KUCNI LJUBIMAC NAJZDRAVIJA IGRACKA

bas ti hvala na informaciji. u komsiluku ima jedna bela pudlica koju deca obozavaju...mozda nabavimo i mi jednu :)
ne razumem bas taj termin kosa....ja sam mislila da bih trebala odabrati psa sa kratkom dlakom. izgleda da sam bila u zabludi...

i pas sa kratkom dlakom se linja
a psi koji imaju "kosu" :lol: se ne linjaju, odnosno, linjanje je toliko minimalno da se moze reci da se ne linjaju

moze npr i neka rasa koja se redovno shisha
mi smo imali snaucera i nigde nije bilo dlaka, osim ako se dugo ne shisha pa krene malo da otpada dlaka(kao nama kosa recimo) i pas sam cupa pramenove,pa se nalaze zbunici po kuci :lol:
erdel terijer isto moze ali je veliki...ali ima npr. ostrodlaki foks terijer, velski terijer(koji je mala kopija erdela), irski terijer, svi psi koji imaju dlaku kao maltezer, tanku i dugacku,kao kosa, onda bishon....

Moj pas se linja stvarno i iako detetu mnece biti nista, nije uopste zabavno usisavati svaki dan i nervirati se sto i pored toga dlaka i dalje ima :lol:

I pse ne treba kupati svaki dan jer je to uzas za njihovu kozu...peru se shape ali celo telo, moze vodom cesce ali samponom sto je moguce redje(osim ako je pas blatnjav i bas prl;jav,onda nema druge)

bas ti hvala na informaciji. u komsiluku ima jedna bela pudlica koju deca obozavaju...mozda nabavimo i mi jednu :)
ne razumem bas taj termin kosa....ja sam mislila da bih trebala odabrati psa sa kratkom dlakom. izgleda da sam bila u zabludi...

kod pasa koji imaju kosu ona stalno raste, tanka je i ne linja se jer se umrsi ta dlaka koja otpadne....malo je komplikovanija nega ali je sasvim dovoljno nositi na sisanje jednom u 3 meseca na kratku frizuricu, ostavimo samo malo duze oko zglobova na nogicama, repu, usima i vrhu glave, kupati na dve nedelje i tada ocesljati dlaku....ovako pas niti smrdi a dlaka je divno meka....ja nemam ni jednu dlaku u stanu...osim sto tesko podnosi samocu i sto je pomalo opsesivna sto se tice moje paznje pa zna biti dosadna, ovo je idealan pas za stan.....voli ljude, dobar je cuvar, pazljiva je sa decom......

najgore je kad te u stanu kučkara/mačkara zapahne onaj miris upišane teritorije koji gazde ne primećuju jer su se navikli....

protivnik sam držanja životinja unutar kuće. čak i ptica. može samo neki akvarijum....

a lepo je imati 2 psa u dvorištu, koji bi imali svoju zasebnu kućicu, travnjak i tako.... otvoreni prostor je za njih jedno prirodnije okruženje, plus imaju osećaj da su potrebni, da su na zadatku, jer štite prostor od uljeza.

одлазила сам у куће где кучићи живе унутра заједно са власницима и нисам осетила тај "специфичан" мирис
уосталом, њихова кућа, њихова ствар

одлазила сам у куће где кучићи живе унутра заједно са власницима и нисам осетила тај "специфичан" мирис
уосталом, њихова кућа, њихова ствар

А она кучећа говна што се развлаче по улицама, чија је то ствар?

А она кучећа говна што се развлаче по улицама, чија је то ствар?

па ако је пас на повоцу оставио своју каку на улици, то је некултура власника
ако оћемо у ЕУ, власник то мора да покупи и баци у канту

ал ти мислиш на псе луталице вероватно
е то је већ посебна тема

е то је већ посебна тема
А ако нећемо у ЕУ, или ако власника Еу не занима, онда ћемо да гацамо и развлачимо говна по граду?

