- Poruka
- 184.243
a jel mogu duvezem auto star 5 dana od tetke iz svice,ili ajd da ne bude sumnjivo metar dana star
mislim da nasi lopovi sa carine stite uvoznike i da mozes star 6+ meseci da uvezes
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a jel mogu duvezem auto star 5 dana od tetke iz svice,ili ajd da ne bude sumnjivo metar dana star
Tako ja cujem skoro , iz trece ruke, da se jedan prodavac Hyundai/KIA vozila kod nas zali kako mu je posao dosta stao u zadnje vreme, ne zato sto ljudi nemaju pare, vec zato sto ljudi idu direktno u fabriku KIA/Hyundai-a u Slovackoj , Zilina i kupe tamo auto po daleko nizim dilerskim cenama i uvezu ga sami u zemlju cak i auta koja se ne proizvode u toj fabrici kao Hyundai Accent jer im se tamo valjda nalazi ogromno distributivno skladiste svih vozila KIA/Hyundai za celu Evropu.
..........mislim da nasi lopovi sa carine stite uvoznike i da mozes star 6+ meseci da uvezes
A sta mislite kako to ide sa carinjenjem novih vozila kad ga uvozi fizicko lice? :-)
Mislim da bi prvo morali malo o tome da budete obavesteni.
botr me pretece.
Fizicko lice ne moze da uveze nov automobil u Srbiju tj. moze ali je tolika komplikacija i moraju da se dobijaju certifikati u Vinci i ne znam ti sta jos sve.
Zvao sam Dona za uvoz novog skutera i rekao mi da se manem corava posla.
Tako da to isto vazi i za uvoz novog automobila.
A koja firma?
Ona sto proizvodi kolače i pelene?
Ta firma mora da ima papir da se moze baviti prodajom automobila.
A mislis da bi proizvodjac pristao da ti proda automobil? Naravno da ne, s obzirom da ima ugovor sa ovlascenim uvoznikom kojim mu daje ekskluzivno pravo da bas on, i samo on, bude uvoznik njihovih automobila na jednom trzistu.
Ako to postane obicaj i sve vise proizvodjaca dozvoli da se automobili kupuju u fabrici, onda ce to pogasiti sve salone svuda u svetu.
Ko bude uhvaćen da upravlja vozilom sa više od dva promila alkohola u krvi ili bez položenog vozačkog ispita za makar jednu kategoriju, ostaće bez vozila.
Policija će oduzimati vozilo na licu mesta privremeno, a kasnije po pravosnažnoj odluci i trajno. Vozila će potom biti prodavana na aukciji, a novac će biti uplaćivan na račun fonda za bezbednost saobraćaja.