Kriterij prilikom izbora bracnog druga

Dionys

Iskusan
Poruka
5.135
Dakle, postoje oni koji imaju svoje JA i rade sve sa nekim ciljem, a ima onih koji nemaju svoje ja i npr. "idu da izgube nevinost" zato sto to danas svako "treba sto prije" da uradi. Ili npr. ne smiju da se zene ili udaju "zato sto to niko vise ne radi" ili je tendencija sklapanja bracnih zajednica u opadanju.

Ako imate svoje JA, a vi onda obradujte nas. A ostali nisu pozvani.

Tema nije za filozofiju, jer ako mene neko upita za moje kriterije, oni mogu biti filozofski, ali tema nije tu samo zbog mene, sem ako ja nisam poslednji covjek koji ima kriterije?

http://forum.krstarica.com/showthread.php/595865-Kriterij-prilikom-izbora-bracnog-druga

Dakle, postoje oni koji imaju svoje JA i rade sve sa nekim ciljem, a ima onih koji nemaju svoje ja i npr. "idu da izgube nevinost" zato sto to danas svako "treba sto prije" da uradi. Ili npr. ne smiju da se zene ili udaju "zato sto to niko vise ne radi" ili je tendencija sklapanja bracnih zajednica u opadanju.

Ako imate svoje JA, a vi onda obradujte nas. A ostali nisu pozvani.

Tema nije za filozofiju, jer ako mene neko upita za moje kriterije, oni mogu biti filozofski, ali tema nije tu samo zbog mene, sem ako ja nisam poslednji covjek koji ima kriterije?

http://forum.krstarica.com/showthread.php/595865-Kriterij-prilikom-izbora-bracnog-druga

Mogao bi svoje kriterijume da izneses - samo citiras ili kompiliras druge. Onda malo prostacis i tako u krug.

Poslednja izmena:
Sad je lose te niko vise nesmije da postavlja kriterije? A izgleda da je i sa zenidbama gotovo? Ne znam samo cega se ljudi toliko boje!

Sa brakom jeste gotovo. On je potpuno izgubio svoj smisao. Ne kazem da ce broj brakova pasti na nulu brzo, jer ce ljudi stupati u brakove po inerciji mozda jos par decenija, mozda i duze, ali ovo su mu poslednji izdisaji. Smisao braka je bio da za dobrobit drustva i potomstva ogranici odredjene ljudske porive. Ti porivi koje je neophodno ograniciti da bi brak imao smisla su muska poligamija i zenska hipergamija. Jos jedan bitan preduslov je da ljudi izbegavaju seksualne odnose pre braka. Danas niko ne zeli da prihvati ta ogranicenja i ne postoje nikakve sankcije za njihovo krsenje. Ne postoje nikakve posledice cak ni u vidu moralne osude. Po seksualnom ponasanju drustvo se srozava na nivo copora pavijana. Kako ce izgledati buducnost tesko je nagadjati, mada imam neke ideje, ali ne da mi se sad u to da ulazim.

Sa brakom jeste gotovo. On je potpuno izgubio svoj smisao. Ne kazem da ce broj brakova pasti na nulu brzo, jer ce ljudi stupati u brakove po inerciji mozda jos par decenija, mozda i duze, ali ovo su mu poslednji izdisaji. Smisao braka je bio da za dobrobit drustva i potomstva ogranici odredjene ljudske porive. Ti porivi koje je neophodno ograniciti da bi brak imao smisla su muska poligamija i zenska hipergamija. Jos jedan bitan preduslov je da ljudi izbegavaju seksualne odnose pre braka. Danas niko ne zeli da prihvati ta ogranicenja i ne postoje nikakve sankcije za njihovo krsenje. Ne postoje nikakve posledice cak ni u vidu moralne osude. Po seksualnom ponasanju drustvo se srozava na nivo copora pavijana. Kako ce izgledati buducnost tesko je nagadjati, mada imam neke ideje, ali ne da mi se sad u to da ulazim.

Odlicna analiza! Nastavi.

Da li smatras nesto ili nekog odgovornim za ovo stanje?

Odlicna analiza! Nastavi.

Da li smatras nesto ili nekog odgovornim za ovo stanje?

Ne bih hteo bas puno da razglabam, ali mislim da te promene nisu u potpunosti nastale same od sebe. Vladajuce elite su metodama socijalnog inzenjeringa svesno uticale na slabljenje porodice i obesmisljavanje braka. Cilj je ocigledno veca kontrola nad zivotom pojedinca.
Sto se tice kriterijuma za izbor partnera, strozi standardi prilikom selekcije partnera bi sigurno bili nacin da se suzbiju neke od tih negativnih pojava, ali ko ce da usmeri klince ka pravim vrednostima? Misilm da su procesi koje posmatramo nepovratni. Kao sto sam rekao, brak je mrtav.

Normalno je da sankcije postoje samo za kršenje zakona. Blago je reći da je idiotski nekome na silu braniti da stupi u seksualne odnose prije braka ili da vara muža/ženu. Da ne pričam da je nenormalno zbog toga nekoga kamenovati do smrti,išibati bičem i slično. Ne postoji ništa loše u seksu prije braka. Naravno ne mislim da sad neko treba svako veče da mjenja partnera/partnerku. I takvo ponašanje je i dalje neprihvatljivo većini. Pošto ti i dionys kažete da se prije u brak ulazilo nevino zašto ne kažete koliko je tada i životnio vijek bio kraći? Što ne kažete da se tada rijetko ko školovao i da se u brak u gradu stupalo do 20-te godine a u selu i prije? Što se tiče konkretno teme moji kriterijummi su najmanje vezani za izgled. Mnogo je važnije kakva je osoba.

lepo receno. i bolno realno.

zato bih ja da se ozenim dok brak jos postoji i jos poneko ga hoce. da napravim decu, da zivim sa tom zenom-decom imam kucu dvoriste psa...

ali koga da ozenis danas? i na koliko vremena? i sta onda?

Back