kusturicin govor na mitingu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sta kazete na kusturici govor,
hocemo da menjamo svetosavsku srbiju za holivudsku
neznam za vas ali licno nisam video tu holivudsku srbiju a svetosavsku gledam vec 20 godina i nesvidja mi se a da mu verujem na rec da je lepsa od holivudske ne zelim!!!
covek koji se nafatirao para po zapadu i sad mi prodaje .... za bubrege ovde dok narod gleda dal da kupi pola ili ceo hleb ona pravi etno sela po nacionalnim parkovima... sljam!!!
a da i dobra mu je fraza "gde su sad misevi iz da vide koliko nas je" koju je ukrao od svabe i pinkija, jel to nasa kulturna elita!!!!!!!!!!
ogorcen sam

a ne kaze se dzaba da je poturica gori od turcina ,a Nemke je pravi primer toga , prosto da deca na njemu uce istoriju , samo je njegova konverzija isla u kontra smeru al je princip potpuno isti:mrgreen:

a ne kaze se dzaba da je poturica gori od turcina ,a Nemke je pravi primer toga , prosto da deca na njemu uce istoriju , samo je njegova konverzija isla u kontra smeru al je princip potpuno isti:mrgreen:

Да ли тиме бошњачку националну мањину у Србији, као и Бошњаке по Босни и Херцеговини називаш потурицама?

GDE STE MIŠEVI !!!

Zar vas nije sramota vi što ste se osetili prozvanjim ili vam je obraz kao đon !!?
Zar vam je sada on kriv što je vaš ego povređen kad ste osetili da ste dobili pravo i adekvatno ime?
Vi neznate šta je moral,stid,sram....
Vratite se u vaše rupe i zivite te vaše smrdljive cenjene živote.
Od vas niko ništa više i netraži.

Да ли тиме бошњачку националну мањину у Србији, као и Бошњаке по Босни и Херцеговини називаш потурицама?
pa oni nisu poturice al su njihovi pretci sigurno to bili dok je Nemke sam poturica ili posrbica kako se to vec zove , i za tu svoju konverziju i uvlacenje u dupe jednoj partiji na vlasti je bas kao sto su i njegovi pretci to ranije cinili dobio velike benefite i privilegije , cak ni manje ni vise nego planinu ili deo planine na kome se on ponasa kao pravi Aga cak naplacuje i prolaz kolima ,onda ulaz u njegov spahiluk,nocenje u njegovim objektima i slicno ,sve u svemu poucan primer :D

Ne pričaj gluposti...pare niko ne poklanja,a u Svet,tj na zapad ćemo ići kad njima bude u interesu.

naravno da ce doci kad bude njima u iteresu, na koncu da smo mi podrzvavali njihove a ne ruske interese neznam dali bi kosovo danas bilo u ovoj situaciji, ali ako zapad tojes investitori osecaju nestabilnost naravno da nece dolaziti sa parama ovde, kao sto ni ja nebi da imam multikompanije i milijarde investirao u fabriku slanine u avganistanu, :roll:

citat:" slavonija
sto nije tocno u onome sto sam napisala?
imas li smisleni komentar
p.s. ej, nemoj da me tjeras,pliz.., meni bas lijepo na ovom forumu, ima mnogo zanimljivih ljudi i misljenja...a to je i cilj foruma, razmjena misljenja, ili

pa evo hipoteticki i ti i ja smo javne licnosti cim iznosimo SOPSTVENO misljenje na forumu koji moze svako da procita isto tako i Kustin govor je mogao svako da cuje; a dali ce da dozvoli sebi da postupi po tome ili ne? ja mislim da to mora biti odluka PO SOPSTVENOJ SAVESTI da parafraziram jednog naseg politicara.

naravno da ce doci kad bude njima u iteresu, na koncu da smo mi podrzvavali njihove a ne ruske interese neznam dali bi kosovo danas bilo u ovoj situaciji, ali ako zapad tojes investitori osecaju nestabilnost naravno da nece dolaziti sa parama ovde, kao sto ni ja nebi da imam multikompanije i milijarde investirao u fabriku slanine u avganistanu, :roll:
A šta su naši interesi od 2000. do sad?Otcepljenje Kosova?...ako daš prst,uzeće ti i ruku.Ta priča nema veze sa Rusima.

pa oni nisu poturice al su njihovi pretci sigurno to bili dok je Nemke sam poturica ili posrbica kako se to vec zove , i za tu svoju konverziju i uvlacenje u dupe jednoj partiji na vlasti je bas kao sto su i njegovi pretci to ranije cinili dobio velike benefite i privilegije , cak ni manje ni vise nego planinu ili deo planine na kome se on ponasa kao pravi Aga cak naplacuje i prolaz kolima ,onda ulaz u njegov spahiluk,nocenje u njegovim objektima i slicno ,sve u svemu poucan primer :D

ti si za plavi most a ne za forum...:)

GDE STE MIŠEVI !!!

