KUĆNI LJUBIMCI-prodaja,kupovina,pokloni!(Kraljevo)

Jovanka Petrović, Perova koleginica, inače predsednica lokalnog društva za zaštitu životinja, vrlo zagrižena i zaHebana kad su kuce&mace u pitanju. Ja sam za nju totalni amater pa ti vidi! A što se tiče zezanja, bilo koja druga tema dolazi u obzir što se mene tiče, ali kad je moja profesija u pitanju, totalno sam netolerantna.

Imali mi jednu takvu ovde u PO, niko nije smeo da dira pse lutalice non stop se nesto tuzakala, dok su nam copori setali gradom, a onda je jedan od tih copora skoro rastrgao dete od 3 godine u samom centru grada, nezgodno je stp je to bilo dete lokalnog kriminalca br.1 u gradu, bas se lepo provela nakon toga....

Ova ovde se uspešno izborila za sprovođenje CNR programa i ti psi stvarno nikoga od ljudi ne napadaju ,jedino što napadaju druge pse i št se brane od ljudi ali ajde ti trpi da te neko maltretira a možeš da se odbraniš! :rtfm: I iskreno, mislim da sam joj u tom periodu kad se radilo na planu za CNR bila velika moralna i savetodavna podrška i ponosna sam na sebe zbog toga. Razišle smo se samo oko eutanazije, ona je potpuno protv a ja sam za strogo nadgledanu eutanaziju određenih kategorija.

Ja sam čak za strogo nadgledanu eutanaziju ljudi, što bi psi bili izuzetci :P

Inače, ti mili 'n' dragi psi lutalice u našem gradu su ujeli prošlog leta moju majku kada je ulazila u svoje dvorište. Ovde u centru grada, u uličici iza Komore su psi izujedali moju prvu komšinicu, penzionerku koja ih je hranila...
I naravno, opština je morala da plati štetu... Po 100 hiljada dinara za svaki ujed, pa ti vidi koliku uslugu ti borci za prava životinja čine gradu. Ako mi hitno bude trebao neki novac, znam kako do njega da dođem :lol: (šala mala)

Iskreno, ako će već da se bore protiv ekonomske krize, red bi bio da se otarase tih pasa lutalica, uštedeće mnogo novca u opštinskom budžetu i grad će biti bezbedniji :)

Sad, možeš me mrzeti zbog ovoga što sam rekao, ali ja sam iskren i realan...

Ako će već da se bore protiv ekonomske krize na nivou grada, zašto prvo ne otpuste sav Dinkićev kadar i sve kosovarčine koje su pozapošljavali po javnim ustanovama?! I ti to možda ne vidiš, ali ja primećujem da je sve manje pasa i čopori koji se formiraju su stabilni, bez novih pridošlica. Ta žena koja ih je hranila pa su je ujeli je sigurno sama kriva, ako već radiš sa psima, bar nauči neke osnove njihove komunikacije i hijerarhije u čoporu! Ako ćeš da se igraš vatrom, moraš da paziš, inače ćeš da se izgoriš! A savet za tvoju majku i sve ostale: Kuco mala, kuco slatka... bez kreveljenja i piskavog tona, samo blaga naznaka prijateljstva, i prolaziš garant pored bilo kog psa. I još jedan način kako da uštede novac poreskih obveznika: da za sterilizaciju angažuju veta koji ume da uradi kastraciju mužjaka i ovariohisterektomiju ženki, umesto što samo podvezuje jajovode i semenovode (pa se kuje i dalje teraju a mužjaci i dalje odlepljuju za njima i u sezoni parenja formiraju čopore) i koji neće da ih dere za kintu i podešava račune tako da mu plate i što ne treba!

Poslednja izmena:
Možda i jesam gad ali zviznem sve što namerava da me ujede.J*be mi se za 100000 i organizacije za zaštitu životinja...Kad već mene niko ne čuva kao te čopore,moram uzeti stvar u svoje ruke.
Ako će već da se bore protiv ekonomske krize na nivou grada, zašto prvo ne otpuste sav Dinkićev kadar i sve kosovarčine koje su pozapošljavali po javnim ustanovama?!
Živa bila 100 godina.:pivce:

Pa pazi, nisam ni ja totalni pacifista, ponekad je stvarno neizbežno i udariti nekog psa ili mu makar zavrnuti uvo ali ipak, što se mene tiče, bolje sprečiti nego lečiti. Kapiram da nisu svi u školi učili kako da bezbedno priđu životinji, obuzdaju je, otvore joj usta, daju terapiju... Ali toliko sam već navikla da predviđam njihove reakcije da ponekad prosto zaboravim da većina ljudi ne zna to što je meni rutina. (Isto kao što je nekome vožnja rutina a ja bih pala još na poligonu.)

