Kriza porodice u savremenom društvu

Markoni11

Poznat
Poruka
8.441
Porodica je u današnje vreme suočena sa brojnim teškoćama i problemima kako bi se održala. Promene koje se odvijaju velikom brzinom u svim segmentima savremenog društva ostavljaju značajne posledice na stanje, razvoj, ulogu i mesto porodice u društvu.Koje su to najčešće krize u porodici koje nam donosi savremeno društvo?

ade8044f2e79c9e6e7c7c1fc407a48e1.jpg

Istorijski gledano, brojnost neke porodice, često je predstavljala pokazatelj njene snage, vitalnosti, potencijala, sklonosti, težnji, namera.U današnje vreme postoji veliki nesklad u veličini i brojnosti porodica u pojedinim delovima sveta. To se poklapa sa neravnomernim opštim kretanjem nataliteta i demografskog buma na globalnom nivou. Južni i jugoistočni deo globusa prestavlja prostor sa visokim procentom nataliteta, ali i skoro proporcionalnim stepenom siromaštva.

Porodice sa mnogo dece predstavljaju značajan problem modernog sveta i novih porodičnih odnosa. Najčešće je reč o siromašnim porodicama koje ne mogu da ispune neophodne ekonomske i socijalne funkcije da bi se njihovi članovi normalno razvijali. Siromaštvo može biti nasleđeno, a može se pojačati brojnošću članova koji dodatno opterećuju porodićni budžet. Takve porodice nisu u stanju da omoguće svojim članovima odgovarajuće obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, lečenje, zadovoljenje brojnih drugih složenijih potreba.

iz mog ugla ....

previse se pojedini roditelji oslanjaju da neko DRUGI treba da im
vaspitava, usmeruje, bodri, pohvali, kazni, zagrli ..... njihovu decu !
nije samo ja te oblacim hranim i obezbedio sam ti krov nad glavom jedina uloga roditelja.

Najjace mi je kada me je moja 🐞 odvalilal sa :

- tata ti si super branis mi samo 11 stvari u zivotu a tata od K.... joj sve brani :D

... tata mama znam da ne citate sta lupetam ali voli vas vas Cicko :heart: za sve vase zagrljaje, batine, zagrljaje, poljupce, price pred spavanje, patike, putovanja, zagoneteke, cuvanja mog tada malog mozgica tereta zivota ....

Porodica je u današnje vreme suočena sa brojnim teškoćama i problemima kako bi se održala. Promene koje se odvijaju velikom brzinom u svim segmentima savremenog društva ostavljaju značajne posledice na stanje, razvoj, ulogu i mesto porodice u društvu.Koje su to najčešće krize u porodici koje nam donosi savremeno društvo?

Pogledajte prilog 855171
Savremeno društvo je doprinelo krizi porodice!
Inače su krizne situacije nažalost, sastavni deo života!Nezavisno od epohe u kojoj se porodica nalazila.Činjenica je da je svim izazovima odolevala, uprkos svemu. Ne znam kako uopšte neko zamišja koncept življenja, bez kriznih situacija!Toga nema, ni u bajkama.

Savremeno društvo je doprinelo krizi porodice!
Inače su krizne situacije nažalost, sastavni deo života!Nezavisno od epohe u kojoj se porodica nalazila.Činjenica je da je svim izazovima odolevala, uprkos svemu. Ne znam kako uopšte neko zamišja koncept življenja, bez kriznih situacija!Toga nema, ni u bajkama.

a gde bese drama u "princezi na zrnu graska" osim ako nije da je zuljaju tesne gace :mrgreen:

niko neće odgovornost i obaveze
živi se od danas do sutra
previše slobode je dato ljudima i opet su nezadovoljni i frustrirani
momci sede po kockarnicama
diluju drogu, oće brzu lovu da se ne pomuče mnogo
devojke se skidaju pred kamerama pa kače to na društvene mreže, traže sponzore
odsustvo stida kod ljudi
opšta dekadencija
ne može se pita od govana praviti

Back