KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Princess ja obozavam matematiku jedino kad racunam musteriji koliko ce je kostati torte:))) Dobro jutro drugari jeli ko poranio ,ja isla do pijace po jaja.Napolju vec odavno nema svezine bice i danas pakleno . Sad bi najlepse godilo da se ide u planine...

Evo me....:)
Mogu ti reci da je super,lepo su to sredili,napravili,puno raznih tobogana,bazeni.....bas je dobro,necete pogresiti ako odete.....samo,ako mozete,bolje je da idete radnim danom,bas su danas komentarisali da vikendom bude ogromna guzva,sad u nedelju je bilo oko 7 hiljada ljudi,a lezaljki na raspolaganju imaju oko hiljadu....e kazu da tada bude strasno od tolike guzve,na svaki tobogan cekas po pola sata.....sve ostalo je super....:D

Ja sam mislila da smo koleginice pošto si napisala da si držala časove iz matematike, a ja završavam matematiku, teorijski smer.

Ma ja sam matematiku ovako obožavala, baš mi je išla od ruke...I dvoumila sam se oko matematike,arhitekture i medicine-ali na kraju sam se opredelila za petrohemiju.Zato sad stalno nešto mućkam i eksperimentišem i ni jedan recept nema a da nisam nešto promenila :)

E ja se ponovila, neplanski.Nova mikrotalasna!
Nisam trenutno ni mislila o kupovinu,nisam ni išla po radnjama, a sve već sredjeno :)
Moj mladji brat kupio sebi mikrotalasnu i kad je doneo kući, njemu ne odgovara veličina. Preterano je velika.Zove me i kaže,šta da radi,jer je njegova malena devojčica uskočila u kartonsku kutiju i iscepala je,pa sad ne može da je vrati.Ja kažem,hoću ja...i ovako sam je planirala,ali nikako da se odlučim koju da uzmem...e sad je bar neko mi skratio muke oko biranja

Čestitka za mikrotalasnuž! Biće filova na pari:mesi:
Ja sam od juče na godišnjem:D, malo čitam propušteno..........
Napolju je divno vreme i odmah se selim tamo. Jedino mi kvari raspoloženje što sam jutros vadila zub pa malo booooli...

Dobro veče, drage moje, kako ste provele ovaj današnji vruć dan? Ovde je bilo 34 C, ja bila malo u terenu da radim i skuvala sam se u kolima. Ni klima mi nije pomogla, a za sutra najavljuju 36 C, što je za ovaj ovdašnji narod previše. Biće i za mene previše, kad od sutra počinjem sa pečenjem i kuvanjem filova a kuhinja mi je okrenuta na jug i još na 11 - tom spratu, sreća, pa ima iznad nas još jedan.

Evo me....:)
Mogu ti reci da je super,lepo su to sredili,napravili,puno raznih tobogana,bazeni.....bas je dobro,necete pogresiti ako odete.....samo,ako mozete,bolje je da idete radnim danom,bas su danas komentarisali da vikendom bude ogromna guzva,sad u nedelju je bilo oko 7 hiljada ljudi,a lezaljki na raspolaganju imaju oko hiljadu....e kazu da tada bude strasno od tolike guzve,na svaki tobogan cekas po pola sata.....sve ostalo je super....:D

Evo šta su različita mišljenja. Ovo je kopirano sa jedne druge teme, sa podforuma Dom i porodica.

Eliiii,stigli steeeee...baš je divno čitati da ste se nauživali,jeeeeeee...

LM Akva Park u Petrovcu je prava njesra...hladovine nema...punkta za tuširanje ima samo dva za ceo kompleks...ispred bazena nemaš gde da opereš nogu,da se istuširaš pre nego što uđeš,nego ravno sa peska ili trave ulaziš u bazen,a u bazenu gde se sliva ta voda sa strane,normalno sve je puno prljavštinie...kod tobogana bazeni u koje ulećeš su jako mali i svega 40cm duboki,tako da su sad vezali one plave Elanove sunđere kod svakog tobogana gde ulećeš u vodu da se ljudi skroz ne razbiju....mislim užas...onoliike pare potrošene za ovoliki nekvalitetan rad...

E ja se ponovila, neplanski.Nova mikrotalasna!
Nisam trenutno ni mislila o kupovinu,nisam ni išla po radnjama, a sve već sredjeno :)
Moj mladji brat kupio sebi mikrotalasnu i kad je doneo kući, njemu ne odgovara veličina. Preterano je velika.Zove me i kaže,šta da radi,jer je njegova malena devojčica uskočila u kartonsku kutiju i iscepala je,pa sad ne može da je vrati.Ja kažem,hoću ja...i ovako sam je planirala,ali nikako da se odlučim koju da uzmem...e sad je bar neko mi skratio muke oko biranja

Mikrotalasna je prava investicija, videćeš. To je jedan od mojih omiljenih aparata.

