Kritike

Sally_Solomon

Poznat
Poruka
9.492
Kako prihvatate kritike voljene osobe? Postoji li razlika u dobronamernim kritkama i onima koje se svode na gundjanje i nabijanje krivice? Da li bi vam smetalo da on/ona zeli da vas promeni u necemu..
Da li vi kritikujete?

Poslednja izmena:
Promena na bolje i suzbijanje mog temperamenta, podržavam :)
Ali... nabijanja krivice, smaranje, nervoza... neće da može :evil:
Umem da smaram... i kada sam u pravu i kada nisam. U drugom slučaju, desi se kao da sebe gledam sa strane pa kažem: "Aman... dokle bre više?" :lol:

Kako prihvatate kritike voljene osobe? Postoji li razlika u dobronamernim kritkama ili onima koje se svode na gundjanje i nabijanje krivice? Da li bi vam smetalo da on/ona zeli da vas promeni u necemu..
Da li vi kritikujete?

Razgovor o svim temama i razmenjivanje misljenja je savim normalna stvar..
u stvari neophodna za neki normalni odnos dvoje ljudi.

jako mi smetaju kad su upakovane u bezobrazluk ili kad se doticu oblasti koja ga se ne tiche ich.....i kad se smorim i ja predjem u oblast koja me se ich ne dotice....inace, znam svoje mesto u vezi....

Promena na bolje i suzbijanje mog temperamenta, podržavam :)
Ali... nabijanja krivice, smaranje, nervoza... neće da može :evil:
Umem da smaram... i kada sam u pravu i kada nisam. U drugom slučaju, desi se kao da sebe gledam sa strane pa kažem: "Aman... dokle bre više?" :lol:

A sta ako neko tu promenu na bolje ne vidi tako? Tj ja dajem konstruktivnu kritiku zbog neceg sto je po meni mala promena na bolje-ali on ne vidi to tako..tj ne vidi tu osobinu kao losu

A sta ako neko tu promenu na bolje ne vidi tako? Tj ja dajem konstruktivnu kritiku zbog neceg sto je po meni mala promena na bolje-ali on ne vidi to tako..tj ne vidi tu osobinu kao losu

Ima i toga Sally :( E... onda predstoji mukotrpan i iscrpljujući rovovski rat, pa dok ga ne ubediš da si zaista u pravu. ;)
Ali, da me zrači loše i pokušaji gušenja navika i karakteristika koje nisu ni malo štetne... ondak, adio mare :)

Nikad me voljene osobe nisu kritikovale. Valjda nikad nismo stigli do faze kritike..
Sa druge strane, mislim da sam ja bio taj koji je kritikovao... i uspeo od njih da napravim bolje osobe...
Jednoj sam kritikom pomogao da od likuse koja je krsila sva moguca pravila pravopisa, dodje do situacije da ispravlja profesorku srpskog u skoli jer je upotrebila pleonazm...
Drugoj sam pomogao da izgradi samopouzdanje... od gotovo 0 do jednog zavidnog nivoa da danas drzi do sebe...
I tako...
Ne znam samo zasto mene niko ne kritikuje...
Ljudi, ja volim kritiku :)

Saslusam svaku kritiku i detaljno analiziram u glavi...Ako se definitivno ne slazem sa njom...skru ju sakrs, ajm going houm.

Inache, retko kritikujem, cesto savetujem. Za kritiku je potrebno da napravi zesce sranje...A savet je uvek dobro doshao....nisam dzaba bio psihoterapeut svim drugaricama u odeljenju tokom srednje skole :)

Ne, ja nikad ne kritikujem.
Samo mi smeta ovolika količina ebenih retarda bez grama mozga, prljavih, smrdljivih i nekulturnih, glupih, zatucanih, bahatih, debiloidnih šupčina od muškaraca i kozetina od žena.
Ali u principu ne kritikujem i smatram to jako ružnom, ljigavom osobinom, koju nikad ne bih oprostio partneru

:mrgreen:

Kako prihvatate kritike voljene osobe? Postoji li razlika u dobronamernim kritkama i onima koje se svode na gundjanje i nabijanje krivice? Da li bi vam smetalo da on/ona zeli da vas promeni u necemu..
Da li vi kritikujete?

Dobronamerne kritike prihvatam, mada mi ne bude uvek pravo.

