Krive Drine

gost 287528

Elita
Poruka
20.347
Muškarac vam da na uvid sopstvenu natalnu kartu...Desilo vam se da prepoznate homoseksualnost u čartu?
Neki od pokazatelja, koji ferceraju...
1.Naglašenost ženskog elementa ( planeteu ženskim znacima ), u 1 ili 10. kući Uran, Mesec ili Venera.
2.Venera i Mars kvadrat, ređe konjunkcija.
3.Skoro uvek postoji odnos Venere i Urana, Marsa i Urana.
4. Veoma često Mars debilitiran ( Bik, a u Devici daje i feminiziranost...itd)
5.Vladar 8. kuće u aspektu sa Venerom ili Mesecom ili u Blizancima.
6. Uran u 8. kući, 8 kuća u Blizancima ili Vodoliji.
7. Stepenovi najviše vezani za homoseksualnost su 3. stepen Bika i 29. stepen Bika ( ako ste malo čačkali po mitologiji i fiksnim zvezdama, znate o čemu je reč).
9. Aflikacija Marsa sa Neptunom, ređe Jupiterom, Lilit u aspektu sa Venerom ili Marsom ( mnogo ređe Mesecom).
Inače, nemam ništaprotiv homoseksualaca, njihov život-njiova stvar. Akcenat ove pričice je da se i mnogo teški seksulani deformiteti ili nastranosti-jasno vide u natalu ( mazohizam, sodomija, pedofilija) a uobičajeni fetiši i seksualne sklonosti-još lakše.

1. Venera u prvom nikako ne treba povezivati sa pederlukom,moze biti bilo koja planeta u pitanju ali ako je zenska to nista ne znaci.10 polje daje pomoc zena,prijateljica,majke u karijeri ili bavljenje lepim zanimanjima poput umetnosti.

2. Venera i Mars u bilo kojem aspektu skoro nikad ne daju homoseksualnost.

3. Odnos Venere i Urana moze dati perverzije ali nikako ih ne treba povezati samo ka osobama istog pola.Taj aspekt donosi pucanja u ljubavi i kratke veze.

4. Debilitiran.
Kaze se Mars u padu,jer je sazvezdje Bika opozicija Skorpionu gde Mars ispoljava jak uticaj.Daje slabu volju a ne pederluk.Sta vise gde je Mars tu sublekt trosi veci deo svoje zivotne energije - u ovom slucaju simbolika Bika.A sta predstavljaju Bik i njen vladar Venera procenite sami.

5. Vladar osme u aspektu sa Venerom ??? Ne...osmo su strasti,a Venera ljubav i erotika,jasno je,ukoliko su u aspektu na sta se trose strasti - na zene i orgazme.

6. Za Urana u osmoj se moze reci da vuce na pederluk ali da je lose aspektovan .Videti gde vuce vladar osmog koji je jaci i sta nosi prevagu,kao i nosioca horoskopa,petog..itd.

7. Cackali smo mi malo vise i po Vlasicima i preko Algola i proucavali uplive godinama i dosli smo da zakljucka da upliv Plejada donosi rat i ratnicku prirodu muskarca,a Algol ima toliko uzasa u sebi da se o njemu ne govori.

8

Pises o Liliti a sve sto pisu i prepisuju odnosi se na drugu a ne na onu koju stavljaju u astro programe ( i hod joj je brzi )

To je druga Lilita i njena pozicija u natalima ti nije poznata.

Polako i ne zaleci se.

4. Debilitiran.
Kaze se Mars u padu,jer je sazvezdje Bika opozicija Skorpionu gde Mars ispoljava jak uticaj.Daje slabu volju a ne pederluk.Sta vise gde je Mars tu sublekt trosi veci deo svoje zivotne energije - u ovom slucaju simbolika Bika.A sta predstavljaju Bik i njen vladar Venera procenite sami.
Пад марса у ТА се везује за знак рака, не за знак бика. Марс у бику је у изгону. А и пад и изгон се називају дебилитацијама.

Даље, планете у изгону уопште нису *слабе*, већ *негативно јаке*. Слабе су спаљене планете односно планете под сунчевим зрацима, те споре планете, планете на задњим степенима знакова, и сл.

venero tesko...
- ljudi moji, zapanjih se kad u 3 od 3 slucaja naisla sam da svetla nemaju nijedan aspekt!
- dvojca su imali MA u vagi...za MA u devici se nikako ne bih slozila
VE na asc daje muskarcima da zene(VE) hrle ka njima (asc), sve velike zavodnike imate sa ovim polozajem (skoro sve)
imam UR u 8, VE u vodoliji u 11, zensko sam i jos uvek volim decake...

