Kriptovalute

Samo vi ponavljajte "balon" i "spekulativno", biće vam lakše.

Razlika je u tome što su i najveći krenuli u adoption, dodatno validirajući ceo asset class. Razlika je u gaženju SECa od strane Ripplea, u IPOu Coinbasea. Razlika je u tome da je DeFi tada bio nepoznata reč, sada se u DeFi obrću milijarde. Selebritiji prave NFTove, sportski timovi prihvataju kripto itd itd.

Znam da vi to nećete priznati, ali lepota je u tome da nas baš briga za to :mrgreen:
Obrcu se milijarde?
U CDO je bilo 7.300 milijardi pa je sve do zadnjeg dolara nestalo.

Ja sam vise puta rekao na ovoj temi, cena prosto nije dovoljno velika, mora to jos da skoci. Previse je kripto mali i beznacajan da bi uticao na markete.

Neki koji budu umeli da izadju iz voza na vreme, odnece neki kajmak kuci. I oni koji nisu ulagali nista u to,ali su napravili neke berze da se tu kao trguje za proviziju oni nemaju rizik. Ti ce isto lepo profitirati, zatim ce uraditi IPO poput coinbase, i onda ce pokusati da prodaju svoj deo nekom trecem za ziv kapital dok jos insajderski rukovode firmom i zaradjuju od rasta akcija. Jer kad produkt umre, umrece i firma kojoj je to osnovna delatnost. Zato je treba uglaviti u tudj portfolio.

Medjutim njih ce biti vrlo malo.

Vecina, 99% ce da odnese sipak.

Kada si to bio skeptičan? Kada je sa 8$ pao na 3$? Kada je sa 1200$ pao na 200$? Ili možda kada je sa 20.000$ pao na 3.200$?

Zaista se nadam da se nisi zeznuo i kupio, jer kad padne sa 160.000$ na 120.000$ biće plakanja :mrgreen:
Nije tu pitanje vrednosti tj. cene u trenutku kada sam bio skeptičan, nego načina na koji ti dolaziš do te kriptovalute i nestabilnosti uopšteno bez obzira na to da li ide + ili -.

Zamisli za jedno 40 godina hoćeš da kupiš (lupam sad) novine ili nešto ozbiljnije, i svaki dan plaćaš potpuno drugu cenu u odnosu na prethodni dan. Ili računi npr. jedan mesec te izađe toliko i toliko, a naredni uvećan jer BTC više vredi.

Ma kakvi, ne kupujem ti ja to, ja samo sa strane posmatram. Teško da se ovaj novac kakav do sada poznajemo može ugasiti načisto.

Naravno da je pitanje vrednosti, ne prati se CNBC bez namere da se zaradi novac :)

Što se varijabilne vrednosti tiče, tu imamo stablecoine, pa i bolje opcije - recimo Ampleforth ti je najsavršeniji novac koji trenutno postoji - na dnevnoj bazi prilagođava supply da bi održao vrednost jednog dolara iz 2019. Dakle bolji od običnog dolara koji konstantno gubi kupovnu vrednost.

BTC, ETH i ostali uopšte ne moraju da održavaju stabilnu vrednost, oni imaju drugu namenu.

Ja planiram smanjenje broja shitova pre leta, jer ocekujem hladjenje kad se veliki koini izdivljaju.

Na jesen novi krug
Ma kakvo hladjenje Muadibe, to su neka prosla vremena koja se vise nikada ponoviti nece.
Proslo je vreme kada je BTC mogao drasticno da padne, pa za njim svi ostali. Sta je tada bilo? BTC, nesto ETH i ostalo shitttt.
Danas imamo genijalne projekte: BNB, Cardano, DOT, VET, LINK, MATIC, UNI, AAVE & Co. Ako krene BTC drasticno da pada, ima se gde bezati. Ranije to nije bio slucaj. U buduce ce BTC da bude "Klatno - valuta" koja ce u zavisnosti od politicke situcije u Kini i Rusiji da se klati izmedju 40K i 70K. Preko toga ne moze - nema smisla ( nema to smisla ni ovako ), a ispod toga nece niko dozvoliti da padne.
Mnogo su ljudi ulozili para u to, a veoma su mocni. Nije im to ni 2% onog parinja koje drze u shteku.
Msm. moze on da se trudi da padne, al' ce uvek da naleti na ogroman "BUY WALL", sto ovih dana gledamo veoma cesto. N'est-ce pas?

U ovakvoj igri vise nije moguce izgubiti pare, one samo mogu da menjaju vlasnika, a taj vlasnik ce na kraju da bude samo CZ.
Mi smo tu da igramo izmedju...u nasu korist naravno.

"Genijalne projekte" :klap:

"Više se neće ponoviti pad" :mrgreen:

Treba da prođeš jedan bear ciklus i da vidiš kako genijalni projekti gube 99% vrednosti pa da pričaš to. Taj Kardano je bio jednako genijalan početkom 2018, tada je bio i jednako skup kao danas, mislim da je dostigao 1.4$ - jesi pogledao gde je bio krajem 2018? U istoj godini je sa 1.4$ pao na 0.03$, a da se nije ništa promenilo sa tehničke strane, čak je napredovao kao projekat. Kad je bio korona drop prošle godine vredeo je 2 centa.