A što se tiče ovih boldovanih... :thumbdown:

Nisam hteo da pominjem druge načine borbe protiv krize jer je ovo tema o životinjama, pa sam se držao teme...

Možda su čopori stabilni, al i dalje stabilno ujedaju... u stvari ne znam to, možda se i smanjilo, ali definitivno nije nestalo. Ja nemam nameru da dajem naznake prijateljstva svakom psu kojeg vidim na ulici kako bih pored njega prošao bez povreda ili iscepane garderobe. Excuse me, al ja ne dajem lažne naznake prijateljstva ni ljudima, što bih to radio sa psima :P

Što se tiče stručnosti veterinara... Neko verovatno treba da se izbori za to, da ukaže na propuste i objasni kako treba biti odrađeno i da bi se time uštedelo. Ali opet, i veterinari su ljudi kao i većina ostalih, kad vide da negde može da se izmuze koji evro više, neće da odbiju :)

I dosta više vređanja po delu Srbije iz kojeg smo, ipak počinje malkice da mi smeta.
Hvala

Poslednja izmena:
Ne moraš da se šlihtaš svakom psu pored kojeg hoćeš da prođeš, samo da one pored kojih se osećaš ugroženo ubediš da ti njih ne ugrožavaš prvi. Psi ne napadaju bez razloga. Ujeda je svakako manje nego ranije jer je i pasa manje. U slučaju da je broj ujeda ostao isti kao pre CNR, onda je u pitanju vest o kinti koja se dobija za ujed i to što dotičnu vest određeni ne-ljudi iskorišćavaju ne misleći na to da čine štetu i psima (koji, da se razumemo, nisu ni hteli ni odabrali da budu lutalice) i budžetu, čijem već, i preskim obveznicima koji taj budžet pune.

Veterinari su samo ljudi, veruj mi, znam to odlično. I njihove žene-veterinarske inspektorke... Naravno da ona neće da odseče granu na kojoj sedi zato što njen muž... Ovde ću da se zaustavim da ne bih napisala nešto zbog čega ću posle da se kajem.

A za ovo poslednje sorry, nisam imala nameru ni da vređam ni da generalizujem, ipak sam kivna i na kadar ove-i-one stranke! Mito, korupcija i "kumus rodbinus" što reče Mićko Ljubičić na sve strane! Na kraju krajeva, upravnik azila je prvi komšija nekog budžovana (na nivou grada) iz SPO.

:hahaha: Buvara? :) Sladak je, čiji je?
Ma kakva buvara! Doš`o sam k`o mali,pa ga mi mazili, pazili i sada je zvanično kod komšije do mene,ali obožava da se izležava ispred mojih vrata. Inače redovno ide kod veterinara kada je god bolestan,a i redovno se šprica i vakciniše. Ima taj,kako se zove,"Pasoš" i registrovan je... Tako da sam mu ja samo kum... :super:
:think: E kada smo kod toga,može mala pomoć. Jel` istina da postoji neko sredstvo protiv buva koje se namaže negde iza vrata i to ga štiti od istih?

Postoji ih nekoliko na tu foru, meni lično je najbolje od ovih kojih ima kod nas ono francusko, iz Virbac-a, u Institutovoj apoteci za moje pseto (od 7,5kg) košta 400 kinti. Sa tim sredstvima je fora da prvih 48h ne smeju da se kvase a posle možeš čak i šamponom da ih kupaš. Mislim, šamponom za pse. Saću da ti dam link na temu sa Sveta životinja.

Postoji ih nekoliko na tu foru, meni lično je najbolje od ovih kojih ima kod nas ono francusko, iz Virbac-a, u Institutovoj apoteci za moje pseto (od 7,5kg) košta 400 kinti. Sa tim sredstvima je fora da prvih 48h ne smeju da se kvase a posle možeš čak i šamponom da ih kupaš. Mislim, šamponom za pse. Saću da ti dam link na temu sa Sveta životinja.
Pa to sam čuo,da posle tretmana izvesno vreme ne smeju da se kvase,a onda može i da traje 5-6 meseci...

Ako se sećate Flafike-Ljubice, kuce koju je usvojila Morikoneova devojka, njeno štene je dostupno ljubiteljima. Nisam je videla ali mi Morikone kaže da je malecka jako "žilava" i da već sad ima terijerske "brkove" i da će najviše od sve tri ličiti na mamu što se dlake tiče. Htela sam ja da je uzmem ali se mimi's dad ni posle dugotrajnog ubeđivanja ne slaže. :besna: Ona sada ima mesec dana, njene sestre su već poklonjene a ona je ostala poslednja jer smo se Morikone, njegova devojka i ja nadali da ću ubediti muža da je mi uzmemo. Pa, blago onom srećniku koji se za nju opredeli jer će biti divan ljubimac (ili član porodice), sa njenom mamom sam se samo jedan dan "družila" i mogu vam reći da je to najdobroćudniji pas kog sam ikad videla.