Akcenat ove pričice je da se i mnogo teški seksulani deformiteti ili nastranosti-jasno vide u natalu ( mazohizam, sodomija, pedofilija) a uobičajeni fetiši i seksualne sklonosti-još lakše.
Koji su pokazatelji za S i M, ja sam negde procitala da venera i saturn u nekim aspektu to donose, sta bi jos pokazalo?

Пад марса у ТА се везује за знак рака, не за знак бика. Марс у бику је у изгону. А и пад и изгон се називају дебилитацијама.

Даље, планете у изгону уопште нису *слабе*, већ *негативно јаке*. Слабе су спаљене планете односно планете под сунчевим зрацима, те споре планете, планете на задњим степенима знакова, и сл.

Pad Marsa se vezuje i za Bika jer je Mars po delovanju slican Plutonu koji vlada Skorpionom a Bik je opozicija ovom sazvezdju.

U knjigama koje ti citas vas ne uce logici vec da je Saturn vladar Vodolije.

U padu ili detrimentu,jer je Bik opozicija Skorpionu.Debilitija i slicni strucni izrazi vam i prilice da ih koristite.

Slabe planete nisu one koje su spaljene vec koje su neaspektovane i koje se nalaze u sazvezdjima koje im nisu bliske po svojoj prirodi.Mars ce uvek ispoljavati svoju jacinu ukoliko je u konjukciji Suncu jer obe su vatra.

Spori planet Saturn nikako ne moze biti slab.A planete na kraju polja itekako deluju jace.

Ti postavi pitanje sta ti u mojim odgovorima nije jasno.

Ako je u pitanju nejasnoca u vezi Saturna kao vladara Vodolije za kojeg ste se zalepili reci cu da to verovanje i pisanje o istom potice iz jevrejske astrologije koja je tesno povezana sa Kabalom u kojoj se Saturnu daje dvojna uloga kao vid Malkuta ili materijalne ravni i Saturna kao vladara bezdana koji razdvaja vise sefire od nizih.Ali to je Kabala.

U tom sistemu ima dvojnu ulogu ali u radjenju natala ljudima koji ni ne znaju sta je sefira nema nikakve veze sa Vodolijom.Nema ni u Kabali osim u smislu da je on uzrok a ona posledica.

Ja nejasnoća vezanih za Saturn nemam, već pitam koji sistem koristiš, tropski ili sideralni? I koju literaturu preporučuješ, jer ovo što ti pričaš nisam do sada video nigde. Prosta pitanja, zašto je problem da daš odgovor na njih?

Muškarac vam da na uvid sopstvenu natalnu kartu...Desilo vam se da prepoznate homoseksualnost u čartu?
Neki od pokazatelja, koji ferceraju...
1.Naglašenost ženskog elementa ( planeteu ženskim znacima ), u 1 ili 10. kući Uran, Mesec ili Venera.
2.Venera i Mars kvadrat, ređe konjunkcija.
3.Skoro uvek postoji odnos Venere i Urana, Marsa i Urana.
4. Veoma često Mars debilitiran ( Bik, a u Devici daje i feminiziranost...itd)
5.Vladar 8. kuće u aspektu sa Venerom ili Mesecom ili u Blizancima.
6. Uran u 8. kući, 8 kuća u Blizancima ili Vodoliji.
7. Stepenovi najviše vezani za homoseksualnost su 3. stepen Bika i 29. stepen Bika ( ako ste malo čačkali po mitologiji i fiksnim zvezdama, znate o čemu je reč).
9. Aflikacija Marsa sa Neptunom, ređe Jupiterom, Lilit u aspektu sa Venerom ili Marsom ( mnogo ređe Mesecom).
Inače, nemam ništaprotiv homoseksualaca, njihov život-njiova stvar. Akcenat ove pričice je da se i mnogo teški seksulani deformiteti ili nastranosti-jasno vide u natalu ( mazohizam, sodomija, pedofilija) a uobičajeni fetiši i seksualne sklonosti-još lakše.

lele nemoj me zabrinjavate, moja natalna je okačena na forumu :eek:

Ja nejasnoća vezanih za Saturn nemam, već pitam koji sistem koristiš, tropski ili sideralni? I koju literaturu preporučuješ, jer ovo što ti pričaš nisam do sada video nigde. Prosta pitanja, zašto je problem da daš odgovor na njih?

Literaturu ne preporucujem.Nauciti osnovnu simboliku,nakon toga proveravati u praksi sta jeste sta nije,sta funcionise,sta ne funkcionise.

Jos jednom sta nije jasno ? Gukni golube.

