emma05
Zainteresovan član
- Poruka
- 267
Policija zaplenila 30 "kalašnjikova" na severu Krita
Autor: Tanjug | 17.07.2008 - 21:49
Grčka policija zaplenila je najmanje 30 pušaka "kalašnjikov" i uhapsila jednog muškarca u današnjoj akciji u zabačenom selu na Kritu u okviru operacije čiji je cilj sprečavanje gajenja kanabisa na ovom turističkom ostrvu, saopštili su zvaničnici.
Kako je navedeno, skriveno oružje je pronađeno u selu Geropotamos, na severu Krita, oko 20 kilometata udaljeno od najpoznatijeg letovališta Retimno. U novembru je došlo do pucnjave između švercera narkotika i policije u obližnjem planinskom selu Zonijana, kada su ranjena tri policajca, podsetio je Rojters.
Grčka konzervativna vlada pokušava da nametne svoju vlast na ostrvu, na kome je zabeležena najveća stopa vlasništva vatrenog oružja u zemlji, što je ostalo još iz vremena vladavine Turaka, kada su stanovnici Krita skladištili oružje radi zaštite, navela je britanska agencija.
Policijski zvaničnici, koji su tražili da ne budu imenovani, rekli su da je uhapšeni muškarac imao kod sebe pušku "Li Enfild", pištolj i 137 metaka. Oko dva miliona turista poseti svake godine Krit, najveće grčko ostrvo, sa antičkim arheološkim ostacima, planinskim pejzažima i peščanim plažama, ali brojna zabačena sela ostaju van stvarne kontrole vlasti.
Možda ZATO Atinjani ne idu u Retimno ???, nego u Agia Marinu ......
Ha ha! E, ova ti je dobra!

Kapiram ja tebe skroz sto s toliko emocija ulazis u pricu o Gr, ali jednostavno ne volim takav ton, narocito onaj kojim si se meni obratila, kao da sam sa Marsa pala........Valjda je poenta bila da napisem kako sam ja nesto dozivela.A mene je Hanja podsetila na moj Rodos i eto ti odmah moje emocije...I opet naglasavam sve je stvar licnog ukusa. Dozivim svaki dan da cujem kako je ljudima vrhunac lepote i provoda Hersonisos na Kritu, Faliraki na Rodosu, ili npr Ipsia na Krfu......tamo si i znas kakva su to mesta, od toga se jezim ali ne reagujem, koliko ljudi toliko cudi i ako je to nekome naj, to je njegov dozivljaj i u startu imamo skroz razlicit pristup i nemamo oko cega da se raspravljamo ili ubedjujemo....Koliko dugo si na Kritu? 
osto zivis u Agia Marini,da li mozda znas kakvi su apartmani Stefania,koju radi Kalodoukas?Meni su se jako dopali po fotografijama koje sam nasla na netu,pa sam htela to da uplatim,medjutim nije bilo vise mesta.U agenciji su mi rekli da su udaljeni od plaze,ali posto smo mi inace planirali da uzmemo auto to i nebi bio neki problem.Posle svih procitanih postova imam utisak da bi trebalo da zalim.Dobro nema veze,uplatili smo neke apartmane u Retimnu od 27.8,i onako nam je taj smestaj najmanje bitan.Dakle,da li da zalim za Stefanai apartmanima u Agia Marini|?Posto kapiram da si poznavalac svih prilika na ovom ostrvu,imam pitanje u vezi sa poslom.Ja sam lekar.Kakve bi mi bile sanse za posao tamo?Mlada,bez iskustva,skoro zavrsila fakultet!Hvala na svim informacijama.