Kritike MMA (ono sto mi se ne svidja u MMA)

Vidim da sam pogodio nerv. Samo trtljas tu godinama. A vidim sad ne samo da si fajter ,nego i iskusni internet ratnik. Stizes ti sve. I znoj i kucanje,jel' tako? Djavo pravi lokalni.
"Popeli smo ti se na q?" , "Deca smo?" ....i sta jos? Da li sada da se plasim? Da se brinem? Docice mi lokalni Tasmanijski Djavo,ULTRA-MEGA internet ratnik? Nadji pravu zanimaciju. I nauci razliku izmedju konstruktivne kritike i blacenja svega sto nisi uspeo da postignes u zivotu.
I da,ti jesi "Grand Show",tvoje su konstatacije,argumenti i replike na nivou Sase Popovica,dobro je sto si to pomenuo,nek i drugi vide. Nikada,ali nikada nisam procitao nesto konstruktivno a da si ti autor istog.
Covece,tvoje teme,tvoji postovi se svode na blacenje neceg sto ocigledno ne razumes. Da ne pominjem sto si za primer "pravog trenera" uzeo coveka koji je nabo svog ucenika iz skoro sve snage pa ga jos sutirao da ustane,sto naravno,svi smo se slozili,nema veze sa zivotom i pravim treningom. No dobro,kako god,veruj i misli kako zelis,to je licni izbor.

MMA borci su takvi-kakvi su,tetovaze ili ne,sto tebe pogadja kako se ko ponasa,oblaci,ukrasava ili trenira? Najjaci su borci danasnjice.

Mir Boziji,Hristos se Rodi!

Poslednja izmena:
Vidim i dalje kritike poistovecujes sa blacenjima i pljuvanjima, ako meni kazes sta mene briga kako ce ko da se ukrasava i majmunise , njegov zivot, sta onda ti meni tu pricas kakvi ce da budu moji postovi i teme?

Sta bi hteo , da te non stop hvalim a ? Sta tada bi imao smesak na licu i sve bi najlepse pricao o meni a ? Epa nema to.... Vecina nabaci smesak na licu kada se hvali i prihvati komplimente bez obzira da li ih zasluzuju stvarno, niko to ne odbija, ali kada su kritike u pitanju, e onda "ne smes nista da mi kazes lose" .

Vidim svaka treca rec ti "internet ratnik" . Hehe time nista ne postizes, kako ne shvatas , i ti , a i mnogi koji koriste tu devizu.... Jednostavno, to ste izmislili da kada neko dodje i pocne da raskrinkava istinu i zaludjivanje sirokih narodnih masa onda mislite "e sad cu da mu kazem da je internet ratnik, sto ce znaciti da samo to radi u zivotu i nista vise, i tom recenicom cu da osporim njegov autoritet pa ce automatski sve sto on napise da ima manju vrednost"

Jos jednom cu reci, moze se lepo sracunati koliko ce se vremena potrositi na forumu a koliko na treninge...... Da, ja sam internet ratnik, ali sam i realni ratnik, poznavajuci sebe i svoju fizicku spremu (u odnosu na druge, gde sam uvek pri vrhu u skoro svim disciplinama a pogotovo u snazi) mogu reci i da sam i taj ratnik, a i onaj forumski...Daaaa , sve stizem...Za razliku od tebe....

Pogledaj, sada je je 17:28 , i sada zbog ove poruke ces me opet nazvati "internet ratnik" . A ja sam mzoda danas ustao u 6, do 10 sati vec jedo 2 puta, od 10:30- 11:30 trcao, od 2-4 trenirao, vratio se kuci, zezao se kritikovao na forumu ono sto ne valja (ima dosta i slihtara licemernih ovde, mora neko i da kritikuje) , jeo jos 100 puta hranu koja je potrebna borcu, i mozda opet odem na trening od 8-9:30, a u 10pm me ocekuje da opet ovde dodjem i da ti posljem jos 2-3 brzo kucajuce kritike......

eto to je objektivna istina sta ja uradim za 1 dan npr, a ti na to bi gledao - "Pogledaj ga, zavalio se u fotelju i ceo dan pljuje nista drugo ne radi, idi bolje da treniras MALO po ceo dan si na internetu i pljujes"

Mozda si i u pravu, mozda trebam da treniram MALO, jer verovatno i treniram previse pa ulazim u zonu pretreniranosti koja nije dobra, mada me gomila suplemenata malo i cuva od povreda....

