Bila sam u Agiosu. mesto je slatko, kao mala Venecija, mirno, kulturno ( moram ovo da naglasim bila sam na Zakintosu proslog leta

).
Cak su i Grci nekako finiji, usluga po kafiicma, restoranima, odlicna. Svi su prijatni, raspolozeni za razgovor. Bas simpaticno mesto.
I sto je najzanimljivije nema Srba.

Sem onih iz hotela, nikog iz Srbije nismo culi ni videli.
Nije ni nesto skupo, cene su manje vise kao u Beogradu, sto se tice hrane, pica. Skupi su izleti, nema skoro nista ispod 50 eur. Santorini 120.
Rentakar je 50 eur za dan. 120 za 4 dana, bar tada kad sam ja bila, sredinom avgusta, kazu da je van sezone mnogo povoljnije.
Mana Agiosa su jako lose plaze, tj. i nema ih. Agios je luka, pa je prljava voda blize centru, ima par plazica dalje od centra ali su male i nije ni tamo bas neka voda.
Ali, 10 km od Agiosa ima divna plaza, busevi idu stalno. ( to je ta plaza na slici ).
Bila sma u Iraklionu, isto divan gradic. Hersonisos je bezveze, nocni provod je kao na Zakintosu (znaci maloletni debili), Knossos obavezno posetiti, a izlet na Spinalongu je na kraju ispao odlican, mada prvo nisam htela na da idem.

To je ostrvce gde su slali leprozne bolesnike, gde su oni ziveli, isli u skole, vencavali se, umirali...
Sve u svemu,preporuke za Krit, ogorman je, tesko ga je obici za mesec dana, a ne za deset, ali ostrvo kojem zelis da se vratis, definitivno.