Kupovina novog automobila direktno u fabrici

U norveškoj saloni jedinu zaradu na novim kolima imaju kad se uzima oprema iliti paketi opreme.Na samu cenu auta nema cenjkanja jer oni gotovo da nemaju zaradu na klot autu.E kad počneš da ređaš opremu,tu se može dosta uštedeti,naročito pred kraj proizvodnje nekog modela,tad je popust i po 70% na opremu.
Ja sam moju E klasu platio 2013 godine oko 85000€,a dobio sam popusta 7000€.

Tako ja cujem skoro , iz trece ruke, da se jedan prodavac Hyundai/KIA vozila kod nas zali kako mu je posao dosta stao u zadnje vreme, ne zato sto ljudi nemaju pare, vec zato sto ljudi idu direktno u fabriku KIA/Hyundai-a u Slovackoj , Zilina i kupe tamo auto po daleko nizim dilerskim cenama i uvezu ga sami u zemlju cak i auta koja se ne proizvode u toj fabrici kao Hyundai Accent jer im se tamo valjda nalazi ogromno distributivno skladiste svih vozila KIA/Hyundai za celu Evropu.
mislim da nasi lopovi sa carine stite uvoznike i da mozes star 6+ meseci da uvezes
..........

A sta mislite kako to ide sa carinjenjem novih vozila kad ga uvozi fizicko lice? :-)
Mislim da bi prvo morali malo o tome da budete obavesteni.
botr me pretece.
Fizicko lice ne moze da uveze nov automobil u Srbiju tj. moze ali je tolika komplikacija i moraju da se dobijaju certifikati u Vinci i ne znam ti sta jos sve.
Zvao sam Dona za uvoz novog skutera i rekao mi da se manem corava posla.
Tako da to isto vazi i za uvoz novog automobila.

pa sto moras da ga uvezes ko fizicko lice? Uvezes ga kao firma i posle prodas fizickom licu.

A koja firma?
Ona sto proizvodi kolače i pelene?
Ta firma mora da ima papir da se moze baviti prodajom automobila.

Svaka firma koja je DOO moze da se bavi bilo kojim poslom . Samo prilikom registrovanja firme moras da navedes koja ti je osnovna delatnost al niko ne moze da ti zabrani da radis bilo sta drugo sto pozelis. Npr kupovina automobila je klasicna trgovina identicna kao da kupujes pelene, kolace ili bilo sta drugo.

Samo dodas jos dodatnu delatnost i to je to.

A mislis da bi proizvodjac pristao da ti proda automobil? Naravno da ne, s obzirom da ima ugovor sa ovlascenim uvoznikom kojim mu daje ekskluzivno pravo da bas on, i samo on, bude uvoznik njihovih automobila na jednom trzistu.

ocito da pristaju da prodaju cim ljudi kupuju barem je tako u slucaju Hyundai-a

kazu moji izvori tako auto izadje 20-30% jeftinije

Poslednja izmena:
Ko bude uhvaćen da upravlja vozilom sa više od dva promila alkohola u krvi ili bez položenog vozačkog ispita za makar jednu kategoriju, ostaće bez vozila.

Policija će oduzimati vozilo na licu mesta privremeno, a kasnije po pravosnažnoj odluci i trajno. Vozila će potom biti prodavana na aukciji, a novac će biti uplaćivan na račun fonda za bezbednost saobraćaja.

Ovo je cist drzavni kriminal. Znam dosta slucajeva da deca ukradu kljuceve od auta roditeljima i voze i sta sad , zbog toga treba da im se oduzme auto? Pa ne moze covek da drzi sve u sefu.

Sta npr dodje dete i dok spavate uzme vam kljuceve od auta iz dzepa da se provoza i zaustavi ga policija i BAM - UKRADE VAM VUCIC AUTO!

Banda lopovska vucicevska samo znaju da pljackaju i otimaju.

Narod mora da izadje na ulice i da spreci ovaj fasisticki zakon.

Back