Kritika , ne mrznja

sasasta

Buduća legenda
Poruka
33.993
kako najlakse objasniti * malim * ljudima skromnih intelektualnih kapaciteta

da kritika NIJE MRZNJA

da popravljanje razloga kritike najvise njima ide u korist

da zbog uocavanja mane trebaju biti zahvalni, reci * hvala* a ne * ti me mrzis*

Nikako.
Narocito u sredini gde ima mnogo ljudi koji nisu vaspitani u nekom gradjanskom vaspitanju npr Srbija koja je 100% seljacka...
Tu je bez veze uopste pomisljati na tako nesto..

Tu ima jos jedna mnogo gora osobina, posto se sve navodi na svoju vodenicu...
Vise ne postoji istina nego se demagogijom koristi logika da bi se iscenirala stvarnost...
Npr seljaku seljoberu ili prosecnom Srbinu je vazno da dominira u komsiluku...to znaci da ako ne moze mnogo da razmislja, koristi logiku , radim ono sto ti izbegavas, npr ako ti zatvaras vrata ja otvaram i onda cu tako najbrze naci nesto sto ti zelis a ja ti oduzimam.

To znaci da ne moze umno i logicki da shvati i procita sta je potreba tog drugog, ali moze negacijom njegovog ponasanja da dodje do toga.
A onda ga ima u makazama, jer radi dve stvari , provocira ga da eskalira sukob do nivoa kad onda on trazi resenje kroz obostrani kompromis, sto znaci da mora nesto da da, sto ovako ne bi morao , da nije pipkano nadjeno sta mu smeta..
Ili ga primorava da moli i tako pokazuje dominaciju nad okruzenjem...tj postavlja se kao onaj koji se pita...koji zna da donese odluku , kao ostali ne znaju.

Ima tu mnogo seljackih lukavstava koja su zamisljena da dovode ljude do nemira, cista zanimacija za dosadu od strane priglupog i praznog uma, ali donosi korist i slast dominacije nad onima koji su kao pametniji a nisu kad ih zaskoci lukavi Radojica...

Ima milion primera gde ljudi radije trpe stetu nego da prihvate kritiku i to povecu stetu.
Tako da argument steta ne postoji po mom misljenju za ljude koji su IQ ispod 125...tj cini im se da imaju utisak da shvataju sta je steta ali ne, sve je to vise vaspitanje kod onih manjih od IQ125....
Sa visim IQ vaspitanje odjednom ima paralelni uticaj...(vaspitanje je ono inteligentan a budala, ili glup ali pametan, uostalom mudrost nije pamet, nego mudrost je vestina da pravilno procenis koji nijvo gluposti i inteligencije ces upotrebiti u komunikaciji i ponasanju u nekoj sredini...da bi ispao inteligentan...inace ces ispasti glup...tj niko ama bas niko nece pohvatati da ono sto pricas je inteligentno dosegnuta istina..)

Sa jos visim IQ, preko 150 ili 160, uticaj vaspitanja jos vise slabi i to je cesto katastrofalno za uspeh takvih pojedinaca, tj imaju ogroman sukob izmedju uspeha i sposobnosti...tj ne vazi zvaka koja vazi za svakog ko je oko IQ90, a to je sto si sposobniji to si uspesniji, ali to vazi samo za ispod mediokritetne i tu oko mediokriteta, ne za vestije ljude....

Ali mislim da je to besmisleno objasnjavati u Srpskoj sredini na Srpskom jeziku ...poprilicno sam siguran da je i ovo do sada besmisleno a nije nesto mnogo IQ zahtevno..

Postavio bih ja drugo pitanje, zasto inteligentniji i sposobniji nemaju potrebu u IQ razmaku od 90 do 120 koji je sad vrh u Srbiji , da se zblizavaju i saradjuju?

Dok sam bio okruzen ljudima koji su imali IQ 120 do 160, svi su oni imali blagu ili izrazeniju tendenciju saradnje i narocito sa visokim IQ i druzenja i komunikacije.
Da ne pricam da su svi preko nekog IQ na fakultetima bili draftovani za BIA ili VB , bili musko ili zensko.
Da ne pricam da su u kontaktu medjutobnom iako su po potrebi posla ili sudbine zavrsili u mnogim razlicitim zemljama ali su i dalje radi da komuniciraju sa onima za koje znaju kako stoje sa IQ.

Medjutim ovo sto sada imamo u Srbiji je prilicno individualisticki usmereno , skoro antagonizam prema visim IQ, iako se oni sami prikazuju kao da su visok IQ , ja nesto sumnjam u to....
Po mnogim sporednim osobinama, tu ne mirise visok IQ, iako nekad vidim na delu na testu da su odradili test solidno...za neke stvari i odlicno.

