla nemojte nositi spavacice i bade mantile ako se poradjate u Frontu jer vam netrbaju samo ce se one sestre izdrati na vas zbog toliko stvari sto ste poneli i trazite posteljinu kad god vqam je prljava da neprodjete kao ja spavala sam ceo dan na krvavom carsafu pa sam se prehladila.Eto toliko od mene,izvinite ako sam dosadila al pomocice vam moji saveti,nadam se.

drage trudnice,znam da mi nije mesto ovde,posto sam se porodila pre dva meseca,al htela bi da vam dam par saveta uvezi porodjaja....kao prvo ja sam se porodila epiduralom sto bi svakoj zeni predlozila,ja kontrakcije nisam osetila i neznam koliko to boli i mnogi govore da neces osetiti kad treba da izguras bebu ja sam osetila kao da mi se kaki i kad nisam mogla jace da guram,tu je doktor koji da rukom ili neznam tacno dal laktom pritisne stomak i eto bebe napolje.Cak ni secenje nisam osetila,e jedino sto sam osetila to je sivenje ali cula sam da u Narodnom Frontu koriste neki jaci konac koji boli,sad zaista neznam,al ja bi vam dala savet da obavezno trazite lokalu ili totalnu anesteziju kao sto je to jedna moja prijateljica uradila.Drugo kazu da nemas osecaj u nogama to nije istina ja sam stala na noge,jesi malaksao sto je normalno kod bilo kog porodjaja s obzirom da teba tolko dete da izadje i poslednja stvar koju treba da znate kazu da nemate osecaj za mokrenje to je istina,ali nije ga imala nijedna porodilja koja je bila samnom u sobi.I samo bi jos nesto rekla nemojte nositi spavacice i bade mantile ako se poradjate u Frontu jer vam netrbaju samo ce se one sestre izdrati na vas zbog toliko stvari sto ste poneli i trazite posteljinu kad god vqam je prljava da neprodjete kao ja spavala sam ceo dan na krvavom carsafu pa sam se prehladila.Eto toliko od mene,izvinite ako sam dosadila al pomocice vam moji saveti,nadam se.

Hvala Jeco sto si sa nama podelila svoje iskustvo!!! :hvala: :cao:

Cao svima! Evo i nas, opet lose spavali, kad sam ustala glava me je bolela kao nikad u zivotu. Neopisivo, jedva sam izdrzala. Sinoc sam imala kontrakcije, i bas me je bilo strah, boleo me je stomak i zickalo me je svuda, narocito u grlicu. Ali kad sam prosli put rekla lekaru za kontrakcije, on je rekao da je to normalno, da to materica uvezbava svoje pokrete da bi ojacala za porodjaj i da nema nikakvog razloga za brigu, niti se daju lekovi. Opasno je jedino ako kontrakcije pocnu da se javljaju u pravilnim vremenskim razmacima, sa jednakim pauzama, kao trudovi. I onda ja razmisljam o tome, kako da to prepoznam? Cak sam sinoc gledala na sat u onoj panici, ali cini mi se da kad me boli, to je konstantno... Sad sam malo odremala na sofi i glava mi je bolje, a veceras ce opet ista prica, zbog ove dremke necu moci da zaspem. :(

Kockice, hvala ti za ovaj link, ziva bila! :heart:

Wc@ludnica, protiv zatvora, kao sto su ti rekli, kivi i kompot od suvih sljiva, a najbolji lek od svih, kasika meda rastvorena u casi mlake vode ujutro na prazan zeludac.

Ja sam ok...danas sam se iscimala do dz da uzmem doznake za bolovanje...uvek se iznerviram kad odem tamo...cekaonica prepuna, a ona gnjavi, prima prekoreda...nemam nista protiv, al nemora sa njima da ostane po sat vremena...sledece nedelje idem kod mog dr. na UZ...jedva cekam, mada me malo hvata trema...valjda je beba ok...i nadam se da cu cuti da li je decak ili devojcica...toliko malo mislim na ovu bebu, cesto zaboravim da sam trudna koliko sam preokupirana nemirnim dvogodisnjakom...mnogo je sladak, neverovatno, sto su stariji to su sladji...svaki dan neka nova fora...a sto znaju da budu neposlusni...i ja i mm smo dosta strogi, zivimo sami, nema uplitanja baba i deda, pa opet cesto vidim situacije koje bi osudjivala da je neciju tudje dete(razmazenost, napad neposlusnosti)...trudim se da takve stvari presecem u korenu...i kada je drustvu dece slicnog uzrasta u principu je poslusniji i razumniji...ma uopste nije lako biti roditelj...joj ja se raspisala....