Toliko za sada !

Cak i da nije blizu realne borbe,MMA ce imati najvise efekta na ulici.
Iz jednostavnog razloga,MMA borac ima kondicije do besvesti(ulicni likovi su jaki minut i posle toga se polako gase)
MMA borac ima cvrstu psihu,da se ne pogubi kad dobije udarac,ima mnogo jaci udarac,mnogo brze pokrete,eskivaze.
MMA borac moze da te srusi na zemlju i slomije ti ruku ili nogu bez vecih problema.Ili da te ugusi za 5 sekundi.

Eto moj rezime prednosti MMA.

Ovo je post sa teme o "Borilačkim sportovima... i zdravlju", pa da tamo ne mašimo diskusiju, postovaću ovdje.

I onda dođe bRuZli i kaže kako "mističari" prave religiju od vještina, a ovo citirano je ništa drugo do isto to. I onda dođem ja i kažem da ne radim ništa različito od onoga što on radi, tj. razbijam dogme. Prvo, MMA neće imati najviše efekta na ulici, mada postoje MMA borci koji će se tu snalaziti bolje od drugih. Ali ima i onih koji bi dobili batine. Ne odnosi se to samo na njih nego na sve, jer ulica uključuje faktore koji se ne vježbaju na treninzima. A ako se nešto ne vježba, znači da subjekt za to nije uvježban, da će ta situacija za njega biti nova, i da se on sa tom realnošću prvi put susreće i suočava. Što se tiče kondicije, psihe, udaranja, rušenja i lomljenja, to su sve stvari koje važe za vrhunske MMA borce, ne i za većinu MMA praktičara. U stvari istina je da obični MMA praktičari, vrlo često i nisu posebno dobri borci, jer znaju "od svega pomalo", a to uglavnom znači da su prosječni udarači, ispodprosječni rvači, i prosječni parteraši.

A to što sam rekao da je bolje naletjeti na MMA borca na ulici, nego nekog ko trenira te "combat" sisteme, ili čak iskusnog "uličara", zar nije tako? MMA borac će te bar nokautirati ko čovjek, jer je za to treniran, dok će potonji da gledaju kako da zapucaju u jaja, vrat, oko, i time nanesu veću štetu.

Pa i MMA borac moze da te udari medju noge i ujede te :)
Nece on striktno po pravilima :)
Nemas ti potrebe vezbati na treningu neke cudne situacije,covek koji ima bombu u ruci osinuce te jednom i ti ides na spavanje.
Sveta Nikolajev sa kojim treniram,imao sam priliku da ga vidim jednom u ulicnoj tuci,razbio je duplo vece likove za par sekundi.Jedan udarac-nokaut.Ko je uspeo da ustane dobio je jos nogu u glavu i opet na spavanje
A poznajem jednog ulicnog fajtera,prilicno je opasan i na losem glasu,stvarno se bije kao lud,ali nikad nije smeo da napravi haos kad je Nikojalev bio u lokalu.Obilazio ga je u sirokom luku,jer je svestan da bi dobio teske batine.

Ne mogu da ti docaram brzinu i reakciju jednog solidno utreniranog MMA borca,ako imas prilike idi na neki MMA trening pa radi prvo stand up i posle parter,videces koliko su to spremni ljudi.
Eto moj trener je zakucao lika i patosirao ga,ne znam sta vi ocekujete,da ce MMA borac da taktizira i prognozira.

Mene zivo zanima da se precizira da ako MMA borac nije najbolje spremljen za ulicu, da se kaze koji je to onda borac najpripremljeniji za ulicu?

Ko....ako vec nije MMA borac ?

Инструктори Крав Маге су, по мом мишљењу, боље припремљени за улицу.
Сличан је концепт као у ММА, али је Крав Мага борилачка вештина, а ММА је спорт.
Наравно, ММА борац би покидао 99% и више људи које сретне

Mene zivo zanima da se precizira da ako MMA borac nije najbolje spremljen za ulicu, da se kaze koji je to onda borac najpripremljeniji za ulicu?

