Kusturica uz uvrede otjerao Stankovića i oteo snimljeni materijal

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne,nisu nastali od Srba,nego su brze bolje naucili Srpski a i fizicki postali vrlo slicni nama....a to sto jos uvek pamte svoje hriscanske pravoslavne pretke je cetnicka propaganda,jel da?Mesa Selimovic je sve slagao,i ne samo on,i Mehmed pasa Sokolovic je bio Turcin,nego smo mu podmetnuli prezime,bio je Sokologlu...jel da :mrgreen:
Nije tema njihov poreklo niti zelim skretati s teme,kuljanka ima najjace teorije o poreklu "dobrih bosnjana","bosnjaka","muslimana" ...whatever .....
A evo kockasta guza zna sve ...:cool:

Dva čovjeka naspram 2 miliona Bošnjaka.

Po toj logici Tesla nije Srbin nego Amerikanac.

Slažeš se da je Amerikanac, a ne naš?

Dva coveka.....:eek:,naveo sam samo primere,u Bosni ne zivi sacica Srba pa da je nemoguce da od tako malog broja nastane vasa tzv.nacija,i kuljanka se par puta okliznula spomenuvsi selidbu muslimana iz Srbije koji su takodje bili "dobri Bosnjani",zanimljivo da je dobar deo iz Srbije dosao u Bosni ali su poreklom svi dobri Bosnjani i bivsi pripadnici crkve bosanske.....Zasto i dan danas dobar deo jos uvek ima srpska prezimena.....?

“Pa je đeda Abdulaha,
Pit’o Safet jednog dana,
Što ne baciš đedo oni,
Vlaški sanduk sa tavana,
Ako li ga bacit nećeš,
Baciću ga ja što prije,
Šta ce kuli Fazlagića,
Pravoslavne relikvije,
Ej ne budali moj Safete,
Jer daleko nećeš stići,
Znaš li da smo bili vlasi,
Iz Bileće Miljanići,
Prađed nam se poturčio,
I prenio sve to amo,
I od tada na tavanu,
Krijemo ga i čuvamo,
No Safete ako Srbin,
Opet uzme brda ova,
Ti što prije prihvati se,
I kandila i krstova,
Zaboravi prazne priče,
I na kulu Fazlagica,
Pokrsti se pred ikonom,
U Stojana Miljanica,”

Елдепеовац? :eek:

Лоше си протумачио мој пост, као што си лоше проценио и да су у публици седели нормални Срби (ако су уопште и били Срби). :rtfm:

ma sigurno su sedele ujke...a možda stajale i posle pevale :mrgreen:

bemu miša...u šta se sve neće prerušit :eek:

to vam sigurno vračaju za onu parolu "Srbija do Tokija" ;):lol:

nije se za šaliti sa ovim ĐapaNJerosima :mrgreen:

pa sad ti vidi drugi put pre nego kažeš "Srbija do Tokija" ;)

Poslednja izmena:
SRPSKI ETNOGRAFSKI ZBORNIK
NASELJA SRPSKIH ZEMALJA
SRPSKA KRALJEVSKA AKADEMIJA 1908

Sarajevsko polje

9.Kotorac

Porijeklo stanovništva

Od današnjih porodica u Kotorcu najstariji su: Zukići, Serdarevići, Alilovići, Viteškići, Hajrići, Sarajkići, Ganije i Menedike. Za Serdareviće, Viteškiće, Sarajkiće i Hajriće pričaju da su jedna porodica i da potiču od starih porodica kotoračkih, koji su pri padu Kotorca primili islam i izgubili staro porodično prezime. A ovo se isto može reći i za Zukiće, Aliloviće, Ganije i Menedike. Viteškići su ovako prozvati po majci dovedenoj ispod Vitez-planine, a prije su se zvali Hajrićima . Sarajkići su takođe prozvati po majci dovedenoj iz Sarajeva.

Totalni poraz Kusturice. U nedostatku argumenata prekine emisiju.

Bravo Emire srpski sine.:eek:
Sine Muratov, a Murat izvorno srpsko ime.
Srbin Murat na Kosovu ubi Lazara.:dash:

А који су твоји аргументи?