Hvala Jeco... Ovde kod mene svi propagiraju prirodan porodjaj, tako da ziva ne znam sta cu.
Jasno mi je da cu imati nesnosne bolove, jer ja imam velike probleme sa bolnim menstruacijama, redovno pijem 1000 mg Brufena, a desavalo se i da zavrsim na hitnoj sa injekcijom Baralgina...
A sad zamisljam porodjaj bez icega da ublazi bol??? :eek: Stvarno ne znam sta cu, babica na kursu nas je sve isprepadala epiduralom, rekla da mnoge zene nisu u stanju da tiskaju jer im je donji deo tela prakticno umrtvljen, da je opasno za bebu, da ne mozes stati na noge danima, da nemas osecaj kad trebas na WC... Naravno, sve je individualno, neke zene prodju super, a neke ne, bas kao i sa prirodnim. I najgora vest: Epidural ovde mozes dobiti tek ako babica proceni da ti treba, tj., ako nista od prirodnih metoda ne pomaze (lezanje u kadi tople vode, da se misici opuste i da umanji bol, masaza i razne druge stvari - postoji i akupunktura) ali meni sve to izgleda kao sala, ne znam za akupunkturu, a ovo drugo to mi ne bi pomoglo ni kad imam menstruaciju. :confused:

Jeco,
Hvala sto si sa nama podelila svoje iskustvo...
Ja isto razmisljam o epiduralu i uzecu ga ako bude moglo...Videcemo kako ce sve ici sa trudnocom do kraja...Tvoje iskustvo je identicno kao kod moje dve drugarice sa epiduralom...Jedino su jednoj od njih noge bile utrnute dva sata posle, jer su joj pred kraj dodali jos anestezije, da ne bi bolelo usivanje.

Carobnodrvo to sto si napisala je prilicno logicno...i ja tvrdim da ima zena kojima je potreban epidural...to nije subjektivna stvar, lepo vidis pored sebe(na porodjaju) onaj aparat koji meri otkucaje bebinog srca ali i tvije kontrakcije, i to UCESTALOS i INTENZITET...znaci kontrakcije imaju svoj intenzitet koji je objektivan a ne subjektivan osecaj bola...kada je meni dosao anesteziolog da da epidural prokomentarisao je da kontrakcije tog intenziteta imaju vecina zena pred sam kraj porodjaja, zadnjih 15min do pola sata...ja sam takve kontakcije imala a bila sam tek cetiri prsta otvorena i da nisam primila epidural rastajala bih se sa zivotom jos 6sati...zato vam toplo preporucujem, pripremite epidural, ako sve ide lepo, brzo i ne mnogo bolno, ne morate ga ni primiti...

Carobnodrvo to sto si napisala je prilicno logicno...i ja tvrdim da ima zena kojima je potreban epidural...to nije subjektivna stvar, lepo vidis pored sebe(na porodjaju) onaj aparat koji meri otkucaje bebinog srca ali i tvije kontrakcije, i to UCESTALOS i INTENZITET...znaci kontrakcije imaju svoj intenzitet koji je objektivan a ne subjektivan osecaj bola...kada je meni dosao anesteziolog da da epidural prokomentarisao je da kontrakcije tog intenziteta imaju vecina zena pred sam kraj porodjaja, zadnjih 15min do pola sata...ja sam takve kontakcije imala a bila sam tek cetiri prsta otvorena i da nisam primila epidural rastajala bih se sa zivotom jos 6sati...zato vam toplo preporucujem, pripremite epidural, ako sve ide lepo, brzo i ne mnogo bolno, ne morate ga ni primiti...

Hvala Ennna, mislim da je ovo najbolji savet. Ali ne pitam se izgleda ja, nego oni oko mene na porodjaju, pa hajde da se nadamo da ce biti razumni. :bye:

Cao svima! Evo i nas, opet lose spavali, kad sam ustala glava me je bolela kao nikad u zivotu. Neopisivo, jedva sam izdrzala. Sinoc sam imala kontrakcije, i bas me je bilo strah, boleo me je stomak i zickalo me je svuda, narocito u grlicu. Ali kad sam prosli put rekla lekaru za kontrakcije, on je rekao da je to normalno, da to materica uvezbava svoje pokrete da bi ojacala za porodjaj i da nema nikakvog razloga za brigu, niti se daju lekovi. Opasno je jedino ako kontrakcije pocnu da se javljaju u pravilnim vremenskim razmacima, sa jednakim pauzama, kao trudovi. I onda ja razmisljam o tome, kako da to prepoznam? Cak sam sinoc gledala na sat u onoj panici, ali cini mi se da kad me boli, to je konstantno... Sad sam malo odremala na sofi i glava mi je bolje, a veceras ce opet ista prica, zbog ove dremke necu moci da zaspem. :(

