Kuda za vikend?!

Ima još boljih mesta za klopu, dole na perućcu ima jedan restoran, gde je fenomenalna Pastrmka, odmah iznad slapa, gde se rečica vrelo uliva u drinu.... njam njam
a često puta smo i kupili pastrmku pa sami bacili na gradele(kako dalmatinci zovu roštilj)

jel bio neko u septembru na Palicu? I zna li neko kako direktno rezervisati neki privatni smestaj?

Vile Lira i Regina imaju prihvatljive cene. U prvoj je, po osobi, 1.450,00 dinara nocenje sa doruckom, a u drugoj koja je u samom centru 1.750,00 dinara. Pro-google-aj malo, lako ces naci telefone za rezervaciju.

Evo predloga za vikend putovanje u dve varijante - dva dana ili jedan dan.

I varijanta - dva dana:

Prvi dan:

Auto-putem stici do Cuprije. Smestiti se u odlicnom hotelu "Plaza", koji se nalazi na samoj obali Velike Morave. Hotel je nov, lepo uredjen (malo kicerski, ali ne smeta), sa ogromnim apartmanima (velika soba sa bracnim lezajem, dve fotelje, trosedom (koji moze da se otvori za spavanje dece npr.), stocicem, regalom, malim friziderom i televizorom), kupatilo sa velikom kadom i prostrana terasa). Ispred se nalazi veliki, ogradjeni parking, a pored kompleks bazena. Nocenje sa doruckom kosta 1.000 dinara po osobi.

Odvesti se, kroz prirodu, do manastira Ravanica, u blizini Cuprije. Ko zeli moze da obidje i Sisevac i u njemu uzgajalista pastrmke i manastir Svetog Sisoja, ali napominjem da je lokalni put do Sisevca izuzetno los i vijugav.

Manastir Ravanica, zidine i priroda oko njega su impresivni - takvu tisinu i mir necete osetiti nigde na svetu.

p6030116resizend7.jpg
- manastir Ravanica

Povratak u hotel, kupanje na bazenu, a uvece setnja kroz Cupriju (nema Bog zna sta da se vidi, ali ima gde da se proseta).

Drugi dan:

Dorucak u hotelu. Odjava iz hotela.

Odlazak autoputem do Markovca, zatim do Despotovca, obilazak manastira Manasija, a zatim voznja do sela Strmosten i tamo obilazak Resavske pecine i kompleksa Lisine i u njemu uzgajalista pastrmke, vodopada Prskalo i Veliki Buk. Rucak u nekom od lisinskih restorana ("Lisinski raj", "Vodopad", "Lisine").

Manastir Manasija na 2-3km od Despotovca je velelepan, opasan visokim zidinama.

p6030289resizehs1.jpg
- manastir Manasija

Lisine su predivne. Svuda se provlaci recica, pada preko kaskada, zubori. Priroda je bozanstvena. Vodopadi su fantasticni, posebno Veliki Buk (najvisi vodopad u Srbiji). Restorani sa uzgajalistima pastrmke su u neposrednoj blizini Velikog Buka. Hrana u njima je odlicna, kao i citavo okruzenje.

p6030205vodopadvelikibuby1.jpg
- vodopad Veliki Buk

Povratak kuci u kasnim poslepodnevnim casovima. Voznja ka izlazu na autoput.

II varijanta - jedan dan:

Autoputem doci do Svilajnca, zatim produziti u pravcu Despotovca, pa dalje do manastira Manasija, Strmostena, Resavske pecine i kompleksa Lisine. Obilazak uzgajalista pastrmke, vodopada, rucak u nekom od lisinskih restorana, a zatim povratak kuci.

mirarbi:
Vile Lira i Regina imaju prihvatljive cene. U prvoj je, po osobi, 1.450,00 dinara nocenje sa doruckom, a u drugoj koja je u samom centru 1.750,00 dinara. Pro-google-aj malo, lako ces naci telefone za rezervaciju.

Palic definitivno preporucujem Vila Lira... suprug i ja bili u apartmanu Lira sa jacuzijem, obavezno proverite da li je slobodan jer je cena ista kao i za ostale sobe s tus kabinom, dorucak je sasvim pristojan svedski sto.
U blizini imate Majkin Salas takodje i Cvetni salas sa bezenom koji mozetekoristiti, jer sva 3 pomenuta objekta imaju jednog vlasnika.

Meni, sto se vise razvija, ova tema sve vise lici na temu "Kuda za vikend?", koja odavno postoji, tako da prosto ne znam gde da ostavljam postove.

Mozda bi moderatori trebalo da ih spoje u jednu temu. Sta vi mislite o tome?

Palic definitivno preporucujem Vila Lira... suprug i ja bili u apartmanu Lira sa jacuzijem, obavezno proverite da li je slobodan jer je cena ista kao i za ostale sobe s tus kabinom, dorucak je sasvim pristojan svedski sto.
U blizini imate Majkin Salas takodje i Cvetni salas sa bezenom koji mozetekoristiti, jer sva 3 pomenuta objekta imaju jednog vlasnika.

