Kultne stvari!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
darkoje:
MAРИЈА ЈЕСТЕ БЕЗГРЕШНО ЗАЧЕЛА И ОН ЈЕСТЕ БОГ И ОНА ЈЕ БИЛА ЦЕО ЖИВОТ ДЕВИЦА. То су истине , Замислимо да је неко пре 300 година причао људимо о телефону,колима,авиону,лету на Месец као и о клинирању,реаговао би исто као и ти . Твој ум је затворен и скучен и зато ти ништа не можеш да разумеш.
Šta ti bi?. Pa ovde nije reč o pitanjima iz prošlosti koja se odnose na budućnost, već o pitanjima iz sadašnjosti koja se odnose na gluposti iz prošlost.
A ovo što sam podvukao samo odražava tvoju nesposobnost da te gluposti iz prošlosti odbaciš i shvatiš u kom veku živiš.
I iskreno ti preporučujem da odeš kod nekog porodičnog čoveka da ti objasni šta se pod pojmom "devica" smatra danas, da ti objasni kako se prave deca, da ti objasni kako se rađaju deca a ti onda ponovo pročitaj ono što si napisao velikim slovima i razmisli kako je začela a ostala devica, kako je rodila a ostala devica, kako je živela sa Josifom u braku a ostala devica (ovo je moguće ali čisto sumnjam jer "grešni" žensko-muški kontakt je bio privlačan i u tim vremenima, kao i danas).

darkoje:
молим те препоручими ту књигу,па ћу је сама прочитати,и онако идем у болници,па ћу имати времена .Када се вратим одуваћу те .Молим те пошаљи ми назив књиге што пре,да могу да стигнем да је набавим.Хвала
Ha, ha, evo ti je. Pisac: Milorad Mlađenović a knjiga se zove "Razvoj fizike". Pošto ima više knjiga ti uzmi samo "Mehanika i gravitacija". Tu ćeš naći objašnjenje kako je religijsko insistiranje na Aristotelovom učenju unazadilo nauku za 1000 god. No, ja ti iskreno preporučujem neku seksološku knjigu da neke stvari naučiš, pre nego što ti neko ne skine "mrak sa očiju", (da se ne obrukaš u važnom trenutku).:D

darkoje:
MAРИЈА ЈЕСТЕ БЕЗГРЕШНО ЗАЧЕЛА И ОН ЈЕСТЕ БОГ И ОНА ЈЕ БИЛА ЦЕО ЖИВОТ ДЕВИЦА. То су истине , Замислимо да је неко пре 300 година причао људимо о телефону,колима,авиону,лету на Месец као и о клинирању,реаговао би исто као и ти . Твој ум је затворен и скучен и зато ти ништа не можеш да разумеш.

ne znam kakav um treba da imam (ili da nemam!) da bih progutao ovako nesto. to se bre kosi sa najjednostavnijim prirodnim principima.
on je deseto dete po redu koje radja devica tako da su bogovi kroz vekove bili veoma nestasni

stnco:
Šta ti bi?. Pa ovde nije reč o pitanjima iz prošlosti koja se odnose na budućnost, već o pitanjima iz sadašnjosti koja se odnose na gluposti iz prošlost.
A ovo što sam podvukao samo odražava tvoju nesposobnost da te gluposti iz prošlosti odbaciš i shvatiš u kom veku živiš.
I iskreno ti preporučujem da odeš kod nekog porodičnog čoveka da ti objasni šta se pod pojmom "devica" smatra danas, da ti objasni kako se prave deca, da ti objasni kako se rađaju deca a ti onda ponovo pročitaj ono što si napisao velikim slovima i razmisli kako je začela a ostala devica, kako je rodila a ostala devica, kako je živela sa Josifom u braku a ostala devica (ovo je moguće ali čisto sumnjam jer "grešni" žensko-muški kontakt je bio privlačan i u tim vremenima, kao i danas).
За разлику од тебе који си ''грешни женско-мушки контакт'' видео само на интернету ја сам мајка троје деце и за разлиу од тебе исфрустрираног дрка..џије у срећном браку сам већ 7 година са мужем кога обожавам. И како то ћеш ТИ да ми објасниш како се то рађају деца.А сексолошке књиге топло теби препоручујем да их испробаваш на луткама на надувавање.

stnco:
Original postavio kako_hocu
Biblija je knjiga koja je izuzetno vazna I ona se moze shvatiti samo objedinjavanjem racionalnog I iracionalnog – a retko koji naucnik ima petlju da se otisne u vode iracionalnog da bi dobio punu istinu. Pravo hriscanstvo, pravo Hristovo ucenje je najlepsi poklon koji je ovaj svet dobio – ali bojim se da ga malo ko zaista shvata.

