- Poruka
- 89.439
''Ja sam put, istina i život''
''A Isus joj reče: Ja sam vaskrsenje i život; koji veruje mene ako i umre živeće''
Na koji način ovo treba shvatiti i u ovo verovati, a da se ta vera na pretvori
u kult ličnosti?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Važi i za svetovne i za duhovne vođe.Kult ličnosti bih najpre vezao za neke svetovne prilike. Nosioci istog najčešće u Boga ne veruju ili se samo prave.
da on jestePogledajte prilog 1503482
''Ja sam put, istina i život''
''A Isus joj reče: Ja sam vaskrsenje i život; koji veruje mene ako i umre živeće''
Na koji način ovo treba shvatiti i u ovo verovati, a da se ta vera na pretvori
u kult ličnosti?
Pa šta da radimo mi s tim što on jeste?da on jeste
pa ne znam za druge ja sam pravoslavan, sedim i pravo kuckam na forumuPa šta da radimo mi s tim što on jeste?
Па да, суштина је да живимо по Христу а не да Га декларативно исповиједамо а живимо противно Његовој вољи.А живот у Христу је управо само сједињење са Њим; рецимо онда нешто
о томе на који начин свака света Тајна сједињује са Христом оне који у њој
учествују.
Могу се, дакле, са Христом сјединити они који прођу кроза све оно
што је и Спаситељ прошао, и који претрпе што и Он, те постану оно
што је Он. Он се, наиме, сјединио са крвљу и телом, који беху чисти од
свакога греха. А пошто је Он по Својој природи од самог почетка био Бог,
обожио је и оно што је касније постало – односно човечанску природу –
а на послетку је због тела и умро и васкрсао. Према томе, онај ко хоће да
се сједини са Њим, дужан је да се причести Његовим Телом, да учествује
у обожењу и да буде заједничар Његовога гроба и Васкрсења. Због тога
се и крштавамо како бисмо умрли оном смрћу и како бисмо васкрсли
оним Васкрсењем, помазујемо се светим миром како бисмо царским
помазањем постали заједничари Његовога обожења – окушамо пресвети
Хлеб и пијемо из пребожанствене Чаше како бисмо постали причасници
самога Тела и саме Крви, које је Спаситељ узео на себе. И на тај начин
се сједињујемо са Оним Који се ради нас оваплотио, обожио, умро и
васкрсао.
https://svetosavlje.org/o-zivotu-u-hristu/3/
Iz ovoga vidimo da pravoslavlje ne zagovara kult ličnosti, već sjedinjenje
sa Hristom.
Po Hristu, a češće se kaže u Hristu, što odmah prekida ideju o kultuПа да, суштина је да живимо по Христу а не да Га декларативно исповиједамо а живимо противно Његовој вољи.
Nama hriscanima ne smeta kult licnosti upravo jer je ta licnost Isus Hristos.Po Hristu, a češće se kaže u Hristu, što odmah prekida ideju o kultu
ličnosti, jer nije on tamo neka ličnost, a ti ovde zasebna i odvojena,
nego si u njemu.
deda ne luduj, nikome ja nista ne branim vec:Shizofrenicnom hriscaninu ne smeta kult Isusa ali smeta kult Jahve Jehove.
Kako ces ti s takvim budalasima da budes u miru?
Sebi dozvole a drugima ne daju.
Ne samo njemu vec i meni smesno sto si dao onakav komentar a oficijalno propovedas versku praksu SUPROTNU Hristovom jevandjelju,dodje mu tako kao neka parodija...Шта ти је смијешно Гласниче?
Ма ви ћете ме, припадници вјерске заједнице настале у 19. вијеку, учити хришћанству? Шта ви знате о Христу уопште? Каквог додира имате са Њим?Ne samo njemu vec i meni smesno sto si dao onakav komentar a oficijalno propovedas versku praksu SUPROTNU Hristovom jevandjelju,dodje mu tako kao neka parodija...
Svaki hriscanim ima ne samo legitimnog prava vec i nalog,obavezu,da propoveda Isusa Hrista !Ма ви ћете ме, припадници вјерске заједнице настале у 19. вијеку, учити хришћанству?
Oa ja recimo znam da je On nas Gospod i Spasitelj,Bozje Jagnje koje je sa neba doslo da svojom zrtvom pruzi sansu svakome koji Ga veruje da zivot vecni !Шта ви знате о Христу уопште?
Sluzeci Mu svaki dan i pozivajuci se na Njegovo ime kad se molimo nasem Ocu nebeskom.Каквог додира имате са Њим?
Hriscani su pozvani da odbacuju svaku jeres jer ona povlaci prokletstvo.Služiti Hristu ne možete ako odbacujete Njegovu Pravoslavnu Crkvu.
Tako je. Zašto si onda u milerovsko-elenističkoj jeresi?Hriscani su pozvani da odbacuju svaku jeres jer ona povlaci prokletstvo.
Molim te navedi koja je moja jeres i to obavezno argumentiraj jasnim i preciznim Biblijskim tekstovima !?Tako je. Zašto si onda u milerovsko-elenističkoj jeresi?
Sve što uči protivno Crkvi je jeres.Molim te navedi koja je moja jeres i to obavezno argumentiraj jasnim i preciznim Biblijskim tekstovima !?