Ništa novo, Amazon je u dotcom padu sa 106$ pao na 6$, primera koliko hoćeš u istoriji. Budi oprezan.

"Genijalne projekte" :klap:

"Više se neće ponoviti pad" :mrgreen:

Treba da prođeš jedan bear ciklus i da vidiš kako genijalni projekti gube 99% vrednosti pa da pričaš to. Taj Kardano je bio jednako genijalan početkom 2018, tada je bio i jednako skup kao danas, mislim da je dostigao 1.4$ - jesi pogledao gde je bio krajem 2018?
Da. Samo pogledaj koliko je para u tom Kardanu bilo 2018. godine, a koliko je danas.
Ljudi moji uskoro cemo imati ukupnu kapitalizaciju koja ce ici debelo preko 3 triliJona $$$! Koliko je bilo 2018. godine?
Danas imamo druga CZ sa obrtom koji 2018. ni najoptimisticniji ucesnici trzista nisu mogli da zamisle. Koliko je imao 2018. godine?
Sve je drugacije danas.

Kako kaze drug Sergey:

Mnogo je tu razlicitih interesa uvezano da bi nesto ponovo moglo da padne za 99%.

Debele "korekture" ...da. Padace BTC ponovo do 40K, ali ce se vracati u prvobitno stanje sto je za nas dobro.

2018 se kapitalizacija približila 1 trilionu, mislim da je bila oko 850 milijardi, dakle ne mnogo manje nego danas.

Ništa nije drugačije sem što smo se podigli stepenik više, u top20 i dalje ima gomile zombi projekata od kojih nikada ništa neće biti (to mi je najveće razočarenje), pumpanje je i dalje zasnovano na obećanjima, najviše rastu jasne prevare i meme koini.

To definitivno jeste tržište koje može da iskusi opasno jak drop.

Konačno smo pipnuli 21wMA, ovo se nije dogodilo od septembra prošle godine. Very nice, I like.

Idealni scenario bi po meni bio da se zalepimo za ovu liniju neko vreme, recimo do početka juna u rangeu 48-54k$, to bi dalo prostora zapostavljenim altovima da se malo izdivljaju, a onda nov vatromet do 80+k$ pa na letnji raspust.

Živi bili pa videli.

Ne bih da stajem na muku, ali... :whistling:
cnbc1.png

Naravno da je pitanje vrednosti, ne prati se CNBC bez namere da se zaradi novac :)

Što se varijabilne vrednosti tiče, tu imamo stablecoine, pa i bolje opcije - recimo Ampleforth ti je najsavršeniji novac koji trenutno postoji - na dnevnoj bazi prilagođava supply da bi održao vrednost jednog dolara iz 2019. Dakle bolji od običnog dolara koji konstantno gubi kupovnu vrednost.

BTC, ETH i ostali uopšte ne moraju da održavaju stabilnu vrednost, oni imaju drugu namenu.
Heheee, onda sam ja jedini koji prati CNBC iz znatiželje da se informišem , nemam nameru da zaradim. :D
A dobro, da li možeš onda da me uputiš šta je tačno namena BTC-a i ETH-a pa i ostalih "satelita" . Mislim, pitam kao neko ko zna o čemu se radi, ali ipak mi nije do kraja definisano šta je poenta posedovanja kriptovalute? A da ne pričamo o trošenju novca na grafičke, a ipak mislim da taj novac može bolje da se potroši.

Heheee, onda sam ja jedini koji prati CNBC iz znatiželje da se informišem , nemam nameru da zaradim. :D
A dobro, da li možeš onda da me uputiš šta je tačno namena BTC-a i ETH-a pa i ostalih "satelita" . Mislim, pitam kao neko ko zna o čemu se radi, ali ipak mi nije do kraja definisano šta je poenta posedovanja kriptovalute? A da ne pričamo o trošenju novca na grafičke, a ipak mislim da taj novac može bolje da se potroši.

Pogledaj ovaj video debatu direktora Mikrostartegy Michael Sailora
Potrazi jos video priloga na youtubu Sejlora gde govori o BTC dobices odgovore na svoja pitanja

Ako do sada nisi shvatio onda ne treba ni da pišeš ovde.

Potraži moje postove iz 2017 i 2018, neću da za svakog pišem iznova.

"Ne živi se od stare slave". I ja bih voleo da je drugačije zbog pojedinaca iz moje okoline koji su do pre mesec-mesec i po bili srećni, a sada počinju da plaču nad računom za struju i da pljuju sve po spisku, ali realnost je trenutna cena.
Realnost je da kritičari bitkoina i kripta već dve godine gledaju samo mali timeframe, jer je realnost na većem timeframeu pogubna po njihovo psihičko zdravlje.

Otprilike je ovako išlo:

Haha, pao je na 3200$!
Haha, pao je na 6000$!
Haha, pao je na 9000$!
Haha, pao je na 15000$!
Haha, pao je na 24000$!
Haha, pao je na 32000$!
Haha, pao je na 39000$!

I sada:
Haha, pao je na 48000$!

Back