Kako ristobe ne shvataš da su naučnici imali Bibliju u rakama kada su racionalno počeli da proučavaju svet i odbacili su mnoge "istine" (ja kažem kao naučne gluposti.)
A evo ja sam nešto i za tebe podvukao. Zar treba da ti ovo tumačim. Moram.
To učenje je najlepši poklon, ali ga shvatate samo vi malobrojni, izuzetno pametni, Bogom dani, Bogom nadahnuti, duhovno prosvetljeni, pripadnici Božjeg stada, srećnici pred Rajem nebeskim, besmrtne duše, uzvišeni.............(vidiš li šta ovo znači?)
I da naglasim Hrišćana ima mnogo manje od polovine svetskog stanovništva. Kako i oni ne dobiše takav poklon nego za Hrista i njegovo učenje i ne haju.

Dobro si mi skrenuo paznju i hvala ti. Trebalo je da napisem JEDAN OD najlepsih poklona.

darkoje:
А за господина који не може ни име да ми погоди јел ти ти опет нешто филозофираш?

a jel ti radoje imas nesto pametnija da kazes, prokomentarises ili samo da baljezgas po forumu?

nije ono nikakvo filozofiranje, ono su CI NJE NI CE.

Obersturmfuehrer:
a jel ti radoje imas nesto pametnija da kazes, prokomentarises ili samo da baljezgas po forumu?

nije ono nikakvo filozofiranje, ono su CI NJE NI CE.

Штрумфу па ти не знаш ни да пишеш,не каже се ци нје ни це већ чињенице . сада без зајебанције,ти мени ниси побио дела Господња и улио ми сумњу . Рекла сам ти за кћерку и како ти то све објачњаваш? Са случајношћу,па чисто сумњам .

to sa cerkom ima previse parametara koji nisu regulisani, koji su medjusobno suprotni (npr. te nije jos nista, te vristi od bola) da bi se to moglo normalno analizirati.

sem toga, ja znam da tebi nikad necu uneti sumnju, jer je zavisnost od vere ogromna i teza od svake droge.
primera radi, nekome sam na ovom forumu dokazivao da je nojeva barka fizicki nemoguca i on je samo rekao nesto u fazonu - tacno je to sto ti pises, ali cim pise u bibliji, to mora da je tacno.

da ne spominjemo one pricice o vodenom omotacu oko zemlje i slicno...

Obersturmfuehrer:
to sa cerkom ima previse parametara koji nisu regulisani, koji su medjusobno suprotni (npr. te nije jos nista, te vristi od bola) da bi se to moglo normalno analizirati.

sem toga, ja znam da tebi nikad necu uneti sumnju, jer je zavisnost od vere ogromna i teza od svake droge.

Нема превише параметара . Ја имам 2 кћерке и једну је повремено болело уво и није било ништа, друга је озбиљно болесна и чак ни лекари не знају шта јој је.Она већ 9 месеци повраћа .И једном су престали да јој раде бубрези, имала озбиљне дехидратације и то све по болницама,мени није ни једном дехидрирала тако озбиљно кући. Да не испаднем опет не одговорна мајка само ћу рећи да сам више провела по болницама него кући.

darkoje:
Штрумфу па ти не знаш ни да пишеш,не каже се ци нје ни це већ чињенице . сада без зајебанције,ти мени ниси побио дела Господња и улио ми сумњу . Рекла сам ти за кћерку и како ти то све објачњаваш? Са случајношћу,па чисто сумњам .
Malo mi je mrsko da u ove naše diskusije uvlačimo potpuno nevinu i nedužnu dečicu ali ti si prva počela. (Na nekoj temi sam mislio da si muškarac pa je onaj post čudan. Videću kasnije da li si mi odgovorila).
Vidiš ti si mlada majka i vernik. Ti se moliš Bogu i zahvalna si mu jer ti je molitvu uslišio dobri Bog i ćerka ti je ozdravila. Kao mlada majka, i pre svega majka, svakako da u molitvama želiš sve najbolje prvenstveno svojoj deci, (ovo nemoj da negiraš jer su to majčinski instikti). Zato je jasno da si pomenula dobrog i svemogućeg Boga koji ti je uslišio molitve. A da li ti je ikada pao na pamet taj zli Bog koji je dozvolio da ti se deca razbole i pored tvojih molitvi?

