KURT COBAIN - LEGENDA KOJA ZIVI I ZIVECE! SVE O NJEMU

• Začetnik teme Začetnik teme Rock-metal-girl
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nadya:
A sto mislis da nije razmislio?
Mozda je to njegovo oformljeno, i dugo smisljano i razmisljano o tome, misljenje...hmmmm.... nekad te ne razumem... :?

...prihvati razlicitost... 8)

ne verujem da je previse razmisljao o tome, ali ajde,necu u to da ulazim.
evo, mama, pokusavam da prihvatim razlicitosti :lol:
hehe.
by the way, nemoj da me uvek razumes, nece biti zanimljivo :lol:

Keeper:
to sto ne zelis njegovu muziku da nazoves stvaralastvom, to je tvoja stvar, bolje reci problem.
ali imas pravo, pitanje ukusa.
a kad smo vec kod toga da volis zvuk, onda poslusaj Nirvana Unplugged. tu nema foliranja. unplugged sviraju samo oni koji znaju da sviraju. istina, kurt nije bio neki extra gitarista,cak stavise, sasvim prosecan, ali je imao izvandredan osecaj za melodiju i improvizaciju. imao je svoj dozivljaj muzike i to je ono sto mami ljude da ga slusaju.
a Unplugged, sa akusticnim gitarama, basom, harmonikom, i chelima ...... i izvandredno otpevan od strane toliko ti omrazenog kurta, je njegovo najdivnije ostvarenje

ehm...kada sam rekao da mi on i njegova muzika nisu simpaticni to nije znacilo da je nisam slusao....sasvim slucajno jedini cd koji imam od nirvane je upravo taj koji si spomenuo....ali tu smo se ionako slozili da je u pitanju stvar ukusa...sto se tice gitare, istu sviram vec 7-8 godina i vrlo dobro kapiram kakav je osecaj za melodiju i "improvizaciju" imao....sama cinjenica da vecina njegovih stvari moze da se skine za 10ak do 15 minuta dovoljno govori....mislim da opcinjenost ljudi njegovim likom uopste ne potice od njegove muzike nego od njega samog tj. od njegovog so called bunta i besa prema ne znam ni ja kome....a to sa muzikom nema mnogo veze...

oh, opet jedan muzicki perfekcionista .... :lol:
znam, vama je jedino stvaralastvo kad neki tip poput Stivi Veja izdrka zicu milion puta u sekundi.
i ja sviram gitaru, ali ne bas nesto previse, nazalost, mada bih voleo da mogu biti posvecen samo tome. ali dovoljno je sviram da znam da cenim osecaj, a ne muzicku perfekciju. ovo je r'n'r. pravi muzicari idu na akademiju, i ceo zivot skidaju klasicne muzicare, a u r'n'r-u je akcenat na originalnosti i osecaju. ne znam zasto vama muzickim perfekcionistima tako smetaju ti sto "nemaju pojma", koji drndaju gitaru.
imas pravo da se vecina ljudi, tacnije tinejdzera pali na kurtov bunt i grunge fore, ali ja kurta izricito ne volim, za mene je on jos samo jedan narkos.
koji je pravio veoma dobru muziku.

Keeper:
oh, opet jedan muzicki perfekcionista .... :lol:
znam, vama je jedino stvaralastvo kad neki tip poput Stivi Veja izdrka zicu milion puta u sekundi.
i ja sviram gitaru, ali ne bas nesto previse, nazalost, mada bih voleo da mogu biti posvecen samo tome. ali dovoljno je sviram da znam da cenim osecaj, a ne muzicku perfekciju. ovo je r'n'r. pravi muzicari idu na akademiju, i ceo zivot skidaju klasicne muzicare, a u r'n'r-u je akcenat na originalnosti i osecaju. ne znam zasto vama muzickim perfekcionistima tako smetaju ti sto "nemaju pojma", koji drndaju gitaru.
imas pravo da se vecina ljudi, tacnije tinejdzera pali na kurtov bunt i grunge fore, ali ja kurta izricito ne volim, za mene je on jos samo jedan narkos.
koji je pravio veoma dobru muziku.