Mi nismo dugo mogli imati dece i dogovorili se muz i ja da od svega dignemo ruke i nabavimo psa. Nakon mesec dana razmisljanja i dvoumljenja kupili mi preslatkog patuljastog snaucera, izgleda bas kao plisana igracka. Dva meseca posle toga ja zatrudnela:lol: Mozda nam je kuce pruzilo toliko radosti i smeha da smo potpuno zaboravili na nas problem a mozda je cista slucajnost, sad nije ni vazno. Naravno, sad slusamo svaki dan pitanja, "kada planiramo da se resimo psa", pas i beba ne idu zajedno...Ali ne pada nam na pamet da ga se resimo, lepo je vaspitan, vakcinisan, uredan i mislim da ce nase dete uzivati sa njim kao i mi:heart:

е то је већ посебна тема
ne,on misli na sve pse
on smatra da u gradu ne treba da bude ni jedna jedina zivotinja
a mislim da se uopste ne bi bunio ni da nema ni jedne zivotinje na celoj planeti...osim naravno onih koje se jedu,jer od njih ima koristi :)
il mozda mrzi samo pse sto se tice zivotinja, ...tesko je provaliti koga ne mrzi,jer mrzi skoro sve
pse, rome, gejeve...sve...

е то је већ посебна тема

Ne znam, ali izgleda da je civilizacija jako napredovala poslednjih 30-ak godina, jer sam morao po Parizu i Amsterdamu da gledam samo ispred sebe ne bi li nagazio na kakvu fekaliju. Videla zaba konja... sto se mene tice i EU.

Mi nismo dugo mogli imati dece i dogovorili se muz i ja da od svega dignemo ruke i nabavimo psa. Nakon mesec dana razmisljanja i dvoumljenja kupili mi preslatkog patuljastog snaucera, izgleda bas kao plisana igracka. Dva meseca posle toga ja zatrudnela:lol: Mozda nam je kuce pruzilo toliko radosti i smeha da smo potpuno zaboravili na nas problem a mozda je cista slucajnost, sad nije ni vazno. Naravno, sad slusamo svaki dan pitanja, "kada planiramo da se resimo psa", pas i beba ne idu zajedno...Ali ne pada nam na pamet da ga se resimo, lepo je vaspitan, vakcinisan, uredan i mislim da ce nase dete uzivati sa njim kao i mi:heart:

aaa bas dirljivo...je verujem da je bas tako kao sto pise u boldovanom.

iskreno mislim a bih kucu drzala u dvoristu....
dok sam zivela u stanu jedan komsja je imao dlamatinca. kucu su drzali uglavnom na terasi..onda se kuca popiski pa sve prodje kod komsije ispod..ili dalje :lol: ali tu je u pitanju nebriga.

imas pasa koji su za stan i koji nisu...dalmatinac definitivno nije od tih....za stan se biraju psi koji su za krilo, koje ne treba izsetavati i koji ne pate u stanu nego vole da im je toplo i da su ususkani....ima toliko patuljastih vrsta koje ni ne mogu da zive napolju da je greota uzimati psa koji voli prirodu i slobodu i drzati ga zatocenog u stanu.....

dalmatinac je nekada bio lovacki pas a danas je pas za pratnju
ima kratku dlaku i osetljiv je i hladno mu je napolju
spadaju u kucne pse
velicina psa nema veze sa tim dal moze da boravi napolju ili ne,vec se radi o tome kakvu dlaku pas ima i koliko je osetl;jiv na nize ili vishe temperature

isto tako istrcavanje nema veze sa drzanjem u stanu/kuci ili u dvoristu,

a sto se tice patuljastih pasa, oni takodje treba da setaju dosta i da borave napolju jer je za njih to zdravije...takodje treba i da imaju kontakt sa psima
a ljudi misle da im setnja i drugi psi ne trebaju,pa im psi postaju lajavi i nervozni...sto nije ni cudno jer bi svako odlepio da ne izlazi napolje ili da je non stop u torbi vlasnika koji mu brani i da seta i trci i da se druzi sa psima(ne kazem nista za tebe neizreciva,nego kazem za vecinu vlasnika patuljastih rasa jer su retki oni koji ne rade ovo sto sam rekla)