Име Мурат арапско, а име Лазар јеврејско. Да ли је кнез Лазар био Јевреј, да ли је султан Мурат био Арапин, да ли је Емиров отац Арапин? Шта покушаваш да кажеш, "Србине"? :)

Dva coveka.....:eek:,naveo sam samo primere,u Bosni ne zivi sacica Srba pa da je nemoguce da od tako malog broja nastane vasa tzv.nacija,i kuljanka se par puta okliznula spomenuvsi selidbu muslimana iz Srbije koji su takodje bili "dobri Bosnjani",zanimljivo da je dobar deo iz Srbije dosao u Bosni ali su poreklom svi dobri Bosnjani i bivsi pripadnici crkve bosanske.....Zasto i dan danas dobar deo jos uvek ima srpska prezimena.....?
Nikako ti se ja nisam okliznula, ja sam čvrsto na zemlji, nisam vođena mitovima ( noga zemlju ne dodiruje). Ono što si preskočio je porotjerivanje muslimana iz Kneževine Srbije i pravljenje nacija na osnovu vjere. Kad gledate ko je od koga nastao morate imati i to na umu - da su i na osnovu vjerskog svojatanja pokupljeni i drugi i u vašu naciju.
U zadnjem ratu ,nanovo se potomci tih ,ranije protjeranih , ponovo protjeruju sa svoga novog ognjišta.
Zašto Karadžići imaju tursko prezime (Karadža - Crna Gora), a našlo bi se na sve strane prezimena koja vode porijeklo od naziva zanimanja na turskom jeziku ?
Bosanci i Hercegovci su na ovim prostorima genetski procentualno najviše Iliri
(40 %), a Slaveni su došli poslije Ilira , ako već o porijeklu pričamo.

Nikako ti se ja nisam okliznula, ja sam čvrsto na zemlji, nisam vođena mitovima ( noga zemlju ne dodiruje). Ono što si preskočio je porotjerivanje muslimana iz Kneževine Srbije i pravljenje nacija na osnovu vjere. Kad gledate ko je od koga nastao morate imati i to na umu - da su i na osnovu vjerskog svojatanja pokupljeni i drugi i u vašu naciju.
U zadnjem ratu ,nanovo se potomci tih ,ranije protjeranih , ponovo protjeruju sa svoga novog ognjišta.
Zašto Karadžići imaju tursko prezime (Karadža - Crna Gora), a našlo bi se na sve strane prezimena koja vode porijeklo od naziva zanimanja na turskom jeziku ?
(40 %), a Slaveni su došli poslije Ilira , ako već o porijeklu pričamo
.

Е извини нисам знао да си Шиптарака

Zaboli me. A ne znaš ni ti kako se ko zvao...

I nemoj mi sada gluposti da su muslimani nastali od nas. Ako ćemo biti toliko ograničeni, otvorićemo i temu o turskoj vlasti, preciznije relaciji begova turskih i žena srpskih.

Naravno, i jedno i drugo su obični mit koji samo služe da bi se vrijeđali drugi narodi.

P.S. Mi moramo ponekada biti decidni. Murat, Mehmed, Muhamed, Ahmed...nisu srpska imena. To su Uroš, Lazar, Miloš, Dušan...

Нису настали од нас, него од истих предака који су и наши. Ми живимо данас, а они су прихватили ислам пре више генерација.

Урош је име са мађарском основом, Лазар је јеврејско, једино су Милош и Душан словенска. Да ли то значи да Бошњаци нису Словени јер не постоји ниједан муслиман са именом Милош или Душан?

Е, мој "Србине", јадно то твоје "српство"...

Да ли ти хоћеш да кажеш да ти и твоји суграђани у Сарајеву муслиманске вероисповести нисте исти народ, једне крви, једних словенских предака и једног језика, а подељени по вери?

icon4.gif
И зашто наслов "уз увреде отјерао Станковића и отео снимљени материјал" када се види да је материјал у поседу ХТВ и да на њему нема никаквих увреда упућених Станковићу?

