Kupovanje prijateljstva

Daleko od toga da su posetioci ovog foruma nesrecni, vise bih rekao da su ti sto vode kolo i manipulisu/koriste ljude nesrecni, jer da su srecni, ne bi to radili. Kolo se moze voditi i bez gazenja po drugima, zar ne? U sustini, sve lepo sto imas moras to i da cuvas, jer ce ti to sto imas lepo pokusati pokvariti, a posebni je paradoks kad to pokusavaju oni koje si 100 puta ugostio kod sebe u stanu. I tu nema govora o vodjenju kola, nego o bolesnoj zavisti.

Ne znam zasto takve nazivaju vodicima kola ili igracima, a u sustini oni prodaju ljude oko sebe?

mislila sam da se obvde uglavnom mogu cuti negativna iskustva sa dr ljudima a da oni sto imaju manje ili nimalo takvih isustva retko zalaze u ove krajeve...tj oni sto su srecni nisu u mojoj prici manipulanti..

- - - - - - - - - -

Crnobela psihologija je osobina mladosti, kasnije je obicno patoloska.

Ljudi koji su bliski se negde razidju, tako i prijatelji, Situacija koju si opisao je vrlo cesta, promena bracnog statusa menja i nacin zivota, menja i odnose medju ljudima. Cesto je to pitanje izbora, ali nekad i moranja. Ljudi se odricu rodjenih zasto ne bi prijatelja?

ko hoce da sacuva prijageljstvo nema te promene koja bi ga sprecila..stvar jeu tome da nekima nije stalo,dok ne shvate sta su izgubili..

mislila sam da se obvde uglavnom mogu cuti negativna iskustva sa dr ljudima a da oni sto imaju manje ili nimalo takvih isustva retko zalaze u ove krajeve...tj oni sto su srecni nisu u mojoj prici manipulanti..

- - - - - - - - - -

ko hoce da sacuva prijageljstvo nema te promene koja bi ga sprecila..stvar jeu tome da nekima nije stalo,dok ne shvate sta su izgubili..

Na drugoj temi si postavila pitanje o nacinu resavanja problema, cak sa mogucnoscu samounistenja, sada postavljas drugu situaciju, da je moguce resiti svaki problem samo ako zelis.
Zar prijateljstvo ne podrazumeva cak i to, prestanak zbog necega sto ti je vaznije?

- - - - - - - - - -

Ja ne znam da li postoji neka osoba koja negativna iskustva sa ljudima nije dozivela. Ako ima, onda je prilicno mlada. A to da ljudima nije stalo, ili da shvate kasnije sta su izgubili ne podrzavam. Jednom me zeznes, shame on you, drugi put shame on me.

@CicaMaca>)

Posto si vrlo mlada postavicu ti ovakav problem.
Imas tvoje tri drugarice sa kojima si odrasla s kojima si nerazdvojna i sve delis sa njima.
Da li postoji mogucnost da svaka krene svojim izabranim putem koji se tebi ne bi svideo,
a pri tome ti imas nekoga s kim bi otisla na drugi kraj Sveta?

Mislis, situacija kad je jedan supruznik ucenjen od strane drugog iz tamo nekog cudnog razloga, a ovaj ne sme da pisne, pa se prijateljstvo mora prekinuti? Cak ni ne objasne sta je, samo te ugase?

Ne mora da bude ucenjen, ugasi se vidjanje jer ste razlicitog statusa, vise ne gledate istim ocima svet. Slazem se da cesto jeste ucena, ali ne mora da bude. Jednostavno vise nemate ista interesovanja.

Ne mora da bude ucenjen, ugasi se vidjanje jer ste razlicitog statusa, vise ne gledate istim ocima svet. Slazem se da cesto jeste ucena, ali ne mora da bude. Jednostavno vise nemate ista interesovanja.

Mislim da konflikti nemaju veze sa razlikom interesovanja kao ni sa statusom, vec sa ciljevima i uslovima da se ti ciljevi ostvare, ili nesrecom koja se oseca ako se ti ciljevi ne ostvare. Do kurslusa dolazi kad neko ne moze normalnim putem ostvariti svoje ciljeve, nije dovoljno inteligentan, sposoban, lep, ili stagod, a ima jaku zelju za tim necim i misli da bi bilo lepo da ima to nesto sto mu u ovom trenutku nedostaje, iako puca preko svojih granica. Onda se u tom slucaju zna desiti da se pribegne poltronskim i perfidnim metodama, prevari, otimanju, kradji, laganju, manipulaciji, potkopavanju, laznom ukazivanju, podstrekivanju, iznudjivanju, podmetanju nogica... jer nista nece pasti s neba samo od sebe, pa makar to znacilo trosenje osoba koje znas 10 godina, jer je zelja za tim necim suvise jaka. Ista pobuda je i u slucaju kad se kvari tudja sreca, jer je jednostavno osecaj nesrece usled neostvarivanja licnih ciljeva toliko velik da tudja sreca i ostvareni ciljevi pocinju da smetaju kao so na ranu, pa se zna desiti da se pribegne uvredama, direktnim napadima, izolaciji, otezavanju normalne egzistenzcije... E, to je razlog, bajo moj, zasto mnogi nemaju snage da sami iznesu svoje probleme, nego racune vrlo rado podmetnu drugima da ih plate (ovo sam rekao figurativno).

