Kupiti kucu u New Yorku? Imam par pitanja..

Sawyer Wolf

Zainteresovan član
Poruka
185
Ja sam daleko od toga da odem u New York i kupim kucu ili stan.. Naime moram prvo da zavrsim fakultet
Medjutim planiram da radim i zivim u inostranstvu i nikad se vise ne vracam ovde..

E sad ovako par pitanja..
Koliko je tesko dobiti zelenu kartu?
Ako se zaposlim tamo i radim neko vreme da li imam sansi da trazim zelenu kartu uz to da kupim kucu/stan ?

Koliko je tesko kupiti nekretninu u inostranstvu? Nadam se da su priljateljski raspolozeni prema dosljacima koji zele da kupe njihove ne kretnine

I ovo moje trece finalno pitanje mi je najvaznije da mi neko objasni mnogo me zbunjuje ovo..
Evo ja sad gledam cene stanova u New Yorku i cudim se kako je ovo moguce.. Nasao sam stanove cena od 80.000 do nekoliko miliona...
Nije mi jasno kako je moguce da cene toliko variraju a i nije mi jasno kako je moguce da postoje tako jeftini stanovi.. Pa u Srbiji stanovi kostaju 80.000 dolara. Pa mi nije jasno kako je moguce da u New Yorku imaju da se kupe stanovi od 540 kvadratnih stopa sto je oko 50 kvadratnih metara...
Nije mi jasno to.. uopste..
Evo primera stana koji je recimo jako jeftin s obzirom da je u USA i to u New Yorku
http://www.zillow.com/homedetails/3222-92nd-St-APT-602-East-Elmhurst-NY-11369/2127359294_zpid/

Kako je ovo moguce da li je to neka prevara?? Medjutim nasao sam na sto mesta pa cak i u New York Times u rublici "real estate"

Medjutim nadam se da je moguce tamo dobiti pristojan kredit tamo za kupiti ovakav stan da ne bih ziveo u kucici u parku...

Počeću od tvog trećeg pitanja, naime u mi smo jako bezobrazni kada dođe do cene kvadrata, jeste istina je da cene jako variraju u USA, cene stana u nyc zavisi od dosta faktora(udaljenost od metroa,od škola, fakulteta, radnji, stopa kriminala itd itd).
Idemo dalje
Da li je teško dobiti zelenu kartu, pa jeste i nije, u principu ako dobiješ pismu garaniciju odnoosno potvrdu od firme da si primljen na posao ti dobijaš zelenu kartu na osnovu zaposlenja tako da je to odgovar na dva pitanja :)
Najlakše i najbolje je dobiti zelenu kartu na osnovu braka ili partnerstva.

Ja sam daleko od toga da odem u New York i kupim kucu ili stan.. Naime moram prvo da zavrsim fakultet
Medjutim planiram da radim i zivim u inostranstvu i nikad se vise ne vracam ovde..

Ako se zaposlim tamo i radim neko vreme da li imam sansi da trazim zelenu kartu uz to da kupim kucu/stan ?

Koliko je tesko kupiti nekretninu u inostranstvu? Nadam se da su priljateljski raspolozeni prema dosljacima koji zele da kupe njihove ne kretnine

I ovo moje trece finalno pitanje mi je najvaznije da mi neko objasni mnogo me zbunjuje ovo..
Evo ja sad gledam cene stanova u New Yorku i cudim se kako je ovo moguce.. Nasao sam stanove cena od 80.000 do nekoliko miliona...
Nije mi jasno kako je moguce da cene toliko variraju a i nije mi jasno kako je moguce da postoje tako jeftini stanovi.. Pa u Srbiji stanovi kostaju 80.000 dolara. Pa mi nije jasno kako je moguce da u New Yorku imaju da se kupe stanovi od 540 kvadratnih stopa sto je oko 50 kvadratnih metara...
Evo primera stana koji je recimo jako jeftin s obzirom da je u USA i to u New Yorku
http://www.zillow.com/homedetails/3222-92nd-St-APT-602-East-Elmhurst-NY-11369/2127359294_zpid/

Kako je ovo moguce da li je to neka prevara?? Medjutim nasao sam na sto mesta pa cak i u New York Times u rublici "real estate"

Medjutim nadam se da je moguce tamo dobiti pristojan kredit tamo za kupiti ovakav stan da ne bih ziveo u kucici u parku...