ko nije spreman da psa redovno seta i pusta ga da trci, bez obzira dal ga drzi u dvoristu ili stanu/kuci, i bez obzira na velicinu psa(naravno duzina setnje zavisi od rase psa,nekom je dovoljno sat,nekom je malo i 2) taj ne treba da uzima psa

dalmatinac je nekada bio lovacki pas a danas je pas za pratnju
ima kratku dlaku i osetljiv je i hladno mu je napolju
spadaju u kucne pse
velicina psa nema veze sa tim dal moze da boravi napolju ili ne,vec se radi o tome kakvu dlaku pas ima i koliko je osetl;jiv na nize ili vishe temperature

isto tako istrcavanje nema veze sa drzanjem u stanu/kuci ili u dvoristu,

a sto se tice patuljastih pasa, oni takodje treba da setaju dosta i da borave napolju jer je za njih to zdravije...takodje treba i da imaju kontakt sa psima
a ljudi misle da im setnja i drugi psi ne trebaju,pa im psi postaju lajavi i nervozni...sto nije ni cudno jer bi svako odlepio da ne izlazi napolje ili da je non stop u torbi vlasnika koji mu brani i da seta i trci i da se druzi sa psima(ne kazem nista za tebe neizreciva,nego kazem za vecinu vlasnika patuljastih rasa jer su retki oni koji ne rade ovo sto sam rekla)

ko nije spreman da psa redovno seta i pusta ga da trci, bez obzira dal ga drzi u dvoristu ili stanu/kuci, i bez obzira na velicinu psa(naravno duzina setnje zavisi od rase psa,nekom je dovoljno sat,nekom je malo i 2) taj ne treba da uzima psa

samo sto dalmatinca treba setati mnogo vise i duze nego malog psa....jer, mali pas se pre umori i dovoljno mu je tri puta napolje po 10-15 min da mu bude sasvim ok....niej ista kolicina obaveza....drugo, mali pas u stanu ima vise prostora nego veliki pas kome je sve skuceno....pas za krilo je pas za krilo....ovo pricam iz iskustva...imala sam plavog irskog terijera i znam kako je njemu bilo u stanu i kako je pudlici....vise nikad ne bih drzala veceg psa i zatvorenom bez obzira na setnje....

ne znam, znam samo da moj prosli pas i ovaj sad nemaju apsolutno nista protiv :)
stalno se guze pored ukucana :lol:
a moj sadasnji pas, misli da je pas za krilo

doduse, prosla kuja je bila velika, ali i stan je bio jako veliki, samo je ona uglavnom volela da bude u dnevnoj sobi...posle smo presli u kucu koja je manja,ali je imala dvoriste,ne previse veliko al je ok bilo, samo sto je vise vremena provodila u kuci sa nama

a sadasnja kuja je kao veci bretonac a stan je 60 m3

normalno da necu dogu da drzim u garsonjeri
mada ima svakakvih budala

za psa je najbolja kombinacija kuca sa dvoristem i redovne setnje
pricam za pse koji nisu "za krilo" ,mada ni njima ne bi nista falilo

Kako je to meni lepo kad kuca živi unutra :)
Mi trenutno nismo u mogućnosti da to ostvarimo, da ne davim glupim razlozima, ali imamo dve kuce u dvorištu.
Problem su buve, pa ako mi neko može dati savet kako seosko kučence zaštititi od ovih napasti, puno bi mi pomogao.
Bebac je još mali, ali kad počne da trčkara, juriće se i sa kucama, a ja mu to ne želim braniti jer želim da se druži sa njima, naravno, ukoliko i sam to hoće.
Samo što prvo moramo naći neko trajnije rešenje jer posle bilo kakvog tretiranja kuce se ponovo vrate sa buvama.
Šta je najbolje da ih ne dobiju ponovo? Čula sam za ogrlice neke i sl., ne znam šta je najefikasnije..

Back