Zar vas nije sramota vi što ste se osetili prozvanjim ili vam je obraz kao đon !!?
Zar vam je sada on kriv što je vaš ego povređen kad ste osetili da ste dobili pravo i adekvatno ime?
Vi neznate šta je moral,stid,sram....
Vratite se u vaše rupe i zivite te vaše smrdljive cenjene živote.
Od vas niko ništa više i netraži.

moral hmmm...:roll: znam to je kad ti kasirka vraca umesto 500din 5000din kusura i ti joj skrenes paznju da je pogresila da nebi iz svog dzepa placala.

Nije ni chudo da nam ne ide kada takav nivo svesti preovladava.Nije doshlo do idejnog raskidanja sa Miloshevicevom politikom,promena stanja svesti i prihvatanja evropskog sistema vrednosti.Dok nedemokratski elementi kao Svetolik tako shovinistichki reaguju na razlichitosti,nikada necemo uci u Evropu.
Eto, a posle mi recidivi prošlosti i retrogradne snage, a vidiš ti ovaj šovinizam, ja sam zgrožen :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

jedino sa chime se sa kusturicom ne slazhem je podrshka koshtunici.
za ostalo, mislim da je u pravu. govor na mitingu jeste bio populistichki i "za narodne mase", ali solidan, koliko mozhe u takvoj situaciji. nisam ljubitelj takvih govora, uvek se tu moraju provucji neka 'opshta mesta' i generalizacije. radje bih ga slushao kad ne govori takvim povodima.

vidim, neki 'filmski kritichar' poredi 'crni talas' i kusturicu. pa kusturica je deo crnog talasa.
i vidim da smeta kako 'predstavlja nas kao cigane i mentalno zaostale'.
a kakvim nas predstavljaju oni za koje glasate?
i shta imaju od poseda i koliko novca imaju oni za koje glasate?

Аха, значи муслимани који за себе тврде да су Бошњаци нису потурице, а они који се сматрају Србима су потурице.

Ја не знам да ли људи који пишу о његовом "увлачењу власти" (којој власти? Милошевићевој, по којој су чак и средњошколци имали хрвабрости да је пљују) свесни какав је чин он направио када се у сред рата у Босни, када су га већ сарајевски муслимани својатали и славили као своју националну величину, када је осим Босне и Хрватске буквално могао да бира место у свету где би живео, одлучио на, у свету, сатанизовану Србију. Па још и када је постало тотално опортуно за себе говорити да ниси Србин, он баш као муслиман нашао да говори како то јесте. Па баш када је постало опортуно "раскрстити" са црквом, он нашао да се крсти. А притом није нити некакав националиста, нити Милошевићев или Коштуничин фан, већ човек који гледа своја посла, али кога неки дежурни београдски паметњаковићи (на истој линији са сарајевским, загребачким и подгоричким) једноставно не пуштају на миру. Они су први напали њега, и поставили се као његови непријатељи, а због чега? Због тога што се није нашао на њиховој идеолошкој линији, аутоматски је проглашен за непријатеља. Јер, боже мој, ако кажеш да Слоба није баш био онакав сатана каквим га приказују стране које су против Срба ратовале, самим тим си "Слобин човек". Ако критикујеш оно лоше што из Европе и Америке долази, самим тим си "за изолацију". Ма мрзи ме и да пишем више, знам само да ће ово време у којем живимо заиста бити уписано "црним словима" у нашој националној историји, али то неће бити због оних ствари за које многи мисле. Ево, и овде се помињу "аге" и "спахије". Ајде чик да неко за Зукорлића који живи са две жене и нико му не може ништа, тако нешто да каже. Они који се стиде тога што су Срби, и то би најрадије променили само да могу, који признају свакој српској шуши да прогласи своју нацију и да преименује српски језик по имену своје новокомпоноване нације, ругају се Емиру Кустурици што се сматра Србином.

Прс' на чело...

Аха, значи муслимани који за себе тврде да су Бошњаци нису потурице, а они који се сматрају Србима су потурице.

Ја не знам да ли људи који пишу о његовом "увлачењу власти" (којој власти? Милошевићевој, по којој су чак и средњошколци имали хрвабрости да је пљују) свесни какав је чин он направио када се у сред рата у Босни, када су га већ сарајевски муслимани својатали и славили као своју националну величину, када је осим Босне и Хрватске буквално могао да бира место у свету где би живео, одлучио на, у свету, сатанизовану Србију. Па још и када је постало тотално опортуно за себе говорити да ниси Србин, он баш као муслиман нашао да говори како то јесте. Па баш када је постало опортуно "раскрстити" са црквом, он нашао да се крсти. А притом није нити некакав националиста, нити Милошевићев или Коштуничин фан, већ човек који гледа своја посла, али кога неки дежурни београдски паметњаковићи (на истој линији са сарајевским, загребачким и подгоричким) једноставно не пуштају на миру. Они су први напали њега, и поставили се као његови непријатељи, а због чега? Због тога што се није нашао на њиховој идеолошкој линији, аутоматски је проглашен за непријатеља. Јер, боже мој, ако кажеш да Слоба није баш био онакав сатана каквим га приказују стране које су против Срба ратовале, самим тим си "Слобин човек". Ако критикујеш оно лоше што из Европе и Америке долази, самим тим си "за изолацију". Ма мрзи ме и да пишем више, знам само да ће ово време у којем живимо заиста бити уписано "црним словима" у нашој националној историји, али то неће бити због оних ствари за које многи мисле. Ево, и овде се помињу "аге" и "спахије". Ајде чик да неко за Зукорлића који живи са две жене и нико му не може ништа, тако нешто да каже. Они који се стиде тога што су Срби, и то би најрадије променили само да могу, који признају свакој српској шуши да прогласи своју нацију и да преименује српски језик по имену своје новокомпоноване нације, ругају се Емиру Кустурици што се сматра Србином.