Poslednja izmena:
@CicaMaca>)

Posto si vrlo mlada postavicu ti ovakav problem.
Imas tvoje tri drugarice sa kojima si odrasla s kojima si nerazdvojna i sve delis sa njima.
Da li postoji mogucnost da svaka krene svojim izabranim putem koji se tebi ne bi svideo,
a pri tome ti imas nekoga s kim bi otisla na drugi kraj Sveta?
svako moze da zivi u tri lepe to ne znaci da ce zbog toga izgubiti kontakt.posebno sa danasnjom tehnologijom..ias telefon skajp itd itd...
a inace ja ni nemam nameru da putujem u tunguziju tako da ja tih problema nemam..
ponavljam ko hoce moze...ko necebole ga cose..

i inace znam primere gde je zamrlo prijateljstvo, a znam i pr gde se i dalje druze i to stariji ljudi....potrebna je volja sa obe strane,i eto tad se vidi kvalitet drugarstva...
ono ima svakakvih ljudi al valjda osecate kakav je ko i sta mozete da ocekujete...recimo ako vam je prijatelj mito i korupcija i vara zenu nije to dalek put do toga da prevari vas za pare i sl...tu se prati niz odluka od najranijih dana....opet moze ovaj iz primera da bude najbolji drugar a neko dobar da vas zajebe al realnije je i cesce da se dalo naznaciti ko je kakav ako su prijateljstva duga...

ako je on dobar pa te zayebe to znaci dve stvari:
1. Da si ti glupa pa nisi videla da je los
2. Da si izuzetno pametna ali pokvarena do srzi i shvativsi koliko je dobar pocela da ga koristoljubivo manipulises.

U oba slucaja svojom gluposcu ili podloscu prekidas to sto si zapocela jer i onaj los i onaj dobar skontaju kakva si i dobijes pedalu.

Da li ste se nekad nasli u situaciji da shvatitie da je proteklih x godina druzenja i zezanja sa nekim bilo samo iz razloga da se preko vas dodje do nekih osoba za vezu ili brak, i kad se to konacno ostvari, onda vas eliminisu kao da nikad niste ni postojali? Ili ako vas cuvaju za kuma ili kumu, i vrlo brzo posle svadbe zaborave na vas, kao da nikad niste ni postojali, cak i izbegavaju kontakt, eliminisu vas. Znaci, neki oblik glume, manipulacije, kupovanja prijateljstva iz koristi i momentalni prekid kontakta kad se zacrtani cilj po svaku cenu ostvari. Prihvate laz kao model ponasanja, a vas sklone kao svedoka cele situacije, osim ako tu laz ne prihvatite. Ovakvo ponasanje ljudi mi se cini prilicno ucestalo. Sta mislite na ovu temu? Zasto to rade?

Ljudi se druže iz interesa.

I sam ako si iskren, sigurno održavaš neke veze jer se tako mora, mislim ne emotivne, nego se družiš sa nekim jer te npr. motiviše ili ume nešto što ti ne umeš, pa od njega imaš koristi.

Ali, to nije def. prijateljstva. I pitanje je šta očekuješ ili šta si očekivao, pa se radi prosto o izneverenim očekivanjima.

Sa ljudima samo oprezno, 100ka je to grdna. I da, uvek okreneš na to da bude tebi dobro i dokle tebi odgovara i razlikovanje bitnih od nebitnih ljudu u tvom životu (i radu).

Poslednja izmena:
naravno ima i ekstrema:
3. Da ste oboje dobri a okolina je ljubomorna na vas i abrovima vas yebe u mali mozak ali posto ste tocila vi to ne uvidjate i umesto da gajite prijateljstvo vi se mazete gownima.
4. oboje ste neopevani skotovi i djubrad i jedini smisao postojanja vam je korist i gazenje preko leseva te je samo bilo pitanje ne dana no minuta kad cete udariti jedno na drugo.

i no.5:
oboje nemate pojma ko ste i sta ste i halapljivo trazite potvrdu pogubljenih identiteta ne razmisljajuci da li cete nekog time povrediti... oboje kreteni kao vecina tipicnih budala sa krstarice.

kajanje je uvek natenane pa bilo i uz lazno raspolozenje :lol:

e da :huh: ima i ono djavolje no.6 koje je najgore:
satro ste prijatelji a u stvari isprepletano prijateljsko, koristoljubivo, emotivno, seksualno, manihejsko, empaticno, do bola tuzno i do paradoksa smesno jer vas sve veze i sve raskida, real sahranjuje a karma nadahnjuje.