Dobro veče, drage moje, kako ste provele ovaj današnji vruć dan? Ovde je bilo 34 C, ja bila malo u terenu da radim i skuvala sam se u kolima. Ni klima mi nije pomogla, a za sutra najavljuju 36 C, što je za ovaj ovdašnji narod previše. Biće i za mene previše, kad od sutra počinjem sa pečenjem i kuvanjem filova a kuhinja mi je okrenuta na jug i još na 11 - tom spratu, sreća, pa ima iznad nas još jedan.

Ne pričaj ništa o vrućini. Mi smo od 14h do 16:30h brali na sred njive grašak. :evil: Još sutra, i rodiću se ponovo...

Ajojj draga ZD, još se sećam kad sam išla na njivu a sat se polako vuče a sunce sija a ladovine nigde, samo kad je dunuo malko neki vetrić, odmah sam ko koka odvijila malo ruke od tela da me osveži, ali dok se namestim i okrenem, ono nigde ni traga od vetra. Inače, kad će biti lubenice? Ja bi trebala da dodjem kući na par dana sledeće nedelje, pa ako ima nešto od voća i povrća, svratila bi kod tvog muža na kvantaš. Da kupim nešto dobro i ukusno, a naravno i zdravo.

Poslednja izmena od moderatora:
Neće biti lubenica do 10. jula sigurno. Ni dinja neće biti do 1. Ako sve bude u redu. Za sada jeste. ;) Bože zdravlja, krajem jula ćemo praviti žurku kod mene, ako ti bude zgodno, ti svrati. :)

Javi mi termin jedno tri nedelje unapred i potrudiću se da stignem. Kada su lubenice u pitanju, nema problema. Jedino kao sada , što imam pečenje svakog vikenda pa nikako da iskombinujem putovanje.

Imam ja mikrotalasnu već 13-14 godina.Ova je konkretno stara 11 godina.Dobili smo je za jednu godišnjicu iz Austrije.Ali sad je već počela da polako otkazuje.Onaj tanjir joj se počeo da zaglavljuje i bilo joj je vreme da dobije naslednicu.Inače uvek se šalimo kako bi bilo dobro da na odmor možemo i mikrotalasnu da ponesemo da možemo da grejemo mleko za nesić.Čak su mi na poslu morali da kupe mikrotalasnu, jer sam ja neprestano cvilela -ne mogu da pijem hladnuuu nes kafuuu.I onda šef da nalog i kupe :).I sad stalno nešto prčkamo u njoj-podgrevamo klopicu, supice,kokice i da ne otkrivam šta sve radimo na poslu ;)

Imam ja mikrotalasnu već 13-14 godina.Ova je konkretno stara 11 godina.Dobili smo je za jednu godišnjicu iz Austrije.Ali sad je već počela da polako otkazuje.Onaj tanjir joj se počeo da zaglavljuje i bilo joj je vreme da dobije naslednicu.Inače uvek se šalimo kako bi bilo dobro da na odmor možemo i mikrotalasnu da ponesemo da možemo da grejemo mleko za nesić.Čak su mi na poslu morali da kupe mikrotalasnu, jer sam ja neprestano cvilela -ne mogu da pijem hladnuuu nes kafuuu.I onda šef da nalog i kupe :).I sad stalno nešto prčkamo u njoj-podgrevamo klopicu, supice,kokice i da ne otkrivam šta sve radimo na poslu ;)

Mi smo onda neka mlogo čudna porodica, koja u životu nije imala mikrotalasnu i mi uopšte ne vidimo smosao u njoj. Malo sam je koristila kod mame, ali ništa mi ne govori. Ima nas svakakvih, mi ne možemo bez AMC posudja, već i deca koji su na studijima imaju svoje posude, pa kuvaju lepo sebi zdravo jelo.

Kad covek ume da uziva njemu ne treba mnogo! Misljenja su razlicita (hvala Bogu), ali je vrlo vazan nacin na koji ih saopstavamo. Ja cu takodje prvom prilikom licno proveriti kako je u tom akvaparku. Za pocetak od 15 jula sam u Arandjelovcu pa cu prvo probati njihov akvapark!

Što se tiče Petrolanda, graditelji imaju već jedan veliki, najveći u Slovačkoj već par godina. Vlastito iskustvo nemam, pošto nisam vodeni tip, ali se puno reklamiraju i uvek ima puno ljudi tamo. Verujem, da će i Petroland polako popraviti greške, koje možda nisu očekivali. Ipak, 7 hiljada posetilaca, nije mala stvar.