Прс' на чело...

lepo bogi.. samo ovaj ne mozhe da stavi prs na chelo... mozda negde drugde...

:D:D Šta mu fali? Što se mene tiče, ništa. Čini mi se da ima viška. Što imena, što para, što vera, tako, sve u duplikatu. Blago njemu. :D

sto se para tice ne znam, ali za ovo ostalo se slazem. jedino je zalosno sto to ostalo mozes imati duplo veoma lako,:lol::lol::lol:
ps. a posle te kaosvi cene, evo ga vraca se korenima, dok drugi jedu korenje da prezive on se sa ponosom vraca svojim korenjima

jedino sa chime se sa kusturicom ne slazhem je podrshka koshtunici.
za ostalo, mislim da je u pravu. govor na mitingu jeste bio populistichki i "za narodne mase", ali solidan, koliko mozhe u takvoj situaciji. nisam ljubitelj takvih govora, uvek se tu moraju provucji neka 'opshta mesta' i generalizacije. radje bih ga slushao kad ne govori takvim povodima.

vidim, neki 'filmski kritichar' poredi 'crni talas' i kusturicu. pa kusturica je deo crnog talasa.
i vidim da smeta kako 'predstavlja nas kao cigane i mentalno zaostale'.
a kakvim nas predstavljaju oni za koje glasate?
i shta imaju od poseda i koliko novca imaju oni za koje glasate?
Već rekoh, da je Kusturica hteo da se okoristi, sada bi pljuvao po Srbiji i bio miljenik zapada, a garantovano bi dobio i udarni termin na B92, slavili bi ga Hrvati, Bošnjaci, Albanci, svi oni koji preziru Srbe, dobio bi orden od Mesića kao Nataša Kandić, išao bi da se slika u kosovskoj skupštini dok onaj ubica balavi gluposti, jednom rečju bio bi "in". Uz to bi mogao poput Čede Jovanovića, da nigde ne radi, a da ima kinte da slavi Novu godinu u Francuskoj, ali jbga ovako mu je ostalo da pljuju po njemu svi oni sa strane, kojima smeta svako ko ne pljuje po nama.

Dok vasi mnogobrojni reditelji nagradjivani u Kanu striktno isposnicki zive.

A, da, pardon...

nasi nisu dobijali ta priznanja, jos ne:lol::lol::lol:
a vasi ???
sve bi bilo u redu da on brani srbe, jer misli da tako treba, ali odreci se svojih, majke, brata, strica, tetke, i sada jesti %^&^% mislim da nije ljudski. ja mogu braniti srpski stav oko kosova, ako tako mislim, ali samo kao albanac, jer sam to rodjenjem, to se ne bira., bas kao i roditelj ili...

Već rekoh, da je Kusturica hteo da se okoristi, sada bi pljuvao po Srbiji i bio miljenik zapada, a garantovano bi dobio i udarni termin na B92, slavili bi ga Hrvati, Bošnjaci, Albanci, svi oni koji preziru Srbe, dobio bi orden od Mesića kao Nataša Kandić, išao bi da se slika u kosovskoj skupštini dok onaj ubica balavi gluposti, jednom rečju bio bi "in". Uz to bi mogao poput Čede Jovanovića, da nigde ne radi, a da ima kinte da slavi Novu godinu u Francuskoj, ali jbga ovako mu je ostalo da pljuju po njemu svi oni sa strane, kojima smeta svako ko ne pljuje po nama.

neverujem da kusta hoce da se okoristi na taj nacin posto para ochigledno ima a i to je njegova prvatna stvar koliko para ima, elem problem sa tom kulturnom elitom je to sto se kad ostvare neke svoje ciljeve zivotne, esencijalne,... i kad se ostvare u svojim glavama kao priznati umetnici onda je tesko da nastave da rade i da stvore nesto jos vece od njih samih, pa se onda okrecu patrijotizmu jer je to najbolja roba za prodaju i narod uvek guta te gluposti...
vidim da cu na kraju morati da branim kusturicu na ovoj temi. ne pricam ja da je zapad bolji od nas niti da je kusturica manje srbin od bilokoga, potegao bih ovu temu cak i da je njegos odrzao takav govor.
sejanje mrznje u narodu i deljenje naroda to je ono sto mi najvise bode ochi!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back