Kupanje, brckanje ili bazen u hotelu?

Najbolje aktivnosti na moru za mene:

- čitanje knjige u nekoj debeloj hladovini.
- jedrenje
- priprema nekakvih specijaliteta, kuvanje lokalnih jela
- popravljanje nečega što je neispravno
- vožnja okolo motorom
- razgovor sa lokalcima, učenje stranog jezika eventualno

Najviše mrzim:
- ležanje na ležaljkama u pesku po ceo dan
- gužva
- čvarenje na suncu da pocrniš

Sta najvolite da radite na moru?

Da flertujete kraj bazena u hotelu, da plivate u moru ili da se brckate u plicaku?
Ništa od toga.
Jedino u čemu leti stvarno uživam su večernje šetnje i izlasci,...pored mora, restorani i caffe-i na otvorenom, letnji festivali, izložbe i koncerti na otvorenom.
Ne volim bazene,...ali idem na plivanje 2 puta nedeljno na zatvorenom bazenu. Zbog zdravlja i rekreacije.
Nisam tip za plažu, sunčanje i party pored mora. Ne volim ni letnje sportove. Ako i odem,...to je krajem leta i više zbog zdravlja, nego dobrog provoda.
Više volim mir i spokoj pored nekog lepog jezera i svežinu letnjih noći.
Ali obožavam morsku hranu!🤩

volim more, ali dobar deo dana isto provedemo na bazenima jer se deca radije kupaju u bazenu nego u moru.
obicno bookiramo velike resorte gde ima dosta sadrzaja, aqua-park, spa, teretanu, hotel gde ovog leta (sl. nedelje idemo) ima i bowling, mini-golf terene, itd. pa onda iskombinujemo to jos sa par izleta, obilazaka gradova u blizini i ne bude onda monotono i uvek imamo lep, sadrzajan odmor.
ne mogu vise da zamislim odmor kao kad sam bio mladji gde svakog dana idem na plazu i tamo provedem po ceo dan.

Dremanje u moru, gledanje ribica, lov na skoljkice I kamenje, biljke, pelceri oko plaza, posmatranje I hranenje ptica ako ima koza i njih... Sve sto je zivo me privlaci sem ljudi. Njihovo odsustvo mi je melem za dusu.
Dobar lokalni, ambijentalni restoran uvece, sljokice u pesku, odsjaj meseca u moru, miris mora I rastinja.
Ne podnosim guzvu, bazene, party, buku a ne volim ni suncanje.

IMG_20240726_164025.jpg

Пливање, пливање, пливање...роњење...
И обожавам да се глупирам у плићаку са госпођицом.
У ретким тренуцима кад нисам у мору, дебела хладовина и кафа.
Шетње увече...разгледање ситничарских радњица...тако.

Back