Krit - ko je bio?

Moze li neko da mi napise za i protiv za sledece hotele u Retimnu: Olimpic I, Olimpic II, Minos, Kriti Beach, Atrium, Jo An Beach?

Olimpic ti ne bi preporučio. Nalazi se u gradu, na veoma prometnoj ulici, a i dosta udaljen od plaže. Kriti beach je ok, na samoj obali gleda na početak gradske plaže. Jo-An beach je u mestu Adele, praktično produžetak gradske plaže, nekih 5-7km od centra. To je lep objekat, kupali smo se jedan dan ispred, i prošli "kroz" plac...Bungalosvkog tipa, manje kućice, veoma lep objekat...Plaža mi se ispred nije dopala, u vodi je celom dužinom obale neka stena, pa nije onaj klasičan plićak i pesak kakav deca vole. Kriti beach je sigurno najbolje rešenje od navedenih. Blizu starog grada, a na plaži, mislim da mu većina soba gleda na more...

Nasla sam za sad samo u jednoj agenciji. Cene su negde oko 500 evra po osobi sa prevozom. Za Olimpic II nemam cenu.
Dakle, isla bih u junu (muz, dete 3 godine i ja) 10 dana.
Ako je neko bio da udeli neki komentar, koju sliku...
---------------------------------------------------------------------------------------------

U kojoj agenciji?

Jel kod ovih ili?

http://www.belvi-travel.co.yu/sr/krit_retimno_htl.html

Olimpic ti ne bi preporučio. Nalazi se u gradu, na veoma prometnoj ulici, a i dosta udaljen od plaže. Kriti beach je ok, na samoj obali gleda na početak gradske plaže. Jo-An beach je u mestu Adele, praktično produžetak gradske plaže, nekih 5-7km od centra. To je lep objekat, kupali smo se jedan dan ispred, i prošli "kroz" plac...Bungalosvkog tipa, manje kućice, veoma lep objekat...Plaža mi se ispred nije dopala, u vodi je celom dužinom obale neka stena, pa nije onaj klasičan plićak i pesak kakav deca vole. Kriti beach je sigurno najbolje rešenje od navedenih. Blizu starog grada, a na plaži, mislim da mu većina soba gleda na more...

Pre par godina smo se dvoumili izmedju Jo-An Beah i Jo-An Palace hotela. Ipak je izbor pao na Palace i bili smo zadovoljni. Neko je na ovom forumu bio u Jo-An Beach-u i koliko se secam problem su bile neke velike bubasvabe. Mada bi po lokaciji taj najvise odgovarao. Mislim da je najmanja buka u tom delu.
Jako me zanima Olimpic II. I on je u prvom redu do plaze. Za Minos sam juce cula da je u mirnijem delu ali da uvece prave neke zurke na bazenu pa je iz tog razloga bucno.
Gde si ti bio smesten (da ne kopam sad po forumu)?

Pre par godina smo se dvoumili izmedju Jo-An Beah i Jo-An Palace hotela. Ipak je izbor pao na Palace i bili smo zadovoljni. Neko je na ovom forumu bio u Jo-An Beach-u i koliko se secam problem su bile neke velike bubasvabe. Mada bi po lokaciji taj najvise odgovarao. Mislim da je najmanja buka u tom delu.
Jako me zanima Olimpic II. I on je u prvom redu do plaze. Za Minos sam juce cula da je u mirnijem delu ali da uvece prave neke zurke na bazenu pa je iz tog razloga bucno.
Gde si ti bio smesten (da ne kopam sad po forumu)?

pa što opet u retimno?
preporučio bi ti haniu, tj. oblast agia marina-platanias...objekti bungalovskog tipa, na plaži, duga plaža, peščana, raj za decu, dobra buska veza do hanie, ako nećeš da rentaš auto. dalje, tu su ti blizu gramvousa, na jugu paleohora...ja bi razmislio. haniu da ne pominjem, na mene je ostavila jači utisak od retimna.

pozdrav

pa što opet u retimno?
preporučio bi ti haniu, tj. oblast agia marina-platanias...objekti bungalovskog tipa, na plaži, duga plaža, peščana, raj za decu, dobra buska veza do hanie, ako nećeš da rentaš auto. dalje, tu su ti blizu gramvousa, na jugu paleohora...ja bi razmislio. haniu da ne pominjem, na mene je ostavila jači utisak od retimna.

pozdrav

pravo da ti kazem godinama sam isla u retimno, nekako sam emotivno vezana za taj gradic. naravno ne znaci da bi odustala od krita ako u retimnu ne nadjem odgovarajuci smestaj. sad moram da se prilagodim detetu. daj mi neki link za te bungalove.
svaki predlog je dobro dosao. ali ipak bih birala oblast retimno - hanja sa akcenotm na retimno.

zato, predlazite!!!! ;)

pravo da ti kazem godinama sam isla u retimno, nekako sam emotivno vezana za taj gradic. naravno ne znaci da bi odustala od krita ako u retimnu ne nadjem odgovarajuci smestaj. sad moram da se prilagodim detetu. daj mi neki link za te bungalove.
svaki predlog je dobro dosao. ali ipak bih birala oblast retimno - hanja sa akcenotm na retimno.

zato, predlazite!!!! ;)

kalodoukas je prošle godine radio nekoliko apartmana u plataniasu. pogledaj nijhov sajt. verovatno će se neki od galinijevih alter-ega javiti da te ubedi u lepotu hanije...;):mrgreen:

pozdrav

Ma volim ja Retimno, ali je Hanja ipak biser ostrva, odmah posle Agios Nikolaosa.

