Kucni ljubimci u,ZR-u.

• Začetnik teme Začetnik teme utvar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
prijavazapsa1-1.jpg

Uveliko je premasen broj rasnih pasa u odnosu na mesance.
Naj vise je Zlatnih retrivera,a tu su i:labradori,koli,sarplaninci,shar-pei,AST,bretoni,kokeri,pulini,puli,boxeri,NO,rotovi,malamuti,akite...itd.

Imao sam prilike da zavirim na kratko i u kuhinju,prostoriju za spremanje hrane psima.
iznenadjujuce chista,uredna i dosta dobro snabdevena.
Od hrane koji sam video bilo je:granule,hleb,pirinach,meso i kosti (meso i kosti su smesteni u jednu mini hladnjachu).
Hranjenje pasa je dva puta dnevno uz uvek svezu vodu.
Svakodnevni veterinaski nadzor,svaka jedinka uredno zavedena i o svakoj se vodi dosta dobra evidencija.
Smestaj pasa je u tri veca dvorista,sa kucicama,oko 20-ak boxova (nisam ih prebrojao ),sve uredno ochiscenjo,sa chistom prostirkom.

Osoblje,iznenadjujuce prijatno,gostoljubivo svaki od zaposlenih u azilu je i vlasnik psa,koji je udomljen iz istog azila.

Svaka cast Utvar za post.
Bio sam pre mesec dana tamo, prvi put, obilazio, da vidim da li su mozda pronadjeni labradori koji su nestali prijatelju. Bio sam sokiran uslovima, u pozitivnom smislu naravno. Jedino ona deponija smeca svuda unaokolo kvari ugodjaj. Kada si vec postavio ovo pitanje, razmisljam o tome kako bi bilo lepo da se ovo sve odrzi i da se ovaj azil, kao mnogi drugi, ne ugasi. Puno i sada zavisi od volontera i od entuzijazma ljubitelja zivotinja, tako ce i biti ubuduce. Elem, da ne tupim mnogo, mislim da bi svi zajedno mogli nesto tu da doprinesemo. Evo ja se recimo bavim dizajnom i izradom sajtova a vidim da im je sajt zestoko zastareo i potpuno neazuriran. Mislim da malo ljudi u ZR-u i okolini zna za ovo prihvatiliste i uslove u kojima su zivotinje. Udomljavanje bi islo mnogo brze kada bi na sajtu bile postavljene aktuelne fotke pripremljenih pasa za preuzimanje.
Ako znas kome da se obratim, javi mi na pp. Razmisli da mozda i otvoris temu u vezi ovog prihvatilista.
Ovo je jedan od retkih dobrih stvari koje su nam ostale u ZR-u, pa hajde da vidimo sta bi mogli da uradimo da tako i ostane.

tema postoji,dodushe na drugom sajtu.
E sada,sto se tice daljeg rada i razvoja azila...azil se prosiruje u dogledno vreme na jos 900m2.
Samim tim ,bice povecan i broj pasa,kao i zaposlenih u azilu.Takodje ce se psi donositi i iz udaljenijih centara koji nemaju uslove za smestaj pasa (mada...mogli bi da se samo malo potrude oko toga).
Isto tako,udomljavanje pasa ce se malo rigoroznije kontrolisati.Dakle nece moci bas svako da udomi psa.U nekom planu je i posmatranje stanja udomljenih pasa,kao i psiholoshkog stanja vlasnika (osobe koja bi udomila psa).
Toliko za sada o tome.

