Imam TotalMix ADSL brzine 10 Mbit/s, i desava se da mi pukne veza sa serverom na nekih minut, nakon cega se ponovo uspostavi sama od sebe. Nekada je to zbog vlaznog vremena napolju, a nekada deluje kao da je ruter zablokirao sam od sebe.
Ruter koji sam dobio na koriscenje je TP-LINK TD854W, i rekao bih da je zesci krs. Pored gorenavedenog problema, ima i slab signal wirelessa koji se gubi vec u sobi pored. Probao sam da mu updateujem firmware, medjutim, nisam uspeo da nadjem noviju verziju nigde na internetu, posto ovaj ruter nije izlistan cak ni na oficijalnom sajtu TP-LINKa. Jedino gde se spominje uopste je na nekim turskim sajtovima i kod nas, sto je prava garancija nekvaliteta.
Zato sam razmisljao da kupim neki kvalitetniji ruter, sa malo jacim Wi-Fi signalom i stabilnijom vezom, ako je to moguce. Ne znam ni koji su proizvodjaci dobri ni koliko kvalitet zavisi od cene, pa bih voleo da cujem neki vas predlog, i da li se zamena rutera uopste isplati.
Evo podataka sa rutera, ako nekome to moze da pomogne da razume problem:
ADSL Firmware Version: FwVer:3.12.8.31_TC3086 HwVer:T14.F7_7.0
Line State: Showtime
Modulation: ADSL2 PLUS
Annex Mode: ANNEX_A
Kada je sve u redu sa mrezom:
Downstream / Upstream
SNR Margin: 6.9 / 8.4 db
Line Attenuation: 27.0 / 17.6 db
Data Rate: 10240 / 1023 kbps
Max Rate: 14212 / 1116 kbps
CRC: 17 / 2
Kada je vlazno napolju:
Downstream / Upstream
SNR Margin: 6.2 / 6.9 db
Line Attenuation: 28.0 / 18.3 db
Max Rate: 12272 / 1076 kbps
CRC: 656 / 9
I da napomenem da sam pre ovoga imao internet od 4 Mbit/s i 2 IPTVa kod Telekoma, znaci ukupna brzina je bila i veca, ali je bio drugi ruter u pitanju (HG520s), i stabilnija mi je bila veza.
Ruter koji sam dobio na koriscenje je TP-LINK TD854W, i rekao bih da je zesci krs. Pored gorenavedenog problema, ima i slab signal wirelessa koji se gubi vec u sobi pored. Probao sam da mu updateujem firmware, medjutim, nisam uspeo da nadjem noviju verziju nigde na internetu, posto ovaj ruter nije izlistan cak ni na oficijalnom sajtu TP-LINKa. Jedino gde se spominje uopste je na nekim turskim sajtovima i kod nas, sto je prava garancija nekvaliteta.

Zato sam razmisljao da kupim neki kvalitetniji ruter, sa malo jacim Wi-Fi signalom i stabilnijom vezom, ako je to moguce. Ne znam ni koji su proizvodjaci dobri ni koliko kvalitet zavisi od cene, pa bih voleo da cujem neki vas predlog, i da li se zamena rutera uopste isplati.
Evo podataka sa rutera, ako nekome to moze da pomogne da razume problem:
ADSL Firmware Version: FwVer:3.12.8.31_TC3086 HwVer:T14.F7_7.0
Line State: Showtime
Modulation: ADSL2 PLUS
Annex Mode: ANNEX_A
Kada je sve u redu sa mrezom:
Downstream / Upstream
SNR Margin: 6.9 / 8.4 db
Line Attenuation: 27.0 / 17.6 db
Max Rate: 14212 / 1116 kbps
CRC: 17 / 2
Kada je vlazno napolju:
Downstream / Upstream
SNR Margin: 6.2 / 6.9 db
Line Attenuation: 28.0 / 18.3 db
Max Rate: 12272 / 1076 kbps
CRC: 656 / 9
I da napomenem da sam pre ovoga imao internet od 4 Mbit/s i 2 IPTVa kod Telekoma, znaci ukupna brzina je bila i veca, ali je bio drugi ruter u pitanju (HG520s), i stabilnija mi je bila veza.
Poslednja izmena: