Krit - ko je bio?

Cao svima!
Forum je super,pun informacija!Ovog leta idem u Hersonisos,videla sam neke slike na netu i razocarala se izgledom plaze koja deluje nekako mala,uska....Pa molba da mi kaze neko ko je bio da li je zaista to tako,da li u blizini ima neka lepsa plaza?
Hvala unapred!

http://morpheas-apartments-plakias-crete-greece.com/
Borise ja bi se `izolovao` ovde sledeci put na Kritu.Prosle godine kad sam gledao juznu stranu Krita naisao sam i na ove apartmane.

A u Mochlosu sam bio dvaput jako mi se dopalo!Pravo mesto za odmor za fenomenalnim i jeftinim tavernama na samoj plazi.
http://www.mochlos-crete.gr/

Kad ti sad napisem gdje sam bio...u top ces me strpati :mrgreen: ...
Naime...odlucimo se za hotel Malia Beach...svega 2km od centra Malie...ali jako tiho i mirno mjesto...za ne povjerovati da je samo na 2km od tog hotela totalno ludilo (: ...

Dakle, soba i hotel bi izgledali ovako...

Uploaded with ImageShack.us

Sto se hotela tice...nudi iskljuvico polupansionsku varijantu ali cistoca, polozaj, klopa i servis su odlicni...srdacno preporucujem.
Svako vece smo isli u jednu tavernicu koja se nalazila pored hotela...iskljucivo grcka muzika i jako prijatno osoblje koje se sastojalo od bracnog para i dve cerkice (: ...su doprinjeli jos prijatnijem boravku.
U toj tavernici sam upoznao jedan Irski bracni par koji vec poslednjih 20 godina dolazi samo na Krit (: ...kao i ja, odusevljeni su onim sto nudi (: ...

Fenomenalno Borise!!!
Bas si me osvezio sa ovim fotkama,bravo!

:hvala:...htjedoh rezervisati hotel i za sledecu godinu ali mi ljepsa polovina ne dozvoli :mrgreen: ...
Sledeci Februar cemo za Filipine (: ...iako se meni ide na Krit :dash: ...
Nema ljepse destinacije i ljepseg osjecaja slobode (: ...

Divne fotografije!Krit-moja zelja koju jos ne ostvarih!

Ako ikada budes mogla...vrijedi, vjeruj mi...

Bila sam u Agiosu. mesto je slatko, kao mala Venecija, mirno, kulturno ( moram ovo da naglasim bila sam na Zakintosu proslog leta :D ).
Cak su i Grci nekako finiji, usluga po kafiicma, restoranima, odlicna. Svi su prijatni, raspolozeni za razgovor. Bas simpaticno mesto.
I sto je najzanimljivije nema Srba. :D Sem onih iz hotela, nikog iz Srbije nismo culi ni videli.
Nije ni nesto skupo, cene su manje vise kao u Beogradu, sto se tice hrane, pica. Skupi su izleti, nema skoro nista ispod 50 eur. Santorini 120.
Rentakar je 50 eur za dan. 120 za 4 dana, bar tada kad sam ja bila, sredinom avgusta, kazu da je van sezone mnogo povoljnije.
Mana Agiosa su jako lose plaze, tj. i nema ih. Agios je luka, pa je prljava voda blize centru, ima par plazica dalje od centra ali su male i nije ni tamo bas neka voda.
Ali, 10 km od Agiosa ima divna plaza, busevi idu stalno. ( to je ta plaza na slici ).
Bila sma u Iraklionu, isto divan gradic. Hersonisos je bezveze, nocni provod je kao na Zakintosu (znaci maloletni debili), Knossos obavezno posetiti, a izlet na Spinalongu je na kraju ispao odlican, mada prvo nisam htela na da idem. :) To je ostrvce gde su slali leprozne bolesnike, gde su oni ziveli, isli u skole, vencavali se, umirali...
Sve u svemu,preporuke za Krit, ogorman je, tesko ga je obici za mesec dana, a ne za deset, ali ostrvo kojem zelis da se vratis, definitivno.

