MARIJA035
Zainteresovan član
- Poruka
- 187
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Što su dobre ove iz rerne. Jel ima recept?
A te američke, baš me zanima, kako oni prave krofne?
evo recepta
2,5dl mleka,25 gr kvasca,o,5dl ulja,4 zumanca,30gr zutog secera,1 kasika kisele pavlake,vanil secer,3 kasike ruma(po zelji),limunova korica,250gr ostrog brasna i 250gr glatkog,prstohvat soli.Umesimo testo i stavimo da malo kisne ,otprilike 30 min,onda testo podelimo na 12 delova,od svakog dela napravimo jufku,lopticu.Ostavimo da kisne 15 min sa jeden strane i 15 min sa druge.Kada se okrene na drugu stranu u tiganj se stavi jedno sa 3 prtsa ulja.Proverimo dal je dobro ugrejano tako sto drsku od varjace stavimo u ulje i kad pocnu mehurici da se prave,stavljamo krofne stim da strana koja je kisnula ide dole.
Pečemo 4 min sa poklopcem ikad okrenemo krofne onda pecemo otkriveno.temperatura nesme biti prejaka.Pecene staviti na papirnu salvetu da upije masnocu.Puniti po želji,sa marmeladom,eurokremom...One sa cokoladnom glazurom su punjene sa vanila kremom i ide ovako 1kesica galeta pudinga od vanile 250 ml slatke pavlake 250 ml mleka umutiti mikserom i puniti spricom.odgore cokoladna glazura,nekad punimi a galeta pudingom od cokolade pa odgore prelijem belom cokoladom
Eto to je to,nadam se da sam bila jasna.Pre sam ih non stop pekla u fritezi i nikad nisam imala taku belu crtu ,venac ,zato pecemu tiganju...
Rimljnko pravis nam zazubice. da dodjemo malo na krofne
Ne smeta sto nisu mnogo slatke. Dodacemo secera, mada ih neki ovde jedu i sa kobasicamaBar tako kazu
![]()

Mozda postajem malo dosadna,ali zaista mi trebaju ove male pomoci!
Napravila sam Micine krofne,prezadovoljna sam! Jos samo da naucim da ih punim!
Zato,da li neko ima neki recept,lagani,gdje bi mogla da iskoristim ova 4 preostala bjelanca???
Moje krofne,nisu bas ovako lijepe kao ove na predhodnim slikama! Ali su jako ukusne bile !)))
To mi je bilo prvi put... Vec me mole da pravim nove i duplu smjesu..))
I hoce li nam Jance pomoci da kaze kako je napravila preliv za ove divne krofne?? MMmmmm

Kod mene je sve prosto:
Volimo veeeelike krofne - pa ih secem cinijicom
Volimo ih debeleeeee - pa testo bude 2cm debelo
Beli preliv - bela cokolada
Crni preliv - crna cokolada
Mada su se neki bunili sto i oni ne mogu da jedu sa kobasicom kao tamo neki![]()
Rimljnko pravis nam zazubice. da dodjemo malo na krofne
Ne smeta sto nisu mnogo slatke. Dodacemo secera, mada ih neki ovde jedu i sa kobasicamaBar tako kazu
![]()