KRITICARKA

@havalius
govorio sam o samokontroli u smislu suzbijanja emocionalnog refleksa....koji, potisnut, može da stvori anksioznost...da ima razne štetne posledice, npr. odrasla osoba-regresija itd. itd.... ..ja sam tu sad malo granično posmatrao... temperament je urodjen...njega nikako ne možeš da zaobidješ, kao što se samopouzdanje stiče, nema genetskih predispozicija.....
samokontrtola se uči, a odmerenost se vaspitava.......

NevenaBGD:
he he vrlo rado su procitati. Ja mislim da ipak ne spadam u tu kategoriju ili se bar trudim uspesno da ne zvocam. Ali daj nam pisca u svakom slucaju!;)
Knjigu je pisao Neša Jovanović, poznatiji kao Čika Neša Zmaj. Knjiga je simpatična, vredi pročitati. Pisac je inače psihoterapeut i ima mnogo iskustva u ovoj oblasti.

@ Moonja

Ok, kapiram šta si hteo da kažeš. Samo da dodam da, bez obzira na to što je temperament genetski predisponiran, okolina (ljudi) ima veliki uticaj na njegovo formiranje i učvršćivanje. Dakle, sve se da vaspitati. Cepidlačim, moram malo.

Ja sam do pre par godina bas bila kriticarka i to sam kritikovala sve od reda!
Medjutim, to vise ne radim.
Sad kritikujem samo one do kojih mi je stalo.
Ustvari, trudim se da procenim coveka, kakav je, koji bi nacin ukazivanja na gresku najbolje podneo, pa se u skladu s tim i vladam.
I nesto sam primetila, argumentovanu kritiku svako prihvata!

kritikujem ono sto mi principijelno ide na ganglije (nepravda, glupost, laz).
ali me smara da se raspravljam.
iskazem sta imam i tu stanem.
mogu da dioskutujem dugo samo ako nekoga bas mnogo volim ili mnogo postujem.

inace ne zvocam nikada... i mrzim kad se meni to radi.
vise sam kao muvalo - jedno ali vredno... :)

Back