Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Najverovatnije i jeste tako, ali samo ako si imala ili imas problem dok kakis.Ništa lepše ne bi moglo da me zadesimislite da ovo što sam opisala može biti od hemoroida? Ili se šalite?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najverovatnije i jeste tako, ali samo ako si imala ili imas problem dok kakis.Ništa lepše ne bi moglo da me zadesimislite da ovo što sam opisala može biti od hemoroida? Ili se šalite?
Ovu poruku sam htela da pošaljem markons82, pa sam pogrešila. U svakom slučaju, hvala.Ja se sve vreme tešim da su hemoroidi, iako ne znam kakvi su simptomi kod njih. U svakom slučaju, mora da ode da se pogleda, i hemoroidi treba da se leče
Nemam tih problema ali verovatno zato što poslednjih 10 dana jedem samo kukuruz, crni hleb i jogurt. Možda i mogu biti hemoroidi. Pretražih ceo internet i niko baš nije tako opisao krv od hemoroida (što ne znači da ne može biti).Najverovatnije i jeste tako, ali samo ako si imala ili imas problem dok kakis.
PA najbolje je da su hemoroidi. Ja sam 2x operisao, 2002 I pre nekih 8 God recimo. Nista strasno....Ništa lepše ne bi moglo da me zadesimislite da ovo što sam opisala može biti od hemoroida? Ili se šalite?
Jeste to "najbolje", ali ti osim krvi imao si i zescih problema ili nisi?PA najbolje je da su hemoroidi. Ja sam 2x operisao, 2002 I pre nekih 8 God recimo. Nista strasno....
Jok samo krvarenje, prvo malo tek tek i onda sve vise i vise, jaignorisao i eto doslo do toga da sam prvi put postao anemican i zavrsio na internom mesec dana primao tramsfuziju i ko zna sta, posle imao podvezivanje i bio miran 10+ godina, drugi put isto tako samo sto sam drugi put isao privatno, laserska operacija, i sutradan isao kuci.Jeste to "najbolje", ali ti osim krvi imao si i zescih problema ili nisi?
Hemoroidi su jako neprijatni, bole, krvare, svrbe.
Koliko imas godina.Treba mi pomoć, ako neko može da mi napiše iz iskustva. U subotu mi je zakazana kolonoskopija ali do tada...Imam već duže vreme sluz i končiće krvi u sa sluzi oko te stolice. Pre 10 dana počeo je da me boli želudac, tih dana mi se pojavila veća količina krvi u stolici. Ta krv nije sasvim sveža ali nije ni crna, malo ramnija od sveže ali ima i tamnijih delova, na početku pre stolice ispadne neki krvavi ugrušak. Bila sam na pregledu, zakazana mi je kolonoskopija u subotu. Nalazi su dobri, crp, sedimentacija, fibrinogen, hemoglobin, nisam izgubila na kilaži. Dosta krvi je u pitanju. Da li ovo može biti pucanje čira s obzirom da krv nije crna (jedini bol koji osećam je bol u predelu želuca) i da li ovo može biti ulcerozni kolitis (nespecifični)? Molim vas ukoliko neko ima iskustva da mi pomogne i kaže... Da se nekako održim u psihičkol normali do kolonoskopije. Bilo.kakvo.mišljenje mi znači. Hvala!
Crp je dobar. Imam 45 godina. Ukoliko je ovo ulcerozni ili kron, onda je nespecifični. Imam jednu stolicu dnevno čim ustanem, nemam bolove. Pre 6 godina je obavljena kolonoskopija ali samo leva polovina jer su creva izuvijana pa je bilo prebolno, tada je viđen samo venac hemoroida koji je tada bio bez znakova svežeg krvarenja. Simptomi su bili slični, samo mnogo blaže krvarenje ali isto sluz sa sukrvicom, sada je ta sluz sasvim obojena i tamnije je boje.Koliko imas godina.
Kolitisi se javljaju ranije u zivotu, na primer, do 25-te ili cak i ranije u detinjstvu.