Amen takvom prijateljstvu, zakopajte ga duboko da se ne povampiri i iskezenih zuba ne odvede u pakao vase prirodno staniste.

Nina, izdrqo sam... banuj :)

Da li ste se nekad nasli u situaciji da shvatitie da je proteklih x godina druzenja i zezanja sa nekim bilo samo iz razloga da se preko vas dodje do nekih osoba za vezu ili brak, i kad se to konacno ostvari, onda vas eliminisu kao da nikad niste ni postojali? Ili ako vas cuvaju za kuma ili kumu, i vrlo brzo posle svadbe zaborave na vas, kao da nikad niste ni postojali, cak i izbegavaju kontakt, eliminisu vas. Znaci, neki oblik glume, manipulacije, kupovanja prijateljstva iz koristi i momentalni prekid kontakta kad se zacrtani cilj po svaku cenu ostvari. Prihvate laz kao model ponasanja, a vas sklone kao svedoka cele situacije, osim ako tu laz ne prihvatite. Ovakvo ponasanje ljudi mi se cini prilicno ucestalo. Sta mislite na ovu temu? Zasto to rade?

Pa ovako, odavno sam shvatila da su ljudi lako kvarljiva roba i ne opterećujem se mnogo time...
Ali zato više cijenim one što imaju duži vijek trajanja.

tebi je komsiluk bas unistio veru u ljude:lol:jel ti palo napamet da mozda komsa voli svoju zenu takvu il vole da dodaju treca lica u brak:lol:
unistila smorisu matora koka ax sudbo kleta :lol:

- - - - - - - - - -

znam al ti si generaliovao kao da je celo drustvo takvo..zato sam ja ovako odreagovala;)

генерализовао сам зато што тако и мислим генерално.

Zasto ljudi misle da prijatelj mora da bude dostupan?
Ja i sa bratom nemam kontakt mesecima ali ne daj boze da ga nazovem stvorice se pod hitno
to je prijatelj to sto palamudis sa nekim svaki dan znaci da si pricljiv i tracara
moj najvolji drug i kum druzimo se 25 g. Ja ni ne znam vise o cemu da pricam sa njim ako se nista novo i poseb nije desilo sve smo prezvakali

Imala sam jednog "druga"s kojim sam održavala kontakt isključivo da bih došla do neke druge osobe. Ali nisam, kao što kažeš, potpuno sasecala taj odnos čim bih dobila ono što želim.
Nije bilo tako isprva, s vremenom je on počeo da pokazuje nepoštovanje prema meni, pa sam počela tako da se ponašam..danas nismo u kontaktu iz nekih drugih razloga. I ne bih ponovo bila u takvoj situaciji.
To jest, ako do onoga što želim moram da dođem na tako prljav način, potrudiću se da to više ni ne želim.

Nije mi se to dešavalo, prekidana su iz nekih drugih razloga.
Ovo mi zvuči prilično površno za jedno prijateljstvo. Valjda znaš s kim imaš posla i koga imaš za prijatelja.
Ovakvi ti ni ne trebaju, što bi uopšte žalio.
Ne mislim da je učestalo kad je pravo prijateljstvo u pitanju, ali verovatno da jeste ako si sklon masovnim, površnim kontaktima. Jbg, sam si kriv.

Da li ste se nekad nasli u situaciji da shvatite da je proteklih x godina druzenja i zezanja sa nekim
bilo samo iz razloga da se preko vas dodje do nekih osoba za vezu
...

To je stalno tako !
Večito je uz mene neko kome nešto treba,
čak preko toga utvrđujem i sopstveni trenutni rejting moći ...

Ali meni je interesantnije iskustvo kad sam ja u ulozi da kupujem nečije prijateljstvo, naklonost, ljubav ...
Dakle iz sopstvenog iskustva vam garantujem
prijateljstvo, naklonost ili ljubav - ne možeš kupiti.

Vezu da, ali ovo gore pobrojano, dakle prave vrednosti, ne !!!

Evo baš danas situacija na poslu :
Jedna mlada koleginica otvoreno pokazuje naklonost jednom starijem kolegi.
Ja sam je danas nešto častio,
zahvalila se učtivo,
a onda se vratila svom omiljenom "matorcu" !

Ništa od moje potajne nade da je preotmem kolegi
i postanem njen novi omiljeni čika.

Back