- Poruka
- 2.929
To nije odgovor, koliko je bilo Srba, Hrvata, Madjara, Nemaca, ko su bili komandanti?
Jel tako teško bilo kliknuti na ona dva linka koja sam postavio?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To nije odgovor, koliko je bilo Srba, Hrvata, Madjara, Nemaca, ko su bili komandanti?
Jel tako teško bilo kliknuti na ona dva linka koja sam postavio?![]()
Jesam, po cemu je to pobeda hrvatskog kraljevstva
На везици са хрватске википедије пише као један од учесника хрватско краљевство!!!!Gdje ti vidiš da piše hrvatsko kraljevstvo?
На везици са хрватске википедије пише као један од учесника хрватско краљевство!!!!
Поред Хабзбуршке монархије и Крањског војводства.
Не прави се луд.Ne pored, nego ispod. Sukobljene strane su Osmansko carstvo i Habsburška monarhija! A Habsburšku monarhiju predstavljaju: Hrvatsko kraljevstvo i Kranjsko vojvodstvo.
To zbilja ne kužite ili ono lagano podje...![]()
Pa na hr wik, gde pise sukobljene strane. U tom sukobu je bilo i 500 uskoka, jesu li to Srbi ili Hrvati?
Nije moglo biti 500 uskoka jer izvori tvrde da je tih godina (tacnije od 1579.) u sluzbi bilo oko 220 zumberackih uskoka, u odnosu na ranije (uobicajena cifra: 600). Znaci, 200-250 uvr' glave.
Izvor Sandra Skanderlic, pisala za hr portal istorijske zanimljivosti. Ona navodi podatak u kome kaze oko 500 uskoka iz Zumberka
To je Valvasorov podatak i nije tacan. Idemo dalje.
Jbt, ja ga krstim a on prdi.
Ne krstis ti nikog, vec samo nesto muljas. Ti i tvoji lazovi koji samo prosipate ovde na forumu hrvatske izmisljotine, sedite, pa se lepo dogovorite kako da lazete svi isto. Ukucaj bitku kod siska na hr wikipediji, na koju se stalno pozivate i pogledaj sta pise o broju uskoka. Ja ne uredjujem hr wik, vec neki vasi povjesnicari.... Odoh da spavam, nemam vreme da se bakcem sa glupostima
Ti ne samo sto si neinformisan kad je u pitanju prica o Sisackoj bici (ne znas ni da je podatak o 500 uskoka dosao od Valvasora, a ne od Sandre Skanderlic) nego si vrlo glup, pa si jos poceo gnusno da lazes (ne pozivam se stalno na hr wikipediju, niti radim nesto u grupi, pogotovo mi nije u rodu neki hr povjesnicar).
Ti si BRE burazeru nepismen, pa tu vasu wikipediju ne uredjujem ja Zlatko, nego Vi Hrvati. Valvasor je rodjen posle bitke i bas me briga za njega. Kazi lepo forumasima da li na hr wik pise oko 500 uskoka ili ja lazem. Pozivam moderatore i forumase da se hr wik vise ne uzima kao relevantan izvor, vec kao neka VICOTEKA za razbibrigu. A Sandra je bivsi clan HOS i ucesnik u ratu i u njenom clanku se nije pozvala na neki izvor, vec sam ja samo preneo sta je ona napisala i sta hr wik pise. Ja tebi necu da kazem da si glup, takav recnik mi je ispod chasti. Ti si Tandoori samo jedan mali lazov i nista vise
Eto kakav recnik koristis, kao da si ulicni dzovan ili gilipter. Verovatno patis od nekog kompleksa, ja ti ne mogu tu pomoci, mozda neke ustanove za takve kao ti, recimo ,,dusevna bolnica u Kovinu" Da li si ti Hrvat, bas me briga, mozes da budes i neandertalac ili pecinski covek, to je tvoj problem.Pominjes spisak uskoka iz 1555, a bitka je bila 1593, valjda si pismen za toliko. A hvala ti sto mi otvaras oci, evo vidim da ovde na forumu ima ulicnog sljama koji u nedostatku licne kulture koristi izraze nedostojne razumnog coveka. da odes kod uchitelja da ti vrati pare, jer nije uspeo da te prokulturi,, od gohvani pita ne biva" kaze jedna stara srpska poslovica. Ja sam postavio pitanje koliko je bilo Hrvata, Nemaca, Madjara, Srba protiv Turaka, jer se ne slazem sa preuvelicanim zaslugama Hrvata koje ovde proteziraju pojedini forumasi. Da li ti koristis wik i da ja trazim sada neke tvoje odgovore, to me ne interesuje, ti si nebitan likBudaletino retardirana, kao prvo ja nisam Hrvat, ocito imas neki problem sa ljudima hrvatske nacionalnosti jer ne mozes da vodis normalnu raspravu. Sam si se pozvao na hrvatski povijesni portal i onda wikipediju. Broj o 500 uskoka je netacan, to je prvi objavio Valvasor prije par vjekova, medjutim, u historiografiji je ustanovljeno da ne moze biti tako jer izvjestaji komandanata govore da ih je bilo oko 220, dok je ranije bilo u sluzbi oko 600 ljudi. Nije nista cudno ako u odredjenim vremenskim periodima taj broj varira, u popisu uskoka iz 1555. zabiljezeno je 311 ljudi, koji su objavili Srbi, Roksandic i Obradovic u osamdesetima. Vjerovatno i oni lazu. Nauci jednom za svagda da ovdje postoji neko ko zna bolje od tebe (to vazi za sve diskutante), budi zahvalan sto ti otvaram oci i prestani da se ponasas kao neka sujetna pudlica ili nezreli klinac... Nije ti niko kriv sto se pozivas na nestrucne ljude, pogotovo tu Sandru, pa onda projiciras svoje gluposti i intelektualne slabosto na mene. Da, pronadji jedan jedini moj odgovor gdje koristim Hr wikipediju, vise puta sam ovdje ukazivao da je Wikipedija smece koje ne treba koristiti u istorijskim raspravama. Voljno.
