Krkobabić: Moguće ponavljanje izbora

Пресретач

Buduća legenda
Poruka
36.527
BEOGRAD, 2. juna 2012. (Beta) - Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić izjavio je da postoji mogućnost da svi razgovori o formiranju vlade propadnu i da se moraju ponoviti poslanički izbori.

"Ne treba isključiti ni jednu varijantu u Srbiji jer postoji na stotinu načina da se formira buduća vlast. Takodje, može se desiti da svi razgovori propadnu i da se parlamentarni izbori ponove", kazao je Krkobabić za subotnje izdanje "Večernjih novosti".

On očekuje da Demokratska stranka početkom iduće nedelje predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću saopšti da ima parlamentarnu većinu sa koalicijom SPS-PUPS-JS i "još nekim političkim partnerima".

Za "Večernje novosti" predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić je izjavio da nije sigurno da će treći partner u mogućoj vladi SPS i DS biti Liberalno demokratska partija.

Dačić je ocenio da će razgovori o formiranju vlade biti završeni do kraja juna i ukazao da ekonomski program treba da bude centralna tema tih razgovora.

http://www.beta.rs/?tip=article&kategorija=vestidana&ida=2709570&id=&ime=

nema nista od toga, u slucaju da se ponove izbori, srs i dveri idu iznad a urs i eventualno ldp ispod cenzusa.
takodje ce sns i dss dobiti lasove jednog dela sps-ovaca zbog dacicevog istupanja i ambicija da pravi vladu iskljucivo sa ds-om.

naravno da to ne odgovara nijednoj rezimskoj stranci pa ce se malo i "zrtvovati" ako bude potrebno.
a vlada se vec zna, ds-sps-ldp.
samo sto ovi iole normalniji iz pupsa osecaju grizu savest zbog stvaranja stare-nove vlade pa probace kakvu vest o tome kako oni samostalno odlucuju sa kim ce u koaliciju i kako bi moglo doci do eventualnog ponavljanja izbora.
ali nema nista od toga, nazalost.

Kljucni problem je sto Krki nece da pristane na zamrzavanje penzija jer bi se time politicki samoubio. Ako ne uspeju da se dogovore, vrlo verovatno je da teta Meri uzme za ruke DS i SNS i napravi im vladajucu koaliciju. Ili to ili ponavljanje izbora.

Mada, ne treba iskljuciti mogucnost da PUPS ispadne iz kombinacije a na njegovo mesto dodje URS, ali mislim da su oni dovoljno proracunati da ne pristanu na tako nesto.

BEOGRAD, 2. juna 2012. (Beta) - Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić izjavio je da postoji mogućnost da svi razgovori o formiranju vlade propadnu i da se moraju ponoviti poslanički izbori.

"Ne treba isključiti ni jednu varijantu u Srbiji jer postoji na stotinu načina da se formira buduća vlast. Takodje, može se desiti da svi razgovori propadnu i da se parlamentarni izbori ponove", kazao je Krkobabić za subotnje izdanje "Večernjih novosti".

On očekuje da Demokratska stranka početkom iduće nedelje predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću saopšti da ima parlamentarnu većinu sa koalicijom SPS-PUPS-JS i "još nekim političkim partnerima".

Za "Večernje novosti" predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić je izjavio da nije sigurno da će treći partner u mogućoj vladi SPS i DS biti Liberalno demokratska partija.

Dačić je ocenio da će razgovori o formiranju vlade biti završeni do kraja juna i ukazao da ekonomski program treba da bude centralna tema tih razgovora.

I tako svi operu ruke od desavanja na Kosovu i Metohiji.

I tako svi operu ruke od desavanja na Kosovu i Metohiji.
Kaд Борис Тадић није хтео да одговори на предлог председника Руске Федерације Дмитрија Медведева 2009. године о безбедносној сарадњи у Европи.
Па нису се џабе удружиле католичке и муслиманске земље.

Нема ништа од понављања избора.
То ни ДС и СПС коалиција не могу себи да дозволе јер би на следећим изборима сигурно изгубиле позиције које сада имају.
Пре ће бити да је у питању неко ценкање али ПУПС није у прилици да уцењује у мери у којој мисли да јесте.