Ako se sećate Flafike-Ljubice, kuce koju je usvojila Morikoneova devojka, njeno štene je dostupno ljubiteljima. Nisam je videla ali mi Morikone kaže da je malecka jako "žilava" i da već sad ima terijerske "brkove" i da će najviše od sve tri ličiti na mamu što se dlake tiče. Htela sam ja da je uzmem ali se mimi's dad ni posle dugotrajnog ubeđivanja ne slaže. :besna: Ona sada ima mesec dana, njene sestre su već poklonjene a ona je ostala poslednja jer smo se Morikone, njegova devojka i ja nadali da ću ubediti muža da je mi uzmemo. Pa, blago onom srećniku koji se za nju opredeli jer će biti divan ljubimac (ili član porodice), sa njenom mamom sam se samo jedan dan "družila" i mogu vam reći da je to najdobroćudniji pas kog sam ikad videla.
Mmmm...vrlo rado bih je ja udomio jer imam gde :mazipsa:,ali postoji jedan veliki problem. Naime, oko mene imaju dva muška kučeta Flok i Deni,a drugo dvorište od mene ženka Kavkaskog ovčara Dona. Recimo noćas uopšte nismo spavali jer su ova dvojica toliko lajala i zavijala da je svaka pomisao na spavanje bila izlišna. Sad' da li je Dona u teranju hebem liga,samo znam da je komšija doš'o na kafu malo pre sav podnaduo od nespavanja...Tako da bilo kakva pomisao na još jedno žensko štene bila bi ravna samoubistvu pored ova dva neverovatna švalera...:per::pas:

Pa ima rešenje za to... za te nabeđene švalere što zavijaju za svim što je žensko i ima isto nogu kolko i oni. :twisted: Rešavala ja, znaš kako se posle lepo podgoje i zamaste, budu čvarci milina! :zplez: Mada sam ja pre za sterilizaciju ženki čim steknu polnu zrelost, osim ako su u pitanju vrhunski primerci svoje rase koji i treba da ostave potomstvo i zna se da će, uz odgovarajuć izbor mužijaka, celo leglo biti zdravo i kvalitetno. Ovako, zašto podsticati hiperprodukciju škartova koje niko neće?! Čuj, trt, na prodaju povoljno štenci zlatnog retrivera. :roll: Je li mami urađen snimak kukova?-Nije, nismo znali da treba. A tati?-Ne znamo, nismo pitali. Mogu li da vidim mamin rodovnik?-Nema ga. :thumbdown: :roll: Da je to bilo čemu, ne bi ih tek tako reklamirali kao "povoljno". Druga je stvar to kako ću ja najverovatnije dobiti štene labradora ili kolija-ljudi su rešili da upare po jednom svoju kuju i da celo leglo ispoklanjaju ljubiteljima za koje znaju 200% da će o tim štencima brinuti kako treba. Ili ako ženka zbriše u teranju kao što je Ljubica uradila.

Pa ima rešenje za to... za te nabeđene švalere što zavijaju za svim što je žensko i ima isto nogu kolko i oni. :twisted: Rešavala ja, znaš kako se posle lepo podgoje i zamaste, budu čvarci milina! :zplez: Mada sam ja pre za sterilizaciju ženki čim steknu polnu zrelost, osim ako su u pitanju vrhunski primerci svoje rase koji i treba da ostave potomstvo i zna se da će, uz odgovarajuć izbor mužijaka, celo leglo biti zdravo i kvalitetno. Ovako, zašto podsticati hiperprodukciju škartova koje niko neće?! Čuj, trt, na prodaju povoljno štenci zlatnog retrivera. :roll: Je li mami urađen snimak kukova?-Nije, nismo znali da treba. A tati?-Ne znamo, nismo pitali. Mogu li da vidim mamin rodovnik?-Nema ga. :thumbdown: :roll: Da je to bilo čemu, ne bi ih tek tako reklamirali kao "povoljno". Druga je stvar to kako ću ja najverovatnije dobiti štene labradora ili kolija-ljudi su rešili da upare po jednom svoju kuju i da celo leglo ispoklanjaju ljubiteljima za koje znaju 200% da će o tim štencima brinuti kako treba. Ili ako ženka zbriše u teranju kao što je Ljubica uradila.
E,a ispod mene ima jedna labradorka Tina,a do nje dvorište Zlatni Retriver Ari...

Back