Zao mi je sto ti se to desava,ali poslusaj moj savet odmaraj ,cim osetis kontrakcije odmah lezi,nema sredjivanje kuce,ni spremanje jela,bolje se primiri nekoliko dana da ti to prodje :heart::heart:
Nemam ni je ucestalne kontrakcije na odredjeno vreme,ali su to kontrakcije,ne porodjajne,ali jesu kontrakcije,i zato ja pijem lekove,jer moze da bude opasno za bebu,nezelim da te plasim ali konsultuj se sa jos nekim doktorom,do tada odmaraj sto vise,nema stajanja i nemoj nikakve poslove da radis tako je meni moj ginekol rekao!:cmok: Preca ti je beba,sve ostalo moze da saceka,nek ti pomogne muz,ili svekrva :cao:

angi7 kad se porodis dva sata ti moras da lezis u boksu na onom stolu pa te voze tek tad u sobu,znaci ti nesmes tih prvih dva sata da ustajes....a kad te odvezu u sobu kad legnes na krevet tek posle jedno cetri sata dolazi sestra da te vodi u toalet,tako da nemoj da te brine ta utrnulost,jer ti sigurno posle porodjaja neces setkati neko vreme,znaci osecaces noge jedino sto ces biti malaksala i vrtece ti se u glavi al to je normalno posle bilo kog porodjaja

Pa to pokusavam da kazem...treba neko o tebi tokom porodjaja da vodi racuna...a ne da budes prepustena sebi kao ovde, jos cujes usputne komentare: Ova zena ce se do kraja porodjaja raspasti od bolova!...a da joj neko da epidural ili nesto protiv bolova...boze sacuvaj
Izvinite ako je moje vidjenje porodjaja malo bedak, ne bih da vas naplasim...al hocu da vam skrenem paznju...
i ja sam isla na vezbe gde je babica ispljuvala epidural...bila sam potpuno spremna da se porodim prirodno kao i mnoge od vas...i onda je igrom slucaja(hvala bogu), jedna poznanica(babica) dala epidural kada sam kretala u salu...bila sam sigurna da ga necu upotrebiti, tada su kontrakcije trajale vec 4-5sati i bile su mi izdrzljive...disala sam i sve kako su me ucili u skolici...u roku od sat-dva su postale tako jake i tako ceste da je bilo jedva izdrzivo...kada su mi napokon dali epidural mislila sam da izljubim anesteziologa...posle toga sam jos jedno 5-6sati bila na stolu al hvala bogu nista nije bolelo...posto je beba bila jako visoko, rekli su mi da se setam po porodilistu...i ja sam se setala...znaci, to da ne osecas noge uopste nije tacno, bar u mom slucaju...kada sam bila skroz otvorena odlucili su da zavrse porodjaj...beba je jos bila visoko i nisam imala napone vec samo kontrakcije koje sam ponovo osecala jer mi nisu dodali epidural...rekli su mi da guram a ja uopste nisam imala napone...posto su kontrakcije bile prejake i od bolova nisam mogla da guram bebu zamolila sa anesteziologa da mi doda jos malo epidurala i hvala bogu smilovali su mi se...gurala sam i gurala, znala sam kako, isla sam na vezbe, al dzabe kad mu nije bilo vreme...na kraju su izgurali Ogija tako sto su mi dvojica pritiskala stomak...nikakve propratne efekte od epidurala nisam imala...porodila sam se u 12 i 30min. i predvece vec ustala da idem u wc...porodjaj je od prvih kontrakcija trajao 15-16h, i verovatno bi bilo jos duze da nisu odlucili da zavrse porodjaj na kraju te smene...zasivanje rane nisam osetila jer su mi dali totalnu...samo se nadam da ce ovaj porodjaj biti bar malo laksi...