Jel ima neko iskustva sa odlaskom na boom sto se kaze :) da se trazi smestaj na licu mesta, bez ikakvih online rezervacija i agencija, pa da podeli sa nama, da li vredi ici tako, da li moze da se prodje povoljnije, i koja je cena povratne karte za trajekt...?!
Hvala :)

Molim da mi neko pomogne sa nedoumicom... Planiram ovog leta 2012. sa suprugom i sinom (2,5god) letovanje na Kritu. Da li je bolje ici na istocnu ili zapadnu obalu (ili juznu)? Ono sto bismo volele da dobijemo je: mirnije more, puno zelenila u okolini hotela, mirniji al opet urbani gradic sa restoranima (u smislu da nije samo hotel postavljen usred nicega okolo), i da imamo ponesto kulturno-istorijski da vidimo. Unapred hvala. Jelena

Molim da mi neko pomogne sa nedoumicom... Planiram ovog leta 2012. sa suprugom i sinom (2,5god) letovanje na Kritu. Da li je bolje ici na istocnu ili zapadnu obalu (ili juznu)? Ono sto bismo volele da dobijemo je: mirnije more, puno zelenila u okolini hotela, mirniji al opet urbani gradic sa restoranima (u smislu da nije samo hotel postavljen usred nicega okolo), i da imamo ponesto kulturno-istorijski da vidimo. Unapred hvala. Jelena

1. Mirno more ne može biti u avgustu NIGDE. Najmirnije je u septembru, pa onda u junu, eventualno u julu.

2. Zelenila ima svugde, osim na samoj plaži jer najomiljenije kritsko drvo platanjas ne može da opstane na peščanoj podlozi. U okolini hotela ćete naći palme, koje ne daju baš mnogo hladovine, ali ih svi sade zbog lepote i imidža.

3. Mirniji, ali urbani gradić ....Ubedljivo najlepši na Kritu je Agios Nikolos na istoku, jedina mana je mali izbor plaža. Na južnoj obali, gde je najtoplije more (mada je SVUDA toplo, je Ierapetra. Ako ne želite gužvu na plaži, najbolji izbor su predgradja Hanje (Chania) na zapadu ostrva. Hanja ima najmanje deset puta dužu plažu od prelepog Agiosa. Nije loš ni Retimno, na severnoj obali, pravi mali šarmantan grad.

Izbegavajte glavni grad Iraklio (Heraklion), jer su plaže jako daleko. Izbegavajte zbog malog deteta Malju, Sisi, pa i Hersonisos zbog ludih Engleza koji stvaraju neopisivu buku 24 sata na dan.

Nećete pogrešiti, Krit je NEVEROVATAN !

I nama bi trebala mala pomoc :)... Krit nije sporan, tamo smo od 16.08.2012, uplatili smo hotel u Retimnu... U medjuvremenu, na netu po raznim forumima, sajtovima, upoznavali smo se sa Kritom. Ostrvo zaista, po svemu tome, deluje skoro nestvarno. Ali pojavila se mala nedoumica, da li da promenimo smestajnu lokaciju i predjemo u blizini Hanie ( zbog Balosa, Elafonisia, Falasarne... ), jer iz Retimna ka tim plazama treba bar po dobra 2 sata vozne iznajmljenim kolima... A kakvo je onda to leto ako se samo vozikamo... Kako god, svaki dobronameran savet bi nam pomogao ( jer mozda gresimo sto se tice razdaljina )... RETIMON ili HANIA??? Pozz svima...

@cokodeks
Mi smo prosle godine bili smesteni u Retimnu. Nismo se pokajali ni jednog trenutka.
Razmisljali smo, ne mozemo da obidjemo sve i da vidimo, zato smo na licu mesta odlucivali gde cemo ici ili ne taj dan. Princip naseg letovanja je kompletno opustanje i nikako zurba i jurnjava za necim sto su bili, videli ili preporucili drugi. Sto ne stignemo ovo leto bice drugo.

Ja sam pre dve godine bila na Kritu, sa suprugom i decom. Boravili smo u hotelu Mirabello beach u Agios Nikolaosu. Hotel je fantastičan, mada su i cene u njemu jake. Za naš budžet je bio prihvatljiv boravak van sezone. Bili smo u maju mesecu, i lepo se proveli. Deca su se kupala u zatvorenom bazenu, a mi odrasli i u moru.
Hotel je pravi resort. U njegovom sastavu je pored glavne zgrade i kompleks bungalova sa sopstvenim bazenom. Hotel ima 3 spoljašnja bazena, svoju plažu, ronilački klub. Ima teniske terene, fitnes salu, i puno dodatnih sadržaja.
Hrana u hotelu je uzvanredna, ambijent divan.
Iznajmili smo auto, i obišli istočni deo ostrva. Išli smo do Elounde, Larapetre, Irakliona i posetili Knosos.

Poslednja izmena od moderatora:

Back