gost 133940
Elita
- Poruka
- 23.648
Je li Mito da li bi mogao da nosis ovoliki krst na ledjima? Al' da kazes istinu i bez vredjanja i grubih reci.
![]()
Pa Isus nije ni nosio krst. Nosio je prečku. (lat. patibulum)

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Je li Mito da li bi mogao da nosis ovoliki krst na ledjima? Al' da kazes istinu i bez vredjanja i grubih reci.
![]()
Pa Isus nije ni nosio krst. Nosio je prečku. (lat. patibulum)![]()
![]()
Mita zna bolje od tebe bre, Isus je nosio mucenicki krst. Zato je prikladno pitanje za svakog "nedeljnog hriscanina" a narocito za Mitu (Mita mlogo voli krstove i krstace) da li bi bili u stanju da nose ovoliki krst na ledjima?
![]()
Ovo će biti interesantno, držim te za rječ, sada još neću pisat o tome ali podsjetiću te na ovo.Pa sad... Da nije bilo Zazijavala, ova tema bi odavno potonula. Ima tamo na početku objašnjenje da je stub (koji vi volite da nazivate drvo) bio ukopan na gubilištu, a osuđenici su nosili prečku, na koju su bili pričvršćivani, pa onda sve zajedno na stub (drvo). Dakle, stub je bio deo krsta.
Ili ti misliš da je Isus stub vukao do Golgote?![]()
Pa sad... Da nije bilo Zazijavala, ova tema bi odavno potonula. Ima tamo na početku objašnjenje da je stub (koji vi volite da nazivate drvo) bio ukopan na gubilištu, a osuđenici su nosili prečku, na koju su bili pričvršćivani, pa onda sve zajedno na stub (drvo). Dakle, stub je bio deo krsta.
Ili ti misliš da je Isus stub vukao do Golgote?![]()
Ima tamo na početku objašnjenje da je stub (koji vi volite da nazivate drvo)
![]()
Mita zna bolje od tebe bre, Isus je nosio mucenicki krst. Zato je prikladno pitanje za svakog "nedeljnog hriscanina" a narocito za Mitu (Mita mlogo voli krstove i krstace) da li bi bili u stanju da nose ovoliki krst na ledjima?
![]()
Слушај секташ, да ти "Мита", како ме ти увредљиво зовеш (а ја сам овде под ником eremita) одговори: ја јесам Хришћанин православне вероисповести - а то што си ти "паметан" па мислиш да је овај крст са фотографије ВЕЛИКИ - то је само доказ твоје памети! Зашто ниси питао КОЛИКИ је крст који сам постовао???
OK izvini prijatelju, eremito, ne razumem zasto se jutis!?Zasto bi ime Mita bilo uvredljivo za tebe, ali nema veze, eto izvinuo sam se pa idemo dalje. Nije mi namera da vredjam tvoja osecanja, ali vidim da si me oslovio sa "секташ" pa sam mislio da te ispravim, ako je to u redu s tvoje strane, moje ime je Dragutin Stajić i bilo bi lepo i bio bih ti zahvalan kad bi me tako i oslovljavao. A moj prijateljski savet bi ti bio da prepustiš to Jehovi da reši ko je sektaš a ko nije. Jehova zna najbolje da rešava te probleme. Što se tiče krsta video sam da je veliki, onako na slici, ali ti reče da je mali, pa evo onda drugačije pitanje za tebe, elem da li bi mogao da nosiš krst velicine kao ti?
i
![]()
1. Јесте увредљиво јер је мој ник ЕРЕМИТА који има сасвим одређено значење.
Ne mogu da se slozim s tobom jer sam u gimnaziji ima petardu ko vrata iz srpskog, mislim da ces morati ti da proucis gramatiku temeljitije, naime infinitiv glagola glasi IZVINUTI SE a ne IZVINITI SE, shodno tome prvo lice glasi IZVINUO SAM SE. Ali nema veze necu da budem sitnicar, ako tebi tako odgovara IZVINIO SAM SE za pocinjenu uvredu.Када кажеш ИЗВИНУО то значи да си се ИСКРИВИО - а када кажеш
ИЗВИНИО - то значи да си упутио извињење! (правопис СРПСКОГ ЈЕЗИКА!)
Ne volimo MI da stub nazivamo drvo, tako je prevedeno, pazi sad:
Danicic-Karadzic:
1.Dela Ap. 5:30 "Bog otaca našijeh podiže Isusa, kojega vi ubiste objesivši na drvo"
2.Dela Ap 10:39 "I mi smo svjedoci svemu što učini u zemlji Judejskoj i Jerusalimu; kojega i ubiše objesivši na drvo."
3.1 Petrova 2:24 "Koji grijehe naše sam iznese na tijelu svojemu na drvo, da za grijehe umremo, i za pravdu živimo; kojega se ranom iscijeliste.
Krscanska sadasnjost:
1. Dela Ap 5:30 "Bog otaca naših uskrisi Isusa kojega vi smakoste objesivši ga na drvo.
2. Dela Ap"Mi smo svjedoci svega što on učini u zemlji judejskoj i Jeruzalemu. I njega smakoše, objesivši ga na drvo!
3. 1 Pettrova 2:24 on koji u tijelu svom grijehe naše ponese na drvo da umrijevši grijesima pravednosti živimo; on čijom se modricom izliječiste
Saric, Bakotic i mnoge druge prevode isto!
Znaci nije kako "vi volite" nego kako je prevedeno!
![]()