Ko....ako vec nije MMA borac ?

Mene, sa druge strane, interesuje šta je to što MMA borca čini "najspremnijim" za ulicu? Za "ulicu" je najspremniji onaj koji je najčešće "na ulici", svi ostali moraju dodatno da se prilagođavaju.

Mene, sa druge strane, interesuje šta je to što MMA borca čini "najspremnijim" za ulicu? Za "ulicu" je najspremniji onaj koji je najčešće "na ulici", svi ostali moraju dodatno da se prilagođavaju.

MMA borca cini najspremnijim to sto je izbacio iz svih vestina sve nepotrebno i neprimenljivo, sve ono "sto ne pali" . Slicno je i sa boksom, mada i boks ima neke negativne stvari, i to cu da napomenem kada detaljno budem kritikovao boks, npr velike rukavice, koje nemas na ulici, zatim bandazeri, zatim bokser se priblizi protivniku u klinc i tu ceka a na ulici niko ti ne dozvoljava da mus e tako priblizis i stojis pored njega i pripremas udarce......MMA borci imaju npr male rukavice sa slobodnim prstima sto je nesto najpribliznije golim sakama na ulici....

Tvoj primer streetfighter je najbolji ulicni borac, moze samo da vazi kada se ulicar bije protiv ulicara, ali ako se bije sa borilackim sportistom, on tu gubi.....Mozda on ima "ulicno iskustvo" ali to brzo pada u vodu na ustrb njegove slabe kondicije (ulicne borbe se zavrsavaju za prvih 15-20 sekundi dok se sportski borac priprema i da izdrzi 15 rundi ) , nemogucnosti da naucno ispuca udarac - sto brze, sa sto vecom snagom, a da sto manje energije potrosi na to..... Ulicar ispuca spor udarac, mehanicki lose, ne postujuci zakone fizike, taj udarac nije ni toliko jak, a istrosi mu puuuuno energije...... Kao kola sa velikim dizel motorom - dosta trosi, a tromo..... Zato ulicni borac nije najbolji borac za ulicu , mozda je najbolji u nivou ulicar VS ulicar, ali u situaciji ulicar VS MMA borac, uvek ce skoro popiti patos....

Kao sto je naveo Bojan BRT iz licnog primera (koji je gledao) ulicar napao njegovog druga izbacivaca, E sad taj mali je morao da ima puuuuuuno ulicnog iskustva da bi napao izbacivaca koji je na dobrom glasu, sto znaci da je taj ulicar jak, ima obilje ulicnog iskustva, prgav je, ima jak udarac, ali sta se desilo - izbacivac je primio udarac i osecao se kao da ga je ujeo komarac, a zatim ga je onesvestio sa udarcem sa 30% snage, i ovaj pao kao sveca.......

E to je ono o ce,u ja pricam.... Ulicari su samo ovako strasni u teoriji, u poziranju, kada krene tuca tek se onda vidi koliko se nepravilno biju....A takvi ne mogu da nadvladaju nekog ko se krece kao bokser sa eskivazama, izmicanjima, sakrivanjem glave, sa dobrim gardom i munjevitim bokserskim udarcima koje nema sanse golim okom da vidis kada dolaze.

Jedino kada je ulicar na uli bolji od nekog to je kada se bori sa misticarem.

Poslednja izmena:
Za razliku od ostalih vestina koje "ispare iz tela kada covek ostari", ko jednom savlada boks, opasan je do kraja zivota iako izgubi kondiciju i snagu:

Ovo sam ja doziveo i u praksi kada sam za jednog starog boksera pomislio, ma sta se ovaj dedica tripuje ovde, gde on moze da me bije, sta on moze da me nauci....hahahaha

добро бре, кад ћеш више да одрастеш? Тренирање неког спорта/вештине није једини предуслов да ће неко бити бољи на улици...
Сад си запео за боксере пренебегавајући оно што си и сам причао о боксерима тј да се на бокс шаљу клинци који су превише енергије трошили на улици... То ће рећи да су боксери увежбанији уличари...
Ако би у ове ситуације поставио каквог нормалног лика без уличног искуства вероватно би и исход био другачији.

