Kula Stražara i pacifizam

Neki od njih pokusavaju da ignorisu ljudske ne nagone, nego potrebe, zelje, karakter, ali to izbijaja na povrsinu, covek uglavnom nadvlada vernika, a da toga vernik i nije svestan.
Neki i ne pokusavaju da se kontrolisu :lol:

Jedan od glavnih ljudskih nagona je da se razmnozava,a vernici to potiskuju odlaskom u manastir.

Dakle prvo je vernik pa onda "ljud":mrgreen:

Neki od njih pokusavaju da ignorisu ljudske ne nagone, nego potrebe, zelje, karakter, ali to izbijaja na povrsinu, covek uglavnom nadvlada vernika, a da toga vernik i nije svestan.
Neki i ne pokusavaju da se kontrolisu :lol:
Znas ono "malo sam pogresio ovde, malo onde, ali to nije tako strasno" .
Sto vise zabranjijemo sebi cak i neko malo uzivanje , ma koliko banalno bilo (kao malo cokolade na primer) imace veliki uticaj na nase ponasanje to trenukta kada jednostavno zivimo da bi tu zelju ispunili.
Umerenost je mnogo veca vrlina i uzvisenija od pukog odricanja.

Jedan od glavnih ljudskih nagona je da se razmnozava,a vernici to potiskuju odlaskom u manastir.

Dakle prvo je vernik pa onda "ljud":mrgreen:

Ne idu svi vernici u manastir :eek:
Samo citaj ove nase forumske vernike, pa ces videti coveka,a ne vernika u svakom. Preciznije prvo nastupa vernik, ali cim ga bocnes, odmah istracava covek u odbranu. U RL nije uvek tako, jer mali broj ljudi ide okolo i pocinje pricu o bogu i veri. Tu odmah mozes da vidis coveka, a posle ti kaze da je vernik ili ga uhvatis kako s eu aFtobusu krsti pri prolasku pored crkve.

Opet odoh u filozofiju al moram da pomenem kad smo vec kod nagona Williama Godwina i Percy Sheli - a koji su mislili da samo ako se ljudi oslobode svih zabrana i ogranicenja (religija,drzava...) moze se stvoriti raj na zemlji.

Anarhizam u povoju :D

Stvarno bih trebao da otvorim temu na Filozofiji :lol:

Sto vise zabranjijemo sebi cak i neko malo uzivanje , ma koliko banalno bilo (kao malo cokolade na primer) imace veliki uticaj na nase ponasanje to trenukta kada jednostavno zivimo da bi tu zelju ispunili.
Umerenost je mnogo veca vrlina i uzvisenija od pukog odricanja.

Da, ali poenta je da se pojedinci pozivaju na veru i predstavljaju se kao vernici dobri i posteni, ali cim malo procackas ispod povrsine nailazis na obicno ljudsko bice sa svim manama i vrlinama.
edit to su JS (tema je konkretno o njima, odnosno o kuli strazara)
Moram da dodam sto se tice kule strazara, kada su me kao klinku prvi put vrbovali, ta zena zapravo, utrapila mi je primerke KS, bilo neko cvece i leptirici i aj to iseckala da bih lepila u svesku u kojoj sam poisala pesme :hahaha:

Poslednja izmena:
Opet odoh u filozofiju al moram da pomenem kad smo vec kod nagona Williama Godwina i Percy Sheli - a koji su mislili da samo ako se ljudi oslobode svih zabrana i ogranicenja (religija,drzava...) moze se stvoriti raj na zemlji.

Anarhizam u povoju :D

Stvarno bih trebao da otvorim temu na Filozofiji :lol:

:heart: Volim dava sistema ili potpunu anarhiju ili dobro uredjene sisteme sa jasnim zakonima.

Pa dobro, Weis, ovde je previše hipotetičkih situacija, a i previše neproverenih podataka

On prvenstveno i barata neproverenim podacima. Ubedi sebe u nešto što je samo načuo, i to fura kao stopostotnu istinu. Tako je otvorio teme o australijskim životinjama, prepravkama Biblije, tako je ubedio sebe da je mason... On, jednostavno, tako funkcioniše.

Poslednja izmena:
Jehovini svedoci su navodno nekakvi pacifisti. No da li su?

Imaju investicije u profitabilnim vojnim kompanijama.