Мора бити да су и они Бошњаци, зар не? Пошто једино Бошњаци немају ништа словенско, него само турско, како ти тврдиш. По теби испада да су Бошњаци Турци који су усвојили српски језик за матерњи, што је лудост.

Не постоји ниједно генетско истраживање које то потврђује, нити се за Илире зна ни којим су језиком говорили ни које су гене имали, а за њих се сви хватају. Албанци своју доминантну генетску групу проглашавају за илирску, Црногорци своју, Србијанци своју, испадају сви Илири.

А да Срби којим случајем тврде да су Илири, ти би овде причала да генетика показује да сте Трачани, гарант.

А који су твоји аргументи?

Име Мурат арапско, а име Лазар јеврејско. Да ли је кнез Лазар био Јевреј, да ли је султан Мурат био Арапин, да ли је Емиров отац Арапин? Шта покушаваш да кажеш, "Србине"? :)
On pokušava da kaže da Kusturica ima prezime koje vodi iz rumunskog jezika.
Kustura je na rumunskom nož, ovo je dakle deminutiv - nožić , a u našim jezicima se kustura koristi kao naziv za tup nož.
I mene zanima koga je porijekla Kusturica, i ako je po porijeklu pravoslavac , je li mu to dovoljno da se upiše u Srbe (sad bi već trebalo da je gotovo i sa asimilacijom).
Ali ono što je ranije prićao , da mu je otac Srbin, a majka Jugoslovenka - to ne stoji - da su se osjećali drugačije nego Bošnjaci (ranije Muslimani) ne bi mu dali ime Emir.

Kustura je na rumunskom nož, ovo je dakle deminutiv - nožić , a u našim jezicima se kustura koristi kao naziv za tup nož.
I mene zanima koga je porijekla Kusturica, i ako je po porijeklu pravoslavac , je li mu to dovoljno da se upiše u Srbe (sad bi već trebalo da je gotovo i sa asimilacijom).
Ali ono što je ranije prićao , da mu je otac Srbin, a majka Jugoslovenka - to ne stoji - da su se osjećali drugačije nego Bošnjaci (ranije Muslimani) ne bi mu dali ime Emir.

nije to stvar osjecaja, sin je bio obrazovaniji i zainteresovaniji za svoje porijeklo-dakle, imao je vremena a starci su rintali i ljubili titovu sliku

Не мења чињеницу да и ти и твоје колеге овде на теми лажете и лаж подржавате. Не занима вас истина, него само ваша лична хајка против Кустурице, а то није у реду јер истина треба да буде испред свега, а не муслиманска ратна пропаганда.

1. Снимци су у поседу ХТВ-а и објављени на Интернету, што значи да нису ни отети ни заплењени

2. На њима се види да је Кустурица прекинуо интервју, а да Станковића није нити "терао", нити му упутио иједну једину увреду.

Вама који сте у овоме учестововали бих рекао да се стидите. Теби поготово.

Како Емир може бити Бошњак, када су Муслимани променили име у "Бошњаци" у време док је он одавно био држављанин СРЈ, а држављанин БиХ није никад био?

Nek bude sta god hoce, njegova stvar.

Treba postovati svaciju volju, ako on kaze da je Srbin onda jeste.

Ako Muslimani kazu da su Bosnjaci (ili obrnuto) onda jesu.

Не мења чињеницу да и ти и твоје колеге овде на теми лажете и лаж подржавате. Не занима вас истина, него само ваша лична хајка против Кустурице, а то није у реду јер истина треба да буде испред свега, а не муслиманска ратна пропаганда.

1. Снимци су у поседу ХТВ-а и објављени на Интернету, што значи да нису ни отети ни заплењени

2. На њима се види да је Кустурица прекинуо интервју, а да Станковића није нити "терао", нити му упутио иједну једину увреду.

Вама који сте у овоме учестововали бих рекао да се стидите. Теби поготово.