Da. Preduzece "Maestoso" iz Subotice drzi sva tri pomenuta objekta (vilu Lira, Cvetni salas i Majkin salas). Cene nocenja sa doruckom su u svim njihovim objektima iste. Vila Lira je za nijansu bolja, jer se do nje dolazi normalnim, asfaltiranim putem, dok se do druga dva objekta ide zemljanim, seoskim putem.

Mi smo boravili dva dana u vili Lira, proletos. Bili smo prezadovoljni. Higijena ok, grejanje radilo ko besno (trebalo nam je pocetkom aprila), kupatilo ok, TV u sobi, dorucak svedski sto, u dvoristu vile privatni parking. Vila je na 5 minuta voznja automobilom od centra Palica, tj. nekih 1,5km pesacenja.

Palic je dobra vikend destinacija. Za tih dva dana stvarno imate cime da ispunite vreme (setnja pored jezera i po parku, voznja vozicem oko jezera, poseta prelepom ZOO vrtu, rucak u nekom od restorana, poseta gore pomenutim salasima, a moguc je i odlazak u Suboticu, koja je na svega 7km odatle).

Posto planiram odlazak na neku novu vikend destinaciju (ne mnogo skupu, podrazumeva se), zanima me da li mozete da mi preporucite neki dobar hotel u Srbiji, koji poseduje cist i odrzavan zatvoreni bazen, po mogucnosti na maximalnih 200km od Beograda, a eventualno i dalje? Naravno, bilo bi lepo da taj hotel bude u nekom lepom, prirodnom okruzenju.

Sta god da sam nalazila na Internetu, sve su hoteli kojima je dobro islo do pre dvadesetak godina, a sada su odrtaveli i neodrzavani, tako da im bazeni ili ne rade ili rade, ali ne deluju ni malo privlacno za koriscenje.

Dakle, imate li konkretnih predloga?

Posto planiram odlazak na neku novu vikend destinaciju (ne mnogo skupu, podrazumeva se), zanima me da li mozete da mi preporucite neki dobar hotel u Srbiji, koji poseduje cist i odrzavan zatvoreni bazen, po mogucnosti na maximalnih 200km od Beograda, a eventualno i dalje? Naravno, bilo bi lepo da taj hotel bude u nekom lepom, prirodnom okruzenju.

Sta god da sam nalazila na Internetu, sve su hoteli kojima je dobro islo do pre dvadesetak godina, a sada su odrtaveli i neodrzavani, tako da im bazeni ili ne rade ili rade, ali ne deluju ni malo privlacno za koriscenje.

mirarbi:
Vile Lira i Regina imaju prihvatljive cene. U prvoj je, po osobi, 1.450,00 dinara nocenje sa doruckom, a u drugoj koja je u samom centru 1.750,00 dinara. Pro-google-aj malo, lako ces naci telefone za rezervaciju.[/QUOT

Hvala svima na odgovorima. Nego, jel se vama cini da je Srbija preskupa? Muz i ja smo u junu (kraj juna) u Grckoj smestaj platili 5 Eura po osobi. Ne mogu da se otmem utisku da nije ni malo jeftino pobeci iz Bgd-a na 2-3 dana. Mozda gresim, ali ....

Hvala svima na odgovorima. Nego, jel se vama cini da je Srbija preskupa? Muz i ja smo u junu (kraj juna) u Grckoj smestaj platili 5 Eura po osobi. Ne mogu da se otmem utisku da nije ni malo jeftino pobeci iz Bgd-a na 2-3 dana. Mozda gresim, ali ....

U pravu si, jeste preskupa. Mi uvek nekako uspemo da "izbunarimo" nocenje sa doruckom u pristojnoj vili ili privatnom hotelu do 1.500,00 dinara plafon, po osobi. Veruj mi, naci smestaj i po navedenoj ceni je umetnost. Naravno, ima privatnog smestaja po nizim cenama (moze da se nadje krevet po ceni od 5 Eura koje navodis), ali mi se nikako ne da da idem na neprovereno. Volim da vidim fotke na Internetu, da se sve lepo raspitam, rezervisem i krenem.

Vikend za dvoje, sa smestajem, hranom, benzinom, putarinama, ne moze da izadje ispod 7.000,00 dinara, izuzev ako idete u privatni smestaj i nosite hranu od kuce.

mirarbi:

Jezevica,hotel se zove Jele ja mislim..

Fina cena, mozda je u to nocenje ukljucena erotska masaza. Ima i na Tari hotel Omorika sa bazenom, ali tamo je mnogo bolje iznajmiti vikendicu i kupati se u fenomenalnom jezeru Zaovine. Bar dva-tri puta godisnje idem tamo sa kolegama, pecamo, cirkamo, uzivamo, na kraju krajeva treba malo i od zene pobeci.

Back