darkoje:
За разлику од тебе који си ''грешни женско-мушки контакт'' видео само на интернету ја сам мајка троје деце и за разлиу од тебе исфрустрираног дрка..џије у срећном браку сам већ 7 година са мужем кога обожавам. И како то ћеш ТИ да ми објасниш како се то рађају деца.А сексолошке књиге топло теби препоручујем да их испробаваш на луткама на надувавање.
A, pa to je na ovoj temi. Prvo izvini, mislio sam da si neki muškarac, koji nema pojma šta priča, iako sam sada više zbunjen postom koji si napisala a ja onako odgovorio. Radi tvoje obaveštenosti ja sam ženjen i imam samo jednu ćerku ali to nije bitno (ionako ćeš da kažeš da je komšija tu nešto radio, imajući u vidu kako si se razžestila:D). Što se tiče isfrustriranosti ti ponovo pročitaj svoj post pa odgovor i napravi zaključke sama.
I odmah da kažem neću u buduće da grešim. Sada znam da diskutujem sa srećno udatom ženom, majkom troje dece, malo ljutom (nisam rekao isfrustriranom) ali proći će te to, i nadasve devicom, kao i Marija što je bila. Nadam se da ovaj put nisam ništa zabrljao da mi opet onako žestoko odgovoriš.

stnco:
Pojasni mi ovo "deseto dete", ja znam samo za Hrista.

Gautama Buda : rodjen od device Maje oko 600. pne
Dionis : grcki bog koga je rodila devica u stali: pretvara vodu u vino (hm,gde li sam ovo vec cuo???)
Kvirin : rani spasitelj Rima,rodjen od device
Atis : radja ga devica Nana u Frigiji oko 200. pne
Indra : rodjen od device na Tibetu oko 700. pne
Adonis : radja ga devica Istar
Zoroaster : rodjen od device izmedju 1500. i 1200. pne
Mitra : radja ga devica u stali,25 decembra (vi ste mogli da smislite neki drugi datum, providno je!) oko 600. pne

jel ti ovo drustvance dovoljno :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Bravo i hvala. Pa znači pisci Novog zaveta nisu ništa izmišljali već samo nekritički prepisivali od onih, koje ovi današnji vernici smatraju paganima, a njihova dela svrstavaju u mitologiju, dok dela koja su prepisana od pagana, ti isti vernici, uzimaju za čistu istinu. Čoveče pa to je ludo da luđe ne može biti.:D :D :D

stnco:
Bravo i hvala. Pa znači pisci Novog zaveta nisu ništa izmišljali već samo nekritički prepisivali od onih, koje ovi današnji vernici smatraju paganima, a njihova dela svrstavaju u mitologiju, dok dela koja su prepisana od pagana, ti isti vernici, uzimaju za čistu istinu. Čoveče pa to je ludo da luđe ne može biti.:D :D :D

nema na cemu druze,volim da raskrinkavam verske bande 8-)
suvise su oni neinovativni da bi nesto izmislili,a u ostalom lakse je ukrasti neciju veru i boga :roll:
na svetu brate nema ludje stvari od hriscanstva