Uh, koliko saraca na jednom mestu... Jesi li vodio Djudju?
Sto se tice Demona, ne znam da li bi mi to bilo pametno, da ne napravim jos goru situaciju. Ali prvo sa povodcima - to mozemo probati, mada tako bas i necu nesto uraditi. Videcu jos..
Nego, primetio sam da smo usamljeni ovde na ovoj temi, niko ni da nas opsuje.
Smeh se doduse ponekad javi..
Mozda ljudi misle da je ovo ipak samo za pse, iako stoji da je za ljubimce.
Sledeci post - postavljam svog papagaja

E pa evocati,to nije u redu. To samo da virkash i da se sladish slichicama.
Ocemo i mi,da vidimo vashe "zlotvore" u raznim akcijama.;)
Evo par komada,komshijske "cica mace".
minidsc00023.jpg

minidsc00025.jpg

minidsc00030.jpg

I josh koja...sveze krvi.:)
minidsc00433.jpg

minidsc00450.jpg

I sve sa drugarom Rajom.
minidsc00434.jpg

Ahaaa,da to je "ON"...vaspitach.:)
Hej,a kako ti zverko reaguje na letece objekte?
Ovi moji oce da ih ape nekako.
Od kosilice se nemilo sklanjaju,ne oblajavaju je,ali im je mrsko kada naidjemo na njihov put.
Sem one naj mladje,ta se zalece ,pa ume i da legne na nju,dok radi.:)

Kula - Radislav Kosanović (51) iz Kule ubijen je, u utorak u popodnevnim časovima, sa više uboda nožem u dvorištvu svoje porodične kuće. Do krvavog obračuna došlo je nakon svađe sa Đuricom K. (44) i njegovim sinom Stevicom (23) iz Uljma kod Vršca.
31919_1015-mesto-ubistva-radilsava-kosanovica-foto-r-ivanoski_f.jpg

Kosanović je prekjuče oko 19 časova, nakon prijema na urgentno odeljenje Opšte bolnice Vrbas, podlegao povredama. Kako nezvanično saznajemo, povod za napad na Kosanovića bila je svađa oko šteneta šarplaninca, rase koju je on godinama uspešno uzgajao. Zajedničnom akcijom pripadnika PU Sombor i PU Zrenjanin, osumnjičeni su nekoliko sati posle napada uhapšeni u okolini Zrenjanina.

Ispred porodične kuće Kosanovića u Kuli, dan nakon ubistva, okupili su se prijatelji i rođaci. Njegov kum pokazuje tragove krvi, obeležene nakon policijskog uviđaja koji vode iz zadnjeg dvorišta sa boksovima za pse do izlaza iz dvorišta kuće.

- Pokušao je komšije da dozove u pomoć, jer mu je majka sa kojom živi bolesna i teško se kreće - kaže jedan od komšija i pokazuje mesto gde je došlo do svađe. On navodi da su uzgajivača napali kod boksova sa psima.

- Mislim da je imao više od pet uboda u predelu grudi. Izbodena je i jedna ženka šarplaninca koju je Radislav uspeo da pusti iz boksa, kako bi se odbranio. Pas još krvari. Kada su videli šta su uradili, uzeli su štene i pobegli, a Radislav se teturao kroz celo dvorište, dok nije pao na pragu kuće - priča sagovornik.

Prijatelj ubijenog kaže da on nije želeo da im da štene, ali ne znam zbog čega.

- Ne mogu da verujem da je to razlog zbog koga su ubili čoveka. Ne znam da li sve ovo ima veze sa izložbom šarplaninaca koja je bila nedavno u Kuli, jer Radislav nije ni učestvovao, iako je imao prvoklasne pse. Već deset godina je držao isključivo šarplanince koji su bili na glasu. Dolazili su mnogi i zbog parenja i kupovine pasa, pa je i ubice poznavao odranije - kaže Radislavljev prijatelj.

Đurica i Stevica K. će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Somboru.
31923_1018radislavkosanovicfotorivanoski_hs.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/186178/Ubili-uzgajivaca-zbog-steneta

Radoslav Kosanovic je bio moj veliki prijatelj.Covek,drug,veliki poznavaoc rase Sarplaninaca.
I ovim putem mu upucujem poslednji pozdrav.
Vecna mu slava.

Back