e pa rekao bih da ljude vise zanima sta neko ima da kaze nego kako svira. to je ono sto i ti zelis da kazes? dobro, slazemo se, a ono sto zelim da ti kazem je da kao muzicar mrzeci kurta i njegovu muziku promasujes jedno muzicko iskustvo. ne muzicko iskustvo u smislu tehnike, naravno.
nego, ono sa cime se ne slazem, to je da si rekao da je poenta r'n'r-a originalnost, ali u samoj muzici. ma ne. ne vrti se r'n'r oko same muzike. da je tako, ne bi se pevalo. r'n'r se vrti oko poruke, texta.
kao sto se u bluzu peva tek da bi se dopunila gitara, i taj osecaj tuge i sta ti ja znam, u r'n'r-u se svira da bi se rekla poruka.
naravno, to ne treba shvatiti crno na belo. gomila dobrih bendova i muzicara varira izmedju toga. clapton ima malo sta da kaze glasom,tj. textom, ali zato ima mnogo toga da kaze gitarom. a kurt npr. obratno.
a po meni, jedan jedini bend je bio perfektan i u muzici i u textovima, poruci - pink floyd. ne znam ko moze ponoviti da ima tako duboke, fantasticne textove i da bude tako muzicki perfektan.
ono sto hocu da kazem, ne izbegavaj te sto ne znaju bas da sviraju, imaju i oni stosta da kazu.
nego, zaista obozavam clapton-a .....

kad sam pre vise svirao, pokusavao sam da sviram "sporovozno" poput njega, i to su drugi culi, pa me svi klinci u gradu zovu "slowhand"
mada sam ja svetlosnim godinama daleko od pravog Slowhand-a