stnco:
Ja se apsolutno slažem da ti kao vernik uvek dobiješ potvrdu od Boga. Ali kako ću ja da dobijem potvrdu od Boga izvan tebe, jer nisam vernik. Subjektivna ubeđenost postojanja Boga zasniva se na veri, a objektivna na dokazima. Prema tome, to što ti osećaš je tvoja lična stvar i nikako ne znači da Bog postoji samo zato što ti veruješ u to, i što ga subjektivno istinski doživljavaš.
Ja ti govorim o konkretnom dokazu, a ti se praviš lud. Da ponovim:
Original postavio ristob.
2. Kad je neko ubeđen da je drugi u zabludi on i ne vodi mnogo računa o tome šta drugi kaže, nego njegove izjave oblači u svoje ruho. Mnogo puta sam ponovio, a siguran sam da si ti to svaki put pročitao, da vernik, istog momenta kada iskreno u svom srcu poveruje, dobije potvrdu od Boga. Ta potvrda je nedvosmislena - ne može biti ništa drugo (ni priviđenje, ni varka, ni izmišljotina, ni fantazija, ni šizofrenija, ni umobolnost, ni zaglupljenost... ) nego glas živog Boga! (Ovo svak može lako proveriti, pa izvolite).

ristob:
Ja ti govorim o konkretnom dokazu, a ti se praviš lud. Da ponovim:
Original postavio ristob.
2. Kad je neko ubeđen da je drugi u zabludi on i ne vodi mnogo računa o tome šta drugi kaže, nego njegove izjave oblači u svoje ruho. Mnogo puta sam ponovio, a siguran sam da si ti to svaki put pročitao, da vernik, istog momenta kada iskreno u svom srcu poveruje, dobije potvrdu od Boga . Ta potvrda je nedvosmislena - ne može biti ništa drugo (ni priviđenje, ni varka, ni izmišljotina, ni fantazija, ni šizofrenija, ni umobolnost, ni zaglupljenost... ) nego glas živog Boga! (Ovo svak može lako proveriti, pa izvolite).[/B]
Eto ti ga sad. Ja se pravim lud a ti ponavljaš ono pto sam i ja napisao. Pa ja sam ti upravo to i rekao. Ti i ostali vernici svoju predstavu o Bogu dobijate upravo u toj veri da postoji. Ponavljam samo veri da postoji. Kroz tu snažnu veru da postoji ti možeš i da ga osetiš, On ti daje potvrdu o svom postojanju, možeš i da razgovaraš sa njim (kao apostol Savle, kada mu se Bog javio u vidu goluba), ali sve je to samo tvoja vera. To nije isto kada ti ja kažem da verujem da postoji elekton, jer on i tebi kao i meni ispisuje sliku koju gledaš (normalno ako još uvek imaš CRT ekran kao ja).
Ta potvrda od Boga koju ti pominješ je zasnovana na tvojoj velikoj veri i ona za mene ne predstavlja ništa, dok pitanje neke druge istine, eto npr. gore pomenutog elektrona je istina i za tebe kao i za mene, osim ako teoriju katodne cevi ne izvrneš naopako.
I zato taj "glas živog Boga" je samo tvoja stvar a ne i moja a slika na ekranu je istina i za tebe i za mene.
Nadam se da sam na kraju uspeo da ti ukažem na one istine koje su zasnovane samo na tvojoj veri i veri drugih kao što si ti, i na one istine u koje i ja i ti moramo da verujemo jer su fakat.

ristob:
da vernik, istog momenta kada iskreno u svom srcu poveruje, dobije potvrdu od Boga.

pa toooooooooooooo
znaci VERNIK dobije potrvdu od boga :):)
zasto ne dobije ne vernik?

PA ZATO STO VERNIK HOCE DA VERUJE!!!

ristob:
Ta potvrda je nedvosmislena - ne može biti ništa drugo (ni priviđenje, ni varka, ni izmišljotina, ni fantazija, ni šizofrenija, ni umobolnost, ni zaglupljenost... ) nego glas živog Boga! (Ovo svak može lako proveriti, pa izvolite).

:D:D:
ajde, uputi nas u jos neki nacin, pored onog "pametnog" budjenja...
da cackamo nos>?
vadimo trnje iz tabanaa?

ili ces i na ovo da odgovoris kao "neozbiljno ti je pitanje"?

ristob:
Bog postoji objektivnije od elektrona i bilo koje prirode i nije izmišljotina u glavama vernika, a što se ti praviš milion puta lud, to je tvoj problem.

izadji nekada u pola noci na cistinu i pogledaj velicanstveni mesec i zvezde pa ces videti sta je priroda.
za razliku od jevrejskog boga,priroda je svemocna i za tren moze unistiti ono sto smo stvarali u ovom ciklusu od 6000 godina. trebao bi da se bojis prirode

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back