Krit - ko je bio?

Ја сам била пре две године, али веруј ми уопште се не сећам цена. :aha:
Била сам у Кнососу али не са групом него у свом аранжману јер сам имала кола. Са групом је било око 50е, што ѕначи да је мене изашло јефтиније - можда око 30е. Стварно се не сећам јер сам куповала и књиге, брошуре,... а није ми било важна цена - хтела сам да видим, и имала сам пара! Хвала Богу на томе! :D

А у Археолошком музеју у Ираклиону нисам била, нажалост. А хтела сам. :aha:
Не сећам се због чега нисам отишла :think: вероватно ме опило сунце, море и љубав! ;) :heart:

Биће неке друге прилике! :D

Pa da . Pare i nisu tako bitne ako zelis da vidis istorujsku kulturu. Kad se ima moze se ! :hahaha: :)

Колике су цене обиласка знаменитости на Криту, пре свега историјских ? :hvala:

Ako ides sa nekom dobrom agencijom to ti tada nije bitno posto onda agencija uracuna u tu cenu koju si platio za odmor.A ako ne ides preko agencije onda ako potrefis kada budu neki izleti koju Grci organiazuju onda ti je super.Nije puno para. :D

Ako ides sa nekom dobrom agencijom to ti tada nije bitno posto onda agencija uracuna u tu cenu koju si platio za odmor.A ako ne ides preko agencije onda ako potrefis kada budu neki izleti koju Grci organiazuju onda ti je super.Nije puno para. :D

To nije tačno! Agencija samo naplaćuje prevoz, smeštaj i hranu. Sve ostalo putnici sami plaćaju!

Ali bilo bi super da zaista bude sve all inclusive - to bi bilo idealno! :D

U oktobru počinju kiše, mada je more još dovoljno toplo za kupanje. Otprilike kao u Crnoj Gori u avgustu. Preko dana je i dalje toplo, za kratke rukave. 25-30 C
Noću bude za duge rukave, čak i tanak duks.
Ipak ...kiše znaju da budu tako jake, pošto nisu padale od marta, da ne pomaže ni kišobran. Nekada i po 24 sata bez prestanka.
Pre 5 godina su se dvojica Engleza UDAVILA na ulici tokom provale oblaka u Platanjasu, jer se prava reka sjurila sa brda.
Verovatno su bili pijani, kao i SVI Englezi, ali ipak...nije naivna stvar.

U oktobru počinju kiše, mada je more još dovoljno toplo za kupanje. Otprilike kao u Crnoj Gori u avgustu. Preko dana je i dalje toplo, za kratke rukave. 25-30 C
Noću bude za duge rukave, čak i tanak duks.
Ipak ...kiše znaju da budu tako jake, pošto nisu padale od marta, da ne pomaže ni kišobran. Nekada i po 24 sata bez prestanka.
Pre 5 godina su se dvojica Engleza UDAVILA na ulici tokom provale oblaka u Platanjasu, jer se prava reka sjurila sa brda.
Verovatno su bili pijani, kao i SVI Englezi, ali ipak...nije naivna stvar.

Pa da , tako sam i ja mislio da je tako tada. :)

15.08. idemo suprug, detence i ja u retimno :D na zalost, ne vozimo kola, tako da otpada rent-a-car :(
koje su opcije za obilazak? postoje, verujem, organizovani izleti preko nekih lokalnih agencija. moze li neko da mi preporuci?

Jel idete preko neke agencije? Ako idete onda pitaj njih da li oni organizuju nesto , a verovatno da. :D Ako ne onda nista jedino ako mozete busom da odete gde hocete

provericju sa nashom agencijom.
mada, bilo bi dobro znati neku lokalnu agenciju koja je na dobrom glasu ;)

TUI Hellas je,bez ikakve dileme najjača agencija na tržištu Retimna. Malo su skuplji od ostalih, ali vredi. Jedino ... obavezno ih pitajte, imaju izlete sa vodičima koji daju informacije isključivo na skandinavskim jezicima. Tražite englesku grupu.

@sch
kakve su cene ove godine u odnosu na ranije? šta je najviše poskupelo (gotivo, hrana u radnjama, restoranima)? da li još uvek boravite na Kritu? I molim za savet šta je najboljeke obići (plažu ili nešto podjednako dobro) na potezu istočno od Matale i istočno od Irakliona (bio sam u Agiosu, Vai, Istro, Mirtosu pored Ierapetre). Veliki pozdrav !

@sch
kakve su cene ove godine u odnosu na ranije? šta je najviše poskupelo (gotivo, hrana u radnjama, restoranima)? da li još uvek boravite na Kritu? I molim za savet šta je najboljeke obići (plažu ili nešto podjednako dobro) na potezu istočno od Matale i istočno od Irakliona (bio sam u Agiosu, Vai, Istro, Mirtosu pored Ierapetre). Veliki pozdrav !

Cene su malo skuplje u odnosu na ranije i mislim da su najvise poskupeli gorivo i hrana u prodavnicama (i na plazi).
Da ljudi sada sve vise borave na Kritu.Pa ako si bio na svim tim mestima valjda si video i cuo stga treba obici.Uzmi kartu plaza na Kritu i vidi koje su oznacene drugacije. :D

sch
Da li mozes da mi kazes koju je najbolje rent a car agenciju da izaberem u Hanji... Na osnovu svega sto si napisao do sada znam da je bolje ranije da rezervisem, pogotovo jer dolazim u drugoj poluvini avgusta... I da li imas neki savet u vezi osiguranje....

Back