pa ja da budem iskren, nikad nisam slusao Stivi Vaija iako sam zagrizen za gitaru....vise volim upravo improvizacije Marka Knopflera, sporovoznog Kleptona, pa i Mejdne koje sam poceo da slusam jos u 3. razredu osnovne....nisam zalepljen za jedan zanr u muzici, ali mnogo vise obracam paznju na samu melodiju nego na stihove...poenta r'n'r-a i jeste kao sto kazes originalnost ali upravo u samoj muzici...u tehnici sviranja, kombinovanju skala, kombinovanju ritmova....kurt je bio originalan u necemu drugom a za to je samo koristio muziku....btw. jedan metal bend po imenu Dream Theater je sastavljen od muzicara koji su komplet odskolovani....svi su zavrsili muzicke akademije....i sviraju fantasticnu muziku....ali koliko je ljudi culo za njih a koliko za kurta koji je sebi pucao u glavu jer ga je zivot smorio....

e pa rekao bih da ljude vise zanima sta neko ima da kaze nego kako svira. to je ono sto i ti zelis da kazes? dobro, slazemo se, a ono sto zelim da ti kazem je da kao muzicar mrzeci kurta i njegovu muziku promasujes jedno muzicko iskustvo. ne muzicko iskustvo u smislu tehnike, naravno.
nego, ono sa cime se ne slazem, to je da si rekao da je poenta r'n'r-a originalnost, ali u samoj muzici. ma ne. ne vrti se r'n'r oko same muzike. da je tako, ne bi se pevalo. r'n'r se vrti oko poruke, texta.
kao sto se u bluzu peva tek da bi se dopunila gitara, i taj osecaj tuge i sta ti ja znam, u r'n'r-u se svira da bi se rekla poruka.
naravno, to ne treba shvatiti crno na belo. gomila dobrih bendova i muzicara varira izmedju toga. clapton ima malo sta da kaze glasom,tj. textom, ali zato ima mnogo toga da kaze gitarom. a kurt npr. obratno.
a po meni, jedan jedini bend je bio perfektan i u muzici i u textovima, poruci - pink floyd. ne znam ko moze ponoviti da ima tako duboke, fantasticne textove i da bude tako muzicki perfektan.
ono sto hocu da kazem, ne izbegavaj te sto ne znaju bas da sviraju, imaju i oni stosta da kazu.
nego, zaista obozavam clapton-a ..... :lol: kad sam pre vise svirao, pokusavao sam da sviram "sporovozno" poput njega, i to su drugi culi, pa me svi klinci u gradu zovu "slowhand" :lol:
mada sam ja svetlosnim godinama daleko od pravog Slowhand-a :D

E, vidis , prvo sto sam pocela da slusam od rocka bila je NIRVANA. Posle sam ludela jedno vreme za Pearl Jamom, a posle...

IRON MAIDEN, METALLICA, ZEPPELIN!!!
Ipak Nirvana mi je ostala naj!!! Sto ne mora da znaci da ne volim Straitse i Maidene. Znaci , mozes ostati uz Nirvanu, ali ne samo uz Nirvanu. Ja slusam sve pravce rock muzike (osim Bitlsa i Elsvisa).
I nisam mala napaljena na Kurta vec...
Jednostavno, covek me je osvojio svojom pojavom.
A da li mu se svidjala njegova muzika? Pa da on nije voleo grunge, ne bi je ni stvarao. To sto nije voleo slavu i komercijalu...
Tip je poseban na svoj nacin.
Ja sam i Kurtov fan, ali i fan Nirvanine muzike.

Rock-metal girl:
E, vidis , prvo sto sam pocela da slusam od rocka bila je NIRVANA. Posle sam ludela jedno vreme za Pearl Jamom, a posle...

Ipak Nirvana mi je ostala naj!!! Sto ne mora da znaci da ne volim Straitse i Maidene. Znaci , mozes ostati uz Nirvanu, ali ne samo uz Nirvanu. Ja slusam sve pravce rock muzike (osim Bitlsa i Elsvisa).
A da li mu se svidjala njegova muzika? Pa da on nije voleo grunge, ne bi je ni stvarao. To sto nije voleo slavu i komercijalu...