А што се тиче приче о легитимитету, свака влада која сакупи 126 посланика је легитимна.
На крају крајева, кад се скупи број гласова за странке које формирају владу, опет се добија већи део изашлих бирача тако да влада сигурно има легитимитет.
Тврдње о томе да га нема јер је неће формирати странка из које је и председник су смешне и последица основне политичке неписмености и неинфромисаности.

Samo neka se dalje odlaze pravljenje vlade, a dinar ce i dalje da tone. A i mi zajedno s njim. :(

hajde da se za trenutak pravim da pricam sa ozbiljnim covekom... a ova vlada ce da nas spase ?

kazi mi, svega ti, koliko bi po tvojoj proceni dobili sns-ds-sps koalicija na ponovljenim izborima ?

bi li preturili 50% ?

odmah da ti kazem, ako bi, ODMAH bi se iselio. ODMAH. to bi znacilo dau besmislu zaista nema ni trunke smisla..

ah, da, aktivisti ds-sns-a ...... mi se ..

sto puta rekoh. mrzim vas, a pomalo i ne podnosm...

paraziti...

Poslednja izmena:
hajde da se za trenutak pravim da pricam sa ozbiljnim covekom... a ova vlada ce da nas spase ?

kazi mi, svega ti, koliko bi po tvojoj proceni dobili sns-ds-sps koalicija na ponovljenim izborima ?

bi li preturili 50% ?

odmah da ti kazem, ako bi, ODMAH bi se iselio. ODMAH. to bi znacilo dau besmislu zaista nema ni trunke smisla..

ah, da, aktivisti ds-sns-a ...... mi se ..
Situacija je bila losa i pre i nijedna vlada nas nece tek tako spasti, ali je ocigledno da poslednjih 10 dana imamo turbulencije kakve nismo imali pre. Nestabilnost uvek stvara nervozu medju poslovnim ljudima i pad dinara je posledica toga.

MIslim da pomenuti ne bi mnogo drugacije prosli ni na ponovljenim izborima. Samo bi se mi zamajavali jos jednom. Tj. ja ne, posto nisam glasao ni za koga. Ne svidja mi se ponuda, mozda neko od onih bez sanse, a to mu dodje onda isto kao da sam glasao za najjace, posto moj glas se u tom slucaju pripaja njima.

Situacija je bila losa i pre i nijedna vlada nas nece tek tako spasti, ali je ocigledno da poslednjih 10 dana imamo turbulencije kakve nismo imali pre. Nestabilnost uvek stvara nervozu medju poslovnim ljudima i pad dinara je posledica toga.

MIslim da pomenuti ne bi mnogo drugacije prosli ni na ponovljenim izborima. Samo bi se mi zamajavali jos jednom. Tj. ja ne, posto nisam glasao ni za koga. Ne svidja mi se ponuda, mozda neko od onih bez sanse, a to mu dodje onda isto kao da sam glasao za najjace, posto moj glas se u tom slucaju pripaja njima.

situacija bila losa... `ajde... ko nas doveo dotle ? 10 dana imamo turbilencije koje nismo imali pre.... a sad imamo sto je diplomac postao predsednik ? ili sto je djavo dosao po svoje ? nestabilnost... koja nestabilnost ? kakva nervoza ? medju kojim poslovnim ljudima ? javne finansije upropastavane 4 godine su konacno dole do bankrota, ne mogu da ti objasnjavam sad kako, ali zaista nema nikakve veze sa poslednjih 2 meseca.covece, sto si se uhvatio moderisanja pdf-a o kome nemas veze ?

ja u drugom krugu nisam glasao ni za koga zato sto nisam imao izbor. u prvom sam glasao, opet bih, a gomila ljudi koja se sada zahebala. cenim, ponovo ne bi...

da se ispravim. bi. glasali bi masovno za sns, ne znajuci da glasaju za ds ( isto... drugo pakovanje).

ima jos puta do dna. na zalost morace se dotaci...