MMA borca cini najspremnijim to sto je izbacio iz svih vestina sve nepotrebno i neprimenljivo, sve ono "sto ne pali" . Slicno je i sa boksom, mada i boks ima neke negativne stvari, i to cu da napomenem kada detaljno budem kritikovao boks, npr velike rukavice, koje nemas na ulici, zatim bandazeri, zatim bokser se priblizi protivniku u klinc i tu ceka a na ulici niko ti ne dozvoljava da mus e tako priblizis i stojis pored njega i pripremas udarce......MMA borci imaju npr male rukavice sa slobodnim prstima sto je nesto najpribliznije golim sakama na ulici....

Tvoj primer streetfighter je najbolji ulicni borac, moze samo da vazi kada se ulicar bije protiv ulicara, ali ako se bije sa borilackim sportistom, on tu gubi.....Mozda on ima "ulicno iskustvo" ali to brzo pada u vodu na ustrb njegove slabe kondicije (ulicne borbe se zavrsavaju za prvih 15-20 sekundi dok se sportski borac priprema i da izdrzi 15 rundi ) , nemogucnosti da naucno ispuca udarac - sto brze, sa sto vecom snagom, a da sto manje energije potrosi na to..... Ulicar ispuca spor udarac, mehanicki lose, ne postujuci zakone fizike, taj udarac nije ni toliko jak, a istrosi mu puuuuno energije...... Kao kola sa velikim dizel motorom - dosta trosi, a tromo..... Zato ulicni borac nije najbolji borac za ulicu , mozda je najbolji u nivou ulicar VS ulicar, ali u situaciji ulicar VS MMA borac, uvek ce skoro popiti patos....

Kao sto je naveo Bojan BRT iz licnog primera (koji je gledao) ulicar napao njegovog druga izbacivaca, E sad taj mali je morao da ima puuuuuuno ulicnog iskustva da bi napao izbacivaca koji je na dobrom glasu, sto znaci da je taj ulicar jak, ima obilje ulicnog iskustva, prgav je, ima jak udarac, ali sta se desilo - izbacivac je primio udarac i osecao se kao da ga je ujeo komarac, a zatim ga je onesvestio sa udarcem sa 30% snage, i ovaj pao kao sveca.......

E to je ono o ce,u ja pricam.... Ulicari su samo ovako strasni u teoriji, u poziranju, kada krene tuca tek se onda vidi koliko se nepravilno biju....A takvi ne mogu da nadvladaju nekog ko se krece kao bokser sa eskivazama, izmicanjima, sakrivanjem glave, sa dobrim gardom i munjevitim bokserskim udarcima koje nema sanse golim okom da vidis kada dolaze.

Jedino kada je ulicar na uli bolji od nekog to je kada se bori sa misticarem.

Ako je MMA zadržao samo ono što "pali", čemu onda parter? Svodeći uličnu borbu u parter, prije će se desiti da popiješ udarac od nekoga ko je još na nogama ili doživiš da ti neko otkine jaja dok mu pokušavaš uraditi polugu i sl, nego da njime zaista dobiješ borbu.

Dalje, tvoja logika je pogrešna - svi MMA borci imaju savršene amplitude udaraca, svi su jaki i mogu izdržati 100 rundi (iako to za većinu baš i ne važi, pa čak i među profesionalcima ima mnogo boraca koji imaju veoma loše udaračke tehnike, ili očajnu fizičku spremu; mada, ulične borbe rijetko traju "pet rundi", već se uglavnom brzo završavaju). Sa druge strane, uličari su tromi, spori i ne znaju udarati. MMA je evoluirala tako što je odbacila "nepotrebno", dok ulična borba odnosno borac nije evoluirao odbacujući nepotrebne poteze i usavršavajući samo ono što najviše "pali". Mislim, ti nisi ni glup ni neobrazovan čovjek, stalno pozivaš na logiku i spravno zaključivanje, nemoj onda da moram da diskreditujem tvoje stavove na osnovu istih grešaka koje spočitavaš drugima.

MMA je zadrzao ono sto pali u MMA,a i za ulicu ti treba parter ako se vec nadjes u njemu. Sta ces, da pustis nekog da te ugusi ili GNP-uje ili da odradis parter kako treba?

