Kuda za vikend?!

U Arandjelovcu imate:

1. Park Bukovicke banje sa izvorima kisele vode, kaficima i skulpturama od mermera
(hotel izvor se zavrsava oko nove godine, imace aqua park, etno selo....4 zvezdice)

2. Planina Bukulja - super za setnju i nova osmatracnica na vrhu - vidi se pola Srbije
+ garasko jezero

3. Oplenac u Topoli na 10 km - Karadjordjeva crkva itd itd .

4. Rudnicki manastiri - Blagovestenje, Voljavca, Nikolje i Petkovica - 20 km

5. Kosmaj i kosmajski manastir Tresije + BABE hotelski kompleks - 20 km

ok za 1 vikend

Sve je tacno. Bio sam prosle godine porodicno kolima i obisao sve. Jedino me iznerviralo to sto u parku Buk.banje simbolicno naplacuju vodu koja je od Boga data. Istina, ima izvora na kojima to i nenaplacuju ali tu curi kap po kap. Videcete strukturu ljudi koja tu ceka da natoci koju flasu. Ovde gde se naplacuje nisam video nikoga u redu. SRAMOTA

Ma to je problem u glavama ljudi koji vode grad....

Nije samo to...to je vrh ledenog brega...koji potencijal ima grad, banja i celo okruzenje
ali sta vredi kad "baice" vode pricu.

Dobro je sto im Palma sad "nabija komplekse" pa su se probudili iz zimskog sna...

Sta reci....

Aranđelovac je jednostavno zapušten. Izvor se renovira već ohoho vremena, Staro Zdanje je ruina (a inače je to jedna zaista lepa građevina), hotel Šumadija...bolje da ne komentarišem. Vodu naplaćuju (istina ako uzimate više od par litara - 2,3, ili 5 ne znam tačno, ne pijem tu vodu pa ne znam). Osmatračnicu su napravili, ali ostala je bruka oko već kupljene žičare koja je trebala da ide od Izvora na vrh Bukulje, pa je sad ostao samo deo delova koji stoji zarđao pokraj puta za Bukulju. Jezero Garaši je zaista lepo, ali je zabranjeno kupanje, Aranđelovac se odatle napaja pijaćom vodom, ali je zato kako čujem od prijatelja koji love ribu raj za ribolovce.

jerotije:
Jel si siguran da je za malo para ?

da , siguran .
ni ja niti iko iz drustva ne uziva u krkanju pod satrama .
pa cak ni ovi stranci sa kojima smo godinama .
ali zato kupimo prasence ili jagnje kod seljaka pa mi sami polako okrecemo u kampu .
a pice nam po ceni u prodavnici .
i to svi prodavci kod kojih kupujemo jos nam ga i ohlade .
a kome je do toga da sedi u kaficu ,
taj dzabe i dolazi .
to moze svaki dan u svakom gradu u srbiji .
toliko .
putujem sutra popodne a vracam se u ponedeljak kad ustanem .
verovatno u popodnevnim satima .
pozzzzzzzzzz

Srecno i lepo se provedi i javi kako je bilo. Ja licno mislim da bez satora gde se krka prasetina-jagnjetina, pije pivo i slusaju trubaci nije kombinacija. Na kamp mozete da idete i kad nije Guca, da kupite prasence i gajbu piva u prodavnici. Sve to moze i ovako ali nema cari. Zadovoljstvo je biti u satoru i slusati trubace a noge same igraju.....op sa opsa sa

...Neko je pomenuo Babe, hotelski komplex...
Bila sam tamo pretprosli vikend. Meni nista specijalno. Sladak hotelcic, mali bazencic, jezerce al samo za pecanje, lep pogled na okolinu.
Al...u restoranu popili po pice (bezalkoholni sokovi) nas 7-oro i jedno dete i racun izaso 1.400 din :shock:
A na racunu pise 7x100 din "poseban zahtev", pored **** koje je oko 100 din po osobi!!!!
Kad smo pitali sta je to kaze pa to je rezervacija stola, inace je restoran bio poluprazan, escajg, koji nismo ni pipnuli nazalost (bar da sam ga isprljala :) ) Rucali nismo jer je taj dan bio fazon svedski sto - po osobi 1.250 din bez **** naravno.
Ne verujem da cemo ponovo tamo :evil:

Strela:
http://forum.krstarica.com/threads/163451&page=1
Посетите ову тему, можда добијете неку идеју, за викенд путовање.
strela hvala ti za ovu temu.sjajno!podsetila si me djerdapa jer sam u tom kraju provela veci deo svog zivota.djerdapska klisura je zaista fascinantna.al` ipak bih prednost dala zlatiboru ako ni zbog cega ono bar zbog vazduha.

posto sam dugo zivela u Sremskim Karlovcima,mogu ih toplo preporuciti kao varos gde zaista ima sta da se vidi...nekad je problem bio gde prenociti u samim Karlovcima,ali i to je reseno od kada su izgradili veliki i dosta luksuzan hotel uz Dunav...jedino sto nisam upucena da li su i cene takve...doduse uvek postoji mogucnost doci do N.S.-a i tu prenociti,posto je razdaljina nekih 15min. voznje. u svakom slucaju videti Karlovce,pogotovo u prolece ili u ranu jesen kada je i Berba grozdja je jedan lep dozivljaj.

toplo preporucujem-ako neko voli prirodu,nesputanost,domacu hranu i voce,i bas mu je potrebno da malo `dane dusom`(sto rekla moja baba),nek` ide u sela blizu Arilja u sezoni malina i tresanja.