Mnogo mi smeta kad neko hoće da me promeni, recimo gunđa mi nešto oko izgleda, garderobe, stavova, religijskih ubeđenja, načina ishrane... :roll::besna:
A na nabijanje krivice ne nasedam... :whistling:

Nikad me voljene osobe nisu kritikovale. Valjda nikad nismo stigli do faze kritike..
Sa druge strane, mislim da sam ja bio taj koji je kritikovao... i uspeo od njih da napravim bolje osobe...
Jednoj sam kritikom pomogao da od likuse koja je krsila sva moguca pravila pravopisa, dodje do situacije da ispravlja profesorku srpskog u skoli jer je upotrebila pleonazm...
Drugoj sam pomogao da izgradi samopouzdanje... od gotovo 0 do jednog zavidnog nivoa da danas drzi do sebe...
I tako...
Ne znam samo zasto mene niko ne kritikuje...
Ljudi, ja volim kritiku
:)

Eno ti sad kritike kol'ko hoces za postavljanje one teme :mrgreen:

Da li vi kritikujete?
konstruktivne kritike su ok
ali one ako se kazu vise od jednom a ne, daleko bilo, stalno ponavljaju
nisu ok
i udaljim se od takve osobe

biram one osobe koje mi odgovaraju tako da samim tim ne dolazim u situaciju da imam nesto da kritikujem ili mijenjam
osim ako se osoba ne promjeni tokom veze :evil:

a sta ako je ta kritika koja se ponavlja konstantno, sasvim opravdana? i konstruktivna? ali ne dolazi do uva druge osobe? kosntruktivna kritika nema veze sa brojem ponavljanja... sa tim veze ima koliko smo mi spremni da prihvatimo istu... sto, ovde, naravno, nije ni u najavi.. ovde su svi tolerantni maksimalno i prihvataju svaku kritiku sa najvecom ozbiljnoscu mogucom... i sta, ako se mi ne menjamo uopste, iako je neka nasa osobina losa? da li onda i mi imamo pravo nekoga da kritikujemo, ako nam nesto kod njih zaista zasmeta? mislim... imao sam prilike da gledam ljude koji su 100 puta rekli i priznali sebi da nesto ne valja, a onda opet nastavili po starom... cim je prosla kriza... ne samo u vezi.. nego i u zivotu...

a sta ako je ta kritika koja se ponavlja konstantno, sasvim opravdana? i konstruktivna? ali ne dolazi do uva druge osobe? kosntruktivna kritika nema veze sa brojem ponavljanja... sa tim veze ima koliko smo mi spremni da prihvatimo istu... sto, ovde, naravno, nije ni u najavi.. ovde su svi tolerantni maksimalno i prihvataju svaku kritiku sa najvecom ozbiljnoscu mogucom... i sta, ako se mi ne menjamo uopste, iako je neka nasa osobina losa? da li onda i mi imamo pravo nekoga da kritikujemo, ako nam nesto kod njih zaista zasmeta? mislim... imao sam prilike da gledam ljude koji su 100 puta rekli i priznali sebi da nesto ne valja, a onda opet nastavili po starom... cim je prosla kriza... ne samo u vezi.. nego i u zivotu...
to je cist znak da gubis vrijeme i terorises partnera
ako je neko alkoholicar i konstruktivna kritika koja se ponavlja je da ostavi pice ali ne dopire do njega - sto uopste trazim sa njim?
on nadje drugog alkoholicara
ja drugog ne-alkoholicara
i mirna bosna

pa.ljudi se slabo menjaju...dzaba kritike.....kad nekog volis onda prihvatash takvog kakav je
ok nesto ukazati.ali sustinski ...nema menjanja...bar ne nekog spektakularnog
ja ne menjam..ili prihvatim ili odem

pa..kad ukapiras da covek mora da zeli da se promeni, da bi se promenio..i da mora da sam ukapira, da bi prihvatio..onda sve postaje jednostavnije.
ok, sitnicava sam, mrzim kad mi neko kasni, mrzim kad me kritikuju, posesivna sam, kad se nadrkam mogu da budem veoma gruba.
i da, svesna sam da je to sve veoma lose
ali, istovremeno sam nezna, i lojalna, i strpljiva, i brizna, i ne lazem. nemam obicaj da drzim slovo nikome o njegovom zivotu, osim ako mene direktno povredjuje.
svi smo mi negde samo ljudi, nesavrseni.
i neke stvari covek jednostavno ne moze da promeni, ili ne zeli dovoljno.
u ozbiljnim vezama ljudi se prilagodjavaju medjusobno, i trude se da ne rade nesto sto vide da smeta partneru.ali ako partneru SVE smeta..onda, brate..dovidjenja..:bye:

Da li vi kritikujete?

Zavisi kakve su kritike u pitanju,ako su dobronamerne prihvatam ih bez ikakve prepirke.E sad one koje se svode na nabijanju krivice i gunđanju to već ne mogu da podnesem.
Naravno da bi mi smetalo da neko želi da me promeni pa makar to bila i voljena osoba,to nikako ne prihvatam,takva sam kakva sam,što se kaže uzmi ili ostavi.

Back