Kriterij prilikom izbora bracnog druga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Dionys

Iskusan
Poruka
5.135
Ne bih ulazio u fizicke predispozicije, nego bih se za sad ogranicio na kombinaciju materijalne situiranosti i moralne velicine. Posto su muskarci ti koji obicno posjeduju i jedno i drugo vise od zena, onda bih na temi vise volio da citam zenske odgovore, jer one biraju, a muskarci posjeduju.

Ta dva parametra bi trebala da igraju odredjenu ulogu, kod nekih vecu, kod nekih manju.

Pod vrlinama podrazumijevam prvo one glavne: hrabrost, pravednost, umjerenost i mudrost, pa onda iskrenost, postenje itd. Ako zelite sami dopunite.

O materijalnoj situiranosti bi se onda govorilo u odnosu na vrline. Dakle, ako neka djevojka zeli da kaze koji su joj kriteriji, onda bi mogla biti sasvim konkretna i da kaze npr. "bitno mi je koliko zaradjuje, a karakter manje vise". Ili "vazno je da ne gladujem, ali da mogu biti ponosna s njim ovakvim kakav je".

Ili "kod nas vrline ionako ne igraju nikakvu ulogu, bitno je po svaku cijenu zrtvovati sve da bi se doslo do neke kinte" (pa u produzetku: "ali ako bih mogla promijeniti sredinu ili svijet, onda bih cijenila hrabrost podjednako kao i materijalnu obezbijedjenost" i sl.)

Mislim, malo je tesko definisati materijalnu obezbijedjenost, jer nista nije sigurno ni vjecno, ali cim covjek ima dovoljno za hranu i ono osnovno, on je odmah sposoban i za neku vrlinu, dakle, kod materijalne obezbijedjenosti neka minimalac bude mjera.

Sto se mene tice, tema je krajnje problematicna, jer ako i ima nekog ko se trudi da bude karakteran, on ne moze da dodje do izrazaja. Da bi ovi danasnji "autoriteti" opstali i brzo se smjenjivali na celu drustva ovakvog kakvo je, oni moraju ne samo da skrecu paznju sa onog sto valja na nesto sporedno i sitno, nego da onom sto valja dodijele nekakav strahovit izgled, lazni identitet i da ga stalno sumnjice i opovrgavaju.

i ja volim te tvrdoglave kad je nesto veliko u pitanju.
ahm nisam mislio na to... xD
ja tvrdim obrnuto da se ne moze iskreno voljeti bez kriterijuma
Bleh ako imas neke kriterijume i onda nadjes to,z vuci prilicno yebeno dosadno. Ko uopste zeli da dobije sve po planu i programu. Zivot se desava kada izadjes iz svog confort zona

Neko ko mi intelektualno imponuje, kulturan je, posvecen,pravedan, co'ek od rijeci z:) .. bi bio sasvim ozbiljan kandidat za mog bracnog druga bez obzira na to koliko ima u novcaniku. Da sastavimo finansijska sredstva kolika god da su , imacemo za pristojan zivot pun ljubavi..:zaljubljena:

Mozes li da to malko konkretizujes da ne bi ljudi pomislili da zivis u svom vlastitom svijetu?

Danas su svi navikli da govore u superlativima o svima (hvalospjevi), tako da na kraju dobijamo smrdljiv buckuris od tolerancije.

Treba smjeti uprijeti prstom u komsiju i ukazati na njegovu nevaljalstinu!

Mozes li da to malko konkretizujes da ne bi ljudi pomislili da zivis u svom vlastitom svijetu?

Danas su svi navikli da govore u superlativima o svima (hvalospjevi), tako da na kraju dobijamo smrdljiv buckuris od tolerancije.

Treba smjeti uprijeti prstom u komsiju i ukazati na njegovu nevaljalstinu!

Mislis da je moj svijet malo nerealan?! To mi i majka kaze! Uh, nikada se necu udati ! z:cry:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back