Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
mi posetismo mali monmartr sinoć u noći otvorenih ateljea i jedna žena nam je objasnila program rada, koji nas je oduševio (nekako mi bilo žao što nisam mala pa da se upišem u njihovu školu)
drže predavanja iz oblasti istorije umetnosti (počev od umetnosti kine, mesopotamije, egipta...) i jedan taj ciklus predavanja traje mesec dana (pokazuju im reprodukcije, pričaju s njima o tome), a deca za sve to vreme rade inspirisana tom umetnošću.
takođe im zadaju jako zanimljive zadatke (npr. da gledaju fasade po gradu, uočavaju detalje kao što su ukrasi oko vrata, prozora, terase i sl. i zatim da naslikaju to što su videli ili eksperimenti sa pravljenjem letećih ćilima, vode ih u muzeje - bar u one koji rade i na izložbe..)
u svakom slučaju, oduševili smo se načinom rada kao i radovima dece. svakako su bili najzanimljiviji radovi onih najmlađih
Svaki kurs koji pohađate, prvenstveno se raspitajte o istoriji tog kursa, o profesoru i o polaznicima koji su tu već pohađali. Pa tek onda pristupite bilo kom kursu ili školi slikanja.
Molim sve upucene u pripreme prijemnog ispita za primenjenu umetnost u bg,smer graficki dizajn,da napisu svoja iskustva i ako je moguce neki kontakt tel.profesora ili ateljea koji daje neku kakvu takvu garanciju za uspeh na prijemnom.Imam utisak da ljudi gube vreme tragajuci za adekvatnom pripremnom nastavom,a ipak je potrebno biti pravilno upucen u sve detalje samog ispita,sta se trazi i kako najbolje uraditi to sto se trazi.Hvala svima koji se jave,beskrajno,mislim da mnogi imaju ovaj problem...narocito ljudi sa strane koji nemaju kontakt sa bg.
Ja sam se spremala za likovnu akademiju kod Vere Mamuzić Trajković i upisala sam! Šta god da vas zanima - rad iz zadovoljstva, lično usavršavanje ili spremanje za neku umetničku školu ili fakultet, preporučujem vam njen atelje jer je atmosfera predivna, inspirativna, a radi se posvećenički ali i opušteno. Grupe su male, što je neophodan uslov za napredak, a dobićete profesora kome je zaista stalo do toga šta crtate i koji će vas usmeriti vas tako da vaš senzibilitet dobije likovno utemeljenje. Mislim da to nije lako naći... Možete i da se uverite o kvalitetu radova na njenom profilu na fejsbuku i na sajtu http://www.crtanjeislikanje.com/
Ne znam tačno šta se polaže na stručnom delu, ali za crtanje i slikanje preporučujem Veru Mamuzić Trajković. Ja sam se spremala kod nje i upisala sam slikarstvo na likovnoj akademiji. Radi se u malim grupama, od maksimum troje-četvoro ljudi, atmosfera je radna a opuštena, a ona je odličan profesor koji će te uputiti u sve ono što je potrebno da znaš. Proceniće na čemu najviše treba da radiš a šta su ti najbolje strane, a najvažnija stvar kad je spremanje prijemnog u pitanju je da te niko ne laže i da ti da realnu procenu, jer nekome treba manje, nekom više rada, ali talenat u vidu potencijala svakako nije dovoljan! Ko je zainteresovan može da pogleda njen profil na fejsu i sajt http://www.crtanjeislikanje.com/. Želim mnogo sreće u pripremama i na prijemnom!