Krit - ko je bio?

Zavisi u kom periodu ces da ides.Ja sam letos rezervirao unapred,a kad smo krenuli(ukrcali na ferry)video da mozda nije bilo potrebno ali nikad se ne zna kada ce guzva.Mozes rezervirati unapred preko samih sajtova kompanija(ANEK,Minoan,etc.)ili preko www.ferries.gr ili drugih pretrazivaca.Platio sam karticom.Karte uzimas u Pireju.Mislim da karte za ferry mozes da kupis i u agenciji u Beogradu-mislim da se zvala Kalodoukas ili sl..

Mi smo se sprijateljili sa ljudima gde smo odseli,bili su fenomenalni domacini,skroz opusteni,uvek spremni da pomognu o bilo cemu.Cascavali su nas rakije i piva i raznih mezakluka(gledali smo neke utakmice na svetskom u fudbalu zajedno)i brinuli su se o nasoj deci kao o njihovoj.Gde da smo posli sa lokalcima smo se proveli fenomenalno.Prosli smo divnih 15 dana na Kritu i opet cemo ga posetiti samo ovaj put zapadnu stranu ostrva.

Procitala sam celu temu i odusevljena sam Kritom.
Ljubav na prvi pogled.
Decko i ja planiramo da idemo ove godine na Krit,samo sto mi planiramo da ga obilazimo quad-om (cetvorotockas).Do sada nisam procitala da je iko obilazio ostrvo sa njim obicno se spominje auto ili skuter.Moje pitanje za stanovnike Krita i one koji ga bolje poznaju,dali je izvodljiva nasa zelja ,kolike su cene iznajmljivanja i dali nam i za njega treba medjunarodna dozvola.

Bio sam na Zakintosu, boravio u Paraliji, video Meteore(Manastiri na stenama), pio sam u Kateriniju uzo(grcku rakiju), gledao prorociste u Delfima, posmatrao Akropolj, kupovao u Solunu ali nigde nisam slusao lepsu kitaru od Krfove. Za Krf se pominje "atlantida"...

Izgleda ipak gresim...ali siguran sam da je pisalo 7days/35eur za quad!Nekoliko puta sam prolazio kroz Maliu i Stalidu i gledao te natpise!I meni se cinilo da je to mnogo malo!Mozda gresim,mozda je to bila dnevna cena ali to je bilo u Malii,gde je sve moguce ali proverio sam malo i nasao ovo,ipak je izgleda bilo to cena za extra dan...vidi http://www.extremerentals.eu/prices/

Poslednja izmena:
Evo i ja da se ubacim...posto zivim na kritu..
on ti je dobar za krace relacije i obicno ih voze u lokalu...
stvarno nisam videla da ih voze po a.putu...
a za obilazak ,vecih gradova..ono od grada do grada ti ga uopste ne preporucujem..
posto je to kilometraza od 60-80-100 km i on ti uopste nije za te relacije...
prvo gubljenje vremena ,drugo nisu bas sigurni za puteve, kakvi su na kritu...
dosta su teski i nezgodni za voznju...u svakom slucaju probajte na jedan dan,nikako ne uzimajte za vise dana,pa ako mislite da moze za dalje ralacije,produzis...
po meni je auto zakon za obilazak...
posto uskoro pocinje sezona, ako hoces mogu da se raspitam koje su cene...
pozdrav:bye:
p.s. ovde ih zovu - guruna -

Gorice, posto zivis na mestu gde se nadam da cemo ove godine posetiti, da li bi mogla da se raspitas ili vec znas koje su cene smestaja studija (apartmana) A kategorije i hotela kategorije minimum 3*. Interesuje me smestaj blize gradu Retimno. Hvala!

Gorice, posto zivis na mestu gde se nadam da cemo ove godine posetiti, da li bi mogla da se raspitas ili vec znas koje su cene smestaja studija (apartmana) A kategorije i hotela kategorije minimum 3*. Interesuje me smestaj blize gradu Retimno. Hvala!

Neznam ali mogu da se raspitam...
jos uvek nista ne radi..od marta pocinju da se pripremaju...
ono sto budem saznala ranije,javicu ti...
cene se verovatno malo razilkuju u gradi i u okolini Retimna...
dali ima neko mesto o kom razmisljas,da mi malo olaksa...
ima toliko hotela.........
pozdrav..
http://www.etravel.gr/rethymno.html
http://www.etravel.gr/crete_areas/rethymno/rethymnon_en.htm
prvo -okolna mesta ,apartmani i hoteli
pa ako ti se nesto svidi da se raspitam za cene..
drugo je u gradu..
to sam imala od ranije...

Poslednja izmena:
Hval na odgovoru.
Bas sam se smorila,to nam je delovalo onako avanturisticki.Ali dobro,videcemo jos....
Bilo bi lepo kad bi mi saznala cene,barem otprilike.

Evo i ja da se ubacim...posto zivim na kritu..
on ti je dobar za krace relacije i obicno ih voze u lokalu...
stvarno nisam videla da ih voze po a.putu...
a za obilazak ,vecih gradova..ono od grada do grada ti ga uopste ne preporucujem..
posto je to kilometraza od 60-80-100 km i on ti uopste nije za te relacije...
prvo gubljenje vremena ,drugo nisu bas sigurni za puteve, kakvi su na kritu...
dosta su teski i nezgodni za voznju...u svakom slucaju probajte na jedan dan,nikako ne uzimajte za vise dana,pa ako mislite da moze za dalje ralacije,produzis...
po meni je auto zakon za obilazak...
posto uskoro pocinje sezona, ako hoces mogu da se raspitam koje su cene...
pozdrav:bye:
p.s. ovde ih zovu - guruna -

Da li neko zna (bio, video) kakva je realno plaža u Agia Marini? Na slikama mi se svidja ali mnogo puta sam se razočarala kad plažu sa slike vidim svojim očima... :think::sad2::zper:

Zanima me i da li je pesak i na plaži i u vodi ili su nekim slučajem zalutali šljunak i kamenje kao i da li je plitko i kad se ode dalje ili je odmah posle par metara duboko? :think:

Hvala! :cvet:

Jak podmorski zemljotres potresao Grčku, Tursku, Egipat

01. april 2011.

Jak zemljotres čiji je epicentar bio pod morem, potresao je danas popodne južno grčko ostrvo Krit, a zgrade su se tresle i u Egiptu i Turskoj.

Policija u Grčkoj kaže da nema prijave oštećenja ili povreda.

Po prvom proračunu, zemljotres je imao magnitudu od 6,2 stepena po Rihterovoj skali, a potresao je južne obale Krita u 16:29 po lokalnom vremenu (15:29 po srednje-evropskom vremenu), saopštili su odvojeno Geološki institut u Atini i Istraživački centar za nauke o Zemlji u Potsdamu, Nemačka.

Američko Geološko društvo (USGS) je preliminarnu magnitudu procenilo na nešto manju, od 5,9 stepeni.

Policija u Ierapetri, gradu na južnoj obali Krita, najbližem epicentru, kaže da je zemljoters snažno potresao zgrade, ali da nema izveštaja o oštećenjima ili povredama...

> http://www.rtv.rs/sr_lat/evropa/zemljotres-potresao-krit_246812.html

Back