Svidjalo se ne svidjalo mi odosmo za dve nedelje . Bitno mi je da klinci uživaju , a oni su još mali pa na tobogane svakako nećemo . A što se tiče gužve , navikli smo . U Somboru na bazenu se ne vidi boja vode od količine ljudi koji su jedni drugima na glavama . Ali bolje i to nego ništa . U svakom slučaju , to će klincima biti doživljaj , a to je poenta svega ! :D

E evo i mene da vam se javnem.... Konacno posle 10 sati popravke proradio i moj kompjuter i verovali ili ne ne znam ni kako je radio, odnosno u zadnje vreme nije ni radio. Samo 1815 virusa je pokupio, decko koji mi ga je popravljao radio je celih 10 sati na njemu i kaze da u zivotu nije video toliko virusa u kompu, a za sve to mogu da zahvalim jednom kolegi koji mi je podizao sistem i nije mi instalirao antivirus program i naravno nastao je haos.... ali sada sam ponovo tu ..... sutra krecem sa iscitavanjem propustenog jer nije me bilo dugo, dugo.....

Dobro jutro ili dobar dan. Evo sela da malo odmorim i da se kuckam sa vama pa dalje na posao. Samo da prezivim subotu. Treba da napravim 3 torte, 50 mafina i 45kg keteringa a napolju nevidjena vrucina.
Jos sve to treba lepo aranzirati i srediti ali valjda cu uspeti. Moram :)
Posle cu valjda uspeti da sebe castim i posetim ZD, taman kada stignu dinje :) Bas sam se uzelela druzenja sa vama. Pozdravljam vas pa se kuckamo ja moram dalje na posao. Evo bas spremam sincicu pileca krilca za dorucak.

Jutroooo :)
E ovako,ja sinoc kada sam napisala da nam je bilo lepo i da je u principu lepo osmisljeno i napravljeno,nisam ulazila toliko u sitna crevca sta su po meni mozda mane Petrolanda.....Ima tuseva vise od dva ali nisam ih brojala jer nisam isla tamo da bih posle nekom u detalje izvestavala sta i cega koliko ima....:)Cak i kada ides do tobogana,pre stepenica imas tus ako hoces da se pokvasis pre nego sto se spustis.
Hlada nema,ali ima mnogo suncobrana,i postoje neka dva velika naduvana balona,gde su postavljene lezaljke,i tu je takodje hlad.I meni to nije nikakav problem.Bazeni sa kojima su povezani tobogani jesu plitki,ali mi smo ih sve isprobali i niko se nije ni udario ni ogrebao,tako da mi ni to nije neki problem.A da je prljavo nisam primetila,zaista,jer da jesam verovatno tamo ne bih ostala ni pola sata,to znaju ljudi koji me poznaju koliko je meni to bitno....:)
I juce nije bila uopste guzva,sto je meni super,tako da sve u svemu,ima mozda koja mana ali meni se dopada.....:D

Pozdrav devojke.Ja u ponedeljak pocela raditi posle bolovanja,a vec danas imam slobodan dan.Pravim neke ukrase,isprobavam neke modle koje samu uzela jos pre2 god,ali nisam imala priliku da ih isprobam.nije bas ni da sad imam priliku,ali ...eto resila sam da nesto radim.Vruce je kantastrofa,ali prezivecemo nekako.

Da vam mahnem...Još posle podne dva sata posla branja graška, pa adio... :worth: Napolju je gore nego u rerni, a ne pored rerne. :(

Prisutna sam i na drugim pdf ovde, tako da sam samo prekopirala jedan post koji se odnosio na Petrolend. Meni ni iz džepa, ni u džep, što bi rekli...Tako da poštujem i one kojima je bilo lepo, i one kojima nije. Samo su mi bile interesantne te dve krajnosti. :)

Mi smo onda neka mlogo čudna porodica, koja u životu nije imala mikrotalasnu i mi uopšte ne vidimo smosao u njoj. Malo sam je koristila kod mame, ali ništa mi ne govori. Ima nas svakakvih, mi ne možemo bez AMC posudja, već i deca koji su na studijima imaju svoje posude, pa kuvaju lepo sebi zdravo jelo.

AMC je vrhunsko posudje. To mi je u 3-godišnjem planu da nabavim. Naši prijatelji imaju to posudje i prezadovoljni su, a meni se svidja ono kratko vreme kuvanja..Mikrotalasna mi je za podgrevanje i evo upravo stiže prva nes kafica :). a veličina mikrotalasne, kao da je brat merio za moju kuhinju.Savršeno se uklopila

Back