Kuba - Varadero

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Goblin:
Hm lepo zvuchi ta Cuba , kako se krechu cene dole,mislim vechera , piche i naravno pakovanje cohibas-a

Za cene vanpansionske potrosnje ne znam, ne verujem da je skupo ali za cigare i to one bolje treba odvojiti poprilicnu sumu novca, nije uopste jeftino. Znam cene u Dominikani, oni prave jako dobre cigare, recimo 8x0,5 inca, mislim da su to najvece cigare, nisam siguran, to ti nekeko dodje oko 20 cm duzine i nesto vise od 1 cm u precniku, za kutiju od 25 komada malo kvalitetnijih cigara treba izdvojiti oko US$ 100-150 , ne verujem da ces na Cubi proci ista jeftinije s obzirom da za strance vazi posebna tarifa.

Skup je ovo sport! Ja inace nisam pusac niti veliki poznavalac vrsta duvana ali probao sam ove dominikanske i prilicno je interesantan ukus duvana u ustima koji ostaje i nekoliko sati posle pusenja, naravno ne smrdi kao ovaj duvan iz klasicnih cigareta, ima sasvim drugaciju aromu, potpuno duga prica.

klika:
Goblin:
Hm lepo zvuchi ta Cuba , kako se krechu cene dole,mislim vechera , piche i naravno pakovanje cohibas-a

Za cene vanpansionske potrosnje ne znam, ne verujem da je skupo ali za cigare i to one bolje treba odvojiti poprilicnu sumu novca, nije uopste jeftino. Znam cene u Dominikani, oni prave jako dobre cigare, recimo 8x0,5 inca, mislim da su to najvece cigare, nisam siguran, to ti nekeko dodje oko 20 cm duzine i nesto vise od 1 cm u precniku, za kutiju od 25 komada malo kvalitetnijih cigara treba izdvojiti oko US$ 100-150 , ne verujem da ces na Cubi proci ista jeftinije s obzirom da za strance vazi posebna tarifa.

Skup je ovo sport! Ja inace nisam pusac niti veliki poznavalac vrsta duvana ali probao sam ove dominikanske i prilicno je interesantan ukus duvana u ustima koji ostaje i nekoliko sati posle pusenja, naravno ne smrdi kao ovaj duvan iz klasicnih cigareta, ima sasvim drugaciju aromu, potpuno duga prica.
Hvala na odgovoru dodjem ti carveza

Na Kubi i nije tako jeftino hraniti se po restoranima.Pri tome ne mislim na neke luksuzne restorane,vec nesto prosecno,izadje 10-20 dolara.Mozda nekom to i nije skupo,ali posto znam da se ljudi zanose da je sve na Kubi za dz.,eto vi procenite.Tamo jako lako odu pare...dolar za ovo ,dolar za ono...A cigare su skupe za strance,posebna tarifa,50-100 dolara,a moze se naci i za 10-20 ako ste avanturistickog duha.Naime,lokalno stanovnistvo vas navata u nekoj ulicici i odvede u neki stan,gde se prodaje ilegalno,pa ko voli nek izvoli.

xpander:
Da li je neko bio na Kubi?
Kakva su iskustva?
Kako je i odakle najbolje leteti do tamo?
Smestaj?
U koje doba godine je najbolje otici...?

Da vas cujem...

Ja sam bio pre tri meseca u Varaderu.

U principu ne volim all inclusive varijanete ali ova je bila jako jeftina tako da nisam mogao da odolim, varijanta je iz Toronta, 7 dana za svega CAD$ 620.

E sad, mislim da je sada april, maj odlicno da se ide. Sto se tice smestaja i svega ostalog, Kuba je prilicno skupa za strance jer , ako mozda znas, postoji paralelni monetarni sistem, tj. CUC iliti konvertibilni lesos za strance, ti ne mozes koristiti kubanski pesos.
U teroji je 1CUC = 1US$ , ali nije tako , postoje tu neke cake oko provzije tako da je US$ manji u odnosu na CUC. Medjuti, najbolje ti je da nosis Eure ili neku drugu cvrstu valutu.
Malo je Euro jaci od CUC. U proseku, u sopstvenoj reziji ti treba prilicna kolicina para po danu boravka, tako da, pripremi budjelar.......ali na kraju svaki cent se isplati, veruj mi, Kuba je jednistvena.