A posle 30te ako imas genetske predispozicije, a organizam se drzao do tada. Onda ako te nesto izbaci iz ravnoteze, najcesce virus koji utice na imunitet. Citomegalo na primer kao najpoznatiji okidac napada.
Za razliku od krona koji moze biti bilo gde, uc pocinje od kraja. Tako da ako je napad u toku, mozes kod tusiranja da opipas promene.
Predispozicija, ako je neko imao problem sa crevima u porodici, ako opipas promene i povecan crp ako je jak napad. Krv bi trebala da izgleda sveze jer sadrzaj osteti promene i one krvare na dodir, a na samom su kraju. To ti je za ulcerozni kolitis ako hoces da sama postavis dijagnozu.
Ima tu vise bolesti i stanja od te 3. Posebno u gornjem delu gde moze svasta da krvari. Tako da opusteno.
I ima je više.Crp je dobar. Imam 45 godina. Ukoliko je ovo ulcerozni ili kron, onda je nespecifični. Imam jednu stolicu dnevno čim ustanem, nemam bolove. Pre 6 godina je obavljena kolonoskopija ali samo leva polovina jer su creva izuvijana pa je bilo prebolno, tada je viđen samo venac hemoroida koji je tada bio bez znakova svežeg krvarenja. Simptomi su bili slični, samo mnogo blaže krvarenje ali isto sluz sa sukrvicom, sada je ta sluz sasvim obojena i tamnije je boje.
Izgleda prilično strašno kada se to pogleda u wc šolji.Crp je dobar. Imam 45 godina. Ukoliko je ovo ulcerozni ili kron, onda je nespecifični. Imam jednu stolicu dnevno čim ustanem, nemam bolove. Pre 6 godina je obavljena kolonoskopija ali samo leva polovina jer su creva izuvijana pa je bilo prebolno, tada je viđen samo venac hemoroida koji je tada bio bez znakova svežeg krvarenja. Simptomi su bili slični, samo mnogo blaže krvarenje ali isto sluz sa sukrvicom, sada je ta sluz sasvim obojena i tamnije je boje.
I ima je više.
ja sam tako uzeo baktrim, na svoju ruku, i zakiselio se istovremeno [drobio c vitamin u caj], pa je bilo drzi, ne daj, pomagaj, hteli da me otvaraju... hirurski... a sve je krenulo kao grip, pa stomacni gripPijem antibiotik normex od preključe (to je neki antibiotik baš za creva).
Odložena kolonoskopija za sledeću nedelju, doktor je imao koronu.
Kako je proslo?Odložena kolonoskopija za sledeću nedelju, doktor je imao koronu.
pazi, nemoj da jedes na primer przenu slaninu, jer takva hrana vrlo lako posece, i odatle krvaranje, kod ljudi koji vec imaju unutrasnje hemoroide; dakle, vidi da jedes kuvano, sa vlaknima, povrce, sta znam kupus, a i voce svakakvo... i moras da pijes tecnost, ali da pazis ne one cajeve koji zatvaraju, njuh da ne pijes, i sipurak isto nemoj, u narodu znan kao svrbiguz, videti vukov recniki naprezanja da to izadje iz stomaka!
radi se o tome da vlakna vezuju vodu/tecnost, a ona se opet izvlaci iz creva, pa ostane tvrdo i suvoBolje da je gore u stomaku, da imate osecaj da se niste ispraznili nego da pogurate pa onda ce uvek polovicno da ostane u donjim delovima creva i tu ce vrlo brzo da se stvrdne i onda da vam pravi probleme i da ostecuje hemoroide i pravi krv
ja mislim da treba ici svaki dan, ili bar svaki drugi, na tri dana je mnogo... moras to da izbalansiras koristeci ove trikove koje sam naveo.Ja kad jedem umereno, ono da potpunim stomak onda sasvim okej bude i posle 2-3 dana da odem u wc. A ako jedem 3 puta dnevno i prejedam se, onda bi morao svaki dan ici.
Kako si sad?Bio je rak debelog creva![]()