storm cloud
Poznat
- Poruka
- 9.024
Moj tata ima običaj da kupuje neke enormne količine hrane, a uopšte nismo ješni i često se desi da bacimo ako ne nađemo neku životinjku da nju obradujemo... A skoro sam provalila da mama štekari gomilu peškira, stolnjaka i tako nekih gluposti i sve kao nešto čuvaTako moja pokojna baka, našli smo joj u ormanu bar 20 pari gaća sa sve etiketom, koje je čuvala za nešto
Jednom nam je prof. gerontologije rekao da je odlika starosti kad počnete tako da gomilate i skupljate stvari.... sad ću stavim prst na čelo da razmislim![]()
Ја сам онда бабац од кад знам за себе.

То са постељином, пешкирима, столњацима,... је класика.
Само што сам се скућила, већ сам почела и то да гомилам.

Знам за један екстремни случај, жену која је у орманима имала гомилу нових ствари, одеће, постељина, пешкира, завеса, тепиха... а облачила се одрпано и кућа јој је била "гола", без завеса, тепиха,...
Једно време је још и примала госте и онда пред њима отварала ормане да покаже шта све има ново, а после није више никог ни примала, није ни ролетне дизала и кад би јој неко дошао на врата, правила се да није ту. Када је умрла, деца су углавном побацала све то, ново, некоришћено.

Доста дуго сам боловала и од те бољке чувања нових ствари за посебне прилике, али то сам некако излечила.
И без ове теме, ја стално планирам да направим једно велико чишћење, али не знам одакле да кренем. Пар пута сам и почињала, али увек се све заврши само на другачијем распореду ствари.