Dragi moji, prosto nisam uzela u razmatranje mogućnost, da reč DEBILITIRANA planeta toliko vam bode oči, nema potrebe da me ispravljate- taj izraz se koristi za planete u izgonu i padu- dakle u oba slučaja, tako nisam našla za shodno da treba bilo koga da edukujem, to je prosto jedan uobičajeni astrološki termin, a pošla sam od pretpostavke da svi ovde znaju pojmove kao što su : sedište, egzaltacija, izgon, pad. Dakle, nema potrebe da mi iko ,,crta" elementarne pojmove...

Sve je jasno, super je tema .
Dragi moji, prosto nisam uzela u razmatranje mogućnost, da reč DEBILITIRANA planeta toliko vam bode oči, nema potrebe da me ispravljate- taj izraz se koristi za planete u izgonu i padu- dakle u oba slučaja, tako nisam našla za shodno da treba bilo koga da edukujem, to je prosto jedan uobičajeni astrološki termin, a pošla sam od pretpostavke da svi ovde znaju pojmove kao što su : sedište, egzaltacija, izgon, pad. Dakle, nema potrebe da mi iko ,,crta" elementarne pojmove...

1. Venera u prvom nikako ne treba povezivati sa pederlukom,moze biti bilo koja planeta u pitanju ali ako je zenska to nista ne znaci.10 polje daje pomoc zena,prijateljica,majke u karijeri ili bavljenje lepim zanimanjima poput umetnosti.

2. Venera i Mars u bilo kojem aspektu skoro nikad ne daju homoseksualnost.

3. Odnos Venere i Urana moze dati perverzije ali nikako ih ne treba povezati samo ka osobama istog pola.Taj aspekt donosi pucanja u ljubavi i kratke veze.

4. Debilitiran.

5. Vladar osme u aspektu sa Venerom ??? Ne...osmo su strasti,a Venera ljubav i erotika,jasno je,ukoliko su u aspektu na sta se trose strasti - na zene i orgazme.

6. Za Urana u osmoj se moze reci da vuce na pederluk ali da je lose aspektovan .Videti gde vuce vladar osmog koji je jaci i sta nosi prevagu,kao i nosioca horoskopa,petog..itd.

7. Cackali smo mi malo vise i po Vlasicima i preko Algola i proucavali uplive godinama i dosli smo da zakljucka da upliv Plejada donosi rat i ratnicku prirodu muskarca,a Algol ima toliko uzasa u sebi da se o njemu ne govori.

8

Pises o Liliti a sve sto pisu i prepisuju odnosi se na drugu a ne na onu koju stavljaju u astro programe ( i hod joj je brzi )

To je druga Lilita i njena pozicija u natalima ti nije poznata.

Polako i ne zaleci se.
Mislim da je osnovna stvar, za bilo koju astrološku tvrdnju, pronaći BAR tri pokazatelja u čartu natusa, koja potvrđuju neku priču i ZABOGAAAAAA miloga, nisam imala nameru da pišem disertaciju ili seminarski rad, pa da ulazim u svaku pojedinost, recimo kada napišem serija 8-naravno da se podrazumeva-a da to ne napišem ( znak u 8 kući, Vladar 8. kuće, planete u 8 kući, njihova dispozicija, dalje...Šta imamo u Škorpionu, te- gde se nalaze Mars i Pluton ( pozicija, dispozicija) i aspekti.
Dalje- vrlo dobro znam šat donose priče bilo kojih planeta i nisam toliko opaljena-da bih tvrdila kako je neko gej, samo na osnovu jednog ili dva aspekta...
Tako volim konkretno da vidim šta mi se zamera u konstatacijama, a ne uopšteno.
Za korištenje Lilit u čartu, takođe znam da postoje 2, i vrlo dobro znam o kojoj pričam, ne znam kako si apriori skontao da o tome nemam pojma.

Da li je neophodno da napomenem da se traže BAR BAR BAR 3 pokazatelja, da se posmatraju fiksne zvezde i mitološka pozadina...Da VENERA ima ZILON značenja, prevashodno na ASC govori o šarmu i lepoti osobe ( AKO NIJE AFLIKOVANA:::bla bla) I JA JE TU IMAM egzaltiranu, a nisam homoseksualka, a SVI znamo da je uopštena priča da je tu imaju veliki zavodnici, a takođe imama u Uran u 8 egzaltiran, pa?
Ono gore sam dala kao neke opšte smernice, ne želeći da mi bilo ko ,,drži čas" bez uvrede.
NARAVNO da se pre svega procenjuje psihološki profil osobe, i težnje i stremljenja, a vi ste se bukvalno uhvatili kao da svako sa Venerom na ASc-u je gej...
Mislim da astrologija čoveku treba da proširuje vidike, a ne kao babe na pijaci da se poklapamo...