Jeco, poradjala sam se u Visegratskoj...epidural sam igrom slucaja dobila od poznanice-babice jer nije upotrebila neka zena jer se jako brzo porodila pa nisu stigli da joj daju(ima i toga)...sivenje nisam osetila jer su mi dali totalnu-i hvala im, valjda su ocenili da bi to bilo previse...nisam im trazila...kada sam otisla u sobu normalno sam se osecala(sto je vreovatno subjektivno jer ne podnose svi podjednako anesteziju posebno ne totalnu)...kao sto sam napisala ustala sam normalno kao i sve trudnice, posle 5-6sati...jedino sam osecala bolove od skupljanja materice al to je bilo potpuno podnosljivo...

nama na cemu kockica09,bilo sta da te zanima u vezi trudnoce ili porodjaja pitaj.............tu sam da pomognem

Zanima me zasto si se odlucila za bas tu bolnicu?! :think:
Hvala unapred... :heart:

Kockice, hvala ti za ovaj link, ziva bila! :heart:

E da znas na tom sajtu sam ja uclanjena, i uvek mi stizu novi newsletteri, u kojoj sam nedelji, ma super je sajt! Znaci imas na tone pitanja i odgovora, malo potrazi i smirices se! :cao:

Ja sam ok...danas sam se iscimala do dz da uzmem doznake za bolovanje...uvek se iznerviram kad odem tamo...cekaonica prepuna, a ona gnjavi, prima prekoreda...nemam nista protiv, al nemora sa njima da ostane po sat vremena...sledece nedelje idem kod mog dr. na UZ...jedva cekam, mada me malo hvata trema...valjda je beba ok...i nadam se da cu cuti da li je decak ili devojcica...toliko malo mislim na ovu bebu, cesto zaboravim da sam trudna koliko sam preokupirana nemirnim dvogodisnjakom...mnogo je sladak, neverovatno, sto su stariji to su sladji...svaki dan neka nova fora...a sto znaju da budu neposlusni...i ja i mm smo dosta strogi, zivimo sami, nema uplitanja baba i deda, pa opet cesto vidim situacije koje bi osudjivala da je neciju tudje dete(razmazenost, napad neposlusnosti)...trudim se da takve stvari presecem u korenu...i kada je drustvu dece slicnog uzrasta u principu je poslusniji i razumniji...ma uopste nije lako biti roditelj...joj ja se raspisala....

Bravo ennna!!! Svaka cast!!! :super: :klap: bas takav roditelj bi ja volela da budem... :heart:

Jeco, poradjala sam se u Visegratskoj...epidural sam igrom slucaja dobila od poznanice-babice jer nije upotrebila neka zena jer se jako brzo porodila pa nisu stigli da joj daju(ima i toga)...sivenje nisam osetila jer su mi dali totalnu-i hvala im, valjda su ocenili da bi to bilo previse...nisam im trazila...kada sam otisla u sobu normalno sam se osecala(sto je vreovatno subjektivno jer ne podnose svi podjednako anesteziju posebno ne totalnu)...kao sto sam napisala ustala sam normalno kao i sve trudnice, posle 5-6sati...jedino sam osecala bolove od skupljanja materice al to je bilo potpuno podnosljivo...

Ja sam nedavno procitala da je Visegradska sad u Avg. renovirana, imaju sve novo... :whistling: a posto cu se sigurno poradjati tamo zanimaju me iskustva, komentari i slicno odande... :manikir:

Kockice ne znam sta te jos interesuje u vezi Visegradske...ja sam se poradjala pre dve godine i tada su uslovi bili ok...ja sam cak zapala u neki apartman, imale smo tv, wc, frizider, klimu...nisam trazila ni platila, al valjda nije ni nilo drugi pa je tu bio slobodan krevet kada su me dovezli sa porodjaja...kada sam mogla malo da setam videla sam da sve sobe nisu takve, bilo ih je po 6-7zena u jednoj sobi i zajednicko kupatilo...generalno, svo osoblje, babice, doktori, sestre...svi su jako strucni i jako neljubazni...to je moje misljenje...i opet cu se poradjati tamo...

kockice09 poradjala sam se u Frontu zato st sam tamo imala neku vezu,al ti ne bi preporucila zato sto su mnogo neljubazni ne smes nista da ih pitas za sve se deru meni je prvo dete pa nisam znala ni kako da dojim ni da treba grudi da masiram posle porodjaja jer sam mogla dobiti mastitis,ma nista ih nesmes pitati

Kockice,
Visegradska nije skroz renovirana. Vec neko vreme je u toku renoviranje treceg sprata, pa je sada tamo kazu haos, jer ide mnogo zena u isto kupatilo. Ono u junu je bio deo treceg praa, dodati su jos neki boxovi.
Na forumu roditelj.portal imas temu o porodilistima u Bg i mozes da iscitas najsvezije utiske. Znam pouzdano da je na carskim rezovima novo, jer mi se tu u maju porodila drugarica. Nadam se da ce se to renoviranje uskoro zavrsiti, a planiram i da pitam mog dr kada ce. Pa da nas dve dodjemo u novo sa nasim bebicama:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back