Eto kakav recnik koristis, kao da si ulicni dzovan ili gilipter. Verovatno patis od nekog kompleksa, ja ti ne mogu tu pomoci, mozda neke ustanove za takve kao ti, recimo ,,dusevna bolnica u Kovinu" Da li si ti Hrvat, bas me briga, mozes da budes i neandertalac ili pecinski covek, to je tvoj problem.Pominjes spisak uskoka iz 1555, a bitka je bila 1593, valjda si pismen za toliko. A hvala ti sto mi otvaras oci, evo vidim da ovde na forumu ima ulicnog sljama koji u nedostatku licne kulture koristi izraze nedostojne razumnog coveka. da odes kod uchitelja da ti vrati pare, jer nije uspeo da te prokulturi,, od gohvani pita ne biva" kaze jedna stara srpska poslovica. Ja sam postavio pitanje koliko je bilo Hrvata, Nemaca, Madjara, Srba protiv Turaka, jer se ne slazem sa preuvelicanim zaslugama Hrvata koje ovde proteziraju pojedini forumasi. Da li ti koristis wik i da ja trazim sada neke tvoje odgovore, to me ne interesuje, ti si nebitan lik
Izvor Sandra Skanderlic, pisala za hr portal istorijske zanimljivosti. Ona navodi podatak u kome kaze oko 500 uskoka iz Zumberka
Imas i na hr wik podatak o broju uskoka, Sandru sam naveo kao primer koji je istu brojku napisao. Tebe direktno nisam optuzio za koriscenje hr wik, vec si uleteo na pitanje o nacionalnosti ucesnika hriscanske strane. Pa umesto da das neke podatke, pocinjes sa glupostima. A naveo sam i hr wik, na koju se pozivaju neki ucesnici, ja je ne uredjujem. Da li se ja sramotim, to je u tvojoj glavi. Meni bi bilo ispod chasti da koristim izraze kao ti,to rade samo osobe koje nisu sigurne u sebe. Sta je problem da odgovoris na pitanje o nacionalnostima sto se tice hriscanske strane ili izneses svoje licno misljenje? Toliko Hrvata, toliko Srba, toliko ostalih ......
Ne krstis ti nikog, vec samo nesto muljas. Ti i tvoji lazovi koji samo prosipate ovde na forumu hrvatske izmisljotine, sedite, pa se lepo dogovorite kako da lazete svi isto. Ukucaj bitku kod siska na hr wikipediji, na koju se stalno pozivate i pogledaj sta pise o broju uskoka. Ja ne uredjujem hr wik, vec neki vasi povjesnicari.... Odoh da spavam, nemam vreme da se bakcem sa glupostima
Opet lazes kao pasce.
Govorio sam o lazima koje se prosipaju na forumu u drugoj recenici, tu hr wik nije pomenuta. U trecoj recenici sam pomenuo izvor i tada sam govorio u mnozini, jer dosta forumasa se poziva na taj izvor. Sta je bio problem da kazes da se ti ne pozivas nikada na podatke iz wik, ja bih prihvatio tvoje objasnjenje, jer otkuda mogu to znati. Posle toga si mogao da odgovoris na moje pitanje i da malo diskutujemo o tome. verovatno bi se ukljucili i drugi forumasi sa podacima koje poseduju. Mozda bi saznali za neke podatke koji nisu bas toliko poznati, ovako da diskutujemo nema nikakvog efekta. Tema nisu forumasi Tandoori i Zlatko, vec smo nas dvojica samo ucesnici.
Cekaj, u kakvoj su vezi lazi i Wikipedija sa mnom kad sam u svom prvom javljanju naveo da tvoj podatak o 500 uskoka (od Sandre i Wikipedije, kao sto si sam naveo) nije tacan?