Evo pokusacu ja da ti resim nedoumicu. Ovaj URL koji si ti postavio je Co-Op development prakticno nije bas "ownership" stana kao kod nas. Kada hoces vlasnistvo kao sto je kod nas onda trazis fee simple.
Inace btw koristi redfin.com. Treba da znas da ti je mnogo teze dobiti zelenu kartu nego kupiti stan. Za stan/posao i zivot ces lako ali STATUS je mnogo tesko resiti. Sto bi rekli nasi politicari STATUS pre STANDARDA :)

Pa u Njujorku je malo specificna situacija posto cak i kad imas pare ne mora da znaci da ce ti stan prodati - prvo treba da te osacuju i vide da li im se uklapas u sredinu (to vazi i za Amere, ne mislim da su posebno prema strancima takvi). A takodje kad hoces da prodas, opet mogu da ti ne dozvole :lol: ne imisljam, znam ljude kojima se to desilo pre neku godinu (Ameri).
A tamo gde nija takva procedura, pitanje je sta je to i koliko vredi.

Cene navise zavide od kraja - znaci dobar i bezbedan (koliko toliko) kraj - vece cene.

Jos samo ispravka za zeleni karton, znaci ako dobijes posao dobices radnu vizu, a firma moze ali i ne mora da te sponzorise za zeleni karton, poslednjih godina se to sve redje radi, mada naravno ima i firmi kojima to nije problem.

Kakav smesan post.

Naravno da ako imas 80k kes love da ce ti prodati stan. Ko zna u kom je kraju, kolike su mesecne rate I takse, u kakvom je stanju zgrada, da li ima special assessment I slicno. To su sve stvari koje se pricaju sa advokatima pre nego sto se kupi stan a ne masta po internetu. Kuce u detroitu ce ti prodati I za dolar zapitaj se zasto.

I posto je taj stan koji si linkovao co-op znaci van zandt je u pravu. Morace board da te "odobri" a to ti je kao invervju za posao.

Na kraju jako je tesko dobiti kredit od banke a I za kredit ti treba lova za ucesce, advokata, taske za uselenje, i sta ja znam kakva ostala papirologija treba u NY.

Ako je cena niska, cena je niska sa razlogom. NY je veliki grad i ko zna sta je ovo.

Nije prevara samo nisi citao sta pise sitnim slovima.

Ako je cena pola i trecina od uobicajene cene onda se tu prodaje kuca ali ne i zemljiste na kome se ta kuca nalazi

pa onda "vlasnik" kuce mora da placa najam svakog meseca za zemlju.

Isto je i sa stanom : buduci vlasnik kupi "stan" i onda je kobojagi vlasnik tog stana ali nije vlasnik hodnika ,stepenica , lifta i ulaza u zgradu

pa onda mora da iznajmljuje hodnik, lift ,stepenice ...To se radi zato sto vlasnik stambene zgrade hoce da uzima kiriju a nece da se petlja sa

podstanarima da ih tuzi za ucinjenu stetu, neplacene kirije i da im odrzava stanove vec im kao "proda" stan i oni ga odrzavaju ali onda placaju kiriju nesto manje.

Nista jednostavnije, nego naci sponzora za posao, recimo konobarisanje.Onda se ozenis, imas grinku.Zatim kupis stan u najlepsem delu grada, to ce biti sitnica, za tebe koji pravi stotine hilajdarki mesecno.I pazi njega, on bi pa bas u Njijork, pored tolikih drugih gradova zapuco u Njujork grad.Da se udruzis sa Ekremom, on peva ti sviras i miline.On je inace member ship from grad Njujork.:lol:

Back