Za Ameriku više ne važi da li mladi Jehovinin svedok može u marince i da ubija po Iraku ili ne. Sve to kao zavisi od njegove savesti, ali i od razgovora sa starešinom. Ili u prevodu: šta ti starešina kaže iza zatvorenih vrata.

Zanimljivo je da ih niko nije pročitao. Pogrešno je da se misli da su oni protiv rata, već je u problem za koga će da ratuju. Sve zemlje su im neprijatelji osim Amerike gde obitava Bruklinsko bratstvo.

Oni imaju kontraobaveštajnu službu koja radi za onog koji plati, a taj je Amerika u skoro svim slučajevima.

Organizacija je militantna. Starešine itd. Šta jednoj verskoj organizaciji trebaju starešine? Te starešine nisu popovi već neki religiozni komesari koji se mešaju u sam život vernika i kažu mu šta treba da radi. To je tipična Orvelijanska organizacija. Ti vernici su vojnici, a ne tamo nekakvi svedoci. I sve to kontroliše bratstvo u Brulinu.

U Bruklinu imaju podzemna skoništa, i svaka zgrada je spojena tajnim kanalima sa centrom. Kompjuterski centar se nalazi u bunkerima na više lokacija.

Preko svoje literature, pomenuta sekta svojim vernicima kaže da ako su napadnuti onda mogu da se brane i to i čak ako ubiju nekoga da to ne znači ništa jer su branili sebe od kako oni kažu „satanista”.

Sektaši iz Bruklina su koristili silu za vreme Rutherford-a i provaljivali u kancelarije advokata i službenika sa kojima su bili u lošim odnosima. Organozovali su demonstracije po malim mestima u Americi gde bi demonstranata bilo 10 puta više nego stanovnika, napadali one koji su im protivrečili, i izazivali policiju kako bi stekli publicitet.

Njihove vođe su imale stražu koja je nosila palice za batinjanje, a imali su i vatreno oružje.

U Africi pripadnici ove sekte imaju svoje naoružane ljude i aktivno učestviju u politici i oružanoj borbi.

No najbitnije je da se kaže da kada dođe Armagedon oni misle da će da budu napadnuti. Kakvu i koju ulogu će da imaju pripadnici ove sekte je sada teško znati. Moguće je, ukoliko Amerika jednog dana napadne Rusiju ili Kinu - po ruskim i kineskim ulicama će se voditi krvava borba. Ovi će da dobiju znak da je počeo Armagedon i počeće borbe po ulicama. Neko bi rekao da će oni da budu napadnuti od ovih drugih. Ja nisam siguran, jer u urbanom ratu ova sekta ima što drugi nemaju, a to je organizacija. Oružje će im se doturiti. Zato i ova tema: šta će oni da rade kada bude taj famozni Armagedon; jedno tajno bratstvo ćuti. Sigurno da će da ih uče drugačije u Pekingu, Moskvi i Beogradu nego u Los Anđelesu ili Bruklinu.

Šta vi mislite?

Apsolitno se slazem oni ako im se pruzi prilika ce da destabilizuju svaku drazavu jer ona za njih ne igra neki bitan faktor, naravno to vazi samo kad su izvan Amerike.
Sekte danas su jeftiniji nacin za infiltriranje u neku drzavu i njenu strukturu i naravno za podrivanje i izazivanje sukoba u njoj.
Sigurno da je mnogo takvih danas i u Srbiji a njihovi pripadnici se nalaze i na nekim vaznim i istaknutim mjestima u administraciji.

Pa dobro, Weis, ovde je previše hipotetičkih situacija, a i previše neproverenih podataka:
- podzemni bunkeri?
- JS harange haraju Afrikom ?
- SAD napada Rusiju ili Kinu ?
- po ulicama se vode borbe a JS će biti najmoćniji jer imaju organizaciju (btw, svaka verska grupacija ima organizaciju)?

Za ovakve tvrdnje bilo bi dobro priložiti linkove (novine, literatura itd.)

Ne mislim ništa.
Trenutno imam deja vu. Osećam se kao da čitam scenario za "Rat svetova", II deo. Ili kao da gledam izmenjenu verziju filma "Ja, legenda". :roll:

Link je:

http://www.illuminati-order.org

Ali morali biste se ulogovati. Čisto sumnjam.

Back