КУШНЕР ЗАШТИТНИК МАФИЈАШКОГ БОСА !!!!!!!!

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
25. 02. 2011. 13:11h | Vesti

Kušner zaštitnik mafijaškog bosa



U vreme dok je na čelu misije UN bio Bernar Kušner, na Kosovu je s ogromnom količinom nemačkih maraka i više kilograma droge uhapšen Džavit Haljiti, ali je odmah oslobođen.

132651_022508s2_f.jpg
Stao na stranu Albanaca: Kušner sa Tačijem i Rugovom​




Ujedinjene nacije i Francuska ne samo da su znale za veze između vođa OVK-a i organizovanog kriminala, već su ih i štitile. Ovo proizlazi iz svedočenja poznatog francuskog kriminologa Ksavijea Raufera, šefa katedre za kriminologiju na Univerzitetu Pariz 2 (Sorbona), ali i izjava jednog od bosova albanske mafije Džavita Haljitija, danas potpredsednika parlamenta u Prištini.

Njegovo ime se vezuje za najgore mafijaške poslove u izveštajima više zapadnih obaveštajnih službi, kao i u nedavno objavljenom izveštaju NATO-a i u izveštaju Dika Martija Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.


U Rambuje sa lažnim imenom


Džavit Haljiti je za BBC početkom januara potvrdio da ga je Francuska bukvalno štitila izdavši mu dokumente s lažnim imenom da bi došao u Rambuje 1999. godine.

- Što se tiče vize - ja sam tada putovao u Francusku sa dozvolom francuske ambasade pod tuđim imenom, iako nisam morao da tražim vizu jer sam tada imao pasoš sa statusom izbeglice u Švajcarskoj. Plašio sam se da jugoslovenske tajne službe ne pokušaju da me ubiju. Oni su u Parizu ipak pokušali da me ubiju, ali francuska policija je spasla mene i Tačija - rekao je Haliti.

Naime, Raufer je još 2003. godine upozorio članove jedne komisije francuskog Senata da je posle uspostavljanja UN administracije Haljiti bio zatečen na Kosovu s drogom i velikom količinom nemačkih maraka, ali da je odmah dobio zaštitu i pušten.

Evo odlomka iz zapisnika saslušanja u francuskom Senatu održanom 12. marta 2003. godine, posvećenog nacionalnoj borbi protiv droge, u kome Raufer odgovara na pitanje senatora Pola Žiroa da li je istovremeno sa prihvatom izbeglica u zapadnu Evropi sa Kosova stigao i veliki broj kriminalaca:

132650_022508s1_kf.jpg
Ksavije Raufer​





"Naravno, i to je uostalom bilo rečeno u vreme tih događaja. Treba biti precizan i bez oklevanja jasno reći kako stoje stvari. Državni izvori i ja lično u pismu koje sam uputio upozorili su vlasti da se u Rambujeu u delegaciji OVK-a nalazi i jedan krijumčar heroina visokog ranga, neka vrsta albanskog Toto Rine, koji je još uvek živ i zove se Džavit Haliti. Posle učešća (na konferenciji) u Rambujeu, Haljiti je noseći ogromnu količinu nemačkih maraka i nekoliko kilograma droge bio zaustavljen na Kosovu, kojim je upravljao gospodin Bernar Kušner. Pošto, međutim, ne može da se dosađuje jednom "velikodostojniku", bio je pozdravljen i pušten da ode", odgovorio je Raufer.




132652_022508s3_kf.jpg
Šef mafije: Džavit Haljiti


Deo ovog iskaza profesor Raufer ponovio je nedavno u izjavi za BBC ističući da je više oficira bezbednosti i univerzitetskih profesora upozorilo francusku vladu da ne daje vizu Halitiju za dolazak na pregovore u Rambujeu 1999. godine jer je reč o "mafijaškom kumu, a ne o nekom malom banditu - patrioti" , da je u pitanju "mafijaš prvog reda, jedan od prvih finansijera i bez sumnje 'kum' mladog Hašima Tačija u ono vreme".

"Blagajnik" skupio 400 miliona dolara


I Haradinaj, kao i Tači i Haliti, počeli su svoje karijere u Švajcarskoj koja je bila središte aktivnosti OVK-a i gde su pre 1999. godine sakupljeni milioni namenjeni finansiranju OVK-a. U leto 2001. godine švajcarska vlada (Federalni savet) odlučila je da zabrani sakupljanje fondova, a Halitiju je zabranjen boravak na švajcarskoj teritoriji. Kriminolozi smatraju da su Albanci s Kosova u Švajcarskoj i Nemačkoj manje ili više dobrovoljno skupili oko 400 miliona dolara za fondove čiji je "blagajnik" bio Haliti.


*******************************************************************************


Полако ПОЧИЊЕ ДА СЕ ПРОМАЉА ИСТИНА... ОНАКО ДОЗИРАНО, МАЛО ПО МАЛО... што ме чини бескрајно срећним јер ВЕРУЈЕМ У НЕУНИШТИВОСТ ИСТИНЕ...У НЕМИНОВНОСТ ИСТИНЕ ...и у пропаст лажи...



Само да потраје.....



И где је сада Тадић да нам објасни своје идиЈотске изјаве поводом Тачија и да нам објасни ШТА МУ РАДЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ КАДА ОН О ОВИМ СТВАРИМА ПОЈМА НЕМА НЕГО СТРАНЦИ ТРЕБА ДА МИ ПРИЧАЈУ ШТА СЕ КОД НАС ДОГАЂАЛО - ИЛИ ЈЕ МОЖДА ЗНАО ПА ЈЕ У "ЗАЈЕДНИЦИ" СА ОВИМ ЗЛОЧИНЦИМА и где је онај Шибалић из Дечана и остали из СПЦ КОЈИ СУ ПРИМИЛИ И КЛАЊАЛИ СЕ ХОХШТАПЛЕРУ КУШНЕРУ КОЈИ СЕ ОНАКО ПОБЕДОНОСНО ШЕПУРИО ИСПРЕД ХРАМА КОГА ЈЕ СВОЈОМ ПОСЕТОМ И СВОЈИМ СМРАДОМ ЗАГАДИО...
 
Poslednja izmena:
VOLIMO FRANCUSKU KAO STO JE ONA VOLELA NAS !

Zar u Rambujeu teroristi i narko baroni ??? :eek:.. Nemoguce - u Rambujeu je Zloba namerno provocirao Ameriku i Siptare ... i trazio da nas bombarduju nasi zapadni prijetelji ...

A ovaj Francuz je marksista ... i Le Penovac ... :think: ..

Ма није ми пресудно да ли је Ле Пеновац - него ВОЛИМ ШТО ЈЕ ОВАКО ЈАВНО ОПАЛИО ОНОГ ДРИПЦА КУШНЕРА --- који се завукао у мишју рупу... нигде га нема...а како се церекао.. ха-ха-ха...
 

Back
Top