Smestaj, Casa particular, to je privatni smestaj za strance, cene se krenu od CUC 15-25, zavisi od mesta, Havana je u proseku CUC 25. Najbolje ti je da posetis sajt, tamo ces naci za svako mesto , sve sto te zanima : http://www.casaparticular.info/

Jos jedna bitna stvar, nemoj slucajno da odes na Kubu a da ne vidis Havanu!!! To je isto kao da si bio na sevrnom polu a nisi video bele medvede :-).
Havana je ludilo, ostani par dana. Obilazi unutrasnjost Kube, sela, .......bilo sta, Kuba je neverovatna! Ako volis kubansku muziku, kao sto sam ja zaludjen, to je onda pravi raj, ja sam tamo doziveo nirvanu, prosvetljenje u svakom smislu!

Pogledaj malo slike na http://klika68.myphotoalbum.com/

I ostani sto duze mozes, ako ti finansije dozvoljavaju.........

klika:
Ja sam bio pre tri meseca u Varaderu.

U principu ne volim all inclusive varijanete ali ova je bila jako jeftina tako da nisam mogao da odolim, varijanta je iz Toronta, 7 dana za svega CAD$ 620.

E sad, mislim da je sada april, maj odlicno da se ide. Sto se tice smestaja i svega ostalog, Kuba je prilicno skupa za strance jer , ako mozda znas, postoji paralelni monetarni sistem, tj. CUC iliti konvertibilni lesos za strance, ti ne mozes koristiti kubanski pesos.
U teroji je 1CUC = 1US$ , ali nije tako , postoje tu neke cake oko provzije tako da je US$ manji u odnosu na CUC. Medjuti, najbolje ti je da nosis Eure ili neku drugu cvrstu valutu.
Malo je Euro jaci od CUC. U proseku, u sopstvenoj reziji ti treba prilicna kolicina para po danu boravka, tako da, pripremi budjelar.......ali na kraju svaki cent se isplati, veruj mi, Kuba je jednistvena.

Smestaj, Casa particular, to je privatni smestaj za strance, cene se krenu od CUC 15-25, zavisi od mesta, Havana je u proseku CUC 25. Najbolje ti je da posetis sajt, tamo ces naci za svako mesto , sve sto te zanima : http://www.casaparticular.info/

Jos jedna bitna stvar, nemoj slucajno da odes na Kubu a da ne vidis Havanu!!! To je isto kao da si bio na sevrnom polu a nisi video bele medvede :-).
Havana je ludilo, ostani par dana. Obilazi unutrasnjost Kube, sela, .......bilo sta, Kuba je neverovatna! Ako volis kubansku muziku, kao sto sam ja zaludjen, to je onda pravi raj, ja sam tamo doziveo nirvanu, prosvetljenje u svakom smislu!

Pogledaj malo slike na http://klika68.myphotoalbum.com/

I ostani sto duze mozes, ako ti finansije dozvoljavaju.........

Hvala ti, bas mi se svideo tvoj post...
Bilo bi lepo da cujemo jos neka iskustva i korisne info...

Planiram 22.02. ici na cubu, ovde ne nadjoh nicije utiske... pa bih vas zamolila ukoliko imate neku preporuku, komentar, savet, dobro bi mi doslo! putujem preko kontikija, all inclusive aranzman, ima nekih par zanimljivih izleta, pa bi mi dobro dosao svaki savet! Prijalo bi mi i neke informacije oko cena tamo, cene cigareta, ruma i koliko mogu da iznesem i cene ostalih suvenira i koji su! unapred hvala :confused:

makica978:
Planiram 22.02. ici na cubu, ovde ne nadjoh nicije utiske... pa bih vas zamolila ukoliko imate neku preporuku, komentar, savet, dobro bi mi doslo! putujem preko kontikija, all inclusive aranzman, ima nekih par zanimljivih izleta, pa bi mi dobro dosao svaki savet! Prijalo bi mi i neke informacije oko cena tamo, cene cigareta, ruma i koliko mogu da iznesem i cene ostalih suvenira i koji su! unapred hvala :confused:

Pretpostavljam da ides u Varadero, bio sam u decembru 2005.

Havana je pod obavezno, ako kojim slucajem nemate u ponudi posetu , uzmi autobus i u svojoj reziji, nije nikakav problem.
Cigarete su dosta skupe, ne uzimaj ih od ljudi na ulici, toje uzasan kvalitet, samo u proverenim radnjama.
Postoji jedna destilerija ruma u starom delu Havane, interestano je da se posti, ulaz je bogami 5 CUC, tu mozes kupiti prvoklasni kubanski rum, zaboravih sada ime brenda, u svakom slucaju tu neces pogresiti.

