Кућица, цвеће, Маршал.

Srbi nikad nisu i nikad nece ziveti kako sto su ziveli za vreme Tita.

Sve ovo sto danas pricaju srpski nacionalisti o njemu je sviranje q......, da bi opravdali svoj vlastiti debakl.

Ima nas jos dosta zivih koji pamtimo to vreme i ne nasedamo lako.

BILO JE CASNO ZIVETI S TITOM!

Bravo,svaka cast.
Ti,sto sada pljuju Tita najvise su imali u njegovo vreme,a ovamo ga nazivaju najgorim imenima.:dash::dash:

Srbi nikad nisu i nikad nece ziveti kako sto su ziveli za vreme Tita.

Sve ovo sto danas pricaju srpski nacionalisti o njemu je sviranje q......, da bi opravdali svoj vlastiti debakl.

Ima nas jos dosta zivih koji pamtimo to vreme i ne nasedamo lako.

BILO JE CASNO ZIVETI S TITOM!

Са Титом вероватно јесте, али у његовој држави, која се распаде после њега? Какве то везе има са кућицом? Да ли је то по заслузи или казни? Замислите, тако заслужног човека сахранити у кућицу? А оног другог још заслужнијег под липу? Да ли ви знате шта то значи, кућица?

Са Титом вероватно јесте, али у његовој држави, која се распаде после њега? Какве то везе има са кућицом? Да ли је то по заслузи или казни? Замислите, тако заслужног човека сахранити у кућицу? А оног другог још заслужнијег под липу? Да ли ви знате шта то значи, кућица?

To je Memorijalni centar i kao takav je sasvim u redu...ne razumem šta ustvari hoćeš da inputiraš i kome ?:dontunderstand:

Ljudi se ne sahranjuju u nikakvim "memorijalnim centrima" osim ako su faraoni. Ljudi se sahranjuju na groblju.

Medjutim, posto je oko Tite bio izgradjen neverovatan kult licnosti, onda je bilo potrebno da i posle smrti taj kult licnosti ima neki stozer oko koga se okrece. Zato smo i posle smrti mrtvom Titi nosili stafete, slavili rodjendan, i sl.

Kuca Cveca je relikt tog kulta licnosti i nista drugo.

Ljudi se ne sahranjuju u nikakvim "memorijalnim centrima" osim ako su faraoni. Ljudi se sahranjuju na groblju.

Medjutim, posto je oko Tite bio izgradjen neverovatan kult licnosti, onda je bilo potrebno da i posle smrti taj kult licnosti ima neki stozer oko koga se okrece. Zato smo i posle smrti mrtvom Titi nosili stafete, slavili rodjendan, i sl.

Kuca Cveca je relikt tog kulta licnosti i nista drugo.

Eto...:ok:

Titu baš i jeste mesto na tome mestu tj. u Beogradu jer ako je bio doživotni predsednih SFRJ onda je i red da mu poslednje prebivalište bude u prestonici.

Oseca se bash lepo medju BANDOM CRVENOM (vecinom):mrgreen:
P.S
Doshle ljakse '45 iz kamenjara i shuma u BG stanove i kuce ................................i TO MU NIKAD NECE ZABORAVITI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Неке ствари се не дирају.
Какав је био био је, колико је био добар он били смо и ми добри и колико је био лош и ми смо исто тако себе схебавали.
небитно.

Историјска личност и готово.
Али можемо да зарадимо на њему, туризам, ово оно- зашто да не!?

Неке, а шта све спада у неке? И зашто се не дирају? Због празноверја и страха од казне или...? То није објашњење за кућицу. Да су га сви дошли видети на сахрани то је у реду, свима је учинио неку услугу и сви су имали то за разлог, али зашто су га Срби ставили у кућицу, то ми није јасно? Као неко сироче које није могло да плати место на гробљу. Бар да се то место звало друкчије, него кућица. Да ли можеш навести кад је кућица саграђена и у које сврхе?

Titu baš i jeste mesto na tome mestu tj. u Beogradu jer ako je bio doživotni predsednih SFRJ onda je i red da mu poslednje prebivalište bude u prestonici.

А онај други председник што га је наследио, зар и њему онда није место у Београду у некој другој кућици, а не у дворишту под липом. Значи да то није прави разлог. А кад би та логика и имала логику онда би се они требали звати друкчије, јер не знам на којима изборима је изабран за доживотног председника, и са колико гласова је победио на тим изборима. Зар то није нека намештаљка, као и кућица.

Tacno tako!

Treba da se ugledamo na Kineze kako oni danas cene Mao Ce Tunga: "Bio je 70% dobar i 30% los"

I sa Titom je slicno.

A ako mozemo da se jos malo ogrebemo od njegovog (jos zivog) ugleda u svetu i zaradimo koju kintu od turizma na njemu, kad nam se vec nije prikazala gospa.....sto da ne?

То се не може успоредити. У Кини је још увек комунизам којега је Мао успоставио уз велику подршку осталих комунистичких режима и партија. Србија се борила за комунизам и против комунизма. Прво су победили комунисти, уз помоћ савезника, а после су ти исти савезници срушили тај комунизам. Значи да је победила антикомунистичка Србија комунистичку СФРЈ и председник те побеђене СФРЈ више није победнички председник него побеђени. Чак што више срушили су му и државу, и не видим разлог да се то не узима у обзир, поред и свих осталих негативних чињеница тог режима и његовог председника.

Неке, а шта све спада у неке? И зашто се не дирају? Због празноверја и страха од казне или...? То није објашњење за кућицу. Да су га сви дошли видети на сахрани то је у реду, свима је учинио неку услугу и сви су имали то за разлог, али зашто су га Срби ставили у кућицу, то ми није јасно? Као неко сироче које није могло да плати место на гробљу. Бар да се то место звало друкчије, него кућица. Да ли можеш навести кад је кућица саграђена и у које сврхе?

Меморијални центри се граде за познате или велике људе.
Они који су подигли ту кућу цвећа мислили су да је Тито био великан.
Ја мислим да није био , али то је сада део историје и историјски споменик.

Back