U knjigama koje ti citas vas ne uce logici vec da je Saturn vladar Vodolije.
Literaturu ne preporucujem.Nauciti osnovnu simboliku,nakon toga proveravati u praksi sta jeste sta nije,sta funcionise,sta ne funkcionise.
Ња. Намеће се питање какву логику ти користиш када ово традиционално владарство називаш нелогичним. Сада испада да користиш *твоју* логику, што у контексту преосталог твог писанија објашњава зашто су ти владарства ТА нелогична. :D

Верујем да се једина нејасноћа везује за то одакле извлачиш *бисере* који с времена на време *накрасе* овај форум. Ако ти је на то једини одговор:

"Nauciti osnovnu simboliku,"

Морам да приметим да то управо теби може да се пребаци у сума сумаруму. Подсетићу на још једну од твоји`:

"I zene podznak Strelac,uvek hoce da vode glavnu rec u braku i vezi a nemaju ni trunke ljubavi kako prema sebi tako prema partneru.Ako ne vode glavnu rec raskidaju sigurno."

Без пардона, ја *логику* коју ти практикујеш не могу да назовем логичном ни са једног сагледивог аспекта.

Jos jednom sta nije jasno ? Gukni golube.

Hm.. ti zapravo nemaš odgovor na moja pitanja?
Čisto da pomenem da osnovnu simboliku poznajem veoma dobro, ali sve i da poznajem ili ne poznajem, ne vidim kakve to veze ima sa tim što mi ne odgovaraš na pitanja.

@AlterEgona:
1. Naglašenost ženskog elementa: ovo uopšte veze nema sa pomenutim. Muški/ženski znaci određuju samo prirodu čoveka ekstrovertan/introvertan, ne definišu njegovo ponašanje. Recimo škorpija jeste ženski znak, ali mi muške škrorpije svakako ne izgledaju ženskasto :)
2. Ovo već jeste jedan od aspekata koji bi mogao da ukaže na homoseksualnost, pre svega opozicija Marsa i Venere pa tek onda kvadrat. Konjunkcija bi pre dala biseksualnost.
3. Zaista ne bih uplitao Urana u ovu priču, zadržao bih se na Merkuru.
4. Mars uopšte ne mora da bude debilitiran, moguća je čak i prenaglašenost muško principa (npr Sunce u Lavu i Mars u Ovnu).
5. Ovo je mnogo opšt pokazatelj, eneralno bi mogao da ukaže, međutim prilično tanak pokazatelj za tako nešto... Pre bih gledao petu kuću, planete u njoj i njenog vladara.
6. Blizanci i Vodolija da, međutim ne bih ih vezivao striktno za osmu kuću.
7. Ok stepenovi homoseksualnosti su već malo bezveze, mislim ja lično te teorije stepenova uopšte ne konstatujem jer se ni jedna nije pokazala kao tačna, međutim kraj Bika i početak Blizanaca jeste karakterističan za homoseksualne sklonosti, posebno ako je na ovom delu Mesec.
I sa prekosčene osmice na 9. Neptuna i Lilit takođe ne bih uplitao u priču. Nisu toliko uticajni.

I da, debilitacija se svakako koristi za bilo koji vid lošeg položaja planete, bilo to osnovna (pad, izgon) ili slučajna (planeta u 6, 8, 12, kadentna, pod zracima sunca, spaljena, aspektovana od malefika....)

UltimaN@ Zašto misliš da Uran nema veze sa homoseksualnošću, kada on sam po sebi signifira sve neuobičajeno i nesvakidašnje, ljudsku potrebu za oslobađenjem? U aspektu sa ličnim planetama, poput Venere, naravno da između ostalog-govori i o sexualnosti, i opet da napomenem, jer me istripovaste kao da pišem na svahiliju, da je to jedan malecki pokazateljčić...
I molim sve čitače unapred, da mi ne objašnjavaju kako Uran predstavlja astrologe, razvedene ljude, ekcentrike i sl. Znamo... :)

Ja ne uzimam u razmatranje ni jednu planetu, planetoid, ili šta već posle Saturna. Držim se principa tradicionalne astrologije jer sam se uverio da su ispravniji.
Inače nigde nisam ni naveo da je jedan pokazatelj dovoljan, tu si potpuno u pravu, potrebno je više pokazatelja (ne bih se ograničio samo na tri)

I ne mislim da Uran predstavlja astrologe, oni su oduvek bili i biće predstavljeni Merkurom :)
Naravno, svakom ostaje da se drži onog pravca koji želi, daleko da pokušavam da ubedim nekog u nešto, samo iznosim svoj stav :)

Pozdrav!

Back