Sad postoje testovi koji su jako zanimljivi iz ugla IQ, bar meni.
Testovi gde se trazi izvrnuta logika, sto pomalo lici na testove za IQ od 150 do 170...ne u formalnom smislu nego u sustini...

Kultura jeste vazna za male IQ...tu nema sumnje...
Kinezi imaju najjacu kulturu za mali IQ koju ja poznajem...
Pripadnici Kineske obavestajne sluzbe u Srbiji su face kojima mozes da se klanjas...znaci genijalci vrhunskog nivoa...
Ne znaci da im je svest dovoljno razvijena, i tu postoje ogranicenja, ali sasvim sigurno mozes da se kladis da neko ko je IQ visoko, da usvaja SVAKI DAN od 20 do 80% informacija vise od nekog drugog.
To znaci da ce za godinu dana usvajati 30% do 90% informacija vise od svakog drugog, jer razvija i sistem logike i sistem usvajanja i razvija i svoje sposobnosti..

Ali Kinesko vaspitanje je kao stvoreno za glupe ljude koji treba da izvuku maksimum iz sebe...i to stvarno rade maestralno.
Evo vam primer videa koji vama mozda nece znaciti nista...ali tu su ukljucene mnoge stvari koje rade posao.

Covek testira jacinu konstrukcije tako sto skace sa svojih 45kg...test je do mojega, ali je brz i efikasan...
Sve sto je uradjeno je prikaz te iste logike, brzo , vremenom ce da se pokaze koliko je jako i da li se kvari ako se kvari , popravljace se....nesto kao logika Srba iz prsta, samo mnogo savrsenija....pracenje sablona..

Kad smo kod kineza, sad kinezi od pre 10 godina, sve zivo prave od sablona u betonu, jednostavno su sabrali da se tako najvise isplati , najbrze pravi , najmanje ljudi a dugo i traje ako se pazi....i zato i prave sve forsirajuci sablone sa betonom...
Radije ce praviti vijadukt od 3 km, nego da prislone autoput uz padinu i ravnaju usek u brdu , pa posle imaju problem sa odronima i slicno...
I kad pogledam sta uradise putari u Sicevackoj klisuri i nadalje, sravnise celo brdo a godinu dana pre toga na konkursu za inovacije je pobedila tehnologija ucvrscivanja kosina od klizista i vododerina...znaci pobedila ideja i tehnologija, dokazala se, a ovamo u praksi skinuli pola brda i ostavili pustos za sobom.

To je inace cesto kod nas, ta nedokazanost i verovanje autoritetima koji su agresivni , bahati i imaju isti stil i nivo IQ kao i musterija ili narod..
Imam moje rodjake kao dobar primer za to..
Kad ja predlozim nesto da se promeni jer se nanosi steta, smanjuje prihod, pravi erozija...oni svi , kao nije to u stilu naroda, narod ce to cudno da gleda...
Medjutim, posle pet do deset godina, obicno nabave neko izmedju resenje koje nije ni blizu , ali su naculi nesto pa kao sigurno je bolje..
Totalno suprotno od Svajcaraca sa kojima komuniciram u Srbiji a cak i ovi nasi baustelci , tj nisu gradjevinci nego inzenjeri u Nemackoj pokazuju mnogo drugacije ponasanje kad im nesto pricam...tacno prate smisao i korist a ne ovo sto ostali gledaju , prihvatljivost za narodni sud...ebao ih sud...
Ali naviknes da ne nudis nista ispred vremena u Srbiji.

Tako da ja sada imam vise od 5 komercijalnih izuma koje prakticno koristim ali ni u ludilu nemam nameru da izbacujem na trziste ovde, jedino wallmart u USA mozda...i nekoliko komercijalnih poslovnih ideja, koje takodje ne nameravam da ostvarim, jer su na zalost vezane za Srbiju , a to znaci mora da trazim i imam politicka ledja da bi se to ostvarilo...
Ali zato imam dobrih poslovnih ideja koje mogu svuda, pa to cackam, da nacackam...
Da kao i svaki pametan Srbin budem jos jedan koji je uspeo cim je otisao iz zemlje...tj cim je ostvario ideju i izum van Srbije..

Poslednja izmena:
Kako nije mrznja, ugrozavas njegov drustveni i staleski ugled...samim tim sto ga kritikujes, a ostali ne razumeju razliku izmedju kritike i pobede, tj ponizavanja.
Tako da samim tim ako prodje kritika, ti si ga ponizio, i on onda nije on, nego ponizeni , a onda bez obzira sto drugi nisu razumeli kako je i na koji nacin ponizen, znaju da ga je moguce poniziti bez neke velike cene i onda ce i oni da rastu kao kvasac i da probaju da ga ponize...i prebace se iznad njega..
To znaci da takvog ceka teski period izlazaka na duele da se ustanovi gde je i koliko pao , ako si ga ti vec kriticki ponizio i spustio.

