Krit - ko je bio?

Plaza Elafonisi sa panorame po losem vremenu...nazalost...

img1608s.jpg

Knosos

img1711g.jpg

img1717apd.jpg

Nepoznata plaza na putu do Chanie

img1925y.jpg

Chania

img1935y.jpg

Molom za pomoc. Uskoro krecemo i hteli smo da rezervisemo auto preko interneta. Dobili smo ponudu koja nam deluje prihvatljivo, sto se cene tice, ali nemo pojma sta je od osiguranja potrebno i znacajno imati.
Konkretno ovako su nam napisali:
Our rates Include
(LI) Third Parties Liability & Fire Insurance to our vehicle.
(CDW) Collision damage waiver
Tires, damages under the car and windscreens insurance
(PAI) Personal accident insurance
(TP) Theft Protection
Road assistance. Service 24 hours.
24- Hours Road Assistance.
Delivery/collection service (within 40km of Heraklion aerea)
Road maps
19% VAT
Maintenance
Services with extra charge
(SCDW) Supercollision damage waiver relieves the renter of all financial responsibility in case of damage 6 Kat A 7 Euro Kat B,C
Second additional driver (or more): 3,00 per day.
Baby seat: 1,00 per day.

Ako mi neko moze da pomogne, hitno je, treba da potvrdimo ili odustanemo. Konkretno, da li je potrebno uplatiti dodtno "Supercollision damage waiver relieves the renter of all financial responsibility in case of damage"?

Ja to verovatno gledam malo pristrasno, kao neko ko je dugo radio u turizmu, izmedju ostalog i u rent a car-u...

Moje je da ponudim, a tvoje je da prihvatis ili ne. Nista ti NE MORAS....ali onda ides peske .....
Ja kola izdajem samo pod mojim uslovima. Ako mi se ne svidja kako izgledas, radije ih ostavim u garazi, i cekam da naidje neko drugi. Ovo bez ikakve ironije, tako se radi ovaj posao.

Molom za pomoc. Uskoro krecemo i hteli smo da rezervisemo auto preko interneta. Dobili smo ponudu koja nam deluje prihvatljivo, sto se cene tice, ali nemo pojma sta je od osiguranja potrebno i znacajno imati.
Konkretno ovako su nam napisali:
Our rates Include
(LI) Third Parties Liability & Fire Insurance to our vehicle.
(CDW) Collision damage waiver
Tires, damages under the car and windscreens insurance
(PAI) Personal accident insurance
(TP) Theft Protection
Road assistance. Service 24 hours.
24- Hours Road Assistance.
Delivery/collection service (within 40km of Heraklion aerea)
Road maps
19% VAT
Maintenance
Services with extra charge
(SCDW) Supercollision damage waiver relieves the renter of all financial responsibility in case of damage 6 Kat A 7 Euro Kat B,C
Second additional driver (or more): 3,00 per day.
Baby seat: 1,00 per day.

Ako mi neko moze da pomogne, hitno je, treba da potvrdimo ili odustanemo. Konkretno, da li je potrebno uplatiti dodtno "Supercollision damage waiver relieves the renter of all financial responsibility in case of damage"?

ne razumem bas sve ali trazi na ugovoru da ti napisu NO SELF RISK i to ti je onda garancija da ne ucestvujes u steti i ne snosis nikakvu odovornost bilo da si kriv ti ili neko drugi. meni su u par agencija rekli da imam puno osiguranje ali nisu to hteli da naznace u ugovoru i onda znas da ima neka zamka u svom tom tekstu.
pozdrav

Ništa nije značajno...potrebno...ugovor za iznajmljivanje kola treba ogoliti do maksimuma, pošto oni ionako nemaju sve to osiguranje, samo ga reklamiraju.
Osim naravno....najveće firme...Budget, Dollar, Hertz ...
Razlika u ceni je TAČNO TOLIKA !

VAŠE je da birate da li hoćete potpunu zaštitu ili ne. A ja radeći za jaku firmu ne mogu da izdam auto bez potpunog osiguranja.

Kol'ko para....tol'ko muzike....

Lepo se provedite i izbegavajte ovih dana južnu stranu ostrva, duva jak vetar.

omalos_l.jpg

Kada želim da pobegnem od ''rerne'' (kako ovu toplotu nazivaju Skandinavci), na samo 40 kilometara od Hanje, a na nadmorskoj visini od cca 1100 metara, nalazi se visoravan iznad oblaka - Omalos oropedi (plato). Maštam da jednoga dana kupim ovde kuću od kamena.
Postoji i jezero na platou. Zimi je malo teže stići gore. Potrebno je neko terensko vozilo sa pogonom 4 x 4. Dovoljna je i Lada Niva.

cica prodaje fantastican "minojski sir" ispred manastira kod elafonisi plaze... naravno da ne zna rec engleskog( ni brojke):)

i jedan savet vozacima- dobro obratite paznju , znakovi su vecinom zaklonjeni, prekriveni granama. naoruzajte se strpljenjem i budite pazljivi!

Poslednja izmena:
Jednom sam svratio u prolazu, jer mi se učinilo zanimljivo dok sam prolazio kolima.

To je jedno malo mestašce zapadno od Iraklia. Grubo... oko 20 km.
Prednosti mesta su što je plaža ušuškana stenama koje čine prirodnu luku i zaštitu od vetra, tako da skoro nikada nema talasa, samim tim i more je besprekorno prozirno. Video sam plavu zastavu EU, što svedoči o čistoći mora. Plaža je peščana.

agia-pelagia-crete.jpg

Back