Ja sam u julu bila na Zlatiboru i odusevila se! Stvarno je tamo mesto za odmor i punjenje baterija! Ima od svega po malo-ko voli setnje po brdima,planini-super je...a ko voli malo "urbaniju" varijantu moze dole oko jezera....kafici itd...
Ja sam se ipak opredelila za onu "divlju" varijantu...po brdima,suncanje,setnje,crvena kr. zrnca... :)
Toplo preporucujem svima...
Inace, preporucila bih i Homoljske planine...Stvaro nesto drugacije...i od Zlatibora,Kopaonika,Sumadije,juzne Srbije...bas neobicno i lepo za videti...Za privatni smestaj ne znam...ali svakako treba obici manastir Gornjak...I ona njihova Homoljska vrela...(ima vise tih izvora potoka i recica)...A uz put moze da se obidje i Ljubicevo...Pozarevac...

verbena27:
Da li moze neko da mi preporuci smestaj za Rajac, na noc, dve? Koga god sam zvala svi su nesto u fazonu, sad je sezona, minimum 7 dana i sl. (postansko odmaraliste,kolubara i sl)?
Na Rajcu mozes da odes u PTT odmaraliste. U Beogradu uplatis preko PTT-a koliko dana hoces [jedino tako moze] i uzivas. Pun pansion zimus je kostao 850 din a klopa je DOJAJA. Jedino sto je na rajcu sve mrtvo. Osim netaknute prirode drugo nema nista. Samo da se jede, spava i seta. Nema ni kafane, prodavnice.......mrtvilo. Nemam broj telefona [izgubio sam] ali zovi njihovo PTT odmaraliste kako sam i ja uradio i pitaj na nacin kako da boravis. recice ti ono sto sam ti vec napisao i dace ti broj osobe u Beogradu da to uplatis [moze i na rate]. Cena od 850 din sa placenom bor taksom je i vise nego dzabe. Pozdrav !

Hvala, Jerotije i meni je to zvucalo jeftino i super, i cula sam vec pohvale na njihov racun, ali bas oni su mi rekli da mora 7 dana. Ja sam htela samo vikend, bas iz razloga sto svi kazu da nije zanimljivo za duze, a i tako mi odgovara. Jedino da zovem taj tel u Bgd (imam) pa da proverim sa tom zenom da li moze noc, dve. Ovo mi je rekao recepcioner da mora 7 dana. A koliko si ti bio dana?

Planirao sam da idem ali nisam otisao. Znam da sam pricao sa nekom zenom u Bgd koja je zaduzena za organizaciju smestaja u tom odmaralistu i rekla mi je da nemoze njoj direktno pare da se daju nego da to mora da ide preko racuna nekoga ko ima otvoren tekuci racun u PTT-u i da se tom nekom skida sa racuna svakog meseca jer ceo odmor na koji se dogovorite ide na rate. Ako imas telefon posalji mi ga na PP ili ga objavi ovde jer bi i ja mozda otisao porodicno na vikend [ako moze]. Inace, bio sam dva puta u prolazu na Rajcu i priroda je super, cist vazduh, klopa fenomenalna..... U tom odmaralistu smo jeli surenu jaretinu i kazu da je uvek, ali bas uvek imaju u ponudi. A kako je spremaju.......prste da polizes. Kazem ti da jedino nema zivota uvece, nemas gde da ides osim da u odmaralistu gledas tv ili da setas po mraku. Bila je prosle godine jedna prijateljica moje prijateljice i sve mi do detalja izdeklamovala. Posalji mi broj i pozdrav !

PLANINA TARA raj na zemlji bili smo već nekoliko puta. Smesteni kod hotela Omorika u privatnom smeštaju, fenomenalne gazde. Zarazili smo i naše prijtelje, sutra putuju... Kod samog smeštaja nalaze se dve prodavničice i telefonska govornica. na 500-tinjak metara je jako dobar restoran kod Kurte i mnogo fantastičnih staza za šetnju kroz borovu šumu. Nikada nam nije bilo dosadno, bez obzira na koliko dana smo išli. Najkraće smo bili tri dana, a najduže deset. Išli smo kolima i organizovali izlete, ima mnogo lepih stvari da se vidi... Perućac sa rečicom vrelo dugačkom 365m, manastir Rača, razni vidikovci, Mitrovac..... Ako naučim kako se postavljaju fotke, zakačiću neke...

Back