Kupovina polovnjaka na rate?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 276859

Početnik
Poruka
20
Pozdrav ljudi!
Kao što sam naslov kaze, zna li neko slučajno vrši li neko prodaju polovnih automobila na rate, ali ne preko banke, nego putem adm. zabrane, sudskog ugovora, i slično? Potpuno nebitno da li je fizičko ili privatno lice, autoplac, agencija, ili jednostavno privatno lice kom nije žurba za parama i ko bi hteo da proda na taj način?
Tražio sam nešto kobajagi, međutim bez uspeha za sada.
I da napomenem da se ne traži ništa luks neke sulude vrednosti, već nešto manje vrednosti a i kubikaže, u rasponu od 1500 do 2500 evra, običan pežo ili grande punto.
Ako neko zna nekog ko zna nekog a da zna nekog, slobodno neka pusti pp ili napiše ovde.
Hvala! ;)

Tako je, nema veze sa izbegavanjem kamate ili bilo šta slično, već jednostavno ne mogu da dobijem kredit u banci još par meseci, a meni se zbog posla baš i ne čeka toliko.
Znam i ja šta je lakše i kakve sve opcije postoje, kredit se danas završava za 24 sata, ali jednostavno ne može trenutno, pa tragam za alternativom. :)

Ja sam jednom prodao auto na rate, ali kupac je bio drug od druga, a drug je garantovao za njega da je pošten, a i auto nije bio nešto mnogo skup, a i nisu mi trebale pare odmah. Najpre ćeš i tako moći da kupiš na rate, od nekog koga poznaješ.

Ja sam jednom prodao auto na rate, ali kupac je bio drug od druga, a drug je garantovao za njega da je pošten, a i auto nije bio nešto mnogo skup, a i nisu mi trebale pare odmah. Najpre ćeš i tako moći da kupiš na rate, od nekog koga poznaješ.

Imam jednu-dve takve kombinacije od kolega sa posla, međutim neću da uzimam bilo šta po svaku cenu, a tu mi konkretno ne odgovara ni cena ni kubikaža. Jurim malu kubikažu, malog potrošača i jeftiniju registraciju, zato i gledam najviše grande punta do 2500e.
Jbg, znam da će ova potraga ići izuzetno teško, ljudi hoće pare na gomili i to je to, ali ajde eto, možda se nađe neko ko je npr uzeo drugi auto i taj mu stoji kao višak, a pare mu nisu hitne. A od reči i obećanja danas nema ništa tako da i sam insistiram na nekoj vrsti ugovora i samog obezbeđenja za prodavca, napravi se lepo ugovor i overi sudski, prodaje se to i to vozilo po toj i toj ceni, kupac je taj i taj i dužan je da do tog određenog datuma svakog meseca uplaćuje toliku ratu, u protivnom se aktivira izvršitelj koji će izvršiti naplatu putem platnog spiska, oduzimanjem imovine ili samog vozila, i kraj priče, prodavac mirno spava.

A što se tiče te same teme da će biti sve više prodaje vozila na rate, ja mislim da je već sad to dostiglo maksimum, svaki auto plac bukvalno daje vozila na rate, doduše za sad samo preko posredstva banke.

Nek ti je sa srećom, al mislim da ćeš teško naći takvog prodavca. Podji od sebe, ako možeš da prodaš nešto za 2000e u kešu što bi se zaebavao sa ratama i sličnim komplikacijama. Ili će a to pristati neko ko ima neku lešinu koju ne može da proda za keš.

Prodavci ti sigurno nece dati na takve rate tj mozda i hoce ali cena auta ce tad ici gore jer ne dobijaju odmah kes.
Ja od taksista dobijam 10€ na dan i daju mi vise 1000€ za auto i nisam nijedan dao do sad jer necu da gubim zivce jer generalno taksisti su takvi kakvi su u vecini slucajeva.

Davanje tako bez kamate je bacen novac,sve se potrosi sto se dobija na kasicicu umesto na gomili da se moze u nesto uloziti
A pazi foru rikne mu nesto krupno izdatak 3 rate,pa kao ucenjuje ga prodavac mu uvalio
Ja sam tako dao bivsem prijatelju,posle mesec dana me zove da podelimo troskove akumulator mu otiso,sisaj ga,posle me zavlacio mesecima za nekih 1500€,posto sam imao kljuceve odem mu na gajbu upalim auto i cao,zove sutra kao pa de si ti brate,sad se javlja a nigde ga nema godinu dana ,uzeo sam mu 1000€ vise da mu vratim auto,jer mi je namestio muriju

Poslednja izmena:
Naravno, glavne su garancije da će prodavac dobiti svoj novac - zato i kažem da je najbolje odraditi sudski ugovor sa svim mogućim sredstvima obezbeđenja, ili u prevodu ako zakasnim dva dana sa ratom, aktivira se izvršitelj koji bira hoće li da naplati preko platnog spiska, oduzimanjem imovine, oduzimanjem vozila itd itd i to je po meni sasvim u redu. Ja sam za sebe znam da sam čist a i da nemam problem da na svoju platu dam 200-300e mesečno i otplatim kroz godinu dana. Sam prodavac svakako ne može da prikrije neki krupan nedostatak na autu, može da prikrije da je loš akumulator, da se povremeno pali neka greška, i tako neke manje stvari, a što se tiče svega ostalog, kupovina polovnjaka je lutrija i može da se dogodi da za godinu dana ne pipnem ništa, a može i da se desi npr za grande punto svojstveno-da crkne servo. U oba slučaja, nakon kupoprodaje to postaje moj problem i suvišno je zamarati se da li je prodavac znao za to ili nije itd itd.
Ono što je meni jedino bitno je da vozilo odgovara opisu, znači samo da ne piše TOP TOP bez dinara ulaganja, i onda dođem pogledam ono truli pragovi, crko kompresor klime, meša vodu i ulje, curi antifriz, lupaju trapovi itd, to već onda stvara sliku u glavi ako si me slagao u startu za sve ove probleme, ko zna šta bih tek mogao da otkrijem. Ne gledam dlaku u jajetu, znam da svaki koji kupiš moraš nešto i da uložiš, samo hoću da znam odakle da krenem i šta me čeka, a ne neke bajke preko telefona i uzmem zapalim 200km da pogledam, a ono motor riče ko priplodni bik čim mu daš preko 1300 obrtaja i radi kao motokultivator na leru. Pritom je bio TOP, N0V N0V N0V.

