"Kurije oči"

ja sam davno kad sam bio dete imao jedan veliki na vrhu prsta na nozi i nesto su mi u apoteci dali da mazem i iscupao sam ga posle nekih 5 do 10 dana ..ne secam se vise, bas je davno bilo..secam se samo kratera koji je u kozi ostao na prstu i trebalo je vremena da ga nov epiderm izjednaci.

#_ Crna mast /poznata i kao ihtiolova mast ili ichtammol mast/ ponekad može da pomogne, ali ne leči direktno kurje oko

Kako deluje

Crna mast ima protivupalno i omekšavajuće dejstvo, pa može da omekša zadebljalu kožu oko kurjeg oka i da smanji bol ili iritaciju ako postoji zapaljenski proces

Ipak_#
_Ona ne razgrađuje „koren“ /centralno jezgro/ kurjeg oka.
_Za potpuno uklanjanje najčešće se koriste flasteri ili masti sa salicilnom kiselinom /10–40%/ koje razgrađuju rožasti sloj kože.
_ Nakon nekoliko dana omekšavanja, kurje oko može pažljivo da se ukloni /najbolje od strane stručnjaka _ dermatolog /

Kako možeš koristiti crnu mast /za privremeno olakšanje/
_Nanesi tanak sloj na mesto noću,
_Pokrij flasterom ili gazom,
_Ostavi preko noći,
_Ujutro operi toplom vodom i sapunom.

Nakon nekoliko dana koža će omekšati, a bol može da se smanji.

Savet_#
Ako je kurje oko duboko, bolno ili se često pojavljuje, bolje je da se obavi ##_stručno čišćenje i analiza uzroka _## /pritisak, obuća, deformacije/_u suprotnom će se ponavljati.
Srećno 👍

Течни азот да, али на ВМА.
Онај у Заводу за кожне и венеричне болести у Џорџа Вашингтона не делује !

Ne znam to, davno je bilo, jedno leto sam nosila neke drvene papuče, nešto je tu iziritiralo taban i sećam se da me baš bolelo ali je uspešno rešeno na Veterinarskom.

Ne znam to, davno je bilo, jedno leto sam nosila neke drvene papuče, nešto je tu iziritiralo taban i sećam se da me baš bolelo ali je uspešno rešeno na Veterinarskom.

Ја сам вежбао инструмент увек стојећи на левој нози ...
На ВМА су лако отклонили то задебљање на табану (они кажу да је то уствари брадавица која расте на унутра)

Касније сам имао неке друге сличне проблеме, ишао сам у Завод десетак пута - ништа није помогло !
Изгледа да није исти течни азот, или га у Заводу не хладе довољно или ко зна ..?

Ево ти најбољи савез из сопственог искуства. Иди у хируршку амбуланту да ти га ОДСЕКУ НОЖЕМ !! Три минута посла и три дана осредњег бола да се рана смири. Какве масти, азоти, киселине. Нож је кева !

Ево ти најбољи савез из сопственог искуства. Иди у хируршку амбуланту да ти га ОДСЕКУ НОЖЕМ !! Три минута посла и три дана осредњег бола да се рана смири. Какве масти, азоти, киселине. Нож је кева !
,,,iz mog skromnog iskustva za Beogradsku hirurgiju,,,lichno msm da je VMA istinsko mesto,,,

Back