To ce ti ovi u agenciji objasniti, tj tvoj vodic, kada stignete tamo, odmah na aerodromu mozes promeniti eure u tzv CUC -konvertibilni pesos posto postoji i kunbanski pesos koji stranci ne mogu da koriste. Za jedan euro mozes dobiti oko 1,2 CUC, nisam bas siguran za ovaj odnos ali ej tu negde , ali znaj da je Kuba prilicno skupa iz ovog razloga. Svu robu fakticki stranci placaju 25 puta vise koliki je stvari odnos kubanskog i konvertibilnog pesosa.

Samo opusteno i uzivaj, nemoj se zabiti sve vreme u resort i izlazavati na plazi, to je gubljenje vremena, ako hoces da vidis i dozivis pravu Kubu, muvaj se , iznajmi skuter za nekih 25 CUC po danu, nije jeftino ali vredi, ja sam jedan dan otisao u neka zabita sela u unutrasnjost zemlje, ludnica, upoznas ljude i zaprvao osetis cari Kube.
Resorti su ustvari jedna utopija, nista sto ne postoji na nekim drugim mestima.

Ako mozes, prespavaj u Havani bar jednu noc. 10 Varadera na gomili ne vrede kao Havana.

Da li znas u kom ces hotelu biti? Ja sam se vratila sa Kube 20.12. 2006. Bila sam sa suprugom. 4 dana smo bili u Havani u hotelu "National" pa 11 dana u "Blau" hotelu u Varaderu. Proveli smo se fenomenalno. Havana je prica za sebe, nesto sto nebi smela da propustis. Mi smo dosata setali. Nismo se vezali za hotel uopste. Pogotovo zato sto smo u Havani imali samo nocenje sa doruckom. Cene nisu ni malo jeftine, kao sto svi pricaju. Klika je vec spomenuo da su cigarete strasno skupe i da ih nikako ne treba kupovati od ulicnih prodavaca. O tome ce vas upozoriti i vodic (ako ga budete imali).
Vreme nas nije puno posluzilo tako da smo se najmanje kupali. Zato smo uzivali u setnjama, obilascima. U varaderu smo bili u jednom rumba baru. Provod je bio savrsen. Tamo su nas vodili animatori hotela sa kojima smo se sprijateljili i ostali u kontaktu.
Sto se tice prenosa cigareta i ****, po osobi mozes da izneses otprilike 2 litre a za cigarete, neces ih kupiti toliko da bi se brinula o prenosu. Ako te interesuje jos nesto, javi mi se na katarinane@yahoo.com.

Ja sam pokusavala preko Travel House ali koliko se secam tada nisu radili Riviera Maja vec samo Can Cun.
U svakom slucaju kad se vec ide treba ici na R. Maja.
I ja sam i dalje zainteresovana.
Ako sta saznas javi. Odakle ti ideja za put iz Madjarske, jel ima nesto povoljno.?

Jelenna_Bg:
Da li neko zna kako je moguce otici na Kubu, ali ne preko nasih agencija nego npr. iz madjarske ili vec... (low cost, carteri itd)?
Da li neka agencija iz Bg-a organizuje takva putovanja?

Ne verujem da ces naci low cost kompanije koje lete za Kubu, ili ces u sopstvenoj reziji sve to odraditi ili preko agencije.
Ne znam koliki ti je budzet i sta planiras. Avion ce te kostati sigurno oko 700-800 eura, zavisi od sezone, sa druge strane Kuba je prilicno skupa za strance, pripremi se da platis nocenje oko 20 eura u proseku, Havana je nesto skuplja.

Ja sam se prosle godine interesovala za Kubu i rekli su mi u jednoj od agencija da mogu da pogledaju :confused: da mi nadju prevoz do Kube najjeftiniji a to je 700 eura ili nesto malo vise. Eto toliko znam o prevozu do tamo. Bila je agencija koja je pojedinacno vam organizovala putovanja do odredjene destinacije- Metropoliten globtours -ali ove godine ih nisam videla na sajmu turizma i vidim da nemaju vise ni sajt pa to moze da znaci da su ih zatvorili ili su sami odustali jer ipak nema dovoljno putnika te vrste da bi se opstalo. Kako god tek ne postoje vise, koliko ja znam. Ali ima drugih agencija koje to rade....

zaboravio sam da napisem da ovakav aranzman normalno kosta za dvoje(avio-karta pariz-varadero-pariz+7 nocenja u hotelu-all inclusive) 2290E.na stranici koja se otvori kad se klikne na gore navedeni link ima cenovnik sa datumima putovanja.

U agenciji Follow me videla sam pre neki dan 15 dana (13 noci) u Varderu je 1700eura.
Milsim nesto manje ali sam zaokruzila jer nisam zapamtila tacno uglavnom manje od ove cifre.

Back