:ok::ok:

"Dervis i smrt" od Mese Selimovica

Najzamrseniji ljudi na svijetu. Ni sa kim istorija nije napravila takvu salu kao sa nama. Do juce smo bili ono sto danas hocemo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nesto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne mozemo vise nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaceni. Kao rukavac sto ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema vise ni toka ni usca, suvise malen da bude jezero, suvise velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjecanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadnistva, necemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo u naprijed, zato zadrzavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rijesenja. Preziru nas i braca i dosljaci, a mi se branimo ponosom i mrznjom. Htjeli smo da se sacuvamo a tako smo se izgubili, da vise ne znamo ni sta smo. Nesreca je sto smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i necemo iz nje. A sve se placa pa i ova ljubav.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=10406234&postcount=88
Meni je najzanimljivije bilo kada sam bio BiH pre rata, negde osamdesetih godina...
Planinario sam sa nekim društvom i na planini Zlovrh (relativno blizu Žepe i Srebrenice) pozove nas neki starac na kafu i rakiju...

Mi sednemo i tako nešto pričamo... on musliman...
Jedan moj kolega (među tom našom ekipom nije bilo muslimana) hteo onako da ispadne "Politički korektan" pa počeo nešto pozitivno da priča o muslimanima... kad će ovaj starac...

E moj sine, nije to baš tako... Mi muslimani smo ti ljudi najčistije guzice i najprljavijeg obraza na svijetu...

Mi ostali šokirani...

А за све који употребљавају термин бошњак ...

КОЈИ СУ ТИ БОШЊАЦИ!:think::dontunderstand:
ОДАКЛЕ СУ!?:think::dontunderstand:
КАДА СУ ДОШЛИ!?:think::dontunderstand:
КАКВИ СУ К'О ЉУДИ!?
:think::dontunderstand:

МУСЛИМАНИ ( мало М ) - углавном српске националности!!!
ТО ВАЉДА СВИ ЗНАМО!!!

pa meni je bolji Doli Bel od Podzemlja , pre svega zbog pokojnog Alije,a i Paje koji igraju glavne uloge , a i sama prica mi je bolja,zanimljivija i realnija... kako god , Podzemlje i Otac na sluzbenom putu su mi daleko iza na drugom mestu Kustinih filmova iako su isto dobri...naravno to je samo moje misljenje ... mada za dva najnovija retko ko nece reci da su tesko sranje i smaranje , al mozda se nekome i to svidja

И мени је Доли Бел милији од Подземља, али сам до сада мислио да сам једини. Не знам да ли у та два најновија убрајаш Марадону, или Завет и Чудо, али "Живот је чудо" је такође одличан филм. По мом искуству, ретко ко за све његове филмове осим Подземља и Црне мачке не каже да су тешко срање и смарање, зато и реагујем онако када неко помене како су му прва два филма и била океј (док је радио са Сидраном, наравно), а ово остало не ваља ништа јер је то мантра коју понављају у Сарајеву и не верујем да је неко овде могао да дође до истог закључка и да диже у врх слике из живота из сарајевског предграђа. Не иде.

Ено, онај Драгош експлицитно рече како баш Доли Бел воли јер у њему нема насиља над женама, задриглих и необријаних ликова и перја на све стране. Зато сам и помислио да је ироничан, јер свега тога баш има у том филму.

Под Алијом мислиш на Слободана Алигрудића?

Nek bude sta god hoce, njegova stvar.

Treba postovati svaciju volju, ako on kaze da je Srbin onda jeste.

Ako Muslimani kazu da su Bosnjaci (ili obrnuto) onda jesu.

А ако Шешељ каже да је Бошњак (има интервју где то директно каже)?

Чуди ме како Куљанка није и то ископала из својих мудријашких књига.

Evo već ne mogu od da se pogledam u oči ..

Зато што те не занима истина, него твоја муслиманска агенда по којој Кустурица мора бити крив за вређање и терање Станковића и заплену материјала ХТВ без обзира да ли је то урадио или није.

Ако ти и твоји земљаци у ФБиХ имате неки лични проблем према Кустурици, какве везе Срби из Србије имају са тим? Имате државу, имате оскара, имате Сидрана и Јасмилу, шта сте за Кустурицом тако зинули?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back