Pa to sve vrijeme i govorim - MMA se razvija u skladu sa svojim pravilima, a ne u skladu sa "ulicom". To opet ne znači da će MMA praktikanta tući na ulici ko stigne, te stvari se ne mogu predvidjeti. Uz to, ono na šta se misli kad se kaže "MMA", ionako ne važi za 90% ljudi koji se MMA borenjem bavi manje ili više rekreativno.

A što se partera tiče, u pravoj borbi je bolje ne ulaziti u njega. "Ulični" parter nimalo ne bi ličio na onaj iz MMA borbi, jer bi ljudi, logično, išli na oči, nos, čupali za kosu, udarali u grkljan, grabili za jaja, što su sve efikasne tehnike da se parter okonča, a u ringu nisu sopuštene.

Naravno da ne bi igrao po pravilima, tj. nije idiot pa da to ne zna. Ali tu dolazimo do jedne argumentacije koja se često mogle čuti, pogotovo ju je kolega bRuZli volio koristiit, a išla je otprilike ovako - "pa ako ta vještina ima primjenljive tehnike, zašto u realnoj borbi taj neki ne koristi te tehnike, već udara u oči, grlo, nos, jaja,mlati rukama?" Ista stvar se može uputiti i MMA, kao i mnogim drugim sportovima - kad su te tehnike zaista naprimjenljivije od svih, zašto na ulici ne koristiti samo njih, a ne još neke dodatne. Pa zato što svi ti borilački sportovi, samim tim i MMA, imaju tehnike koje najbolje funkcionišu u okviru njihovih takmičenja. Neko će se sa tim tehnikama odlično snalaziti i na ulici, ali sigurno ne svi. To sve vrijeme govorim, ne da su MMA borci loši "na ulici", ili da je MMA loša za istu, nego da nije neki krajnji ni vrhunski garant uspjeha.

Ti izgleda mislis da ti samo poznavanje neke tehnike sluzi u borbi (na ulici ili u ringu,svejedno). Tu je jos mnogo faktora,pre svega mooda,utreniranost tih tehnika koje poznajes,snaga,brzina,izdrzljivost,osecaj za distancu.....a to je sve ono sto MMA borci imaju vise nego ostali.
Dzaba tebi sto znas da udaris u grkljan ili da uradis fish hooking,kada meni neces stici to da uradis,vec ces biti patosiran

Neko ko ima brze ruke neces stici ni da pomislis da mu kopas oci,a da prethodno ne popijes nokaut.
Nadji nekog parterasa pa se malo rvaj sa njim,izvuci ce ti gusenje ili neku polugu dok si rekao keks.
Znas li kako lako puca ruka kad se radi poluga?U MMA mozes da tapkas,na ulici nema tapkanja.Mene da neko krene da GNP-uje na ulici,prvi zahvat koji bih izveo isao bih do kraja,pa makar mu ruku okrenuo na drugu stranu.Kost puca po duzini,i znas kad to opet normalno zaraste?Nikad
Isto vazi i za heel hook,pukne noga kao cackalica.Kimura,shoulder lock,omoplata,sve su to zavrsnice koje odvajaju udove od tela ako se upotrebi previse snage.

Evo sta se desava profi borcu koji nece da preda borbu

Onda izvedi zakljucak sta bi se desilo nekome na ulici...

Ti izgleda mislis da ti samo poznavanje neke tehnike sluzi u borbi (na ulici ili u ringu,svejedno). Tu je jos mnogo faktora,pre svega mooda,utreniranost tih tehnika koje poznajes,snaga,brzina,izdrzljivost,osecaj za distancu.....a to je sve ono sto MMA borci imaju vise nego ostali.
Dzaba tebi sto znas da udaris u grkljan ili da uradis fish hooking,kada meni neces stici to da uradis,vec ces biti patosiran

E, o tome pričam, to se zove vjerski zanos. MMA borci imaju najveća muda, najjači su, najbrži, najizdržljiviji. Oni vjerovatno znaju i gdje se kriju Bigfoot i Elvis Presley.

I sad mi reci kakva je razlika između tvog posta gore, i postova "majstora magičnih vještina koji ubijaju dodirom"? Nikakva, brate, nikakva.

Back