KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo i mene, posle vrućeg dana sam se lepo izbanjala u kadi, sad još da nabacim viklere na noć, pa u gledanje TV-a. Još se nisam odmorila a sledeći vikend će biti mlogo veseo: jedna srednja doboška, jedna ogromna, od 10 kg, jedna svadbena na sprat i jedna reforma sa lešnicima. Sad je valjda neću zaboraviti uslikati presek. Pored toga se treba malko i vozati za mušterijama, prodati koji cvetić i figuricu a najavljujui ovde do 36 C. Klima će u kolima da drnda celo vreme.

Ja skoro iskritikovala jedno dete kad mi je poslalo poruku da se dogovorimo za spremanje iz matematike, pisao sa onim w, ch, sh, y umesto u, x umesto h i još gomila nekih skraćenica za koje pojma nemam šta znače. Rekla sam mu da tako može da se dopisuje sa društvom ali da bi bilo lepo da, kad meni šalje poruke, piše tako da ga razumem. I on se uvredio. A dete je bilo upravu, kad dozvoljavaju na prijemnom, zašto da ne napiše tako i meni. :zcepanje:

Ja skoro iskritikovala jedno dete kad mi je poslalo poruku da se dogovorimo za spremanje iz matematike, pisao sa onim w, ch, sh, y umesto u, x umesto h i još gomila nekih skraćenica za koje pojma nemam šta znače. Rekla sam mu da tako može da se dopisuje sa društvom ali da bi bilo lepo da, kad meni šalje poruke, piše tako da ga razumem. I on se uvredio. A dete je bilo upravu, kad dozvoljavaju na prijemnom, zašto da ne napiše tako i meni. :zcepanje:

Ali stvarno, to sto su uradili je dno dna...a pojasnjenje onog CIKE iz ministarstva je tek objasnilo!! Uopste ne kapiram sta su hteli da postignu...generacije su ionako sve neobrazovanije, samo je jos ovo falilo...

Da se i ja nadovezem na ovu temu. Da je smesno, smesno je, a i uopste sve to sa tom malom maturom, a najsmesnije je to sto i pored svih tih olaksica roditelji dolaze i zale se kako su decica opterecena i da je to za njih mnogo tesko. Mi smo cak imali seminar o tome kako pregledati zadatke. Poenta je u tome sto nam deca sve manje znaju i sve manje imaju zelju da nesto nauce, a roditelji to podrzavaju i sve svaljuju na skolu. Nikad nisam mogla da shvatim zasto dete od prvog razreda mora da ima privatne casove osim ako nije dete sa ogranicenim potrebama pa mu treba poseban tretman. Veliki broj dece u skoli ne pazi, nema pribor i sta vise ometa i onu decu koja bi htela da rade, a roditelji za takvo ponasanje uvek imaju opravdanje. Pa i to sa obaveznim polaganjem mature. Sta ce coveku od 50 godina koji je jedva zavrsio osnovnu skolu i nikad vise nece nista upisivati matura. Ali nazalost mnoge stvari ne mozemo promeniti pa moramo da im se prilagodjavamo i plivamo u tim vodama kako umemo.
Pozdravljam se i zurim u skolu a svoj deci koja danas i sutra polazu zelim puno uspeha. Samo polako, bez nervoze. Ko je posteno ucio uspeh nece izostati.

Dobro jutro :)) sunce je vec davno ogrejalo a ja se kuvam bez klime uzas.Majstor rekao doci sutra da je postavi kao pred sudnji dan, jer ja vec u cetvrtak moram peci kore za torte .Vikend sa tortama pretrpan... nedao bog da me izradi nasla bi ga u misijoj rupi .Ako mi verujete da se odavno nicemu ovako nisam obradovala vec ovoj klimi .Gazdarica odobrila ugradnju bice milina raditi :)))).

ja moram da izadjem,mladji ova tri dana ima finale four,a stariji od cetvrtka i to su zakazivali sve u zlo doba kad su najvece vrucine...al sad moram da gledam ove tri utakmice,ni na jednoj nisam bila ove sezone...i posle toga odmor od svega,jedva cekam da prodje i ovo malo pa da bezimo kud koji.

Princess baš me slatko nasmeja. :zcepanje: Ja sam za to da se od sledeće godine dozvole greške i u matematici, nema veze da li treba da se sabere ili pomnoži, bitno da dete napiše nešto. Ma šta će nam znanje, bitno je učestvovati na prijemnom. :D
Svojevremeno sam držala časove iz amtematike, pa sam najviše volela one koji kažu samo sam pogrešio u znaku + umesto -, onda sam im objasnila da je to kao da si pošao u Suboticu a stigao u Niš,isti broj km,a li nije to to

Back