Trotter očigledno poznaje materiju, i dobronameran je, kao i uvek.

Daću neke predloge kad se vratim sa posla, oko ponoći, sada me gazda mrko gleda, jer i dalje NE MOŽE da shvati da kad imaš ADSL, ne trošiš impulse .....

Biti Grk NIJE nacionalnost, nego zanimanje .....

emma05
-------------------------

Jel dobra ta agencija belvi-travel,ovako kakav im je sajt izgledaju dosta profesionalno,da li si ih koristila do sada ili ti ili neko drugi?

mislim da sam na nekom forumu procitala da su ok. ja licno nisam putovala sa njima. ako slusas druge... uvek ce biti i pozitivnih i negativnihi komentara.

Volim i ja Hanja ali Retimno je Retimno. :)

Moram da priznam da sam u Hanja (iliti Hanji) bila jednom i samo sam obisla stari grad.
Nasla sam danas neke zanimljive apartmane, mislim da se zovu Oscar Village ili tako nesto. Da nije neko bio tamo?

Moram da priznam da sam u Hanja (iliti Hanji) bila jednom i samo sam obisla stari grad.
Nasla sam danas neke zanimljive apartmane, mislim da se zovu Oscar Village ili tako nesto. Da nije neko bio tamo?

Možda Agios...Nisam bio, al' planiram. Mislim da ima sjajnu poziciju, jer je na toj strani najbliža južna strana, posebno Iarapetra. S druge strane, još malo na istok je Sitija, koja je takođe grad koji vredi videti, bar se meni tako čini na osnovu fotografija koje sam skinuo sa neta. Jedino što ne znam kakve su plaže u oko Agiosa. Ma, za Krit je minimum 4 puta, taman za svaku oblast po jednom...

Nije loše, ali ništa spektakularno. Nalazi se u mestu Agia Marina, koje je u stvari predgradje Plataniasa. Malo apartmansko naselje sa bazenima, i izlazi na plažu.

Evo ovde imaš malo fotografija....

http://www.oscarvillage.com/oscarvillage-uk.html

Možda Agios...Nisam bio, al' planiram. Mislim da ima sjajnu poziciju, jer je na toj strani najbliža južna strana, posebno Iarapetra. S druge strane, još malo na zapad je Sitija, koja je takođe grad koji vredi videti, bar se meni tako čini na osnovu fotografija koje sam skinuo sa neta. Jedino što ne znam kakve su plaže u oko Agiosa. Ma, za Krit je minimum 4 puta, taman za svaku oblast po jednom...

U Agios Nikolaosu preovladavaju stenovite plaže.
Mada ima i ostalih....
Recimo Havania je šljunkovita, a Almiros (koja je i najbolja) i Ammoudara su peščane.
U okolini je najzanimljivija Elounda, na 6 km udaljenosti.

Agios je PREDIVAN, ali učmao i dosadan ......

Evo moj skroman predlog za letovanje u Agios Nikolaosu.

Potpuno renoviran ( ko je bio ranije bio u njemu, nikako ga ne bi prepoznao) hotel iz lanca Iberostar: Mirabello. Hotel je renoviran tako, da su ostali samo spoljni zidovi, sve ostalo je novo. Ima sopstvenu plažu, bazene, vodene sportove, tenis terene. Predivan šumarak na jednom delu plaže.
Glavni barmen je Novosađanin, koji drži beach bar na samoj plaži. Garantovana zabava do jutarnjih časova, odnosmo, DOKLE GOD vi želite ....

Evo malo fotografija ...

1135-b.jpg

1136-b.jpg

1139-b.jpg

1140-b.jpg

1141-b.jpg

Evo da dokumentujem svoje prethodne postove...

Plaža u Plataniasu...

dscn0697cr7.jpg

dscn0701zw3.jpg

Posle kupanja u Plataniasu, nađete neku lepu tavernu, naručite dolmas, musaku...pa sve to lepo zalijete Vilanom :mrgreen: ili Liatikom. Ja uz musaku preferiram belo, prema tome Vilana :mrgreen:

dscn0670ns6.jpg

Uopšte nije tako strašno...
.
Za takav hotel sa 4 zvezdice, iz Iberostar lanca hotela, 100 eur za polupansion u punoj sezoni nije previše.
Puna sezona im je od 01. jula do 15. septembra.
U predsezoni i postsezoni je 60 evrića

"Nije previse" je relativna stvar. Ako na to dodamo jos i cenu aviona meni licno ispadne mnogo.
Ipak u hotelu provedemo najmenje vremena - spavamo i jedemo i to je to.

Nije BAŠ tako.

Platanias je nazvan po drvetu Platanu, koje je najčešće drvo posle limuna, narandže i masline u tom kraju.
Ima ga bukvalno na svakih 5 metara. Nema baš izdašnu krošnju, i ne daje baš pravu hladovinu, ali bolje išta nego ništa ....
Raste duž cele plaže

Da, stvarno ih ne vole. U Sudi ima velika američka vojna baza, ali je vojnicima zabranjen izlazak u grad, da ne bi bilo sukoba sa stanovništvom. Uopšte ne izlaze iz baze, čak im dovode i prostitutke u bazu ....

Back