zlajat
Zainteresovan član
- Poruka
- 313
Dragance, da li si ti saljivdzija ili si neobavesten, to ne znam, ali na tim kursevima koje su ljudi zavrsili preko biroa za zaposljavanje (bar onaj kurs za korisnike racunara) se ne nauci nista sto ja ne mogu da ti ispricam za jedan dan, a da ti to naucis. Da li ti znas nekog polaznika bilo kog kursa da je naucio da reze diskove? Ili mozda da kreira konekciju? Ili da instalira bilo kakav program? Ili bilo sta sto se ne svodi na prosto "kliknite misem na ovu ikonu"? Najveca dobit od tih kurseva je to sto ljudi nauce da pravilnije postavljaju pitanja u vezi onoga sto ne znaju. Moja komsinica je zavrsila taj kurs, moja kuma takodje, i dosao sam do porazavajuceg zakljucka: Logitec-ov USB volan nije mogao da se prikljuci nigde jer nisu znale ni da postoji USB konektor! Sad ne sporim, one nisu imale nikakvo predznanje, ali su dobile neku diplomu(????!!!), i po tome gledajuci su skolovan kadar sto se tice IT-a. Ja nemam nikakvu diplomu, i da bude stani-pani pre ce one dobiti posao nego ja. A, sad je na vama da verujete ili ne, ja sam bar taj volan znao da prikljucim, znam i diskove da rezem, pa i DVD-je, pa obradu fotografija i video-materijala, pripremu za stampu, projektovanje elektricnih kola i da ne pominjem, a inace se bavim servisiranjem racunara (na crno, ali uspesno).shmaug:Ne znam sta se desava, ali imam utisak da ti nisi isao na nas kurs za sevisera, voleo bih da mi kazes kad si tacno isao na kurs i kako ti se zvao predavac.
Takodje mi je jako zao sto ovaj problem nisi odmah izlozio predavacu ili direktoru skole.
Skola MMS postoji oko 8 godina i izvodila je kurseve iz raznih oblasti IT-a, kurs za servisere radjen je cak i za potrebe Zavoda za zaposljavanje (i to nekoliko godina zaredom). Naravno da je nemoguce za nekih 8 nedelja koliko kurs traje nauciti sve sto je neophodno za jednog servisera ali se na ovom kursu rade sve elementarne stvari neophodne za ovu vrstu posla.
Imajuci u vidu da sam jedan od ljudi koji rade u ovoj skoli od njenog pocetka moram reci da ne verujem u ovo sto pricas, jerbo bi to znacilo da ja svaki drugi dan (kada radim kao instruktor na ovom kursu za servisera) u stvari ne radim nista, a uveravam vas da u skoli ne radi ekipa prevaranata. Plan i program je dostupan svakom i moze te ga dobiti na uvid u skoli pri upisu, samo sto to niko ne trazi, takodje u ugovoru mozes videti da ako nisi zadovoljan mozes ga raskinuti kada god zelite i dobijate pare nazad. E dobro si se setio prijatelju da ti kurs ne valja posle godinu dana.
Skola i dalje radi i mogu vam reci da su ljudi na ovom kursu jako zadovoljni, sto se tice bob roka i njegovog problema predpostavljam da se radi o problemu vezanom za predavace, osim mene ovaj kurs drzi jos jedan covek koji me menja kada ja imam previse posla, e sad mozda je bob rok bio kod njega na kursu, a iskreno nije iskljuceno da je ovaj kolega otaljao posao, ali opet napominjem da je to odamh trebalo da prijavis, ane da cekas sledecu godinu i onda jos da nas pljujes po forumima.
Jos jedanput mi je zao i ako zelis mozes doci na kurs besplatno svakog utorka cetvrtka od 20:00 i subote od 12:30.
Pozdrav svima,
Dragance
P.S. A vi, predavaci, ste veoma cudni: Svi trube da se radi Back-up podataka a vi ne ucite ljude da rezu diskove. Malo neozbiljno, zar ne?