електрика
Zaslužan član
- Poruka
- 123.191
Где ти живиш уопште? Имам утисак да си стално на путу.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Od 16 do 19 maraka bez kosti, zavisi koji dio.Posto je u Bosni ?
Stan u centru robija,bolje biti beskucnik u prirodi keve miU srbiji živim u kontejneru ko i svi a hranim se skupim đubretom iz maksija, idea i lidl marketa. Bilo gde drugde u svetu sam gospodin inženjer.
Brate, ala ti preterujesZa to ti treba hladnjača a ne auto.
To je ultra skupo što ti pričaš da ti kolica pa ti ideš sam da bereš i kopaš krompir pa plaćaš na izlazu. to su fenseraji proseravanje.
E ovo je zaebana izjava..Sad sam dosao iz Srbije i merodavan sam da uporedim.
Ako uzmes hranu istog kvaliteta u obzir, hrana u Srbiji je bar 1.5 puta skuplja, ako ne i 2 puta, nego u Nemackoj.
To vazi za markete.
Sa druge strane, pijace su u Srbiji oko 2 puta jeftinije.
S obzirom da ipak vise stvari kupujemo u marketima nego na pijaci, ipak mu dodje racunica da ti u Nemackoj treba manje para za hranu.
Sad, ako nije covek lenj, i u Srbiji i u Nemackoj (ja tako radio dok sam ziveo u Srbiji i radim isto sada u Nemackoj), pronadjes dva dobra seljaka od kojih ces da kupujes 70-80% hrane, i sednes u auto, odes kod njega na vrata i kupis hranu.
Dodje ti na isto kao u marketu ili pijaci, ali je 5 puta kvalitetnije.
Ja tako kupujem meso, mleko, krompir i svo sezonsko voce i povrce.
Nema seks testa....mislis da toga nema kao uslov za SNS clanstvo u gradskim odborima....ja sam cuo drugacije od volonterki...Да се ја питам (крадуцкам ауторска права) не би се мени нико више учланио у СНС без озбиљног теста. Донација се подразумева, али онда у Одбору, пред комисијом, да се поједе за десет минута:
- пресечен окрајак хлаба "Сава"
- да ботато намаже мајонезом
- да се паризер стави целом ширином окрајка, дебљине пола прста. Дозвољено је да се скине пластични омотач.
- најмање петнаест минута боравка у истој просторији, под надзором. Знамо ми за оне булимијске форе да се после јела одмах посећује оближњи санитарни чвор.
- да се поштено плате ситне паре за све поједено, али и накнада члановима надзорне комисије за труд.
- тест не сме да буде кампањски, него макар два пута месечно.
Е онда поштено можеш да тражи легализацију дивље градње, изградњу полуаутопута и уопште све што је живом човеку потребно, а што остаци жуте банде која није на време прешла на праву страну могу да саботирају.
U Kanadi je to $370.
Организовала су се овде нека газдинства па долазе једном недељно у град и донесу ти поручену кутију, типа 5 кг кромпира, 2 кг лука и шаргарепе, један купус, 3 тиквице... шта већ имају и шта тражиш.Ne, nego dogovoris sa covekom, i kad vidi da si mu ozbiljan i redovan kupac i da dobro placas, a dolazis mu na noge, spremi ti sve lepo, izmeri i zapakuje.
Dodjes, das pare, popijes rakiju/pivo sa covekom i odes kuci.
Ispostujes coveka tako sto mu ponekad poklonis nesto, zavrsis mu neki sitan posao u gradu ako mu zatreba....
Napravis jedan lep medjuljudski odnos.
A mozes i da hejtujes, pa da nemas nista - tvoj izbor![]()
Организовала су се овде нека газдинства па долазе једном недељно у град и донесу ти поручену кутију, типа 5 кг кромпира, 2 кг лука и шаргарепе, један купус, 3 тиквице... шта већ имају и шта тражиш.
А ми имамо један паркинг четврткомгде човек доноси феноменалан сир, млеко... Само му два дана пре пустиш поруку колико чега желиш.
Тако може све. Свакако је боље од углавном накупаца на пијаци.