Poslednja izmena:
10 dana imamo turbilencije koje nismo imali pre.... a sad imamo sto je diplomac postao predsednik ? nestabilnost... koja nestabilnost ? kakva nervoza ? medju kojim poslovnim ljudima ?
Pa izbor je uneo neverovatnu nestabilnost. Sada se više uopšte ne zna koja je sudbina zemlje.

Spekuliše se da je evropska priča SNS bila samo blef, i da sada dolazi potpuno drugačiji zaokret u ambis.

Sve to je dovoljno za ogromnu zabrinutost kapitala. Zato i vidimo masivan pad standarda otkad je pobedio SNS. Dinar propada bez dna i uskoro će trebati 300 za jedan evro.

Poslednja izmena od moderatora:
Pa izbor je uneo neverovatnu nestabilnost. Sada se više uopšte ne zna koja je sudbina zemlje.

Spekuliše se da je evropska priča SNS bila samo blef, i da sada dolazi potpuno drugačiji zaokret u ambis.

Sve to je dovoljno za ogromnu zabrinutost kapitala. Zato i vidimo masivan pad standarda otkad je pobedio SNS. Dinar propada bez dna i uskoro će trebati 300 za jedan evro.

ma odgovori ti meni na onoj drugoj temi. malo je relevantnije.

Naravno!

Svi normalni iznose pare iz banaka i uskoro vise nece biti deviza.

Pocece ponovo crni kurs i inflacija.

I dileri.

Pogledajte samo koliko uopstenih fraza u ovako malom tekstu. :rtfm:

Коалиција Борис Тадић ЗА БОЉИ ЖИВОТ:

1. Demokratska stranka

2. Socijaldemokratska partija Srbije

3. Liga socijaldemokrata Vojvodine

4. Zeleni Srbije

5. Demokratski savez Hrvata

6. Demohrišćanska stranka Srbije

Коалиција Чедомир Јовановић ПРЕОКРЕТ:

1. Liberalno demokratska partija,

2. Srpski pokret obnove

3. Socijaldemokratska unija

4. Bogata Srbija

5. Vojvođanska partija

6. Demokratska partija Sandžaka

7. Zelena ekološka partija-zeleni

8. Partija Bugara Srbije

Коалиција Ивица Дачић СПС-ПУПС-ЈС:

1. Socijalistička partija Srbije

2. Partija ujedinjenih penzionera Srbije

3. Jedinstvena Srbija

Значи да ових 17 КОАЛИЦИОНИХ ПАРТИЈА И СТРАНАКА ТРЕБА ДА НАПРАВИ ВЛАДУ!!! :rotf::rotf::rotf:

Па знаш кад ће то да буде.....:hahaha:...... "кад на к*рцу никне нокат"........:bye:

Коалиција Борис Тадић ЗА БОЉИ ЖИВОТ:

1. Demokratska stranka

2. Socijaldemokratska partija Srbije

3. Liga socijaldemokrata Vojvodine

4. Zeleni Srbije

5. Demokratski savez Hrvata

6. Demohrišćanska stranka Srbije

Коалиција Чедомир Јовановић ПРЕОКРЕТ:

1. Liberalno demokratska partija,

2. Srpski pokret obnove

3. Socijaldemokratska unija

4. Bogata Srbija

5. Vojvođanska partija

6. Demokratska partija Sandžaka

7. Zelena ekološka partija-zeleni

8. Partija Bugara Srbije

Коалиција Ивица Дачић СПС-ПУПС-ЈС:

1. Socijalistička partija Srbije

2. Partija ujedinjenih penzionera Srbije

3. Jedinstvena Srbija

Значи да ових 17 КОАЛИЦИОНИХ ПАРТИЈА И СТРАНАКА ТРЕБА ДА НАПРАВИ ВЛАДУ!!! :rotf::rotf::rotf:

Па знаш кад ће то да буде.....:hahaha:...... "кад на к*рцу никне нокат"........:bye:
Toliko je bilo i prošli put ,više od pola tih stranaka su tu na listi tek reda radi i imaće po jednom poslanika u skupštini , a neće imati ministre u vladu.

Back