Danas te pokradu rođeni brat ili sestra a ti tražiš neku budalu da ti da auto na veresiju 😂😂😂
Ako pažljivo pročitaš, videćeš da ne tražim ništa na veresiju, već da i sam insistiram na svim mogućim sredstvima obezbeđenja za prodavca, ako rata kasni dva dana, uzimaj stan bajo. Znam koliko mogu da se protegnem i koliko mogu da izdvojim. A inače to se već masovno radi na autoplacevima preko banke, tako da je u principu najveći problem naći nekoga ko će da čeka pare par meseci. Pritom tražim lominu 15 godina staru koja vredi 2000-2500e a ne novi Mercedes iz salona.
Nemojte se praviti pametni leba vam...lepo pitam, ako ima neko ima, ako nema nema i kraj, ostavite to palamudenje za sebe. ;)

Naravno, glavne su garancije da će prodavac dobiti svoj novac - zato i kažem da je najbolje odraditi sudski ugovor sa svim mogućim sredstvima obezbeđenja, ili u prevodu ako zakasnim dva dana sa ratom, aktivira se izvršitelj koji bira hoće li da naplati preko platnog spiska, oduzimanjem imovine, oduzimanjem vozila itd itd i to je po meni sasvim u redu. Ja sam za sebe znam da sam čist a i da nemam problem da na svoju platu dam 200-300e mesečno i otplatim kroz godinu dana. Sam prodavac svakako ne može da prikrije neki krupan nedostatak na autu, može da prikrije da je loš akumulator, da se povremeno pali neka greška, i tako neke manje stvari, a što se tiče svega ostalog, kupovina polovnjaka je lutrija i može da se dogodi da za godinu dana ne pipnem ništa, a može i da se desi npr za grande punto svojstveno-da crkne servo. U oba slučaja, nakon kupoprodaje to postaje moj problem i suvišno je zamarati se da li je prodavac znao za to ili nije itd itd.
Ono što je meni jedino bitno je da vozilo odgovara opisu, znači samo da ne piše TOP TOP bez dinara ulaganja, i onda dođem pogledam ono truli pragovi, crko kompresor klime, meša vodu i ulje, curi antifriz, lupaju trapovi itd, to već onda stvara sliku u glavi ako si me slagao u startu za sve ove probleme, ko zna šta bih tek mogao da otkrijem. Ne gledam dlaku u jajetu, znam da svaki koji kupiš moraš nešto i da uložiš, samo hoću da znam odakle da krenem i šta me čeka, a ne neke bajke preko telefona i uzmem zapalim 200km da pogledam, a ono motor riče ko priplodni bik čim mu daš preko 1300 obrtaja i radi kao motokultivator na leru. Pritom je bio TOP, N0V N0V N0V.
Vidi vidi,za tebe bez ulaganja znaci 50 000 predjenih a za prodavca mozda 1000,tako se dule hvali svojim spejs satlovima a prelazi godisnje 2000 a ja 25 000,znaci to o cemu ja pricam na godisnjem nivou ,je u prevodu 10 njegovih navodnih neulaganja u kola i ispada da je u pravu

Vidi vidi,za tebe bez ulaganja znaci 50 000 predjenih a za prodavca mozda 1000,tako se dule hvali svojim spejs satlovima a prelazi godisnje 2000 a ja 25 000,znaci to o cemu ja pricam na godisnjem nivou ,je u prevodu 10 njegovih navodnih neulaganja u kola i ispada da je u pravu
Meni ne znači bilo kakva određena kilometraža, na autu pre ili kasnije mora da dođe do kvara, zamora materijala, zato i lepo kažem od trenutka kupoprodaje to sve postaje moj problem i razmišljanje, a tako i treba da bude normalno prilikom kupovine polovnog vozila. Da li je on znao ili nije i ta pičkaranja, samo kod nas ima, sam sam birao šta ću da kupim i to je to.

Pa ovom mom je kasnije i pukla glava motora,normalno da ce na mene da popizdi,upalis auto nov iz fabrike stane na putu do kuce,to je realno ne figurativno,ta kilometraza i odredjuje kvarove i ulaganje + odrzavanje i akanje naravno,sto se moze razlikovati od vozaca do vozaca

Kada bi mi neko predlozio ovakvu "semu" ljubazno bih ga uputio na ove posudjuju novac, kod njih nije u obavezi da pravi ugovor pa cemu biti lakse nego da samnom sklapa bilo kakve ugovore. Sa njima ne bi ulazio ni u gradjanske beskonacne parnice i slicno jer su oni puni razumevanja i jako su ljubazni kada probas da ih "odradis" zato im do sada niko nije ostao duzan.

Našao sam ono što sam tražio-jednostavno pitajući prodavca na polovnimautomobilima, imamo neki dogovor, ostalo je još da pogledam kola je l to to, tako da može da se briše/zaključava tema.

Pozdrav i svako dobro!

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back