U svemu se slazem, samo 1 pitanje - zashto ne Bitlsi?

Kurt Cobain:
Rock-metal girl:

U svemu se slazem, samo 1 pitanje - zashto ne Bitlsi?

i ja cu se pridruziti ovom pitanju....pa od Bitlsa i Elvisa je sve i pocelo....pitanje je da li bi rock i svi zanrovi u koje se razgranao uopste postojao (u ovoj danasnjoj formi) da nije bilo njih....a opet, kad gledas tako, mozda bi i kurt bio ziv da nije bilo njih... :wink:

Anonymous:
CURT COBAIN JE ZAISTA BIO SJAJN MUZICHAR.ALI JE TAKODJE BIO ZESHCI PACENIK,BASH KAO I TI.DAJ BRE SREDI SE MALO.ZA SHTA CE TI IDOL U ZIVOTU?I MANI SE CURTA,BAR GA POSHTUJ JER JE DEAD MAN!
P.S.necu odgovarati na tvoje glupe komentare.

Batise prvo nauchi kako mu se pishe ime a onda mozesh da prichash o njemu ( CURT COBAIN!!!!????????? idiote)

Kurt Cobain:
Anonymous:
CURT COBAIN JE ZAISTA BIO SJAJN MUZICHAR.ALI JE TAKODJE BIO ZESHCI PACENIK,BASH KAO I TI.DAJ BRE SREDI SE MALO.ZA SHTA CE TI IDOL U ZIVOTU?I MANI SE CURTA,BAR GA POSHTUJ JER JE DEAD MAN!

Batise prvo nauchi kako mu se pishe ime a onda mozesh da prichash o njemu ( CURT COBAIN!!!!????????? idiote)

Zasto ne Elvis? Zasto ne Bitlsi? Pa, bre, jesu legende, ali... Ne slaze se sa mojim ukusom.

Rock-metal girl:
Kurt Cobain:
Anonymous:

Zasto ne Elvis? Zasto ne Bitlsi? Pa, bre, jesu legende, ali... Ne slaze se sa mojim ukusom.
KADA SAM PROCITAO TEKST TEME KOJU SI ZADALA BILO MI JE JASNO DA SE RADI O PACENICI KOJA NE ZNA SVOJ SOPSTVENI SRPSKI JEZIK,A ZNA DA NAPISHE NA ENGLESKOM JEZIKU SAMO IME PEVACHA(KOJI JE DEAD)NA KOGA SE PALI...JA BRE ZIVIM U ENGLESKOJ!!

Courtney:
Keeper:
yugoslav:
Keeper jos si na forumima aa

Tako je breeee prozivaj POZERCINE
To smo jako dobro radili pre!!!

pa gde si ti yugoslave :lol:
ma evo, pozera kolko oces, ne mozes ih sve ni prozvati ....... 8)
OPUSTENO STE SE VRATILI A NISTE ME ZVALI???? :shock: E,SAD SAM SE NAJLJUTILA :x :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

yugoslave, mislim da je Kortni ljuta na tebe ....... :lol: nadam se da nije ni na mene.
pazi, ako oces da idemo kod nje u Bar sledece leto nemoj da je ljutis 8)

Keeper:
Courtney:
Keeper:
yugoslav:
Keeper jos si na forumima aa

Tako je breeee prozivaj POZERCINE
To smo jako dobro radili pre!!!

pa gde si ti yugoslave :lol:
ma evo, pozera kolko oces, ne mozes ih sve ni prozvati ....... 8)
OPUSTENO STE SE VRATILI A NISTE ME ZVALI???? :shock: E,SAD SAM SE NAJLJUTILA :x :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

yugoslave, mislim da je Kortni ljuta na tebe ....... :lol: nadam se da nije ni na mene.
pazi, ako oces da idemo kod nje u Bar sledece leto nemoj da je ljutis 8)
Ljuta sam na obojicu! :x :x :x Ma salim se :D Ajde sad sta ima novo,kako ste mi,i dalje nemam kredita :cry: ,moci cu vise da budem ovde od sutra itd. Idem ja sad da spavam,a ti me cimni kad dodjes na forum.OK?

Back