Zamisli da ti neko kaze glupa si...i ti mirnim glasom kazes pa da glupa sam..
Nema tu popravke...Sutra si glupa za 3 reda velicine tj i ona sabanija koja nista ne razume ce te smatrati glupacom, bas dokazano , jer te nista ne razumeju, a oni bi razumeli da nisi glupaca.

E sad da okrenemo sve ovo naopako..

Da li novim generacijama , deci sadasnjeg doba u Srbiji pomazemo realnim sagledavanjem situacije.
To nije obicaj Srpskog naroda on je uvek za laznu i licemernu varijantu, ali zamislimo da sad neko pametan odlucuje o tome.
Ne znaci da ce da se desi uopste, jer nece.

Nove generacije imaju potrebu da povezuju svoj zivot sa lepim, a to vec odavno nemaju bas kao primer. Dok su generacije 90tih zivele uz pricu , ovo je samo privremeno pa im je uskraceno dosta, jer bilo ne bilo privremeno, ispalo je neprivremeno..a zivot ne ceka.
Ove generacije nemaju tu zvaku.
I precutno roditelji daju zeleno svetlo za odlazak svojoj deci u inostranstvo...precutno.
A sto je jos gore , svo vreme daju signal da je ovde dobro (precute , kako je moglo da bude, a valjda oni znaju kako je moglo da bude, moglo je bolje da bude).

I onda imamo totalno suludu logiku...tj kod omladine logika je totalno osinuta, a to je vrlo vazno za normalnu osobu , ne u Srbiji , ali inace , doslednost logike, zaokruzenost logike na celom segmentu zivota..
U protivnom se javljaju sabloni za razne oblasti...tj na poslu si krvavi ubica, kuci nezan roditelj, medju prijateljima dobar biznismen, medju komsijama opasan agresivac, i tako skupis kolaz...bilo da si musko ili zensko...

Nikad vise kao sad priprosta raja ne prica o svojim planovima u javnom prevozu. Rade iz razloga samohvale i iz razloga iscackavanja mecke..ali obicno radi samohvale...To znaci da i ono sto je bedan uspeh sada se vidi kao veliki uspeh...a svaka makar i totalno nemoralna i kriminalna pozicija se vidi kao odlicna pozicija...
Ne znam kako su narodi gradili moral pod Turcima kad su davali danak u krvi i slicne teske kazne...mislim kakav je onda moral bio , moguce isto na koncice..
Posto je sada na koncice...A sto je najgore, propovedanjem morala i dalje se vrsi negativna selekcija, tj oni koji su bolji , manje zlobni , vise vaspitani , ce sebe unistiti ili toliko spustiti u sposobnostima i kvalitetu da nece ostati nista od njih...tokom vremena.

Da li treba cutanjem i bez kritike to dozvoliti?
To se desava dozvoljavali to ili ne...
A da li treba stvarati apatiju i totalni asocijalni kontekst ako ukljucimo kritiku , tj svaki realista je istovremeno i antinacionalista, posto je nacionalno trenutno sinonim za antisrpsko...Srpsko je sinonim sa antisrpskim...jer je negativna selekcija, to je prilicno logicno..
Uspeh jednog se zasniva na unistavanju zivota njih 20, i to bukvalno a ne brzim trcanjem od njih...to bi bila selekcija i to pozitivna...
Posto je to usadjeno u seljacki mentalitet , racunam da se ispoljavalo i ranije...tj da je tih podrivackih poduhvata bilo i ranije, bilo cinkanjem, bilo sitnim zlobama i sabotazama dok nisu Turci u blizini...
Iz raznih zitija Vukovog vremena vidi se postojanje sabotaza i prljavih rabota, uostalom i Obrenovic je ubijao svakog pisara posle 6 meseci, jel to ponasanje osobe koja ne krije svoje poteze od javnog mnjenja?.

30148671-anti-mouse-sign.jpg

Trazim saradnike za intelektualnu deratizaciju....

Nikako, jer nece da shvate
Bolje da im to kazes na sto lepsi nacin ili da im uopste ne pricas
Jer ako oni sami ne shvate kako ces ti da im objasnis
?
Opet se mi srećemo. Drago mi je što si prestala da izigravaš glupaču. Ona predstava sa mnom je primer. Pozdrav.
P.S. pametan čovek će biti zahvalan za korekciju, glupak će da te (za)mrzi. Nekad tako proveriš i da li se neko zaj-ebava, zna Bridžit. Nešto se folirala da je paglu a ustvari je "vozila".

Back